Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

QUOTE(naura14 @ 2012 02 04, 11:34)
Mergaites, o gal galetumete su pavardemis? Bent jau daktaru ir akuseriu, jei atsimenate, nes panasu, kad ne nuo vietos viskas priklauso..

Gimdziau prie vyro, super daktaras, gaila,kad net nepasidomejau,kokia pavarde, atsimenu, kad akuseres vardas buvo- Nijole- super moteris thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, aš gimdžiau Antakalnyje, dabar laukiuosi, antrą irgi planuoju gimdyti ten. Man ta ligoninė kelia patikimumą, jei kartais komplikacijos ar kas. Gimdžiau nesitarus visiškai su niekuo, papuolė daktaras Jankauskas - niekur niekada negirdėtas, bet labai draugiškas ir bajeriukų netgi paskaldė. Akušerė irgi labai gera, tik nepamenu pavardės. Labai kažkaip jų palaikymas didelis buvo.

Bet va pogimdyvinė priežiūra Antakalnyje tai tikrai su trūkumais. Aš buvau nemažai apsiskaičius, tai į tuos daktarus net vengiau kreiptis, pati susirasdavau reikiamos informacijos arba telefonu klausdavau pažįstamų gydytojų, nėkėlė man vietiniai patikimumo savo balso tonu kad ir..
Atsakyti
Prieš savaitę aš gimdžiau VGN. Buvo daryta planine cezario operacija. Viskas buvo atlikta šauniai ir profesionaliai, su gydytoju tariausi, nes pas jį lankiausi nėštumo metu. Iš karto parodė mano zuikį ir padėjo trumpam ant krūtinės. Vėliau teko pagulėt intnsyvaus sekimo palatoj, ten irgi prieziura buvo gera, ateidavo paklausdavo ar nereik vaistų, ar viskas gerai. Bet kai perkele i paprastą palatą, tai buvo nelabai kas, man po cezario nebuvo daug priespienio, vaikas nukramte visus spenelius, klykė. Tai as pati kvieciaus sesele klausti ar nereik damaitint mišinukais, tai ji pečiais patraukė blink.gif Galų gale kai išsiprašiau, tai atnešdavo menzūrelę ir liepdavo pačiai maitinti blink.gif O kai vaikas klykia, tai nėra taip paprasta. Pasekmė to, lelius numete per kelias dienas 300 g.
Kas buvo gero tai, kad viena seselė parodė kaip pampersus reik keisti, kita paaiškino kad jau damaitint nebereik, nes pienukas jau po truputi daugiau gaminasi, bet tai tik tiek, visos kitos atrodo kaip būtų davusios tylėjimo įžadus biggrin.gif Nei vieną kartą nepasiteiravo ar ko netruksta, tai man keista tokius atsiliepimus skaityt, atrodo ne toj pačioj ligoninėj buvom.
Dar man pamiršo suleisti antikūnių, nes mano kraujas -, mažosios +. Primindavau apie tai kiekviena diena (reikia suleist per 72 valandas), sakydavo suleis, kol besibaigiant terminui išaiškėjo, kad tų vaistų nebeturi jau trys dienos ir tik vakare atskraidins, tai skambinau savo šeimos gydytojai į privatų kabinetą, pas juos vaistų buvo ir vyras skubiai jų atvežė.

