Antakalnio gimdymo ir po jo mano ir vaikelio priežiuros prisiminimai bus šilti (aisku buvo ir nemalomiu sesučiu manau joms ir pinigai nepadėtu nes jau tokio prigimymo ).viskas buvo paaiškinta ką daryti su vaiku kas galima ir ko negalima ir kur kreiptis kilus problemoms :
Neprireikė nei vokelių, nei kitokių skanestų
Gimdziau VGN, daugiau niekas manes neprivers ten eiti. Kadangi man ispuole sventinis metas, baisiau turbut nebuna - akuseres viena nakti prisigere, i pagalbos mygtuko paspaudima niekas 45 minutes (!!!!) nereagavo, niekas palatu kol gulejau 6 paras neplove tik pamozojo praejima, patalynes nekeite kol Razumas neatejes vienai velniu nedave, kriaukles isvis nevale, skyriaus vedejui pasirodzius personalas sukrusdavo, bet kadangi jis turejo problemu, buvo retokai, tai ir tvarka buvo retoka. Teisybes delei - kelios akuseres buvo tikrai malonios ir paslaugios, bet,deja, jos kas para keiciasi ir zmoniu nepasirinksi. Beje, litu visoms daviau, toji prisigerus irgi paeme pries tai pinigu. Paskui nebeatidave
Rezgu dar minti ten nueiti ir i akis viska isdeti, jei rasciau ta pati bardaka ir fotoreportaza padaryti.
Tiesa, ten vaziuojancios, pasiimkit savo saukstus ir sakutes, puodelius - ten tokie dalykai deficitas. Man visa diena gerti arbatos ir nedave, mat neturejau puodelio. Paskui kazkokia boba surauktu snukiu atnese puodeli, kai jau nebereikejo.
Rezgu dar minti ten nueiti ir i akis viska isdeti, jei rasciau ta pati bardaka ir fotoreportaza padaryti.
Tiesa, ten vaziuojancios, pasiimkit savo saukstus ir sakutes, puodelius - ten tokie dalykai deficitas. Man visa diena gerti arbatos ir nedave, mat neturejau puodelio. Paskui kazkokia boba surauktu snukiu atnese puodeli, kai jau nebereikejo.
Antakalnyje prieziura po gimdymo tiek mamos, tiek vaikiuko tragiska Gydytoju daug, seseliu daug, neaisku kuri vaiku, kuri tavo Kiekviena karta ateina vis kita
Akusere iskart patare vaikiuka pasiimt ir nepalikinet nakciai
Maistas tragiskas
Pagimdziau treciadieni velai vakare, tai gerai, kad jau sestadieni ryte paleido
Akusere iskart patare vaikiuka pasiimt ir nepalikinet nakciai
Maistas tragiskas
Pagimdziau treciadieni velai vakare, tai gerai, kad jau sestadieni ryte paleido
Savo aukseli gymdziau Antakalnyje.
Dar kone savaite pragulejau patologijos skyriuje, tai ten sesutes man patiko, buvo malonios, paslaugios vienu zodziu
O apie daktarus to pasakyt negalieciau , nepatiko man tie daktarai.
Gimdziau susitarus tai praejo viskas normaliai, o kai atveze i skiriu po gimdimo tai buvau pasiurpus ypac istrigo tokia sesute kur vaikus mums atnese
Mete juos i lovytes apreke mus ir dingo! guliejom trise su lialiukais, palata musu buvo l.maza , gerai kad jau treciadieni namo isleido
Dar kone savaite pragulejau patologijos skyriuje, tai ten sesutes man patiko, buvo malonios, paslaugios vienu zodziu
O apie daktarus to pasakyt negalieciau , nepatiko man tie daktarai.
Gimdziau susitarus tai praejo viskas normaliai, o kai atveze i skiriu po gimdimo tai buvau pasiurpus ypac istrigo tokia sesute kur vaikus mums atnese
Mete juos i lovytes apreke mus ir dingo! guliejom trise su lialiukais, palata musu buvo l.maza , gerai kad jau treciadieni namo isleido
galiu pasakyti tik tiek kad i antakalni daugiau ne uz ka nevaziuociau gimdyti, gimdymo metu budejusios gydytojos prieziura likau patenkinta, netgi nepykstu kad pirma nakti vaikuti isnese i naujagimiu skyriu, bet jau sekančia diena kodel man jo neatnese nesuprantu, nors viskas buvo gerai atnese tik po pietu ir taip sakant numete man vaika ir paliko, jokios prieziuros, ner net pas ka paklausti jei iskyla problemu, gal kad savaitgalis buvo antra diena prisisaukiau sesute kad pamokintu maitinti tai ikiso vaikui papa i burna ir isejo, zodziu jokios pagalbos trecia diena pasiprasiau namo, bet neisleido, nors viskas tikrai buvo gerai ketvirta diena jau galvojau pasiimt vaika ir iseit pati, sulaike tik tai kad nebuciau gavusi receptuku spiritui ir kalio permanganato tirpalui, tai pankta diena isleido po to kai sokolada daviau, o anksciau atseit neisleido, nes jauna mama, nesusitvarkys pati
QUOTE(low @ 2006 12 16, 22:43)
... ir taip sakant numete man vaika ir paliko, jokios prieziuros, ner net pas ka paklausti jei iskyla problemu, gal kad savaitgalis buvo antra diena prisisaukiau sesute kad pamokintu maitinti tai ikiso vaikui papa i burna ir isejo, zodziu jokios pagalbos
Man buvo lygiai taip pat - gal del to, kad pagimdziau penktadieni, kai visos "nurses" gyveno savaitgalio nuotaikom...
