Įkraunama...
Įkraunama...

Priežiūra vaikam ir mamai po gimdymo

Netycia uzklydau ir noriu pasidalinti savo patirtim mirksiukas.gif
Gimdziau VGN. Pats didziausias minusas - lovos akuserinio skyriaus palatose. Jau norejau vyro prasyti, kad nupirktu ir atveztu Dormeo ciuzini blink.gif Tikrai biggrin.gif Nes buvau po Cezario op. ir buvo sunku. O ka jau kalbet, kai reikejo gulet ant kieto, kaip kokiose kareivinese gulto. Ir palata buvo toli nuo WC,nes gerosios palatos buvo uzimtos (buvo labai daug gimdyviu), tad reikejo palei siena laikantis iki jo sliauzti palikus viena vaikuti palatoj, nes seseles, uzklaustos ar galetu paziureti dukryte, pasake, kad musu (gimdyviu) cia puse simto, o jos (seseles) tik trys schmoll.gif Ir pasiule vaikiuka apkamsyti dekuciu, tipo, visos taip daro g.gif
Zodziu, po triju dienu ismaldavau daktaro, kad isleistu namo. O dar po triju atvaziavau isiimti siulu tongue.gif
Kita vaikiuka tikrai gimdyciau kitur rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Regireg @ 2008 10 28, 22:41)
Netycia uzklydau ir noriu pasidalinti savo patirtim  mirksiukas.gif
Gimdziau VGN. Pats didziausias minusas - lovos akuserinio skyriaus palatose. Jau norejau vyro prasyti, kad nupirktu ir atveztu Dormeo ciuzini  blink.gif Tikrai  biggrin.gif Nes buvau po Cezario op. ir buvo sunku. O ka jau kalbet, kai reikejo gulet ant kieto, kaip kokiose kareivinese gulto. Ir palata buvo toli nuo WC,nes gerosios palatos buvo uzimtos (buvo labai daug gimdyviu), tad reikejo palei siena laikantis iki jo sliauzti palikus viena vaikuti palatoj, nes seseles, uzklaustos ar galetu paziureti dukryte, pasake, kad musu (gimdyviu) cia puse simto, o jos (seseles) tik trys schmoll.gif Ir pasiule vaikiuka apkamsyti dekuciu, tipo, visos taip daro  g.gif
Zodziu, po triju dienu ismaldavau daktaro, kad isleistu namo. O dar po triju atvaziavau isiimti siulu  tongue.gif
Kita vaikiuka tikrai gimdyciau kitur  rolleyes.gif

Del lovu tai jooo doh.gif Buvau taip viena sona nugulejus, kad grizus namo dar gera savaite man jis skaudejo ir keistai nutirpinejo unsure.gif O visa kita tai visai neblogai smile.gif
Atsakyti
man AK viskas labai patiko o svarbiausia gydytojas Jursenas thumbup.gif
Atsakyti
as, nestuke.gif laukiu antro vaikelio,jau greit tureciau pagimdyt(liko 16 dienu).Pirma gimdziau VGN,galiu tik tiek pasakyt antro ten negimdysiu!Mano drauges ten gimde irgi liko nepatenkintos.Jau toks personalas doh.gif .Prisimenu kai mane ir mano palatos drauge atejusi sesute apsauke:"kokios jus motinos,nezinot kad vaikams pilva pucia,ko jus prisivalget"nors valgem tik ligonines maista.Ir is kur gali zinot ko taip verkia kudikelis,juk pirmas vaikutis buvo.Antra gal gimdysiu Raudonam K. ax.gif
Atsakyti
as pirma gimdziau ak.gal lygonine ir nebloga bet gydytojos vos nenumarino vaiko. kadangi turiu rezus minus o vyras plius tai atvaz gultis birz pirma nes tada turejau gymdyt. pragulejau 4 dienas,paskut nakti turejau labai dideli spaud nors siaip esu zemo,palei siena pas sesele ejau,pamatavo dave tabletyte ir keliauk i palata. tada jau buvo 3 d pernesinejimo.diena kraujavau,jos nieko atsidaro kakl,o nakti saremiai iskart kas 3 min staigiai,vandienis tamsiai zali,gimdziau su skat be jokio nuskausm,vaikas 3 kart virkst apsisukus,vos atgaivino! o dar mane apkaltino kad nesistengiau greiciau,o juk atidarymas buvo 2 val sustojes,jie gi zinojo kad vaik dusta ir vistiek lauke kol pati pagimdysiu. verysad.gif
Atsakyti
Manau, vienareikšmiškai atsakyti, kas geriau - neįmanoma. Ir ten, ir ten yra tikrų profesionalų. Tiesiog gal kam kaip pasiseka unsure.gif Aš gimdžiau VGN, prieš tai teko pagulėti netrumpą laiką ir patologiniame tuose pačiuose VGN...aišku yra ir pliusų ir minusų, tačiau kam ko reikia... unsure.gif Aš likau patenkinta, lovų komfortas, meniu ir kt panašūs dalykai man buvo nelabai svarbūs. Į slaugių nuotaikas irgi nelabai kreipiau dėmesio. Svarbiausia man buvo vaikas, galvoje sukosi sėkmingas gimdymas. Susiradau profesionalę gydytoją, esu begalo patenkinta jos darbu, priežiūra, gydymu. Aišku - nepaneigsime vieno dalyko - nori geriau - mokėk - manau tiek AK, tiek VGN - tas pats dalykas egzistuoja.
Atsakyti
Kaip kam, kategoriškai teigti negalima kad vienur geriau negu kitur, kaip sakoma, kiekvienas turi teisę rinktis, o žmonių visokių pasitaiko, šeip manyčiau priežiųros lygis neturėtų žymiai skirtis
Atsakyti
QUOTE(Regireg @ 2008 10 28, 21:41)
Netycia uzklydau ir noriu pasidalinti savo patirtim  mirksiukas.gif
Gimdziau VGN. Pats didziausias minusas - lovos akuserinio skyriaus palatose. Jau norejau vyro prasyti, kad nupirktu ir atveztu Dormeo ciuzini  blink.gif Tikrai  biggrin.gif Nes buvau po Cezario op. ir buvo sunku. O ka jau kalbet, kai reikejo gulet ant kieto, kaip kokiose kareivinese gulto. Ir palata buvo toli nuo WC,nes gerosios palatos buvo uzimtos (buvo labai daug gimdyviu), tad reikejo palei siena laikantis iki jo sliauzti palikus viena vaikuti palatoj, nes seseles, uzklaustos ar galetu paziureti dukryte, pasake, kad musu (gimdyviu) cia puse simto, o jos (seseles) tik trys schmoll.gif Ir pasiule vaikiuka apkamsyti dekuciu, tipo, visos taip daro  g.gif
Zodziu, po triju dienu ismaldavau daktaro, kad isleistu namo. O dar po triju atvaziavau isiimti siulu  tongue.gif
Kita vaikiuka tikrai gimdyciau kitur  rolleyes.gif