Tai jei antrą kartą gimdyčiau tai tik dėl savo gydytojo rinkčiausi šią ligoninę, o šiaip tai kai ne viską žinojau patyriau nemažai streso per tas dienas. Na iš to tik vienas geras dalykas, kad per tuos stresus jau nebeturiu 10 kg biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Skaistulia123 @ 2012 02 09, 14:27)
Prieš savaitę aš gimdžiau VGN. Buvo daryta planine cezario operacija. Viskas buvo atlikta šauniai ir profesionaliai, su gydytoju tariausi, nes pas jį lankiausi nėštumo metu. Iš karto parodė mano zuikį ir padėjo trumpam ant krūtinės. Vėliau teko pagulėt intnsyvaus sekimo palatoj, ten irgi prieziura buvo gera, ateidavo paklausdavo ar nereik vaistų, ar viskas gerai. Bet kai perkele i paprastą palatą, tai buvo nelabai kas, man po cezario nebuvo daug priespienio, vaikas nukramte visus spenelius, klykė. Tai as pati kvieciaus sesele klausti ar nereik damaitint mišinukais, tai ji pečiais patraukė blink.gif Galų gale kai išsiprašiau, tai atnešdavo menzūrelę ir liepdavo pačiai maitinti blink.gif O kai vaikas klykia, tai nėra taip paprasta. Pasekmė to, lelius numete per kelias dienas 300 g.
Kas buvo gero tai, kad viena seselė parodė kaip pampersus reik keisti, kita paaiškino kad jau damaitint nebereik, nes pienukas jau  po truputi daugiau gaminasi, bet tai tik tiek, visos kitos atrodo kaip būtų davusios tylėjimo įžadus biggrin.gif Nei vieną kartą nepasiteiravo ar ko netruksta, tai man keista tokius atsiliepimus skaityt, atrodo ne toj pačioj ligoninėj buvom.
Dar man pamiršo suleisti antikūnių, nes mano kraujas -, mažosios +. Primindavau apie tai kiekviena diena (reikia suleist per 72 valandas), sakydavo suleis, kol besibaigiant terminui išaiškėjo, kad tų vaistų nebeturi jau trys dienos ir tik vakare atskraidins, tai skambinau savo šeimos gydytojai į privatų kabinetą, pas juos vaistų buvo ir vyras skubiai jų atvežė.

Tai jei antrą kartą gimdyčiau tai tik dėl savo gydytojo rinkčiausi šią ligoninę, o šiaip tai kai ne viską žinojau patyriau nemažai streso per tas dienas. Na iš to tik vienas geras dalykas, kad per tuos stresus jau nebeturiu 10 kg biggrin.gif

priešpienio ir neturi būti daug... mažiaus skrandis vos tik gimus būna 7 ml, o 10 dieną – jau apie 80 ml talpos. ir tada jau reikia taip sakant atpumpuoti, kad pieno būtų, tai yra vaiką žindyt reikia tiek dažnai ir tiek ilgai, kiek jam reikia. ir normalu, jeigu iš kart po gimimo vaikas numeta 10 proc savo svorio, juk su tokiu skranduku ne ką tepasipildysi. šitą tiesą dar gimdymo namuose išaiškino, keista kaip čia Jums šito nepasakė unsure.gif
o dėl antikūnių, tai doh.gif visiškas aplaidumas....
Atsakyti
kodėl šiame forume neaptariama naujagimio ir mamos priežiūra ir Centro filialo ( Raud. Kryžiaus) ligoninėje. Atrodytų, kad Vilniuje egzistuoja tik Antakalnio klinikos ir Vilniaus gimdymo namai. Kažkokia keista diskriminacija................. g.gif
Papildyta:
.

Papildyta:
QUOTE(VoveryteM @ 2012 02 07, 13:39)
Sveikos, aš gimdžiau Antakalnyje, dabar laukiuosi, antrą irgi planuoju gimdyti ten. Man ta ligoninė kelia patikimumą, jei kartais komplikacijos ar kas. Gimdžiau nesitarus visiškai su niekuo, papuolė daktaras Jankauskas - niekur niekada negirdėtas, bet labai draugiškas ir bajeriukų netgi paskaldė. Akušerė irgi labai gera, tik nepamenu pavardės. Labai kažkaip jų palaikymas didelis buvo.

Bet va pogimdyvinė priežiūra Antakalnyje tai tikrai su trūkumais. Aš buvau nemažai apsiskaičius, tai į tuos daktarus net vengiau kreiptis, pati susirasdavau reikiamos informacijos arba telefonu klausdavau pažįstamų gydytojų, nėkėlė man vietiniai patikimumo savo balso tonu kad ir..

Ponia, Jūs pati sau prieštaraujate lotuliukas.gif Paskaitykit savo komentarą dar kartą....ir apsispręskite ar Antakalnio klinikos patikima ligoninė ar ne lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dvynių mama: 11 balandžio 2012 - 22:24
QUOTE(dvynių mama @ 2012 04 11, 23:27)

Ponia, Jūs pati sau prieštaraujate lotuliukas.gif  Paskaitykit savo komentarą dar kartą....ir apsispręskite ar Antakalnio klinikos patikima ligoninė ar ne lotuliukas.gif

čia nėra nieko juokingo ir prieštaringo.. schmoll.gif tiesiog gimdymo skyriuose dirba visai kitas personalas, nei kad pogimdyviniuose skyriuose.
Atsakyti
QUOTE(Cansado @ 2012 05 07, 09:50)
čia nėra nieko juokingo ir prieštaringo..  schmoll.gif  tiesiog gimdymo skyriuose dirba visai kitas personalas, nei kad pogimdyviniuose skyriuose.

