Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

Laba diena. As pati pira vaikeli gimdziau RK, ir antra ten planuoju, esu viskuo labai patenkinta, nors ir nesitariau ir nemokejau nieko.
Bet po to ka esu gyrdejus apie AK ir kaip pamaciau besilankidama pussesere tenais per iseigines, tai sakau jokiu budu ten navaziuosi, nebent nuves be samones. Palatos ziaurios, pro langus vejas pucia, na cia tos kur nemokamo, nesakau apie tas kur po 200 Lt kainuoja...O jau kaip su puske mano pasielge...Atveze 9 vakare, 10 valanda pasirase cezri, jei buvo butinas paciai gymdit jokiu budu negalima buvo...ir paliko gulet, niekas neuzeina nieko, uzbego sake kaskokia akusere, sese ja kviecia tipo man jau sarimei baisus, o ji nulis emociju, tipo nieko negirdziu blink.gif ...Na gi baiges tuo, kad 2 val nakties vaikelis pradejo pats list, ir tada jau visi sujudo...gimda neatsidarenejo, CP jau per vielu, piese ten ja kaip galejo, sake pagimdziau pati kaskaip ir samone praradau, o pabudo , jau po pusantros paros reanimacijoj, be gimdos, ir praradusi 2 litrus kraujo...Vaikelis prisirijo vandenu, plauciukus vale, o dar ir begimdidama sese uzspaude ja taip kad aplink akites baisiausios melines buvo maziukei...Seip cia 5-tas vaikas...tik tokia ir paguoda kad jau nesiruose tikrai daugiau gimdit...o jei pirmas butu ...O dar ir gyditoju poziuris, na tipo kas cia baisaus vistiek daugiau ir negimditum, tiap ir pasake i akis...
Na gi ir kaip as po visko to noresiu ten vaziuot... blink.gif

Jut jei butu laiku operavus o nelaikus, viskas butu buve gerai...bet gi niekoa "i kisene" nedave...Vat kaip...
Atsakyti
QUOTE(LiolikP @ 2009 03 25, 13:47)
Laba diena. As pati pira vaikeli gimdziau RK, ir antra ten planuoju, esu viskuo labai patenkinta, nors ir nesitariau ir nemokejau nieko.
Bet po to ka esu gyrdejus apie AK ir kaip pamaciau besilankidama pussesere tenais per iseigines, tai sakau jokiu budu ten navaziuosi, nebent nuves be samones. Palatos ziaurios, pro langus vejas pucia, na cia tos kur nemokamo, nesakau apie tas kur po 200 Lt kainuoja...O jau kaip su puske mano pasielge...Atveze 9 vakare, 10 valanda pasirase cezri, jei buvo butinas paciai gymdit jokiu budu negalima buvo...ir paliko gulet, niekas neuzeina nieko, uzbego sake kaskokia akusere, sese ja kviecia tipo man jau sarimei baisus, o ji nulis emociju, tipo nieko negirdziu blink.gif ...Na gi baiges tuo, kad 2 val nakties vaikelis pradejo pats list, ir tada jau visi sujudo...gimda neatsidarenejo, CP jau per vielu, piese ten ja kaip galejo, sake pagimdziau pati kaskaip ir samone praradau, o pabudo , jau po pusantros paros reanimacijoj, be gimdos, ir praradusi 2 litrus kraujo...Vaikelis prisirijo vandenu, plauciukus vale, o dar ir begimdidama sese uzspaude ja taip kad aplink akites baisiausios melines buvo maziukei...Seip cia 5-tas vaikas...tik tokia ir paguoda kad jau nesiruose tikrai daugiau gimdit...o jei pirmas butu ...O dar ir gyditoju poziuris, na tipo kas cia baisaus vistiek daugiau ir negimditum, tiap ir pasake i akis...
Na gi ir kaip as po visko to noresiu ten vaziuot... blink.gif

Jut jei butu laiku operavus o nelaikus, viskas butu buve gerai...bet gi niekoa "i kisene" nedave...Vat kaip...

Ziauru. O ka, ji gimde viena? Nieko salia jos nebuvo, kad atvarytu gydytoja? Juk galejo atvaryti kazka? AK juk bijo skandalu, atvaryti tikrai eina ir ziuri, kas vyksta g.gif .
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 04 09, 20:23)
Ziauru. O ka, ji gimde viena? Nieko salia jos nebuvo, kad atvarytu gydytoja? Juk galejo atvaryti kazka? AK juk bijo skandalu, atvaryti tikrai eina ir ziuri, kas vyksta  g.gif .

