Įkraunama...
Įkraunama...

Mašininis siuvinėjimas

QUOTE(Asta M @ 2012 06 09, 18:37)
Siuvinejimo masina Janome 200 turi tik tai dar mazesni lankeli, didesni lankeliai ne jos pajegumams.  schmoll.gif Jau tada geriau pirkti Janome MC300e, aisku jeigu leidzia finansai, nes siai masinai bent jau galima atskirai nupirkti Giga lankeli 230x200 mm.
http://www.sewingmac...nome-hoop-d.htm

Is mano tu 3 isvardintu siuvinejimo masinu-pati normaliausia (kainos ir atliekamu funkciju atzvilgiu) yra Elna 8300E.   thumbup.gif Jei buciau zinojus daug anksciau apie ja tiek info...  doh.gif

As ir mano vyras ieskojom programu, kurios padetu daryti dizainus, aplikacijas, koreguotu, skaidytu i lankelius ir t.t. visas isbandem, kurios buvo duodamos atsisiusti FREE is visur, kur tik buvo galima  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif  ir vis delto teko pirkti Bernina Designer Plus V6. Sumoket sumokejau  doh.gif , bet dabar dziaugiuosi, nes ji daro viska!!! thumbup.gif  wub.gif

Kaip faina, kad ir jūs turite Bernina Designer Plus bigsmile.gif Kitą savaite ir aš parsivešiu. Kiek klausinėjau užsienio forume, daug kas negali atsidžiaugti Bernina progama po Embird. Tikiuosi ir man patiks. Investicija didelė, bet verta, juk niekas nebeatims, o jei nebereikės kažkada, parduosiu. Užversiu jus klausimais kai pradėsiu tyrinėti programą blush2.gif
O negalite parduodi savo turimos mašinos jei jaučiatės nelaiminga ja naudodamasi ? Aš laukiu septintos serijos berninos. Rudenį turi išleisti. Jei bus truputį didesnė nei mano dabartinė, bet ne tokia didelė kaip aštuntos serijos, keisiu.

Sakiau kai tik gausiu programą, bandysiu sukurti mamai_gulbei tulpę lotuliukas.gif
Mama_gulbe, turiu gražią gulbę, mašinoje buvo, gal norite ? bigsmile.gif

Atsakyti
bigsmile.gif
bigsmile.gif
aciu TAure, butinai lauksiu kol sukursi, o jei turi, bet man reik nedidukes - 4x7 cm max 3x5 cm butu idealu ir paprastute - kotelis lapelis ir ziedelis, nes su sia tulpele noriu papuosti galvos papuosala mergytei blush2.gif

kaip gerai kad turiu Astos isgirtaja Elna wub.gif nors as neisnaudoju jos galimybiu is tingejimo blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_gulbe @ 2012 06 10, 00:24)
bigsmile.gif
bigsmile.gif
aciu TAure, butinai lauksiu kol sukursi, o jei turi, bet man reik nedidukes - 4x7 cm max 3x5 cm butu idealu ir paprastute - kotelis lapelis ir ziedelis, nes su sia tulpele noriu papuosti galvos papuosala mergytei  blush2.gif

kaip gerai kad turiu Astos isgirtaja Elna  wub.gif  nors as neisnaudoju jos galimybiu is tingejimo  blush2.gif  blush2.gif

Jaučiu praeis nemažai laiko kol susivoksiu kaip ten kas doh.gif
O tulpe tau reikalinga su satininiu dygsniu ar "kiaura" ?
Atsakyti
QUOTE(Taurė @ 2012 06 10, 08:29)
Jaučiu praeis nemažai laiko kol susivoksiu kaip ten kas  doh.gif 
O tulpe tau reikalinga su satininiu dygsniu ar "kiaura" ?

man pilnai issiuvineta, nors manau tiktu ir kiaura, es ususiradusi viena, bet kai issiuvinejau man nelabai patiko, nes as ja darau su tirpia plevele, noriu kad galutiniame variante butu kieta smile.gif
Atsakyti
Asta M, vis tyrinėju programą per youtube. Kaip supratau, ten yra autodigitaizeris, ar kaip jis vadinasi lietuviškai. Pažiūrėjau, kad nelabai sudėtinga iš paveiksliuko paversti į siuvinuko dizainą. Ar bandėte ? Jei bandėte, tai kur ir kokiame pavidale imami paveiksliukai ? Man jaučiu pradžioje bus geriausia nuo to ir pradėti, nes pati piešti nelabai moku net ant popieriaus doh.gif
Pvz, norėsiu pradžioje bandyti padaryti tulpę. Tai susirasti tulpės paveiksliuką ir jį paversti į siuvinuką ? Kur ieškoti to paveiksliuko, kokiame formate jį parsisiūsti ?
Ir dar klausimas, ar programa perkama su kažkokiom instrukcijom ? Gal yra kokių papildomų knygų pirkti būtent šiai programai ar pakanka vien instrukcijos ir youtubo ?
Radau labai šaunų kanalą youtube. Moteris moko naudotis, turi net 72 filmukus, labai aiškius thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos, pagaliau turiu jau naują žaisliuką yahoo.gif

Išbandžiau, ką mašina siūlo, aišku, ten minimaliai visko. Vaikams tik buvo keista - mašina, kuri pati siūna. Taip ir pavadino ją lotuliukas.gif

Išbandžiau ir programą. Gerai su tuo Coreliu viskas persikelia, pakankamai nesunku dirbti. nusisitatai linijas ir viskas. Reikės, atmušti ranką ir teisingus linijų storius nusistatyti.

