nu as neginu tu baisiu AK kliniku, bet negaliu tylet
kur ta vaika isnesa? jeigu intensyvi prieziura, tai ji turbut reikalinga, cia nieks nesigincys. Jeigu i leliuku palata, tai paprasykit parnest ar kaip. Neduos? Mano vaikas taip pat pirma nakti buvo ten isnestas ir parnese anksti ryte, nuo tada buvom visalaik kartu. O isnese man sutikus- as net pajudet pati negalejau po gimdymo, tik tiesiai gulejau.
As tikrai zindziau TIK is teoriniu ziniu- buvau skaicius Zindymo ABC, zinojau, kaip paduot kruti ir kokios yra zindymo klaidos. Tiesa, iskart po gimdymo vaika uzdejo ant pilvo ir gydytoja liepe duoti vaikui kruti, ji pasake kaip ka daryt ir ziurejo kaip visaks gaunasi.
Del perengimo, prausimo. As tokio mazo vienos paros vaiko tikrai nebuvau laikiusi rankose niekada gyvenime. Baisu rengti ir pakeisti pampersa, tiek man, tiek vyrui. Per vizitacijas ileke daktare su sesute, isrengem vaikucius, po to beveik iseidama sesute klausia- aprengsit, pakeisit pampersa? Sakau- ne, prasau padeti man. Ji liko- viska padare, parode, mes ziurejom. Pinigu jokiu nedaviau, su niekuo nesipykau, kalbejom mandagiai ir tiek.
Del maudymo namie- cia jau nieks nepades Arba kvieciates visa gimine tevus ir maudot. Arba susikaupiat ir pirmakart abu su vyru numaudot-mes taip ir padarem
Sekmes visom
QUOTE(Sekretore @ 2010 02 05, 14:42)
nu as neginu tu baisiu AK kliniku, bet negaliu tylet
kur ta vaika isnesa? jeigu intensyvi prieziura, tai ji turbut reikalinga, cia nieks nesigincys. Jeigu i leliuku palata, tai paprasykit parnest ar kaip. Neduos? Mano vaikas taip pat pirma nakti buvo ten isnestas ir parnese anksti ryte, nuo tada buvom visalaik kartu. O isnese man sutikus- as net pajudet pati negalejau po gimdymo, tik tiesiai gulejau.
As tikrai zindziau TIK is teoriniu ziniu- buvau skaicius Zindymo ABC, zinojau, kaip paduot kruti ir kokios yra zindymo klaidos. Tiesa, iskart po gimdymo vaika uzdejo ant pilvo ir gydytoja liepe duoti vaikui kruti, ji pasake kaip ka daryt ir ziurejo kaip visaks gaunasi.
Del perengimo, prausimo. As tokio mazo vienos paros vaiko tikrai nebuvau laikiusi rankose niekada gyvenime. Baisu rengti ir pakeisti pampersa, tiek man, tiek vyrui. Per vizitacijas ileke daktare su sesute, isrengem vaikucius, po to beveik iseidama sesute klausia- aprengsit, pakeisit pampersa? Sakau- ne, prasau padeti man. Ji liko- viska padare, parode, mes ziurejom. Pinigu jokiu nedaviau, su niekuo nesipykau, kalbejom mandagiai ir tiek.
Del maudymo namie- cia jau nieks nepades Arba kvieciates visa gimine tevus ir maudot. Arba susikaupiat ir pirmakart abu su vyru numaudot-mes taip ir padarem
Sekmes visom
Sekmes visom
O kam ji isnesti i leliuku palata? Kodel ji isvis isnesti reikia? Labai dziugu, kai pasiseka ir sesutes padeda, gal ten kazkas pasikeite per puse metu? Nors labai abejoju
QUOTE(BASTET @ 2010 02 05, 12:51)
O kam ji isnesti i leliuku palata? Kodel ji isvis isnesti reikia?
taip -isnest nereiktu, jei butu salygos likti nakciai vyrui ar artimam zmogui kartu nakvoti. Kuris ir galetu leliuku pasirupinti. As nakciai likau viena nepajudanti visai, nes pagimdziau velai vakare, tai sesute klause- gal mums paimt vaikuti nakciai, as sutikau. Kazkaip dideles problemos del to nemaciau. Paryciais parnese
QUOTE(Sekretore @ 2010 02 05, 14:56)
taip -isnest nereiktu, jei butu salygos likti nakciai vyrui ar artimam zmogui kartu nakvoti. Kuris ir galetu leliuku pasirupinti. As nakciai likau viena nepajudanti visai, nes pagimdziau velai vakare, tai sesute klause- gal mums paimt vaikuti nakciai, as sutikau. Kazkaip dideles problemos del to nemaciau. Paryciais parnese
Man atrodo, kad nieks neklausia ten ar nori buti su vaikuciu ar ne? Atseit mamai pailseti reikia, net jei mama jauciasi gerai. Jam gimus, ji isnesa mazu maziausiai valandai, kad apziuretu, tuo tarpu kitose ligoninese tai daroma toj pacioj patalpoj, kur yra mama ir tetis.. Vel gi, gal kas pasikeite? Jus gi visai nseniai gimdete?
