jezau kaip bijau dabar tiek prisiskaicius apie vilniu musu stebuklelis turetu pasirodyti liepos pradzioje ti ieskau kur gimdyti...net pasimeciau..esu is vilniaus bet jau mastau apie trakus ar kauna...gal kuri gimdet trakuose,gal galit papasakoti kaip ten..
QUOTE(jelenar @ 2008 05 27, 15:06)
jezau kaip bijau dabar tiek prisiskaicius apie vilniu musu stebuklelis turetu pasirodyti liepos pradzioje ti ieskau kur gimdyti...net pasimeciau..esu is vilniaus bet jau mastau apie trakus ar kauna...gal kuri gimdet trakuose,gal galit papasakoti kaip ten..
Pasiskaiciau ir susijuokiau nuo mamyciu baimiu Visur normalus tas gimdymas, prieziura buna, tiek Vilniuj, tiek Kaune, tiek Trakuose ir panasiai, tiesiog po gimdymo mamytes buna iskankintos skausmu, nusilpusioms, jos kiekvienas ne taip pasakytas zodis kelia skausma ir depresija, tada atrodo viskas blogai ir negerai, tada atrodo prieziura prasta. Jei atsigultumete i ligonine(nelinkiu ne vienai to ) ne gimdymui-tada ir tie patys daktarai malonus buna, ir sesutes bei akuseres fantastiskos, padeti pasiruosusios.
Tiesiog pirmakartes viska ispucia iki begalybes, prisiskaito apie ivairias komplikacijas ir bando jas pritaikyti sau. Tuo tarpu, atkreipkit demesi i tas pasisakiusias mamytes, kurios gimdo ne pirma karta-jos buna viskuo patenkintos Tiesiog ne daktarai pasikeicia, o paciu poziuris i gimdyma ir i pogimdyvine prieziura
Gimdziau VGN tai po gimdymo tai priziura (man atrodo visai nieko) nes daktare kuri prieme vaikeli ateina tik israsyt ir uzsuko viena karta paklaust ar viskas gerai sesutes visada uzsuka ir jei tau kazko reikia reikia tai atnesa vaikelio ziuret ateidavo kiekviena diena beveik po 2 kartus (man buvo pirmas vaikelis) taipamoke kaip bambyte reikia sutvarkyt kaip akytes kaip aprengt pamaitint ir ismaudyt. Tai manau naudinga pasiklausyt. valgys nekoks bet niekada tiesa sakant ligoninej ir nemaitino is kavynes beto ten valgis specialus kad poto nebudu problemu nei su pieneliu nei su vaiksciuojimu i wc.manau kad pora dienu pakentiet galima.Vienas dalykas su kuriuo visiskai nesitaikiau tai yra palatos nevalymas. gimdziau vasara liepos menesi dulkiu palatoi pilna ant palangiu piest galima grindys per trys dienas kur gulejau mano prasymu isvale ir siuksles isnese tai vat vienintelis dalikas kuris man labai nepatiko. o siaip nereikia tiketis viesbucio aptarnavimo tai yra ligonine ir personalo visiems neuztenka o darbas personalo netik lankymai palatuose bet ir poperiu kruva ir vaistus padalint na ir pas mus pabegiot ir jeigu viskas gerai uzeina reciau.cia as taip galvoju nes gimdysit jus neviena ligoninej ir nebusit isskirtine ir jei vaziuojat su nuotaika kad aplink bus zmoniu lakstymas kaip namuose (nes namuose jus isskirtine ir visi nori padet) tai galiu pasakyt bet kokioj ligoninej jums nepatiks ir bus nejauku. tai mano nuomone tokia
Dėja..., nelabai turiu laiko viską skaityt..., bet norėčiau pasidalinti savo patirtim
Gimdžaiu AK ir pirmą ir antrą vaikelius... abu kartai - cezaris..., žinokit, kai pastojau antrą kartą, nė negalvojau kur gimdyti, žinojau, kad tik AK
Personalas buvo labai malonus, labiausiai patiko, kad kiekvieną dieną ateidavo gydytojas, prisistatydavo ir paklausdavo apie savijautą, kol gulėjom su lašalinėmis - dažnai užsukdavo seselės net pabendraut su jomis spėdavom Šiaip... maloniausias dalykas - po cezario, negalėjau atsikelti... tai personalo darbuotojos ateidavo apiprausti o naujagimių gydytojos kai vaikelius jau mums paliko, jos ateidavo vaikelių apžiūrėti... viską papasakodavo, paaiškindavo... atsakydavo į kilusius klausymus
