Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

QUOTE(jipi @ 2009 06 03, 11:23)
Du vaikelius gimdziau VGN ir kazko blogo negaliu pasakyti nei apie gimdyma, nei apie naujagimiu prieziura.
Dabar laukiuosi trecio, kuris jau tuoj tuoj pasirodys. Gydytojai liepia gimdyti Antakalnyje, nes vaisiui itariama smegenu vandene ir dar su sirdute kazkas negerai. Pasiskaiciusi atsiliepimus apie AK, darosi baisu. Kas bus po gimdymo su vaikeliu, ar jisai bus tinkamai priziuretas del sveikateles? Gal esate kuri susidurusi su panasiomis problemomis?

Antakalnis tuo ir skiriasi nuo kitu ligoniniu, kad ten speciali prieziura problematiskiems gimdymams. Jei kas truputi ne taip - i klinikas.

O kaip cia kazkuri mamyte sake - tarybiniais laikais ten nekas buvo. Tarybiniais laikais visos i Kovo 8-osios ligonine vaziavo, o i klinikas - tik su patologijomis, todel ir atrode, kad ten "blogai".

Jei jau patys gydytojai liepia ar siulo Antakalnio klinikas - tai taip ir darykit 4u.gif
O kad kazkam kazkaip ir kazkada buvo - tai jau antraeiliai dalykai. Juk negalima pradeti bijoti kazko, kas kitiems atsitiko..

Pirmaja mergaite gimdziau antakalnyje, tai nieko ten baisaus ar slegiancio ar dar kazko "tokio" nebuvo. Ir tikrai nemokejom uz gimdyma.
Ir apskritai - baikim cia vienos kitas gasdint 4u.gif Visoms visko gali atsitikti, bet juk nebutinai atsitinka 4u.gif
Atsakyti
pagimdziau pries keleta dienu antakalnio klinikose, viskas ten gerai ir su aplinka, ir su prieziura. gimdziau labai ilgai, sunkiai ir skausmingai. tai jau kai buvo po visko, gydytoja kai nueidinejo, maciau, kad jos visa visa chalato nugara slapia nuo prakaito. tai kaip cia sake kazkas niekam nieko nemokejau, tai man net klausimu nekilo po to, kad reikia atsidekoti ne tortu. nu jie ten nerealiai sunku darba dirba, o alga ju kaip ir mano uz pasitrynima darbe...
Atsakyti
QUOTE(Siesta @ 2005 04 28, 11:40)
Nežinau, kaip VGN, aš abu kartus gimdžiau Antakalnio klinikose ir galiu pasakyti tik tiek, kad jeigu tavimi dar rūpinasi prieš gimdymą ir gimdymo metu, tai po gimdymo nesulauksi nei pagalbos nei patarimų del vaiko priežiūros, sukis kaip išmanai sad.gif .

Manisdkis buvo neramus nes pradžioje dar pieno trūko blush2.gif , tai nesulaukiau jokios pagalbos, pačios slaugės matė, kad vaikas piktas ir neramus, bet nieko nedarė, dar net apšaukė, kad mažai prie krūties dedu, todėl pienas nesigamina  schmoll.gif . Brrrr... prisiminimai iš ten tikrai ne kokie mad.gif , nežinau kokia dabar padėtis, bet prieš pora metų buvo būtent taip.