As 2 kartus gimdziau VGN, del lovu tai tikrai tiesa paraset, uztat gydytojai ir personalas liuks ir abu kartus mes ten su vyru gulejom dvivietese, seseles visiskai nemokamai (is musu puses) nuosirdziai rupinosi ir priziurejo po operacijos (kiek zinau antakalnyje apie tokia prieziura galit pasvajoti), tarakonu ten tikrai nera (kazkas cia buvo tokia nesamone parases), bet bendrame tulike su dusu maciau kazkoki insecta, kuris veisiasi dregnoj terpej. lotuliukas.gif
Man asmeniskai Antakalnio klinikoje didziausias minusas buvo, kad ten palatose gimdyves guli po 3 po 4 su savo kudikiais, po to pas kiekviena ateina lankytojai ir dar ne po viena ir pastoviai sukasi svetimu zmoniu burys, kai norisi nors trupuciuka paiseti.
Mano nuomone, gydytojai visur yra geri ir profesionalus (ir tai busimoms mamoms turi buti svarbiausia), komforto savaime suprantama noretusi daugiau (bet turbut musu valstybei nera prioritetas pasitikti ateinanti i si pasauli zmogu grazioje aplinkoje rolleyes.gif )
O jei butinai norit komforto tai reikia gimdyti Baltijos Amerikos klinikoje, bet ten labai jau jauni daktarai g.gif
Atsakyti
Aš gimdžiau VGN, prieš tai jame porą dienų gulėjau patologiniame. Tai galiu pasakyti, kad net aukštuose ten sąlygos ir priežiūra skiriasi, tai ką jau bekalbėti apie skirtingas ligonines. Patologiniame ir palatos, ir tualetai švaresni, lovos patogesnės, sesutės paslaugesnės (gal mažiau pavargusios) ir šiaip aplinka jaukesnė. Pogimdyvinėse palatose gimdyvė keičia gimdyvę, nespėja net išsivėdinti normaliai viskas. Mane, pavyzdžiui, išleido net nesulaukę dviejų parų, nes trūko vietų, aš kadangi jau ir prieš gimdymą buvau ligoninėj šiek tiek laiko praleidusi, tai nesipriešinau. Beje, palatoj mes buvom trise - tai nelabai kuo skiriasi nuo AK, ar ne? Tik tiek gerai, kad mano palatos draugės pasitaikė panašiai mąstančios kaip ir aš, nesivedė svečių, tik vyrai užsukdavo aplankyti. Užtat naktimis lėliukai vienas kitą budina. Akušerių priežiūra po gimdymo konvejerinė visais klausimais: ar tai bus daroma maloniai, ar grubiai priklauso nuo to, ar baigės, ar prasideda pamaina. Bet klausiant ką nors dėl vaiko priežiūros ar prašant pakeisti patalynę, neatsisako. Gimdžiau nesusitarusi, tai manęs pačios pasižiūrėti (o tuo pačiu ir mano palatos draugių) neužsuko nei vienas ginekologas. Seselė tik vieną kartą paspaudinėjo pilvą, patikrinti, kaip traukiasi gimda, ir davė žvakučių, jei skaudėtų. Buvau siūta, niekas nepaaiškino, kad negalima sėdėti, tarsi tai būtų savaime suprantama. Išrašant sukvietė mus iš palatų gal 15 į koridorių, kur kiekviena laukėm savo eilės (stovėdamos, ką beje man sunkiai sekės daryt), kad dar kartą galėtume užlipti ant lėktuvo ir gauti lygiai po 10 sek. gydytojo dėmesio...
Atsakyti
QUOTE(VelDan @ 2008 11 28, 01:31)
Gimdžiau nesusitarusi, tai manęs pačios pasižiūrėti (o tuo pačiu ir mano palatos draugių) neužsuko nei vienas ginekologas. Seselė tik vieną kartą paspaudinėjo pilvą, patikrinti, kaip traukiasi gimda, ir davė žvakučių, jei skaudėtų. Buvau siūta, niekas nepaaiškino, kad negalima sėdėti, tarsi tai būtų savaime suprantama. Išrašant sukvietė mus iš palatų gal 15 į koridorių, kur kiekviena laukėm savo eilės (stovėdamos, ką beje man sunkiai sekės daryt), kad dar kartą galėtume užlipti ant lėktuvo ir gauti lygiai po 10 sek. gydytojo dėmesio...

