Apie VGN 2009: buvome 9 dienas, tai teko garbe susipazinti su 9 sesutem. buvo geresniu ir blogesniu, bet visos pakenciamos, isskyrus viena tokia, kuriai vis atrode, kad kai tik ji nusisuka, tai as jau savo vaiku nesirupinu tai apturejau diena neblogo dresiravimo dabar man juokinga, o tada buvo nekas. bet visos kitos buvo tikrai labai super. pagalbos daug neprasiau, bet tiek kiek reikejo gavau. nieko niekam nemokejau ir kazkaip neatrode, kad reiketu.
gydytojai gimdymo skyriuje tikrai profesionalus, neonatologai irgi. tik nekalbus labai, o kai man nieko nesako, pradedu jaudintis. bet pasirodo viskas buvo gerai, taip kaip jie ir sake
Apie VGN 2011: parasysiu veliau
Na aš pasisakysiu už VGN, nes priežiūra ten po gimdymo man tikrai pasirodė labai gera. Sesutės atidžios, paslaugios, rūpestingos, visada paklausdavo ar nieko nereikia ar nesusidūrėm su kokiomis bėdomis, tik gimus dukrytei parodė kaip taisiklingai maitinti, kaip prausti, kaip rengti, žodžiu pravedė visą vaikučio auginimo pradžiamokslį . Nors tos pagalbos man labai ir neprireikdavo, nes vyras buvo šalia, dviese atlikti viską buvo daug paprasčiau
Nors Antakalnyje neteko gimdyti, tačiau bendravau su pora ten gimdžiusių mamyčių, kurios išties ne kaip atsiliepė būtent apie priežiūrą po gimdymo ir pan, nors pats gimdymas pasak jų praėjo gana sklandžiai.
Nors Antakalnyje neteko gimdyti, tačiau bendravau su pora ten gimdžiusių mamyčių, kurios išties ne kaip atsiliepė būtent apie priežiūrą po gimdymo ir pan, nors pats gimdymas pasak jų praėjo gana sklandžiai.
kadangi turiu du ir abu gime kritingose vietose, tai galeciau pasakyti, kad zmogiskumo prasme labiau patiko VGN nei RK
Laba, sūnų gimdžiau antakalnyje, o dukrytė gimė vgn, tai galiu palygint ir pasakyt, kad viskas labai panašu, tik gal vaikų gydytojai vgn kalbesni bent jau paklausus visada gavau atsakymus, o ne rugščia grimasą ir burbtelejimą. Antakalnį dėl vaiko sveikatos problemyčių gulėjom beveik savaitę, tai vaikų gydytojas tik su kyšiais pavyko truputį prakalbint... bent jau minimaliai sužinot dėl ko mes gulim , o dukrytė gime sveika, tai kai prižiūrintis personalas pamatė, kad viskas gerai, tai ir nelandžiojo , o be to dar tai buvo savaitgalis tai išvis viskas pas mus buvo ramu, nors girdėjau verkiančių ir gana ilgai vaikučių... va jiems gal ir trūko personalo patarimų ir pagalbos Man labiau laikas po gimdymo patiko vgn
Papildyta:
Man labiau patiko vgn'o vaikų gydytojai. Antakalnio vaikų gydytojų ko pklausi- to negausi, arba burbteli kažką sunkiai suprantamą...tipo pati turi žinot kas ir nuo ko... Čia patirtis po pirmojo gimdymo o dukrytė problemų neturėjo, tai ir neteko daug bendraut su vaikų gydytojais. O šiaip medikai daug daugiau dėmesio skiria mamoms vgn, bent jau man taip pasisekė.. ir be jokių kyšių
Papildyta:
Man labiau patiko vgn'o vaikų gydytojai. Antakalnio vaikų gydytojų ko pklausi- to negausi, arba burbteli kažką sunkiai suprantamą...tipo pati turi žinot kas ir nuo ko... Čia patirtis po pirmojo gimdymo o dukrytė problemų neturėjo, tai ir neteko daug bendraut su vaikų gydytojais. O šiaip medikai daug daugiau dėmesio skiria mamoms vgn, bent jau man taip pasisekė.. ir be jokių kyšių
Antakalnyje mamoms gydytojai išvis dėmesio neskiria... pirmą gimdžiau su labai aukštu kraujo spaudimu ir buvau labai ištinusi. Juokingiausia, kad visi kas tik užeidavo į palatą, būtinai pakomentuodavo mano ištinusias kojas ir rankas, o spaudimą sugebėjo pamatuoti, tik kai mano gydytoja liepė, pas kurią lankausi privačiai. Tada jau lakstydavo su vaistais ir spaudimo aparatu iš paskos. Gerai kad man šokas buvo ir nejutau aukšto spaudimo
QUOTE(Siesta @ 2005 04 28, 10:40)
Nežinau, kaip VGN, aš abu kartus gimdžiau Antakalnio klinikose ir galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu tavimi dar rūpinasi prieš gimdymą ir gimdymo metu, tai po gimdymo nesulauksi nei pagalbos nei patarimų del vaiko priežiūros, sukis kaip išmanai .
