Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

greičiausiai rinksiuos ir vgn, dar reikia apsvarstyti kitus variantus.. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wedi: 07 sausio 2008 - 15:20
Gimdymo namus rinkausi pagal gyd., todėl gimdžiau VGN.
Priežiūra "po" tikrai yra klaiki. Jei ne vyras, būčiau visą laiką gulėjusi kraujuotoje patalynėje, purvinais naktiniais, nesipraususi ir t.t.
Buvo atėjęs ir gyd., ir akušerė, kasdien ateidavo vaikų gyd. ir seselės ne po vieną kartą, bet pas seseles visko reikėdavo prašyti po "n" kartų (kartą vyras ėjo pats surasti man patalynę-ir rado, o slaugės taip ir neatnešė). Grindis plaudavo, bet su visais daiktais, kurie po lova. Valgyt atnešdavo ir palikdavo prie durų, už kokių 10 metrų nuo visų mamų (buvome trise). Kai vaikas "nučiulpė" spenelį iki kraujo sesutė tik apšaukė ir liepė neišsidirbinėti.
Bet galutiniame rezultate antrą vaiką vėl gimdysiu VGN, nes vien pagalvojus apie AK, šiurpas ima.
Svarbiausia, kad gimdymas sklandžiai praeitų, o dėl to man ramu.
Atsakyti
QUOTE(vilmusis @ 2008 01 08, 11:24)
Bet galutiniame rezultate antrą vaiką vėl gimdysiu VGN, nes vien pagalvojus apie AK, šiurpas ima.
Svarbiausia, kad gimdymas sklandžiai praeitų, o dėl to man ramu.

O ko nuo AK šiurpas ima? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Anamaze @ 2007 08 28, 10:53)
As apvaziavau visas ligonines VGN niekada gyvenime negimdyciau ten taip niuru baisu ax.gif (cia mano nuomone) antakalnyje nieko bet prisiklausiau visokiu nesamoniu tai atsisakiau tos minties. O va Raudonasis kryzius liuks liuks tik ten gimdysiu antra arba jau varysiu i Kauno mazyli.
Kodel giriu Raudonaji kryziu paprasciausai kai su vyru nuvykome i VGN ir man parode mokama gymdykla tai simta kartu geresne ir nemokama RK.
Bet rinktis reikia paciai RK prieziura  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Na nežinau, kodėl taip giri RK - gimdžiau ten ir pogimdyminės priežiūros tikrai nepavadinčiau gera schmoll.gif
Atsakyti
Turiu du suneliu, dvi skirtingas patirtis, dvieju metu skirtumu, dviejose ligoninese smile.gif VNG ir AK.
Is esmes visos daugiausiai kalba apie prieziura po gimdymo. Taigi visiskai priesingai nei tikejausi, VNG - klaiku, AK - geriau nei galima tiketis. Nemanau, kad verta leistis i detales, kiekvienai kitaip pasiseka. Mano patirtis tokia.
Atsakyti
Dukra gimdziau VGN tai prieziura po gimdymo klaiki.Palata baisi, gimdziau ziema tai dar baisiai salta buvo.Cia buvo pries 5 metus.Nzn gal situacija pasikeite, bet antra gimdziau AK, tai super.
Atsakyti
As pries 1,5 menesio gimdziau AK, man visai patiko, ir prieziura buvo normali, ir personalas mandagus. Ko paklausi visada padedavo, likau patenkinta. 4u.gif Vienas minusas - maistas jau labai neskanus verysad.gif
Atsakyti
Nieko negaliu pasakyti apie AK, bet galeciau pritarti daugelio pasisakymams del VGN prieziuros po gimdymo - cia daug kartu pavartotas zodis ''klaiki'', tai tikrai pritariu, labai tinkamai parinktas žodis ax.gif

Ypač galiu paantrinti dėl to, kad ko paprašai - negausi, šimtą kartų reik prašyti.

Taip pat dėl maitinimo, nors jie ten kažkokį tai savo įvaizdį bando formuoti tipo kaip palanki ligoninė kūdikiui ir mamai, bet iš tikrųjų jokios kvalifikuotos pagalbos dėl maitinimo aš ten negavau. Tuo labiau - daug nervų ten sugadinau, kas tikrai nepalanku maitinti besiruošiančiai mamai. Dar geriau - mane ten net suklaidino viena akušerė - liepe man laikyti vaiką prie papo tiek, kiek jis norės žįsti - nes aš neturiu teisės (čia jos žodžiai) savo nuožiūra jo atitraukti, vaiką atseit reikia žindyti tiek, kiek jis nori. Aš ir patikėjau - po poros valandų žindymo (tiek mano vaikas norėjo) turėjau visiškai nugraužtą spenelį doh.gif Tik tada supratau kokia aš kvailė, kad klausau dar didesnių kvailių blush2.gif
Atsakyti
as gimdziau Antakalnyje, buvau susitarusi su gyd. Daunoraviciumi. Su juo dirbo akusere Nojole, be galo maloni moteriske. Gymdymas buvo labai lengvas ir greitas, gymdyma priemusi komanda labai patiko, dirbo labai profesionaliai ir labai zmogiskai elgesi, apie gymdyma vien geri atsiliepimai, o vat pogimdymine prieziura tai baisu...nieko nepades ir nieko nepasakys, mano leliuke niekaip nenorejo papuko paimti, tai nuejau i naujagimiu skyriu pagalbos, o man atsake, kad dabar nera kam ir nera kada...o viena gydytoju pamaciusi, kad geriu sultis Kubus pasisaipe, kad dar ruosiuosi vaika maitinti krutimi gerdama tokias sultis, juk vaika nunuodysiu...zodziu, baisu prisiminti,aciu dievui po 2 dienu pabegau is ten.
Atsakyti
Išvada tokia,kad visur reikia mokėti, jeigu nori,kad su tavim gražiai elgtųsi ir kad tave prižiūrėtų, skaudu, bet taip yra schmoll.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(rpusevic @ 2008 03 02, 01:17)
Išvada tokia,kad visur reikia mokėti, jeigu nori,kad su tavim gražiai elgtųsi ir kad tave prižiūrėtų, skaudu, bet taip yra  schmoll.gif  g.gif

