Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

As apvaziavau visas ligonines VGN niekada gyvenime negimdyciau ten taip niuru baisu ax.gif (cia mano nuomone) antakalnyje nieko bet prisiklausiau visokiu nesamoniu tai atsisakiau tos minties. O va Raudonasis kryzius liuks liuks tik ten gimdysiu antra arba jau varysiu i Kauno mazyli.
Kodel giriu Raudonaji kryziu paprasciausai kai su vyru nuvykome i VGN ir man parode mokama gymdykla tai simta kartu geresne ir nemokama RK.
Bet rinktis reikia paciai RK prieziura thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Gimdziau VGN. Kol gulejau patologiniam viskas buvo thumbup.gif ir daktarai ir seseles. Bet po gimdymo tikrai nieko gero. Siaip patalyne atnesa kiekviena diena, vaiko gydytoja ateina kiekviena diena, pavalo bambute apziuri, pasveria ir viskas, daugiau jokios prieziuros. Gulejau tris dienas, nei karto neisplove palatos, neisvale dulkiu (patologiniam tai dare kiekviena diena) visgi guliu su naujagimiu unsure.gif , mano savijauta niekam nerupejo, gydytoja aplanke tik pries israsyma. Sakiau, kad neiseina maitinti, tai tik viena sesute faina buvo, kuri kelis kartus atejo paklause ar maitinau maziuka, pamoke aciuks.gif O visiems kitiems nusisvilpt verysad.gif O gal as per daug norejau???
Atsakyti
QUOTE(zmonelyte @ 2007 08 22, 15:38)
Nezinau, kaip VGN, bet Antakalnio tai niekam nerekomenduociau. Be zodziu... Jokio susidomejimo, nei prieziuros nei mamai, nei vaikui.

Pritariu! pati ten gimdziau,net neparode kaip teisingai zindyt maziu...nei kaip sauskelnes pakeist...gal ir juokingia skamba bet kai gimdai pirmagimi ir zinai tik teorija, tai labai svarbu
Atsakyti
Gimdziau VGN-esu patenkinta ir labai dekinga gydytojams ir sesutems 4u.gif Tikrai, atsidavusios tos sesutes smile.gif ko paklausiu-atsako, vos ne pamoka praveda (papasakoja, parodo ir pan.) thumbup.gif tik vat minusas, jog palatose nera spintu-daiktai po lova sukrauti unsure.gif
O vat mano drauge (tuo pat laikotarpiu gimdem) pagimde Antakalny... Pagulde ja po gimdymo i sesiaviete palata, kur ir lialiukai ir ateinantys lankytojai ant lovu susede, jokios ramybes... Apie vaiko prieziura nieko neaiskino, apie maitinima krutimi taip pat...
Gal cia koks sutapimas, jog ja su mazule taip nesirupino, net nezinau... O siaip nei cento nemokejau personalui smile.gif
Atsakyti
Pačios baisiausios Antakalnyje - tai naujagimių seselės. Visa kita galima iškentėt
Atsakyti
QUOTE(zmonelyte @ 2007 08 22, 15:38)
Nezinau, kaip VGN, bet Antakalnio tai niekam nerekomenduociau. Be zodziu... Jokio susidomejimo, nei prieziuros nei mamai, nei vaikui.

