Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

Mano gimdymas vyko VGN - viskas buvo super gerai... Negalvojau kad tokie paslaugus dar buna zmones baltais chalatais smile.gif

o su AK buvau susidurus nes gulejau nescia budama, be to siaip turejau bedu tai teko ten lankytis - baisesnio priemimo dar nebuvau turejus... jei mane su gresianciu persileidimu is kabineto isgrudo...mat kazkokios ponios daktares kabineta kitas gydytojas buvo uemes kuris mane prieme - net nekluase ji to daktaro paaiskinimo, kad cia labai skubu, kad dvyniai, kad persileidimas gali but...

taip kad as tik uz VGN
Atsakyti
Savo laiku svarsčiau ir aš, kur gimdyti...
Pasirinkau AK.
Daktarai malonūs ir rūpestingi, sesutės linksmos ir draugiškos.
Tik labai pykstu ant naujagimių skyriaus personalo, gulėjau po Cezario su lašine,keltis neleido, tas šlapimo maišas taip pat kabojo... Ir vaikelio neatnešė visą naktį....Daugiau kaip 12 val. Nors labai prašiau, kad jeigu tik verks-neštų...
O paaiškinimas buvo- UŽMIRŠO, MATYT... mad.gif
Čia jau ryte,pamaina pasikeitė, atnešė...
Atsakyti
As gimdziau VGN ir antra tik ten! Mamai prieziura visapusiska, vaikeliui taip pat. Kiekviena diena gydytojai aplanko ir mama ir vaikeli, sesutes ateina kelis kartus per diena, paklausti ar viskas gerai, ar nieko netruksta. Buvau labai patenkinta. Nakti vaikeliui pradejus verkti, iskart atbego sesute, sako isgirdau kad verkia, gal pagalbos reik.
Dar viena smulkmena, bet kas man buvo aktuolu, kad ligonines maistas skanus. Esu gulejus santariskese, tai ner ko lygint su tuo jovalu, kuri gaudavau.
Atsakyti
Aš irgi galiu pasisakyti apie VGN. Pirmąjį gimdžiau ten ir antrąjį ruošiuosi. Su niekuo nesitariau, galvojome su vyru pasiimti pinigų ir kam teks, tam ir atsidėkosime, bet įsivaizduokite gydytojas nepaėmė, nors viską atliko taaaip gražiai ir profesionaliai (ir gimdymo priėmimas, ir susiuvimas). Po gimdymo vaikelį iškart padėjo ant krūtinės, nuo to laiko mes su juo nesiskyrėme. Keitėsi ne viena pamaina, bet visos sesutės, kurios bepaklausdavau, noriai atsakydavo ir pamokydavo. Buvo paliktas ant stalo palatoje mob. nr., kad jei ką skambintume ir jos ateitų. Ir taip elgėsi ne tik su manimi, bet ir su kitomis moterimis palatoje. Vienos mamytės vaikelis buvo itin neramus, tai sesutė naktį po N kartų atbėgdavo ir padėdavo. Ir mažiuką apžiūrėdavo kaip priklauso, ir pas mane gydytojas vis ateidavo ir paklausdavo kaip jaučiuosi. Ir dar kartą pabrėžiu - su niekuo nesitariau. Nors gimdymas nebuvo sklandžiausias, bet prisiminimai patys geriausi. Beje, gimdžiau 2010m. kovą. Sėkmės visoms, lengvo gimdymo ir sveikų vaikučių 4u.gif
Atsakyti
Sveiki noriu pasiklausti pas jus kas gimdet VGN ten kai yra nurodyta 645lt uz pasirenkta gyditoja kuris priims gimdyma, tai jej as susitaiau su gyditoja kuri priims gimdyma tai man tada reikes i kasa susimoketi 645lt?
Atsakyti
as tai irgi tik uz VGN. Sesutes paslaugios daktarai taip pat na man buvo super thumbup.gif o del antakalnio buvau tik viena kart apziurai tai ten jauciausi kaip koks skuduras o ne nescia moteris brb unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Superlight @ 2011 10 04, 19:30)
as tai irgi tik uz VGN. Sesutes paslaugios daktarai taip pat na man buvo super  thumbup.gif  o del antakalnio buvau tik viena kart apziurai tai ten jauciausi kaip koks skuduras o ne nescia moteris brb  unsure.gif