Sutinku, as gimdziau VGN pries beveik 4 men. Gydytojai sumokejau tai ir prieziura is jos puses negaliu skustis, o seseles ir akuseres tikrai nesivargino padeti. Kai ejau iki tuliko ir is silpnumo prisedau ant suolelio, tai akusere praejo ir net nepaklause kaip jauciuosi. Bet palata buvo tikrai labai silta ir zymiai geresne negu AK. Gimdykla buvo kokius 3 kartus didesne negu AK. Drauge tuo pat metu gulejo AK po gimdymo tai atsiveze savo sildytuva, nes buvo labai salta. Nors vaikuciu daktare kuri kasdien vizituodavo, nebuvo labai maloni moteriske, bet visada pati nurengdavo dukryte, o tai, manau pliusas, nes toki glezna leliuka nurengti aprengti budavo dar baisu, o AK drauge turedavo pati nurenkti mergyte.
Atsakyti
Kas dėl AK gymdimo, kadangi tariausi tai nesiskundžiu, buvo gera dvivietė palata, saulėtoj pusėj. Bet kas liečia vaikučių priežiūrą iki šiol nukrato šiurpas. Atvaro sesutė ir sako greit nurengiat jau vizitacija, nu įsivaizduokit nurengt nuogai miegantį kūdikį, jis gi verkt pradeda, ir deda ant šaltų svarstyklių tik kelias popierines servetėles blink.gif Ir kai vaikučiui yra trauma, tu apie ją sužinai tik trečią dieną po gimdymo (gerai, kad ji lengva, ir jokių pasekmių neturim) ir dar kaimynė irgi buvo apšaukta sesučių, kad jos vaikui gimdymo trauma ir ji sunkiai prakvepuoja, ko čia prie jų lenda. O vaikučiui reikėjo tik gerai išvalyti nosytę. Nu pogimdyvinis skyrius gulint su vaikiukais man nepatiko.
Atsakyti
QUOTE(Kaktukė @ 2008 03 02, 17:14)
Sutinku, as gimdziau VGN pries beveik 4 men. Gydytojai sumokejau tai ir prieziura is jos puses negaliu skustis, o seseles ir akuseres tikrai nesivargino padeti. Kai ejau iki tuliko ir is silpnumo prisedau ant suolelio, tai akusere praejo ir net nepaklause kaip jauciuosi. Bet palata buvo tikrai labai silta ir zymiai geresne negu AK. Gimdykla buvo kokius 3 kartus didesne negu AK. Drauge tuo pat metu gulejo AK po gimdymo tai atsiveze savo sildytuva, nes buvo labai salta. Nors vaikuciu daktare kuri kasdien vizituodavo, nebuvo labai maloni moteriske, bet visada pati nurengdavo dukryte, o tai, manau pliusas, nes toki glezna leliuka nurengti aprengti budavo dar baisu, o AK drauge turedavo pati nurenkti mergyte.

Vasario 11 diena suejo gimdymo terminas, bet man neprasidejo jokie saremiai, todel nuvaziavau i VGN apziurai, (jokiu pinigu niekam nemokejau ir ne su niekuom nesitariau - tai buvo mano principo reikalas), po apziuros paleido namo ir liepe jei neprasides saremiai po savaites atvaziuoti, taip ir padariau, vasario 18 vel nuvaziavau i VGN, apziurejo ir pagulde i patalogini slyriu, isgulejau ten 3 dienas, ant ketvirtos dienos buvo suplanuota leisti skatinamuosius ir gimdyti. Pagimdyt paciai nepavyko ir su skatinamaisiais, o gimdykloj priziurejo pats skyriaus vedejas Razumas (girdejau, kad jis be 800-1000 Lt - net i kalbas nesileidzia. Nezinau kiek cia yra tiesos), galu gale pats Razumas nusprende daryti Cezari, aisku pats ir dar viena gydytoja ji ir padare, viskas apsiejo gerai, turiu nuostabia dukryte. Ir galiu pasakyti, kad pooperacinej palatoj labai gerai buvo, akusere daznai keite palutes, tikrai neteko guleti kraujo klane. Kita diena buvau perkelta i dviviete palata, ir ten man viskas patiko, gera prieziura, tiek is gyd.,tiek is seseliu-akuseriu, aisku palatose ne Euro remontas, bet pati prieziura as likau patenkinta,gal tik maistas prastas, ir atnesdavo lekstes ir padedavo ant spinteles salia lovos, ir isnesdavo. Ir dar karta sakau NEMOKEJAU NE CENTO. Isvaziuojant is ligonines su mazulka, mama atveze maiseli su lauktuvem (didelis sokoladas, tortas ar tai pyragas ir dar kazkas - nepamenu), tai nunesiau seselem-akuserem ir padavus pasakiau, cia visoms seselems uz prieziura.
Atsakyti