QUOTE(BASTET @ 2010 02 05, 13:05)
Man atrodo, kad nieks neklausia ten ar nori buti su vaikuciu ar ne? Atseit mamai pailseti reikia, net jei mama jauciasi gerai. Jam gimus, ji isnesa mazu maziausiai valandai, kad apziuretu, tuo tarpu kitose ligoninese tai daroma toj pacioj patalpoj, kur yra mama ir tetis.. Vel gi, gal kas pasikeite? Jus gi visai nseniai gimdete?
as gimdziau daugiau nei pries metus, bet isnesant klause- tikrai prievartos nebuvo
QUOTE(BASTET @ 2010 02 05, 13:46)
Manau elementarius dalykus, tokius kaip neatskirti mama nuo kudikio iskarto po gimimo, leisti palaikyti ant mamos ilgiau (visose kauno klinikose, tikriausiai ir VGN, mamai su vaikuciu leidzia apie 2 val guleti kartu po gimdymo-o tai irgi valstybines ligonines!), pamokyti maitinti krutimi, jie privalo ispildyti, tam daug pastangu nereikia.
Manau tai tiesiog tokia ligonines politika, apmokyto personalo trukumas. Liudna tik tai, kad gyvenant Vilniuje, negalima pasirinkti vaziuoti i AK ar i kita ligonine, jei gimdymas prieslaikinis ar komplikuotas
Baisu, jei gimus mazuciui reikia prasyti, kad jo is taves neatimtu!!! Viduramziai!!! Mamos is tokios ligonines isleidziamos su nukramtytais speneliais, o vaikai atsisake kruties (negalima suabsoliutinti, bet maitinimas krutimi nustumiamas i antra plana. Vos tik mamai nepasiseka, is karto kisamas misinukas, o kartais uztenka tik pataisyti kudikio padeti ). Jei Lietuvoje yra NPL (naujagimiui palankiu ligoniniu), tai AK galima butu pavadinti NKL (naujagimiui kenksminga ligonine).. Deja..
P.S. Labai piktas postas gavosi.. Pykstu ne ant merginu, kuriu nuomone skiriasi nuo mano (joms ten patinka ir as visiskai nesiruosiu nieko perkalbineti), bet del to, kad tos, kurios nenori ten gimdyti, neturi pasirinkimo
jei vaziuoji i AK ne savo noru (prieslaikinis ar patologija kazkokia), tai naturalu, kad pagimdzius vaiko nepaliks tau ant pilvo - nes ji turi daktarai apziureti, padaryti tyrimus ir t.t. Ar as neteisi? Nes tokiems vaikuciams dazniausiai reikia inkubatoriu ir kitokiu prietaisu gyvybei palaikyti. Visa tai, ka jus kalbate daroma tada, kai vaikutis gimsta sveikas ir laiku. Bet ne pries laika ir su patologija.
as atsiprasau, jei ka ne taip supratau, bet is pasisakymo supratau, kad jus norite, kad su pries laika gimusiu kudykiu arba su kokia patologija elgtusi lygiai taip pat, kaip su normaliai gimusiu vaiku?
QUOTE(dabej @ 2010 02 05, 16:19)
jei vaziuoji i AK ne savo noru (prieslaikinis ar patologija kazkokia), tai naturalu, kad pagimdzius vaiko nepaliks tau ant pilvo - nes ji turi daktarai apziureti, padaryti tyrimus ir t.t. Ar as neteisi? Nes tokiems vaikuciams dazniausiai reikia inkubatoriu ir kitokiu prietaisu gyvybei palaikyti. Visa tai, ka jus kalbate daroma tada, kai vaikutis gimsta sveikas ir laiku. Bet ne pries laika ir su patologija.
as atsiprasau, jei ka ne taip supratau, bet is pasisakymo supratau, kad jus norite, kad su pries laika gimusiu kudykiu arba su kokia patologija elgtusi lygiai taip pat, kaip su normaliai gimusiu vaiku?
Jo, labai daug prirasyta, o minties savo taip ir neisreiskiau tiksliai Labai emocijos uzvalde, matyt, o gal tiesiog rasyt nemoku..
