Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

QUOTE(Atidela @ 2009 10 04, 00:35)
labai tikiuosi, kad neileidziami.. nes as tai visai nenoreciau kad mano kudikeliui kiti vaikai kokias bacilas nestu. gi ir siaip rekomenduojama kad nebutu jokiu susitikenejimu kuri laika kudikeliu su kitais vaikais. aisku, broliukas ar sesute yra kas kita, bet gi ligonineje kiek vaikuciu kitu yra.

Patikek, visus ileidzia, ir vaikus ir suaugusiuos ir eina gaujom, gerai jei busi dviese palatoj, bet jei daugiau ir pas visas eis tai poilsio jokio, kas man pasirode labai keista, tai kad su striukem visi eina ir dailiuju steriliu "bateliu" neapsiauna. g.gif VGN patologiniam gulejau, tai visi mano sveciai buvo paprsyti apsiaut... o cia po gimdymo moterys su naujagimiais ir sitaip laisvai viskas.
Atsakyti
QUOTE(Jogle @ 2009 10 31, 22:42)
...nu jo, idomi storija. Pati pirma CP  turejau pries pora metu AK, tada dar nebuvo suremontuoto mokamo skyriaus, bet neziurint to, likau labai patenkinta personalu, ypac po gimdymo. Antras mano kudikelis gime taip pat AK daugiau nei pries savaite irgi po CP. Aisku, su gydytoja tariausi is anksto, gavau gera palata, puikiausia prieziura tiek pries gimdyma tiek po jo, o pats cezario pjuvis atliktas isvis kaip burtininko, dar tiek nedaug laiko praejo, o randelis vos matomas. Manau, kad tikrai nera pagrindo bijoti, susitarkit su geru gydytoju ir viskas bus OK thumbup.gif

Jogle, parasyk burtininko pavarde smile.gif nes uz poros men. turesiu ir as CP, bet dar nesuprantu, su kuo tartis reiketu unsure.gif
Atsakyti
Pries menesi gimdziau AK. Dukryte gime menesiu anksciau. Gimdziau nesitarusi ir niekam nemokejau. Apie pati gimdyma nesigilinsiu, bet prieziura po gimdymo ir mano dukrytes prieziura intensyvios terapijos skyriuje (1 sav ten gulejo) likau patenkinta ir dekinga AK personalui.
Atsakyti
QUOTE(inra @ 2009 11 06, 19:53)
Jogle, parasyk burtininko pavarde  smile.gif  nes uz poros men. turesiu ir as CP, bet dar nesuprantu, su kuo tartis reiketu  unsure.gif

burtininke, parasiau i AZ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(edna @ 2009 01 09, 13:47)
Specialiai vaziavau i Vilniu, i Antakalni. Likau nenusivylus. Tik labai nepatiko, kad nakti girdisi gimdyviu riksmai, kai su vaikeliu nori pailseti

ir as gimdziau Antakalnyje pries pora metu, bet jokiu ryksmu negirdejau... miegojom su vaikeliu ramiai.... o siap tai man patiko profesionalus aptarnavimas, bei prieziura taip pat ne perdeta... nebuvo jokiu siusi musi, kaip trakuose, o po to tik nerealios komplikacijos... kiek lidnu pavyzdziu is Traku zinau... tai jau tikrai ten nors prieziura gera, bet kas is to kai iskyla gresme, tai jos nezino ka daryti.... metosi. Ir pati Variakojiene... ai atleiskit... geriau nieko nesakysi... nes gero nieko nezinau....
Atsakyti
Gimdziau pries sav. likau patenkinta prieziura,niekam nieko nemokejau,ir palata paprase vyras geresne,tai viskas liuks smile.gif Tikrai prieziura nenusivyliau schmoll.gif
Atsakyti
Pries savaite gimdziau AK. Man buvo atliktas CP. Prieziura mamai po CP likau patenkinta, seseles fainos papuole. Bet del vaikelio tai doh.gif . Kadangi tai mano pirmas vaikelis, daug ko nezinau, nei kaip paimti ant ranku, nei kaip papmersa pakeisti ir panasiai, nors pastoviai klausinejau naujagimiu skyriaus seseliu kaip ir ka reikia daryti viska rode labai greitai ir atmestinai, arba sakydavo veliau ateis nes neturi dabar laiko. O vyras jas pastoviai matydavo gurksnojancias kava su brendi . Be to pediatrai kurie ateina is ryto kasdieniniai apziurai irgi normaliai nieko nepasako ir nepaaiskina. Mus israse is lygonines su nukrytusiu svoriu kuris taip ir neaugo, o naujagimiu korteleje irase didesni svori israsant ant 100 g., tipo biski priaugo. Ir dar naujagimiu skyriuje suneli primaitindavo dvi paras is buteliuko tai jis visiskai nenorejo imti kruties, teko labai pakovoti. O kai sakydavau daktarams kad turime problemu del maitinimo, gaudavau labai paprasta atsakyma, maitinkite misisnukais. Toks jausmas buvo kad jie nori kad visos mamos maitintu tik is buteliuko ir vaikams tik svoris augtu, o kad MP pats geriausias jiem nerupi visai. O geraiausiai tai kad antra para po CP vaikeli paliko man, o as dar is lovos nebuvau atsikelusi ir su kateteriu gulejau, tai gerai kad palatoje ne viena buvau, paneles padejo kai mazylis verke.
Ispudziai apie AK tokie, gimdymo skyrius geras, mamai prieziura irgi gera, bet kas liecia naujagimius, ypac pirma karta tapstancioms mamoms tragedija. doh.gif
Atsakyti
Tubli, AK nera laikomasi tokio ,,naturalistinio" poziurio i zindyma, kaip VGN. AK be problemu siulo misinuka, kai tuo tarpu VGN labiau propaguoja naturalu maitinima, o primaitina nebutinai misinukais - o MP, jei jo turi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(charite @ 2009 12 25, 17:40)
Tubli, AK nera laikomasi tokio ,,naturalistinio" poziurio i zindyma, kaip VGN. AK be problemu siulo misinuka, kai tuo tarpu VGN labiau propaguoja naturalu maitinima, o primaitina nebutinai misinukais - o MP, jei jo turi  ax.gif