Gali būt, nes per paskaitėles kai vedžiojo mums aprodyti gimdyklas ir palatas buvo užvedę parodyt į naujagimių skyrių, tai ten budinti gydytoja kai pradėjo burnot "ko čia žiūrit, ar norėtumėt kad į jūsų vaikus žiūrėtų " doh.gif Tai taip ir nesupratau kokio velnio mus vedė ta vyr akušerė, jei ten dirbanti darbuotoja kaip ant kokių šiaip užklydusių prašalaičių burnojo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 07 gegužės 2012 - 11:51
kodėl šiame forume neaptariama naujagimio ir mamos priežiūra ir Centro filialo ( Raud. Kryžiaus) ligoninėje. Atrodytų, kad Vilniuje egzistuoja tik Antakalnio klinikos ir Vilniaus gimdymo namai. Kažkokia keista diskriminacija..............

geras klausimas ax.gif tik vat kad kazkaip nepriversi, jei nepasakoja, gal ten taip gerai, kad bijos isduot vietas? kaip kad grybautojai ar uogautojai? lotuliukas.gif
auuu, merginos, gimdziusios RK?
Atsakyti
sveikutes, as abu vaikus gimdziau antakalni, likau labai patenkinta, pirma vaika gimdziau pas Sigita Daubari, va thumbup.gif daktaras, net prajuokit gali per pati gimdyma lotuliukas.gif o antra pas moteri, bet pavardes nepamenu, man jauna pasirode, irgi faina tokia...o kas liecia vaiku skyriu, tai daugumai nepatiko, o man viskas super buvo, pabuvom 5 dienas tai visas pamainas pamaciau, ir visos superines, visada pades, isklausys, patars thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pirma vaika pries nepilnus 2 metus gimdziau Antakalnyje,antra taip pat zadu ten gimdyti nes,likau patenkinta prieziura pries ir po gimdymo.Gimdziau nesitarusi,todel perdeto demesio nesulaukiau,nors man jo ir nereikejo.Bambute vaikui kasdiena tvarkoma,kasdiena vyksta gyd.vizitacija,jei kildavo kazkokiu klausimu i juos buvo issamiai atsakyta(reikia nebijoti klausti),skyrius suremontuotas, visur svaru,jauku.Nusiskundimu tikrai neturiu. thumbup.gif
Atsakyti
kodėl šiame forume neaptariama naujagimio ir mamos priežiūra ir Centro filialo ( Raud. Kryžiaus) ligoninėje. Atrodytų, kad Vilniuje egzistuoja tik Antakalnio klinikos ir Vilniaus gimdymo namai. Kažkokia keista diskriminacija................. g.gif
Papildyta:
.
Papildyta:

Ponia, Jūs pati sau prieštaraujate lotuliukas.gif  Paskaitykit savo komentarą dar kartą....ir apsispręskite ar Antakalnio klinikos patikima ligoninė ar ne lotuliukas.gif

visiskai ji nepriestarauja pati sau, o pasake visa tiesa kaip yra.. gimdykloje super personalas, o jau po to padiek dieve, kaip pasiseks...
QUOTE(Cansado @ 2012 05 07, 10:50)
čia nėra nieko juokingo ir prieštaringo..  schmoll.gif  tiesiog gimdymo skyriuose dirba visai kitas personalas, nei kad pogimdyviniuose skyriuose.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2012 06 12, 14:09)
geras klausimas  ax.gif tik vat kad kazkaip nepriversi, jei nepasakoja, gal ten taip gerai, kad bijos isduot vietas? kaip kad grybautojai ar uogautojai?  lotuliukas.gif
auuu, merginos, gimdziusios RK?

Viena pazistama pirma vaikeli gimde RK o su antru nestumu turejo problemu ir gulejo AK, tai sake kad personalas AK jai labai nepatiko schmoll.gif jautesi kazkokia itampa tarp slaugiu ir pan. Buvau tikra, kad ir antra gimdysiu Ak, bet pakalbejus su ja suabejojau blink.gif
Atsakyti