O as gimdziau antakalni, nes ten yra tretinio (auksciausio) lygio ligonine. Visas personalas gal ir nesisypso, bet savo darba tikrai ismano. Dar argumentas kodel ten gimdyt buvo tas, kad ten yra naujagimiu intensyvios terapijos ir reanimacijos skyrius. dziaugiuosi, kad jame apsilankyt kaip pacientei neteko.
Ir siaip patys medikai vaziuoja gimdyt ten.. smile.gif
Atsakyti
Gimdziau antakalny abu vaikus ir ne kiek nenusivyliau. Tvarka tikrai neideali, bet gydytoju profesionalumu abieju gimdymu metu nesuabejojau.
Atsakyti
Gimdžiau AK ir tik todėl, kad ten dirba konkretus gydytojas, pas kurį norėjau gimdyti. Taigi. Darė Cez.pjūvį. iki to--viskas norma. Po to-- personalo abejingumas, bjaurus elgesys, nemandagumas, tiksliau, apsimestinis mandagumas ir t.t. ir panašiai.
Kaip kažkas rašė, kad nereikia norėt, kad cackintusi, tai galiu pasakyt labai paprastai--aš ne iš tų, kuriom reikia, kad apie jas šokinėtų. Ir kantri esu moteriškė visais atžvilgiais. Ir mandagi taipogi. Bet , kai net po kelių prašymų ir praėjus kelioms dienoms niekas nesugeba atkreipt dėmesio į didžiausias problemas, tai sorry--ne tik profesionalumo trūkumas, bet visų pirma žmogiškumo.
labai šaunu, kad daugeliui mamų viskas OK, taip ir turėtų būti. Bet, kaip matau, labai daug ir tokių, kurios skaudžiai nusivylė išgirtuoju AK personalu.
Atsakyti
Gimdziau VGN ir apie prieziura po gimdymo galiu pasakyti tiek: nera jokios schmoll.gif Mane parveze i palata 16val o pirma sesele atejo 6 ryto kita diena, kai atnese termometra. Isskyrus ta atveji, kai per klaida vyras paspaude pagalbos mygtuka biggrin.gif Aisku man tos prieziuros ir nereikejo: gimdziau antra karta ir lengvai, niekas neplyso, vaikas sveikas, pati po valandos ant koju jau stovejau ir viska pati tvarkiausi. Galbut tokiais atvejais personalas ir nesikisa, nes zino, kad pati gimdyve gali susitvarkyti. Taciau nei kas grindis prasluoste, nei patalyne keite. Viena karta paprasiau kitos pagalves, nes nera kaip atsiremti vaika maitinant, tai sake atnes, bet taip ir neatnese. O galbut taip sutapo, nes gimdziau pries pat Kaledas ir visi jau buvo 4u.gif Nuosirdziai tikiuosi, kad pirma karta gimdziusiom, ir visom, kurios pacios negali tvarkytis yra rupinamasi kaip priklauso.
Atsakyti
O zinot kuo man patinka VGN akuserinis skyrius. Ogi tuo, kad ten tualetai su dangciais (nors ir prastais) ir yra tualetinio popieriaus (na kartais savaitgaliais jis pasibaigia), ko negaleciau pasakyti apie AK ir RK. Na gal kartais ten kas ir pasikeite ...
Apie prieziura tai sunku sakyti, man patiko VGN, ko reikejo viska gavau. Normalus personalas, gal kiek pervarges, nes apie 30-40 moteru, o budi diena trys, nakti - dvi sesutes. Su viena sesute nesutapo matyt biolaukai, nes ka ji man tik dare, tai skaudejo: leidziant vaistus, kateteri issilupau pati po pusvalandzio nuo pastatymo, po ukolo suleidimo i sikna, buvo didele melyne. O kitos puikios moteriskes, su viena dar visai smagiai pasiplepejom koridoriuje. Na gal skirtumas tas, kad jos man turedavo kas kelias valandas suleisti vaistus, tai matydavau as jas daznai, o tiksliau jos mane turedavo pagauti palatoje, nes as dazniausiai sededavau intensyvioje terapijoje pas vaika. Kadangi vaikas buvo intensyvios terapijos skyriuje beveik visa laika, tai jis buvo priziuretas puikiai. Tikrai puikios ir sesutes, ir vaiku daktarai.
Na su budinciais daktarais neteko susidurti. Tik rytais ateidavo palatos gydytoja ir gimdyma priemes gydytojas.
Atsakyti
Gimdziau VGN, jokiu pretenziju seselei, sanitarems neturiu. Ir vaika pervyste kai reikejo ir neprasytos pamoke kaip pervystiti, kaip apiprausti. Ir nakti kelis kartus kvietem, nes dukryte springo ir duso...visada su sypsena, nors ir laaaaabai sesute uzsimiegojusi buvo mirksiukas.gif gydytoja vaiku irgi normali pasitaike, jokiu priekaistu, pamoke ir kaip bambute valyti ir kaip taisyklingai zindyti ir koki maista valgyti. Palata plaudavo kasdien, patalyne keisdavao kasdien.
O va dakatarai, kurie mane apsziurejo, tai man nelabai schmoll.gif klausia kaip jauciates? sakau man skauda... atsakymas - jus labai jautri, todel ir skauda... ir taip is 4 gydytoju tas pats atsakymas g.gif pazadejo duoti zvakuciu, ju taip ir nesulaukiau... pagaliau paskutine (israsymo diena) jaunas daktariukas, paklause, kaip jauciuosi, tai nieko nesakiau, jis paklause ar skauda, ne sakau, neskauda, o jis man tiesiai sviesiai- NETIKIU, jus gi blogai susiuvo!!!!! vos neapsizliumbiau nuo tokio demesingumo doh.gif pasirodo, tikrai buvau blogai "susiuta" del to tie ir skausmai buvo...
Atsakyti
Panelę gimdžiau Jokūbo ligoninėj, tai thumbup.gif , bent jau tai kad kiekvienoj palatoj buvo WC ir dušas, tai nerealus privalumas, bet dėja ligoninės nebėra verysad.gif . Mergaitė gimė Antakalnio ligoninėj, bet MAMOS kurios gimdot pirmą vaikutį ir nenorit slogių prisiminimų apie gimdymą, o YPAČ lėliukų priežiūrą, info gavimą ir t.t... ten NEVAŽIUOKIT schmoll.gif
Atsakyti