Neseniai buvau Antakalnyje, lankiau gimdyvę tongue.gif Ir jie su vyru pasiėme sau palatą, į kasą 200 lt. (beje, iškart atvykus buvo pareikšta, kad VISKAS UŽIMTA, tačiau kai gydytojas ir taip pat sk. ved., kuris priiminėjo gimdymą gavo vokelį, staiga ir vietos atsirado lotuliukas.gif ir apskritai, tame aukšte tik 2 užimtos palatos...) Taigi vyras taip išeina sumokėjo 200 lt. tik už lovą (2 naktim, nes iškart nedavė) ir joookio maitinimo smile.gif
Tiesa, palatoje labai šilta.
Gal kas galite pasidalinti VGN vidumi? rolleyes.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau VGN, labai patiko priežiūra. Sesutės vis užeina paklausia ar ko netrūksta, netgi 3h nakties lotuliukas.gif Labai malonūs gydytojai, tiek pediatrai, tiek ginekologai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(19gelyte @ 2011 09 28, 16:36)
Sveiki noriu pasiklausti pas jus kas gimdet VGN ten kai yra nurodyta 645lt uz pasirenkta gyditoja kuris priims gimdyma, tai jej as susitaiau su gyditoja kuri priims gimdyma tai man tada reikes i kasa susimoketi 645lt?