Manisdkis buvo neramus nes pradžioje dar pieno trūko , tai nesulaukiau jokios pagalbos, pačios slaugės matė, kad vaikas piktas ir neramus, bet nieko nedarė, dar net apšaukė, kad mažai prie krūties dedu, todėl pienas nesigamina . Brrrr... prisiminimai iš ten tikrai ne kokie , nežinau kokia dabar padėtis, bet prieš pora metų buvo būtent taip.
Manisdkis buvo neramus nes pradžioje dar pieno trūko , tai nesulaukiau jokios pagalbos, pačios slaugės matė, kad vaikas piktas ir neramus, bet nieko nedarė, dar net apšaukė, kad mažai prie krūties dedu, todėl pienas nesigamina . Brrrr... prisiminimai iš ten tikrai ne kokie , nežinau kokia dabar padėtis, bet prieš pora metų buvo būtent taip.
Aš taip pat lygiai tą patį girdėjau apie AK ,kad rūpinasi iki gimdymo ,po to kaip pati išmanai
QUOTE(Endesa @ 2011 06 20, 16:48)
Aš taip pat lygiai tą patį girdėjau apie AK ,kad rūpinasi iki gimdymo ,po to kaip pati išmanai
as gimdziau savo mergyte irgi AK. taciau nusiskundimu jokiu neturiu. aisku, nieks pas tave nevaiksto ir neklausineja ar kas neaisku ir t.t. taciau jei ko pati paklausdavau visada viska paaiskindavo. mano mergytei po gimimo toks drebuliukas budavo(didesnis nei pas kitus vaikus, o kai musu pirmagime tai galvojom, kad jai tiesiog salta kai ja nurengi, gimdziauvasario men,), tai labai daug tyrimu dare. ir inkstu echo, ir galvos echo ir klausa tikrino. zodziu del viso pikto tikrino viska . bet paaiskejo, kad ji siaip didesnio jautrumo mergina ir dabar tokios bedeles nebeturim.
taigi manuo nuomone apie AK gera, ir kita gimdysiu tik ten
P.S. taciau esu girdejus ,kad prieziura priklauso nuo to i koki gimdymo skyriu papuoli. apie kita esu tikrai girdejus nekokiu atsiliepimu
Gimdžiau AK prieš keletą mėnesių, bet apie pogimdyvinę priežiūrą negaliu pasakyt nei vieno gero žodžio. Ne tik kad nepadėjo, bet nei ir prašant pagalbos atsakydavo šiurkščiai:
kai paprašiau parodyti, kaip gerai nuplauti po kranu vaiko užpakaliuką (vaikutis pirmas, tad tikrai bijojau), tai rėžė "tu ką, net šiknos vaikui nuplaut nemoki", o kai paklausiau, ar gerai vaikiukas žinda krūtį, atsakė, kad "tu pati turi jaust, ar gerai", o ką aš galiu žinot, kai vaikas pirmas. Dabar jau žinočiau, bet tada
Dėl to nemanau, kad dar kartą gimdysiu AK vien dėl priežiūros po gimdymo.
kai paprašiau parodyti, kaip gerai nuplauti po kranu vaiko užpakaliuką (vaikutis pirmas, tad tikrai bijojau), tai rėžė "tu ką, net šiknos vaikui nuplaut nemoki", o kai paklausiau, ar gerai vaikiukas žinda krūtį, atsakė, kad "tu pati turi jaust, ar gerai", o ką aš galiu žinot, kai vaikas pirmas. Dabar jau žinočiau, bet tada
O as kursuose kai buvau AK, turejau anksciau iseiti is paskaitos, apsisuko galva, pasiklydau Paklausiai kur isejimas, tai uz tai irgi velniu gavau is sesuciu, kurios prie kompo sedejo, ko cia vaikstau Del daktaru, tai tik gero girdejus, ismano savo darba o vat prieziura po gimdymo atvirksciai, siurksti, nemaloni, nepadeda jei neatlygini, tai vat
As gimdziau Antakalnio klinikose pries 3 savaites 2 gimdymo skyriuje, atsiliepimai patys geriausi
QUOTE(Ausrinyte @ 2011 08 30, 11:54)
Gimdžiau AK prieš keletą mėnesių, bet apie pogimdyvinę priežiūrą negaliu pasakyt nei vieno gero žodžio. Ne tik kad nepadėjo, bet nei ir prašant pagalbos atsakydavo šiurkščiai:
Musu abu vaukuciai gime AK. Atkreipiau demesi, kad mes gimus pirmam vaikuciui uzdave, lygiai tuos pacius klausimus kaip plauti uzpakaliuka ir ar gerai ima kruti. Bet skirtingai nuo sios mamytes gavom normalius atsakymus, vaikiuka pati sesute nunese po kranu ir parore kaip laikyti ir plauti. Tai cia matyt ant ko papuoli.
Siaip AK tikrai galima gauti informacijos ir normalius atsakymus i klausimus, tik reikia nelaukti, kol kas paaiskins, o klausti patiems
Sveikos,
visos rasot tarp VGN ir AK- o gal gimdziusios AK pasidalinkit kuris AK skyrius-pries/per/po gimdymo geresnis?
visos rasot tarp VGN ir AK- o gal gimdziusios AK pasidalinkit kuris AK skyrius-pries/per/po gimdymo geresnis?