Siaubas blink.gif negi gydytoja turetum dar ir atsivaryt - nu cia kaip is kokio pasaulio krasto jau istorijos... Ir dar komentarai kokie gydytoju. Va tau ir loterija - vienoms super, kitoms gi - del elementaraus personalo demesio trukumo kaip liudnai baigiasi. Gerai, kai viskas gerai... verysad.gif
Atsakyti
manau tikrai cia loterija. Kaip pasiseks taip ir bus. Manau su vyru jei gymdo moteris tai daktarai nors ju bijo. O jei vienos tai palieka ir kiek girdejau dar apkeikia kad negali kentet skausmu. Mano nuomone jei turi pinigu tai tarkis su gyditoju o jei ne tai kentek. Ziauru zinoma kad taip yra juk JU toks darbas, ir jie turi viska idemiai daryti o ne numuoti ranka.... KRAUPU brrr
Atsakyti
Tai tikrai sakot, kad gimdymas ir daktaru demesys yra loterija...
As matyt esu istraukus du laimingus bilietus.
abiejus vaikus gimdziau VGN, ir niekam nieko nemokejau, ir demesio man netruko, gimdziau viena ir seseles uzlekdavo, ir akuseres puikios buvo, daktarai irgi. Cia matyt viskas nuo pamainos priklauso ir nuo personalo nuotaiku... Po antrojo gimdymo buvo atejus anyta mano i gimdykla, tai bande daktarui atsidekot, bet jis nepaeme nieko, sako geriau anukui duosit.... ax.gif
O apie AK neteko girdet nieko gero schmoll.gif , net mano mociute pasake kad ten nevaziuociau, sake kad net Tarybu laikais nieko gero ten nebuvo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lenusia: 13 gegužės 2009 - 08:34
http://www.15min.lt/...mazylis/?id=296
Atsakyti
QUOTE(lenusia @ 2009 05 13, 09:32)
O apie AK neteko girdet nieko gero schmoll.gif , net mano mociute pasake kad ten nevaziuociau, sake kad net Tarybu laikais nieko gero ten nebuvo...

As antraji vaika gimdziau AK - nieko blogo apie leliuku prieziura pasakyti negaliu ax.gif
Atsakyti
Du vaikelius gimdziau VGN ir kazko blogo negaliu pasakyti nei apie gimdyma, nei apie naujagimiu prieziura.
Dabar laukiuosi trecio, kuris jau tuoj tuoj pasirodys. Gydytojai liepia gimdyti Antakalnyje, nes vaisiui itariama smegenu vandene ir dar su sirdute kazkas negerai. Pasiskaiciusi atsiliepimus apie AK, darosi baisu. Kas bus po gimdymo su vaikeliu, ar jisai bus tinkamai priziuretas del sveikateles? Gal esate kuri susidurusi su panasiomis problemomis?
Atsakyti
QUOTE(jipi @ 2009 06 03, 11:23)
Du vaikelius gimdziau VGN ir kazko blogo negaliu pasakyti nei apie gimdyma, nei apie naujagimiu prieziura.
Dabar laukiuosi trecio, kuris jau tuoj tuoj pasirodys. Gydytojai liepia gimdyti Antakalnyje, nes vaisiui itariama smegenu vandene ir dar su sirdute kazkas negerai. Pasiskaiciusi atsiliepimus apie AK, darosi baisu. Kas bus po gimdymo su vaikeliu, ar jisai bus tinkamai priziuretas del sveikateles? Gal esate kuri susidurusi su panasiomis problemomis?

Mano drauge gimde AK 2.gif gime su itin sunkios formos smegenu vandene. Kaip bebutu, prieziura 2.gif buvo superine, ale vargsai su ta vandene keleta metu kankinosi, ten ir vamzdelius vandeniui nuteketi buvo istate ir proceduras ivairiausias dare.... Vargsai mediku buvo ispeti, kad 2.gif bet kuria akimirka gali mirti - tai lepino ja nerealiai. 3 metu ji buvo nesupkalbama ir islepinta taip, kad slykstu. Pasveiko. Dabar sauniausia mergaite, rudeni eis i mokykla.

Jei tavo atveju tik itaria - gal ten nieko ir nebus, o gydytojai AK - geri. Kita vertus, Tu gi nezinai statistikos - kiek is viso moteru gimde AK, kiek is ju patyre nuoskaudu. Ka zinai, gal cia i formuma raso tos, kurios nuoskaudas patyre, o kurioms viskas OK, turi ir kitu uzsiemimu smile.gif
Jei taip baisu del 2.gif, bandyk gimdyti KMUK http://tv.delfi.lt/video/4WXnOp0c/

Atsakyti
gal kas turit tokia info, kad jei vaziuoji gimdyti nesusitarus, tai kiek pinigu pasiimti su savim? ar reikia duoti gydytojui, ar tik akuserei, ar ir anesteziologui ir po kiek mazdaug? ir jeigu kokia komplikacija ir reikia pvz cezario ar epiduro, o nesi is anksto apie tai tarusis, tai kiek moket ir kam? tiesiai i delna ar per kasa ar kaip? ir jei as pvz duodu akuserei 150 ar 200, kad geriau mane priziuretu, o ji pasikeicia pamainoj po keliu val ir kita ateina, tai isvis berysio kazkaip.. gal aks geriau zinot kaip cia daryti reikia? nestuke.gif
Atsakyti
O tai jei jau taip norisi moketi, tai ar ne geriau tada is anksto susitarti? Tai bent zinosite su kuo reikala turesit
Atsakyti
QUOTE(Dinushka @ 2009 06 08, 20:47)
O tai jei jau taip norisi moketi, tai ar ne geriau tada is anksto susitarti? Tai bent zinosite su kuo reikala turesit

tartis kainuoja 1000, tai yra per daug. is vis neduoti galima, bet is patirties ligoninese zinau, kad geriau nors biski duot nes gali pvz. pamirsti laiku nuskausminancius suleisti (taip jau yra buve). tai va..
Atsakyti