Pritariu, kai prieš 2,5 m gimdziau viskas buvo analogiskai. Pirma diena kai nebuvo pakankamai pieno atejusi akusere atejo ir pasake, kad nesikankinciau vis tiek jo neturesiu. Labai isgyvenau verysad.gif po to kai eme per krastus varveti niekas nepamokino kaip prie krutines ta lialiu prisideti, nes mes abi nemokejome nei zindyti nei zisti g.gif . O virsune buvo kai mano vyras "supakavusiai" jau pries iseinant dukryte akuserei iteike maisa su buteliu ir saldainiais, tai ta prie musu akiu viska iseme ir idemiai isnagrinejo. Man buvo uz ja geda. Visai kas kita buvo gimdykloje-LYGIS nestuke.gif . Gimdziau pas gyd. Ramasauskaite ir nuostabiausia pasaulyje akusere, gaila nezinau pavardes doh.gif
Atsakyti
Draugė gimdė prieš du mėn. Reikėjo mokėti į kasą 280 Lt. Čia Antakalnyje.
Atsakyti
Po mano gimdymo praėjo jau 3 metai 4u.gif Gimdžiau buvusioj Kovo g. (Čia tikriausiai VGN dabar vadinasi). Su gydytoju buvau susitarusi, bet pinigus jis gavo tik po gimdymo, kaip ir akušerė, o buvo nuostabi. Ir gydytojas po gimdymo buvo aplankęs ne kartą. Na, gal tikėjosi, kad gaus, nežinau, bet nieko blogo pasakyti negaliu, nors prieš gimdymą pykau nerealiai, kad nenorėjo man epidūrą leist darytis. Bet vis tiek pasidariau, nes ėjau iš proto. Tačiau po to nugara dar metus skaudėjo, o ir ta vieta, kur buvo adatos jau kažkokia kitokia liko... Ir priežiūra buvo normali - ne kartą kviečiau seseles pamokinti žindyti. Komplikacijų buvo, virkštelėje buvo magas, vandenys žali, gimė pridususi, davė deguonies. Be to, buvo mažo svorio, nors ir išnešiota (2,7 kg).
Taip kad, "tikruosius" atsiliepimus reikia rašyti bent jau po metų, o ne iškart po gimdymo 4u.gif Po kiek laiko viskas šiek tiek kitaip atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2009 06 10, 23:34)
Antakalnis tuo ir skiriasi nuo kitu ligoniniu, kad ten speciali prieziura problematiskiems gimdymams. Jei kas truputi ne taip - i klinikas.

O kaip cia kazkuri mamyte sake - tarybiniais laikais ten nekas buvo. Tarybiniais laikais visos i Kovo 8-osios ligonine vaziavo, o i klinikas - tik su patologijomis, todel ir atrode, kad ten "blogai".

Jei jau patys gydytojai liepia ar siulo Antakalnio klinikas - tai taip ir darykit  4u.gif
O kad kazkam kazkaip ir kazkada buvo - tai jau antraeiliai dalykai. Juk negalima pradeti bijoti kazko, kas kitiems atsitiko..

Pirmaja mergaite gimdziau antakalnyje, tai nieko ten baisaus ar slegiancio ar dar kazko "tokio" nebuvo. Ir tikrai nemokejom uz gimdyma.
Ir apskritai - baikim cia vienos kitas gasdint  4u.gif  Visoms visko gali atsitikti, bet juk nebutinai atsitinka 4u.gif

Taip ir padareme. Gimdziau Antakalnyje ir dabar jau pati isitikinau kokia ten "situacija". NUo pat pradziu iki gimdymo pabaigos viskas buvo labai gerai - gydytojai, seseles ir kitas personalas buvo malonus, rupestingi ir pan. Beje, nieko nemokejome niekam.
Atsakyti
QUOTE(jipi @ 2009 06 27, 20:21)
Taip ir padareme. Gimdziau Antakalnyje ir dabar jau pati isitikinau kokia ten "situacija". NUo pat pradziu iki gimdymo pabaigos viskas buvo labai gerai - gydytojai, seseles ir kitas personalas buvo malonus, rupestingi ir pan. Beje, nieko nemokejome niekam.

sveikinu sekmingai susilaukus 4u.gif 4u.gif aukit sveiki 4u.gif
sunus ar dukryte, jei ne paslaptis?
Papildyta:
QUOTE(Melisa Rudeniop @ 2009 06 22, 09:19)
Draugė gimdė prieš du mėn. Reikėjo mokėti į kasą 280 Lt. Čia Antakalnyje.

uz ka??? blink.gif
Atsakyti
4u.gif MAMYTES pamirsot sita skyreli !!! Paisdalinkit savo ispudziais ir patirtimi ax.gif
Atsakyti
g.gif nezinau net, bet matyt tikrai ju nepasirinksiu (ne vienu). Kas norit pakalbet ir suzinot mano nuomone rasykit i zalia_zole@yahoo.com, mielai atsakysiu ir pasidalinsiu patirim, kurios cia nenoriu nei rasyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GAISRINĖ @ 2009 08 01, 15:29)
g.gif  nezinau net, bet matyt tikrai ju nepasirinksiu (ne vienu). Kas norit pakalbet ir suzinot mano nuomone rasykit i zalia_zole@yahoo.com, mielai atsakysiu ir pasidalinsiu patirim, kurios cia nenoriu nei rasyt  smile.gif