niu nežinau... VGN negimdžaiu, tad ir lygynti negaliu... bet jei vėl gimdyčiau - tik AK
Gimdžaiu AK ir pirmą ir antrą vaikelius... abu kartai - cezaris..., žinokit, kai pastojau antrą kartą, nė negalvojau kur gimdyti, žinojau, kad tik AK
Personalas buvo labai malonus, labiausiai patiko, kad kiekvieną dieną ateidavo gydytojas, prisistatydavo ir paklausdavo apie savijautą, kol gulėjom su lašalinėmis - dažnai užsukdavo seselės net pabendraut su jomis spėdavom Šiaip... maloniausias dalykas - po cezario, negalėjau atsikelti... tai personalo darbuotojos ateidavo apiprausti o naujagimių gydytojos kai vaikelius jau mums paliko, jos ateidavo vaikelių apžiūrėti... viską papasakodavo, paaiškindavo... atsakydavo į kilusius klausymus
niu nežinau... VGN negimdžaiu, tad ir lygynti negaliu... bet jei vėl gimdyčiau - tik AK
QUOTE(vejunestela @ 2008 02 25, 13:11)
Dukra gimdziau VGN tai prieziura po gimdymo klaiki.Palata baisi, gimdziau ziema tai dar baisiai salta buvo.Cia buvo pries 5 metus.Nzn gal situacija pasikeite, bet antra gimdziau AK, tai super.
Pries keleta savaiciu su dukryte grizome is VGN. kadangi buvau po cezario, vaikiukas 2 naktis nakvojo ne su mumis. Todel galejau pailseti ir atgauti jegas. Personalas tikrai geras, sesute ir akuseres rupsestingos ir malonios pasitaike, isskyrus viena vaiku daktare. Kiek pamenu pavarede - Uscila. Po operacijos atejusi sugebejo tik israiskingai "priminti", kad ji buvo pas mane per operacija, o apie vaika - jokios naujos informacijos (pasake tik gimimo ugi ir svori...) Po cezario neatsirado is karto pieno, taciau vaika ji liepe paciai maitinti, atsisakinejo misiniuku duoti. Vaikas tiesiog akyse pradejo silpti (be to gime nedidelis, todel kiekvienas gramas svarbus), tuomet jau per barnius misiniuko issireikalavom. Kokius 5 kartus klausem, kiek svorio vaikiukas numete - atsakyma gavome viena - "turi numesti". Taip kad pacientu teise i informacija ir normalu elgesi siai daktarei neegzistuoja... Is tiesu gaila, kad tokie zmones dar ligoninese dirba...
Pirma vaikelį gimdžiau VGN, o antrą AK. Kažkodėl buvau labai nusistačiusi prieš AK, bet kadangi mano gydytoja pas kurią lankiausi dirba AK, tai nutariau ten ir gimdyti. Galiu pasakyti, kad AK man žymiai labiau patiko nei VGN. Jei dar kartą tektų gimdyti, tai nedvejodama pasirinkčiau AK: ir dėl priežiūros, ir dėl dėmesio, ir dėl profesionalumo, ir dėl vaikų gydytojų
Gimdziau VGN, kad ir ko man ten truko po gimdymo, bet ne viena sesute nesiule misinuko ir neaiskino, kad neturiu pieno - tai man buvo labai svarbu, is tiesu siuo klausimu turejau dideli palaikyma is personalo puses. O apie AK esu girdejusi daug nuomoniu, kad net gydytojai (nekalbu apie sesutes) pagatavi uzkisti vaikus visokiais misiniais ir aiskina, kad "neturit jus pieno"... Ir jei leliukas guli naujagimiu skyriuj, savo nuoziura primaitina - net neklausia, nori mama to ar ne
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 05 28, 09:51)
Pasiskaiciau ir susijuokiau nuo mamyciu baimiu Visur normalus tas gimdymas, prieziura buna, tiek Vilniuj, tiek Kaune, tiek Trakuose ir panasiai, tiesiog po gimdymo mamytes buna iskankintos skausmu, nusilpusioms, jos kiekvienas ne taip pasakytas zodis kelia skausma ir depresija, tada atrodo viskas blogai ir negerai, tada atrodo prieziura prasta. Jei atsigultumete i ligonine(nelinkiu ne vienai to ) ne gimdymui-tada ir tie patys daktarai malonus buna, ir sesutes bei akuseres fantastiskos, padeti pasiruosusios.
