as atsiliepsiu apie VGN is asvo patirties,o apie AK is pusbrolio zmonos
Likus 2dienom iki gimdymo termino is savo seimos gyd gavau siuntima, nes mano mazylis buvo neapsivertias, tai kita ryta as ir nuvaziavau i VGN, tai prijunge mane prie sirdeles aparato ir sako sesute tokia maloni, kad sirdute zemai ir gali buti, kad nakti mazylis apsiverte, tai atejo gyd tokia kazkur 25m. gal daugiau ir pradejo baisiai naglai su manimi kalbetis: ko tu cia atvaziavai? ir taip daug moteru atvaziave! sakau as skambinausi jums vakar vakare ir man sake, kad jei mazylis neapsivertias atvaziuoti pas jus ir paziures ar reikes cezario. Tai ji man sako tipo lipk ant stalo..tai taip grubiai ji mane apziurejo,kad gailejausi, kad is vis atvaziavau ! Ir klausia ar noriu laukti gimdymo ligonineje sakau jau geriau namuose, o mintyse galvoju jei visas personalas tokios pabaisos, kaip tu tai kuo trumpiau cia prabuti noreciau! tai parasiau ten kazkoki rasta, kad as savo noru atsisakau cia guleti ir isdumiau!
nakti nubego man vandenys ir as 7h pabudus su vyru susiruosiau ir isvaziavom, 8h. jau buvom vietoje, tai pakliuvo beproto faina registratore, sako tu taip nestrakaliok ir sypsojosi man visa laika, sesute labai faina, sako kokia grazi gimdyve ir liaupsino ten mane,o daktares fainumas neispasakytas, apziurejo mane ir sako vaziuojam i virsu tuo susitiksi su savo vaiku, tai as basa pasistraksedama nubegau iki vyro i koridoriu, tai jos paskui mane eina ir sako tu taip nestraksek, nejau tau neskauda, gal vezimelio reikia, o as kaip plunksna is tos laimes
tai kiek ejome iki gimdyklos sesutes buvo labai demesingos, liftas buvo uzimtas ir as sakau kelintas aukstas, sako 2, tai sakau galime uzlipti, tai akis issprogino ar tikrai uzlipsi jegu turi, tokios mielos moterys
gimdykloje sutikau akusere Alina, svelniasnes moters as dar nebuvau maciusi, viska papasakojo mums su vyru, atneSe chalatuka, nes skubedami pamirsom paimti butent ta maiseli i kuri ji susimeciau
veliau atejo gyd, apziurejo mane, nuleido likusius vandenukus, vis sustodavo, kai man maust pradedavo, labai reagavo i mano mimikas ir judesius
o kai likusi laika kol prasidejo saremiai as prabimbinejau po palata, praliurpiau su draugem tel, atvaziavo mama su laptopu mini ir su belaidziu internetu, skaitem anekdotus, tai joms tik juokas is musu eme ir kai tik prijungdavo prie aparato klausdavo ar nereikia nuskausminamuju, nes saremiai labai stiprus ir dazni, bet sakau man skauda tik taip lyg menesines artetu, tai tik nusisypsodavo ir kai tik man prasidejo stiprus saremiai iskart suleke i palata, akusere net neklausus suleido man nuskausminamuosius i kateteri ir as tik jauciu, kaip man akys apsunksta ir skausmas tik lyg koks svarmuo uzmestas ant manes butu
kai pradejau gimdyti jau tai atbego dar dvi sesutes,, gimdziau labai greitai, tai net stebejausi ju greitumu ir bendradarbiavimu, viena ruosia svirksta su vaistukais i ten, gydytoja jau pasilenkusi prie mano pilvuko jei reikes padeti istumti,o akusere jau sako kerpam po pirmu stumimu ir pajauciau kaip mano mazylis tiesiog iskrito lauk, visi dziaugesi ir sveikino mane lyg tai butu ir ju seimos narys
visa laika kol mane tvarke, tai su vyru dziaugemias savo suneliu,o kai baige tai sesute,kuri plove mane ir vale, tai net papute man ten, nes grauze nuo tirpalo, tai net placia mano sypsena ispspaude
o kol vyko visa dokumentacija, tai as pramaitinau mazyli
vaiku daktaras buvo labai malonus vyriskis, visko taip kulturingai isklausinejo, paaiskino man ko nesupratau ir pasveikino, kad pagimdziau sveika ir grazu sunu
grubi buvo tik sesute, kuri mane veze i palata, bet po to pastebejau, kad tokia jos natura, nes kai as lovoje baisiai nukraujavau, tai ji man paspausdama pilva viska isvale ir atnese svaria patalyne ir prase, kad vyras mane ant kedes palaikytu kol ji pakeis,o kai as negulejau nueiti iki tualeto, nes sukosi galva, tai ji atnese basona ir ant kedes padejo, ir labai svelniai vyrui pagelbejo mane pasodinti
kas del vaiko prieziuros, tai tikrai atliko viska kas buvo reikalinga ir pakeite pirmaji pampersa, nes man koja baisiai sutrauke buvo,o vyras dar nemokejo
kita diena jau buvo kita sesute, kuri labai graziai mane moke, kaip taisyklingai maitinti mazyli, tai galiu pasigirti nebuvo jokiu nugrauzimu, nes iskart liepe nusipirkti man bepanten tepaliuka
o treciaja diena mane apziurejo ginekologas vyriskis, kuris buvo labiau susigedias nei as
ir atejo i vizitacija labai fainos gyd, kurios labai susirupino, kad as vaikstau ant vieno sono ir dar norejo mane palaikyti, bet pasiprasiau ,kad isleistu tai ta pacia popiete as isdumiau namo
mokejau visiems tik po visko, gydytojai 200lt, akuserei 100lt, tai sesutei kuri man papute vyras dave 20lt pietums, o seselems pamirsom atsidekoti, nes taip dziaugemias, kad gryztam namo, kad tik gryze pagalvojom, kad reikejo bent torta nunesti
o dar daktare pas kuria gmdziau po gimdymo atbego pas mus ir vyrui paaiskino ka galiu valgyti ir kad jau galiu, nes buvau beproto alkana
o del AK tai PZ sake, kad gimdymas buvo nuostabus, gimde pas Jursena susitarusi, bet po gimdymo jai prasidejo migrena, bet daktaras net nekreipe demesio ir paleido ja po poros dienu namo, tai ji vvargse gryzusi net nualpo nuo skausmo, tai vyras kviete greitaja ir isveze ja, tai ji pragulejo renimacijoje para be samones ir vargse nebegalejo maitinti mazylio, nes jei nutrauke su vaistai pieno gamyba