Taigi, jeigu megstat, kai ant jusu rekia - gimdykit Antakalnyje.
QUOTE(linuke @ 2006 12 16, 23:54)
Du vaikus gimdžiau Antakalny, bet nemačiau, kad kas nors ant ko nors rėktų. Nesakau, kad ten ideali priežiūra, visada sulaukiama pagalbos, šypsenų ar pan., bet man tai ir nebuvo svarbiausia. Juk ten gulim kelias paras, svarbu, su sveikais vaikučiais, o tas susiraukusias sesutes ir kitus nemalonius dalykus pamiršim, grįžę su savo ryšulėliais namo.
Nepatinka ir man tas šaltumas, atmestinė priežiūra po gimdymo, tingėjimas padėt jaunoms mamytėms susitvarkyt, bet svarbiausias dalykas vis dėlto - vaikelio atėjimas saugiai ir su profesionalų pagalba - štai dėl ko rinkausi ir dar kartą rinkčiausi gimdymą Antakalny.
QUOTE(Deimante Mazute @ 2006 12 14, 12:44)
Sveikos visos mamytės ir besilaukiančios
Mano kūdikėlis pasaulį išvysti turėtų po ę sav. Esu apsisprendusi gimdyti VGN. Tačiau buvo mažai komentarų, kaip ten praeina pats gimdymas, kaip rūpinamasi gimdančiąja. Kadangi tai mano pirmasis mažylis, tai net neįsivaizduoju, ko galima tikėtis. Ir kaip ten dėl tėčio? Norėčiau, kad jis pasiliktų nakčiai.
Prašau, kas galite, atsakykite. Mums tai labai svarbu
Iš anksto dėkoju
Lengvų visoms gimdymų ir sveikų mažylių
Linksmų švenčių!
Mano kūdikėlis pasaulį išvysti turėtų po ę sav. Esu apsisprendusi gimdyti VGN. Tačiau buvo mažai komentarų, kaip ten praeina pats gimdymas, kaip rūpinamasi gimdančiąja. Kadangi tai mano pirmasis mažylis, tai net neįsivaizduoju, ko galima tikėtis. Ir kaip ten dėl tėčio? Norėčiau, kad jis pasiliktų nakčiai.
Iš anksto dėkoju
Linksmų švenčių!
Labas, tikiuosi nepavėlavau
Gimdžiau VGN, kadangi su gydytoja buvau sutarusi, pats gimdymas praėjo SUPER, taip, kaip ir norėjau - su kamuoliu, su perline vonia per sąrėmius, civilizuotai, be jokių "šukuosenų" ir klizmų , o po to gavau vienvietę palatą ( ne sezonas buvo ). Bet SUPER buvo tik iki palatos. Kadangi ten kitas personalas, tai ir tvarka kita. Dėl tam tikrų priežasčių (nėštukių negąsdinam ) vyras nakvojo pas mus, po to išėjo į darbą. Pirmas mano VIENOS išėjimas iki tualeto baigėsi mob. telefono VAGYSTE (įtariam, kad vietinių darbas). Gerai, kad teko tik vieną parą ten pabūti. Beje, vyrui likti nakčiai 2005 m. pabaigoj kainavo 50 Lt, žodžiu kaip neblogam viešbuty , bet kadangi mus apvogė, tai kažkas iš gydytojų nutarė kaip kompensaciją neimt pinigų už nakvynę.
QUOTE(Deimante Mazute @ 2006 12 14, 13:44)
Sveikos visos mamytės ir besilaukiančios
Iš anksto dėkoju
Linksmų švenčių!
Iš anksto dėkoju
Linksmų švenčių!
Sveikute
As manau kad gimdymas priklauso nuo to ar esi susitarus su gyd.Jei taip,tai ji perspeja priimamajam kad atvaziuoja jos paciente,tave pasitinka,apziuri,priziuri gimdyma ir jei nori ir aisku yra galimybe parupina kad vyras galetu likt.Kai gimdziau,atejo anesteziologe ir pareiske,kad salia gimdanciai nedarys epiduro,nes tai nera privaloma paslauga mano gyd jai pasake kad noriu epiduro,tai ji be gincu ir padare... aisku zinojo kad sumokesim.Vyras gali likti jei yra laisvu dvivieciu palatu, uz lova vyrui manau teks sumoket
Lengvo ir greito gimdymo visom
Gimdžiau VGN. Viskas ten tiko ir patiko.