As tikrai nenoriu kad su pries laika gimusiu kudykiu arba su kokia patologija elgtusi lygiai taip pat, kaip su normaliai gimusiu vaiku. Puikiai skiriu siuos dalykus
Gal jei trumpiau, tai man nepatinka kaip sioje ligonineje elgiasi su isnesiotais, sveikais naujagimiais ir mamytemis. Reikia pripazinti, kad buna ir geriau. Ne viena LT ligonine tikriausiai nera sulaukusi tiek blogu atsiliepimu
Kitas dalykas, as nezinau kaip elgiamasi kai yra kazkokiu problemu, tai sitoj vietoj tiesiog bijau, kad ir cia tas pats bus Jei galite, paneikite, papasakokite savo patirti, nes argumentai, kad ten palatos senos, neskanus maistas ir pan., man visai nera svarbus
na as sutinku su viena mamyte kad galbut tam kad mama pailsetu naujagimi galima isnesti nakti i naujagimiu skyriu, bet kai pagalvoji kad maziukas juk per nakti valgo po kelis kartus, o ten jam ne mamos piena duoda o misinuka. Reiskia pirma para jau jis yra maitinamas misinukais ir veliau gali nenoreti mamos kruties. Na vien del to neatiduociau savo maziuko i ta palata.
zinoma cia kalba eina apie sveika mazyli. As asmeniskai noreciau gimdyti ten kur yra klausomasi mamos noru ir labiau propaguojama kad maziukas valgytu MP ir butu kuo ilgiau po gimdymo prie mamos kuno
zinoma cia kalba eina apie sveika mazyli. As asmeniskai noreciau gimdyti ten kur yra klausomasi mamos noru ir labiau propaguojama kad maziukas valgytu MP ir butu kuo ilgiau po gimdymo prie mamos kuno
QUOTE(Fabula @ 2010 02 06, 20:27)
na as sutinku su viena mamyte kad galbut tam kad mama pailsetu naujagimi galima isnesti nakti i naujagimiu skyriu, bet kai pagalvoji kad maziukas juk per nakti valgo po kelis kartus, o ten jam ne mamos piena duoda o misinuka. Reiskia pirma para jau jis yra maitinamas misinukais ir veliau gali nenoreti mamos kruties. Na vien del to neatiduociau savo maziuko i ta palata.
Ak man rodos ir nakti atnesa pamaitinti kas tris val. bent jau buvo pries 3 m. o gal nuo seseles priklauso. Siaip ar taip tai ju pareiga.j eigu mama ne po cp ir vaikas sveikas
na jeigu atnesa kas 3 valandas tai ner prasmes aplamai kogero ji isnesti... bet kiek teko girdeti jeigu jau isnesa nakciai maziuka tai tik ryte ji atnes, bet cia tik tai ka girdejau
QUOTE(BASTET @ 2010 02 05, 13:51)
O kam ji isnesti i leliuku palata? Kodel ji isvis isnesti reikia? Labai dziugu, kai pasiseka ir sesutes padeda, gal ten kazkas pasikeite per puse metu? Nors labai abejoju
Leliukus AK isnesa del 2 priezasciu - jei gimdyme nedalyvauja neonatologas, tokiu atveju leliukas apziurimas naujagimiu skyriuje. Ir antra - jis aprengiamas NS rubeliais ir aptvarkomas - akuseres gimdymo metu naujagimius tik suvysto i apklotelius. Po to vaikuti be problemu gali atiduoti mamai, jei tik ji pati nori- jiems dar geriau - maziau rupesciu.
Apskritai viskas priklauso nuo konkretaus zmogaus - manau, ir geru zmoniu, ir raganu yra ir AK, ir VGN...
QUOTE(BASTET @ 2010 02 05, 18:37)
Kitas dalykas, as nezinau kaip elgiamasi kai yra kazkokiu problemu, tai sitoj vietoj tiesiog bijau, kad ir cia tas pats bus Jei galite, paneikite, papasakokite savo patirti, nes argumentai, kad ten palatos senos, neskanus maistas ir pan., man visai nera svarbus
stai sioje vietoje nelabai ir pakomentuosiu. Kadangi man dare CP tai vaikucio nei ant manes paliko, nei poto diena paliko, tik atnesdavo kas 3 val maitinti. Bet kitaip mano akimis ir negalejo buti, nes as is lovos pasikelti negalejau, ka pasikelti - net pajudeti bijojau . Kita diena sesute "isspyre mane is lovos", liepe keltis ir vaikscioti ir is karto atnese vaika.
Kas del visos prieziuros - ateidavo - paziuredavo, irasus i lapeli padarydavo ir viskas. Jei kas man neaisku - pati klausdavau - atsakydavo. Pamoke maitinti (nes idube speneliai), prisake visokiausiu budu kaip juos istraukti ir pan. Labai nesiseke maitinti, del to prasiau misinio. Nedave, nes sake, jis skiriamas tik su gydytojo leidimu...Poto viskas susitvarke su maitinimu.
Neeina ten niekas ir nesisiulo pagalbos, bet jei paprasai - dazniausiai sulauki.
Tokia mano patirtis su AK pries 2,5 metu.