Labas, 4u.gif

Suintrigavo pasisakymas. Bandziau siust e-meila ir is savo yahoo, ir is gmail pasto, bet mano laiska kazkodel grazino... unsure.gif
Atsakyti
As gimdziau AK klinikose pries 10men.Apie gimdyma nekalbesiu, nes cia ne ta tema(buvau susitarusi ir viskas super buvo).Bet apie pogimdyvini skyriu tai tikrai negaliu pasakyti ne vieno gero zodzio.Visu pirma tai pataikiau remonto metu, palatoj gulejom keturios ir keturi vaikai(o dar lankytojai).bet del to labai nepergyvenau, nes zinojau, kad taip bus.Bet visa kita tai klaiku.Pagimdziau trecia dienos, iki devyniu gimdyma priemes gydytojas neleido nei keltis is lovos, nei gerti , nei valgyti.Tai vat per tas visas valandas niekas pas mane neuzejo.Tik vaikiuka atnese.Nei jokio supazindinimo su bendra tvarka, nei parodymo kaip prideti vaika prie kruties, nei paklausimo apie savijauta.Absoliuciai nieko. Toks jausmas, kad personalo ten is viso nerasta.Galiausiai kai nuejau devinta iki WC , tai tik laime, kad buvo vyras ir mama su manimi.Mama vaikiuka ziurejo, o vyras palydejo.WC beveik nualpau, taip silpna buvo ir skaudet ziauriai skaudejo po epiduros kai praejo nuskausminamuju poveikis.Tai vyras vos ne vos isprase, kad zvakute nuo skausmo atnestu ir dar palydetu i WC pries nakti.Tai jau geriau butu neprases, nes tokia nepatenkinta veido israiska buvo, kad baisu.Pirma naktis praejo kosmariskai, nepamiegojau nei vienos minutes, nes vienos mamytes vaikiukas verke visa nakti. Gydytoju kambarys uz sienos, niekas neatejo.zodziu tas vargsas mazylis dar klyke ir antra diena ir tik pavakary galiausiai priprasyta atejo sesele ir pareiske , kad mama pasirodo, nemoka vaiko prideti prie kruties.Vargselis pusantros paros buvo alkanas.Siaubinga!As tai is viso neisivaizduoju, kap toks personalas gali dirbti su tik ka pagimdziusiom mamytem ir vaikiukais.
Palatos gydytojas(gaila neatsimenu pavardes) irgi baisus issityciojo is visu tikraja to zodzio prasme.Isvadino nevalom,neapsipraususiom, netvarkingom, apsauke, kad palatos neissivedinam(nors vedinom tikrai, bet neimanoma , kad butu gaivus oras esant 8 zonems ir dar lankytojams).kaip gailiuosi, kad jo neisvijau ir nepasiunciau ant triju raidziu.Zodziu galeciau pasakoti be pabaigos, bet jau ir taip daug prirasiau.galiausiai po dvieju nemiegotu paru issiprasiau namo, nes vaikuciui viskas buvo gerai.Atsigavau tik namuose.
Pogimdyviniame skyriuje niekam nieko nedavem, nes nezinojom kam duoti, kadangi niekas neatejo.O dave tikrai butumem.
Idomu butu suzinoti, kaip ten po remonto, ar yra atskiros palatos?o del personalo, gal cia tik as taip pataikiau nesekmingai, nezinau.
Kita vaika(jei turesiu) gimdysiu vis tiek AK, bet bandysiu tartis, kad is karto po gimdymo paleistu namo?(zinoma, jei leliukui viskas bus gerai)Idomu ar taip imanoma?
sekmes visoms busimoms mamytems!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amatiore: 01 rugsėjo 2009 - 13:06
Pries menesi gimdziau savo dvynukus AK. Po gimdymo (CP) prieziura tikrai negalejau skustis, tiek manim, tiek vaikais labai rupinosi.
Atsakyti