Nesitikėjau privačių apartamentų ir superpriežiūros, todėl kiek ko reikėjo, tikie gavau.
Nepatiko tik vienas edalykas - jie propoguoja natūralų maitinimą, o man po cezario net 5 d. pienas vėlavo, o jie rūpužės mišinuko nenorėjo duoti. Kaskart kaip į kokį mūšį turėjau eiti dėl kiekvienos mišinuko dozės.
Vaiko svoris smarkiai nukrito, aš pediatrei aiškinu, kad neturiu pieno, o ji pasižiūri - jo jo, reikia primaitinti. bet kai ateina tas laikas, kai vaiūkas klykia, tampo krūtį ir nieko neiščiulpia, aš einu mišinukų prašyti, o seselės žiūri kaip į kokią durnelę - tai pasmerksi vaiką mišinukams?
Žodžiu, ta politika mane taip psichologiškai gniuždė......
Todėl labai gerai pagalvosiu ar kitą vaiką gimdysiu VGN.
Nesitikėjau privačių apartamentų ir superpriežiūros, todėl kiek ko reikėjo, tikie gavau.
Nepatiko tik vienas edalykas - jie propoguoja natūralų maitinimą, o man po cezario net 5 d. pienas vėlavo, o jie rūpužės mišinuko nenorėjo duoti. Kaskart kaip į kokį mūšį turėjau eiti dėl kiekvienos mišinuko dozės.
Vaiko svoris smarkiai nukrito, aš pediatrei aiškinu, kad neturiu pieno, o ji pasižiūri - jo jo, reikia primaitinti. bet kai ateina tas laikas, kai vaiūkas klykia, tampo krūtį ir nieko neiščiulpia, aš einu mišinukų prašyti, o seselės žiūri kaip į kokią durnelę - tai pasmerksi vaiką mišinukams?
Žodžiu, ta politika mane taip psichologiškai gniuždė......
Todėl labai gerai pagalvosiu ar kitą vaiką gimdysiu VGN.
Sveikos, ir as gimdziau VGN, man atrodo, kad prieziura po gimdymo priklauso ir nuo to ar buvai susitarus ir su kokiu gydytoju buvai susitarus...Man netruko nieko, sesutes zujo kaip bitutes, palata plove ir dulkes vale kiekviena diena, patalyne siule keisti kekviena diena...ka ir kaip daryti su vaiku paprasius parodydavo ir paaiskindavo, gal nelabai noriai, bet niekur nesidejo, aiskino...nepaisant to, kad skyrius buvo perpildytas, demesio tikrai netruko...bet vaiku gydytoja ten man labai nepatiko...tokia pasiputus...uzduodi klausyma, tai atsakytu tiesiai sviesiai, tai ne dar savo komentarus gana ziaurius kiekviena karta ikisa...
QUOTE(anastazas @ 2006 12 17, 22:00)
Labas, tikiuosi nepavėlavau
Gimdžiau VGN, kadangi su gydytoja buvau sutarusi, pats gimdymas praėjo SUPER, taip, kaip ir norėjau - su kamuoliu, su perline vonia per sąrėmius, civilizuotai, be jokių "šukuosenų" ir klizmų , o po to gavau vienvietę palatą ( ne sezonas buvo ). Bet SUPER buvo tik iki palatos. Kadangi ten kitas personalas, tai ir tvarka kita. Dėl tam tikrų priežasčių (nėštukių negąsdinam ) vyras nakvojo pas mus, po to išėjo į darbą. Pirmas mano VIENOS išėjimas iki tualeto baigėsi mob. telefono VAGYSTE (įtariam, kad vietinių darbas). Gerai, kad teko tik vieną parą ten pabūti. Beje, vyrui likti nakčiai 2005 m. pabaigoj kainavo 50 Lt, žodžiu kaip neblogam viešbuty , bet kadangi mus apvogė, tai kažkas iš gydytojų nutarė kaip kompensaciją neimt pinigų už nakvynę.
Ziuriu, kad vagystes problema VGN vis dar lieka Pries 2.8 m, kai as gimdziau, is manes irgi buvo pavogtas telefonas ir kaip As buvau atskiroj palatoj su seserim, bet i palata, kada jos nebuvo, uzejo svetimas vyrukas, paklause apie kazkokia Ania -Tania... kol as norejau atsakyti, griebe telefona ir lauk As po gimdymo dar tada ir nelabai suprasdavau, kas atsitiko O dar salia gulejo mano maziukas, tai kur as begsiu ar reksiu O del gydytoju ir personalo likau labai patenkinta