Tiesiog pirmakartes viska ispucia iki begalybes, prisiskaito apie ivairias komplikacijas ir bando jas pritaikyti sau. Tuo tarpu, atkreipkit demesi i tas pasisakiusias mamytes, kurios gimdo ne pirma karta-jos buna viskuo patenkintos Tiesiog ne daktarai pasikeicia, o paciu poziuris i gimdyma ir i pogimdyvine prieziura
Gimdžiau ir gulėjau AK. O žvirbliui viduriukai užkietėjo. Nežinojau kur kreiptis, nes nieko nieks nesakė. Vakare atėjo budinti gydytoja, pasakė kad kreiptumėmės jei kas. Tai aš ir paklausiau ką man su mažiuko bėda daryt. Ta tik susiraukė, kad ji ne vaikų gydytoja ir piktai atšovus, kad čia ne jos reikalas ir ji domėtųsi tik jei man viduriai užkietėtų, užtrenkė duris. Tai ar yra skirtumas kelintąkart gimdai jei taip elgiamasi?
Gimdžiau VGN prieš dvejus metus. Nepatiko: niekaip neišsireikalavau švarios palos, tad po gimdymo reikalingas valandas teko išgulėt su ta, kuria ir atvežė iš gimdyklos; lovų sustatymas, nes prie kaimynės lovos iškvietimo migtukai net du buvo, o prie maniškės nei vieno, teko prašyt kaimynės, kad spaustų, kai man prireikė seselės; pati lova pogimdyviniam, jaučiu toms lovoms metų daugiau nei mano mamai.... Galėtų sostinės gimdymo namai pasirūpint naujomis...; maistas - išgėriau tik arbatą per pusryčius, pietų laimei neteko laukt, nes išsirašėm namo; grubi gydytoja (A.Kitovienė), kuri apžiūrėjo prieš išrašant į namus...
Visa kita - norma.
Pastaba: niekam nieko nemokėjau.
Visa kita - norma.
Pastaba: niekam nieko nemokėjau.
Kokie priestaringi vertinimai... bet jei as gimdyciau, tai i Antakalni nevaziuociau - labai daug pazistamu jais nusivyle. Apie VGN zymiai geresne nuomone, tai ir rinkciausi juos. O siaip tai nemanau, kad turime duoti kysius - patys tuos gydytojus islepiname. Jie gauna algas. Mums musu darbe irgi niekas papildomu pinigu nenesa. Normaliame pasaulyje is vis nesuvokiamas toks reiskinys. Laikas butu ir mums apie tai susimastyti.
Sekmes visoms, kad ir kur begimdytumete. Ir geru, nuosirdziu gydytoju salia
Sekmes visoms, kad ir kur begimdytumete. Ir geru, nuosirdziu gydytoju salia
As irgi savo grazuole gimdziau AK.
Sutinku su jau anksciau mineta nuomone, kad gimdymo metu personalas ,o po to- pogimdyvinese palatose - tiesiog siaubas
Ko nepaklausi, to negausi tikrai kad jau...
Del kito gimdymo dvejoju del siu gimdymo namu
Sutinku su jau anksciau mineta nuomone, kad gimdymo metu personalas ,o po to- pogimdyvinese palatose - tiesiog siaubas
Ko nepaklausi, to negausi tikrai kad jau...
Del kito gimdymo dvejoju del siu gimdymo namu