as tariausi su gydytoja, tai i kasa nieko nemokejau
Atsakyti
Sveikos, pasidalinsiu ir as savo patirtimi, gal kuriai busimai mamytei pagelbesiu apsisprendziant biggrin.gif
Mes pasauli isvydom 11 07 18, veiksmas vyko VGN, pasirinkau gimdyma ten del gydytojo... Tai buvo musu treciasis nestumas, taciau pirmas vaikelis isvydes pasauli, del karcios patirties labai atidziai rinkomes pas ka gimdysim. Na ir mes savo pasirinkimu labai dziaugiames, gimdyma prieme gydytoja Sirsinaitiene. Gimdymas buvo sudetingas, todel gydytoja pademonstravo visa savo meistriskuma ir geranoriskuma, lenkiu zemai galva.
Na o kad neapsaltu nuo pagyru VGN galiu pasakyti, kad pogimdybineje palatoje gulint susiduriau tik su labai susiraukusiomis seselemis. Raso mamytes kad uzeidavo, paklausdavo kaip sekasi ir pradejus verkt vaikuciui siulydavo pagalba. Zinokit skaitau ir mastau ar as tikrai ten gimdziau... doh.gif Musu patirtis kartesne... nei karto neuzejo ir nepaklause ar viskas gerai, ko paklausiau nei karto neatsake, neparode nei kaip zindyti teisingai. Galvojau gal pamaina nekokia, taciau ryte atejusi sesele savo "malonia" veido israiska tikrai nenudziugino. Beja gulejom vienvietej palatoj, todel kai isejau iki tualeto ir palikau vaikeli mieganti jo lovelej, gryzus atklausiau toki morala... kad nenoriu ir plestis. Taciau prisiminimai apie gimdyma tik patys graziausi, tiek gydytoja, tiek akusere prisimenu labai graziai.
Na o del AK teko lankytis niesciai, taip pat gulejau kai netekome pirmo vaikelio, galiu pasakyt jog jauciausi tikrai gerai. Sulaukeme daug demesio is seseliu bei gydytoju. Nezinau koks personalas pogimdyvinese palatose, taciau mano prisiminimai tikrai grazus.
Taciau kaip bebutu gimdysime ir antra vaikuti VGN ir tik pas ta pacia gydytoja mirksiukas.gif
Atsakyti
VGN personalas neblogas, tik jei reikalinga pagalba turi eiti ir sakyti, tada ateina ir mielai padeda. Tik viena sesute mus labai "nustebino" savo visisku netaktiskumu. Atejusi mano vyrui pareiske, kad ji pasiziurejo kur jis dirbantis ir pasake jog turbut gerai gauna uz tokias pareigas... suprask kaip nori doh.gif nusprendem, kad nori pakisos, tik nesupratom uz ka g.gif visa tai buvo pries 4 metus.
Nepatiko sioje istaigoje dusai, kiek atsimenu dusas buvo toks tarybiniu laiku pusvone, kaip kokiame bendrabutyje ir ne prie palatos, o reikejo pedinti per visa koridoriu blink.gif ir dar prie viso to tuo metu nebuvo nei kabliuko nei kokio kito uzrakto brrr... del to man buvo kazkaip didelis minusas. Gal siuo metu situacija su san mazgais pasikeitusi? Parasykite, nes labai aktualu man kadangi antra vaikeli planuoju uz menesio gimdyti butent kur dar neissirinkau ax.gif
Atsakyti
as abu vaikus gimdziau AK,pas ta pati gydytoja,gydytoju ir akusere esu patenkinta labai,kai gimdziau pirma vaika,tai po gimdymo mane nuveze i pogimdyvine palata i 2 auksta,bet tai buvo 2002metais,o antra vaika gimdziau 2010metais,tai iskart po gimdymo,pagulejus apie pora val. gimdykloje, reikejo paciai nueiti i dusa, kuris yra gimdykloje, apsiplauti ir paciai nukeliauti i 2 auksta i pogimdyvine palata,na tai dar nieko,kenteti galima,nes dziaugsmo buvo))) kad vaikelis sveikas ir greit pagymdziau,o jau visa AK tvarka pogimdyviniame skyriuje esu nepatenkinta,gulejome palatoje 4,3 mergaites po cezario ir as vaiksciojanti,tai man kaip ir nereikejo jokios pagalbos is sesuciu,o tom 3 po cezario mergaitems, tai man reikejo nuleisti slapima i antelenes, seseliu neprisikviesi,na man tai irgi ne problema,nes dirbu med. sistemoje,zvakuciu nuo skausmo reikejo 3 po cezario,tai kol ju vyrai nepakele vejo ir nedave pinigeliu sesutems-reikalas nepajudejo((
kiek esu girdejusi is mergaiciu,kas gimde kitur,tai ten personalas paaiskina ka daryti po gimdymo,kaip save priziureti ir vaikeli,o AK neaiskino man nei su pirmu, nei su 2 vaiku,pirma vaikeli gimdziau su epidura,o antra taip isejo, kad epidura jau buvo pervelu daryti,tai reikejo naturaliai-nebuvau tam pasiruosusi,nes tariausi, kad su epidura gimdysiu,tai labai garsiai rekiau ir keikiausi is skausmo,tai seseles mane jau kai gulejau pogimdyvineje palatoje ateidavo ir sakydavo,kad as riksne))ir kad kitos bijojo gimdyti nuo mano rekimo,man buvo geda,bet as galvoju, kad ne 1 as tokia AK istorijoje))0sumokejau gydytojui ir akuserei ir po 2 dienu iskeliavau namo-tai manau,kad daugiau nereikia man rodytis AK,nes geda blush2.gif
nors gydytojas ir akusere pagyre mane,sake ,kad esi sveika ir stipri ir gali gimdyti pati didelius vaikus,be epiduros-tai ir gimdyk,bet as padariau tokia isvada,kad geriau dirbti ligonineje,negu ten guleti))0 smile.gif
Atsakyti