Tai kad tas pirmas dienas jo pas mane ir nebuvo, o priespieni vos vos isspausdavau doh.gif , o kad MP greiciau atsirastu turi leliuka prie kruties daznai deti. O ji atnese pirma para tik kelis kartus, o turetu maziausiai 8 verysad.gif . Na dabar viskas susitvarke sunelis ima kruti ir MP uztenka, aciu Dievui. thumbup.gif . Bet pats poziuris visvien stebina, taigi ten dirba dauguma moteru kurios patys turi vaikus...
Atsakyti
Gimdziau VGN, tai prieziura po gimdymo tikrai buvo superine. I palata bent pirmas kelias dienas (gulejau savaite po CP) kazkas uzeidavo vos ne kas valanda, pasiulydavo vaistu nuo skausmo. Ateidavo netgi nakti, paziureti ar viskas gerai. Paskui, kai atnese i palata maziuka, tai po kelis kartus i diena uzsukdavo parodyti vis kaip zindyti, kaip laikyti, net kaip subiniuka nuplauti. Kadangi zindyti sekesi prastai ir nuejo krutine guzais, tai akusere pastebejusi tai dar rode man ir vyrui kaip masaza daryti, kaip pienuka nusitraukineti ir irgi tikrino kelis kartus dienoje ar viskas ok, ar krutines bukle gereja...Tik jos deka neperejo viskas i uzdegima, nes pati tikrai buciau praziurejus ir numojus ranka (galvojau "ai, ka ten tie guzeliai, patys pranyks")...Kai maziuka pradejo palikineti man nakciai, tai irgi, pries nakti visada akusere uzeidavo, paklausdavo kaip situacija su pienuku, sake, kad jei labai maziukas verks ir vargins, ateiciau i posta ir duos misinuko jam is bedos.
Zodziu prieziura buvo tikrai superine, kartais net per daug demesio, bet kaip pagimdziusiai pirma vaikeli, man visi patarimai labai praverte. Tiesa, as tariausi su gydytoja, manau, kad tai galejo tureti itakos tokiam maloniam elgesiui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 11 sausio 2010 - 20:45
QUOTE(Dizaster @ 2010 01 11, 20:44)
Zodziu prieziura buvo tikrai superine, kartais net per daug demesio, bet kaip pagimdziusiai pirma vaikeli, man visi patarimai labai praverte. Tiesa, as tariausi su gydytoja, manau, kad tai galejo tureti itakos tokiam maloniam elgesiui.

Nemsau, kad tarimasis su gydytoja itakos neturejo. Pati ten gimdziau, galiu patvirtinti, kad VGN gerai atidirbta sistema kas liecia gimdyviu ir naujagimiu prieziura, o taip pat mamyciu apmokyma kaip elgtis su vaikeliu. Jei ko paprasydavau, tikrai visada sulaukdavau pagalbos, kitos moterys irgi prieziura buvo maloniai nustebintos thumbup.gif
Atsakyti
Gimdziau VGN ir po gimdymo gulejau mokamoj palatoj.
Viskas buvo super! Ir prieziura ir palata.
Esu labai patenkinta.
Atsakyti