Nieko sau koks kosmaras... O kazkur cia skaiciau, kad palatai buna paskirtas gydytojas... O jei israsant per tas 10 sek, kokias problemas pastebetu, tai gal ne ismes i lauka? O daugiau tyrimu nedaro, pvz. slapimo ar kraujo?
Atsakyti
QUOTE(ingere @ 2008 11 18, 01:45)
Manau, vienareikšmiškai atsakyti, kas geriau - neįmanoma. Ir ten, ir ten yra tikrų profesionalų. Tiesiog gal kam kaip pasiseka  unsure.gif Aš gimdžiau VGN, prieš tai teko pagulėti netrumpą laiką ir patologiniame tuose pačiuose VGN...aišku yra ir pliusų ir minusų, tačiau kam ko reikia... unsure.gif Aš likau patenkinta, lovų komfortas, meniu ir kt panašūs dalykai man buvo nelabai svarbūs.  Į slaugių nuotaikas irgi nelabai kreipiau dėmesio. Svarbiausia man buvo vaikas, galvoje sukosi sėkmingas gimdymas. Susiradau profesionalę gydytoją, esu begalo patenkinta jos darbu, priežiūra, gydymu. Aišku - nepaneigsime vieno dalyko - nori geriau - mokėk - manau tiek AK, tiek VGN - tas pats dalykas egzistuoja.

drinks_cheers.gif na lyg mano mintys issakytos butu smile.gif

QUOTE(VelDan @ 2008 11 28, 01:31)
Gimdžiau nesusitarusi, tai manęs pačios pasižiūrėti (o tuo pačiu ir mano palatos draugių) neužsuko nei vienas ginekologas.

nu kokia nesamone mega_shok.gif na nejaugi is tikruju taip skiriasi ta prieziura kai nesitares atvaziuoji.. liudna zinoma.. su pirmu tariaus, dabar nzn net kaip daryt.. jauciu del sventos ramybes ir savo paties bei lialiaus patogumo ir saugumo vel tartis reiks g.gif
Atsakyti
Na nebuvo man taip jau blogai VGN. Aš žmogus kantrus, neįnoringas, bet kitą kartą tikrai tarsiuosi (visai atsitiktinai papuoliau pas mano manymu neblogą gydytoją, bandysiu pradėt lankytis pas ją). Kad ir dėl to, kad būtų galima gauti palatą - gimdyklą ax.gif
Iš tikrųjų nekaltinu medikų, kad jie neatėjo ir nepažiūrėjo, tuo metu kai ligoninėj buvau aš gimdyvių buvo tikrai labai daug. Manau, kad jei būtų kas nors rimto atsistikę, tfu tfu tfu, būtų ir rimtesnė priežiūra. O dabar buvau viena iš daugelio ir tiek ax.gif Būčiau mokėjusi, būčiau gavusi daugiau dėmesio, o dabar užteko, kiek buvo. Deja, tokia LT realybė mirksiukas.gif
Atsakyti