Dabar aišku reikės mokytis, klausimų milijonas....

Pirmiausia mergiukai noriu dėl siūlų paklausti. Būtinai reikia su siuvinėjimo specialiais ar galima paprastais? Kol kas tik su paprastas bandžiau, nėra pas mus mieste siuvinėjimo... Net nežinau kaip jie turi atrodyti...
Bet va kai siuvinėjau raides, tai gerojoj pusėj gerokai plonesnės raidės, nei blogojoj. Blogojoj tikrai labai iškilusos, kas nelabai gerai, nes jei ant rūbelio būtų, tai labai jau spaustų ir nepatogu būt...

Ar jūs kai siuvinėjate prie medžiagos ką paklijuojat, ar tiesiog tą skaidrią plėvelę dedat?
Niekaip smegeninėj nesusiriša kaip reikia detales siuvinėti... ypač jei jos mažos ir netelpa į rėmelį g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 06 16, 01:58)
Sveikos, pagaliau turiu jau naują žaisliuką  yahoo.gif

Išbandžiau, ką mašina siūlo, aišku, ten minimaliai visko. Vaikams tik buvo keista - mašina, kuri pati siūna. Taip ir pavadino ją  lotuliukas.gif

Išbandžiau ir programą. Gerai su tuo Coreliu viskas persikelia, pakankamai nesunku dirbti. nusisitatai linijas ir viskas. Reikės, atmušti ranką ir teisingus linijų storius nusistatyti.

Dabar aišku reikės mokytis, klausimų milijonas....

Pirmiausia mergiukai noriu dėl siūlų paklausti. Būtinai reikia su siuvinėjimo specialiais ar galima paprastais? Kol kas tik su paprastas bandžiau, nėra pas mus mieste siuvinėjimo... Net nežinau kaip jie turi atrodyti...
Bet va kai siuvinėjau raides, tai gerojoj pusėj gerokai plonesnės raidės, nei blogojoj. Blogojoj tikrai labai iškilusos, kas nelabai gerai, nes jei ant rūbelio būtų, tai labai jau spaustų ir nepatogu būt...
Ar jūs kai siuvinėjate prie medžiagos ką paklijuojat, ar tiesiog tą skaidrią plėvelę dedat?
Niekaip smegeninėj nesusiriša kaip reikia detales siuvinėti... ypač jei jos mažos ir netelpa į rėmelį  g.gif

Sveikinimai įsigijus naują žaisliuką 4u.gif
Aš čia visko mokiausi http://www.emblibrar...page=techniques
Jei suprantate anglų, tai perskaitykite, jie ten turi nuo filmukų iki instrukcijų su nuotraukomis.

Mano mašina keliaus į taisyklą arba lauksiu naujos. Negerai siuva, problemos su pėdos spaudimu arba dantukai peraukšti.
Siuvinėja be problemų, bet nesinori kolkas man su ja siuvinėti kol nesutvarkyta. Programos neperku, kol mašinos nesutvarkė verysad.gif
Atsakyti
Ačiū, Taure. 4u.gif
Kol kas rusišką forumą studijuoju, ten truputį lengviau skaityt nei angliškai. Kai pritrūksiu info eisiu ir kitur ieškot.
Paskutiniu metu, būtent noras kažko naujo išmokti, surast informacijos, pastūmėjo ir kalbas lavinti hihihi.gif

Mergiukai,žiūriu, kad visur norint bent kokį mažiausią paveiksliuką siuvinėti, reikia visą lankelį iškloti flizelinu... Nemažai jo sueina...
O kaip su jo įsigijimu? Kur perkate? Kokius? kainos nesikandžioja?

http://www.inbro.lt/index.html - čia pažiūrėjau visokio turi, bet tolokai man... Ar jie vietoj parduoda mažais kiekiais, ar tik didmenininkai? Nesinorėtų nuvažiuoti porą šimtų kilometrų ir sužinot, kad neparduoda pavieniams asmenims... blush2.gif
O gal jie ir siunčia? bigsmile.gif

Ir dar toks klausimas gana keistas. Kiek žiūriu, nesuprantu ar medžiagą klijuoja prie flizelino, ar tik su smeigtukais prismeigia?
Klijuoti žinoma patogiau, nes neslidinėjai visai, ypač trikotažas. Bet kaip po to tuos klijus nuimti, gi labai sunku nuplėšti.. jautresnė medžiaga visai susigadina g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvaki @ 2012 06 17, 13:05)
Ačiū, Taure.  4u.gif
Kol kas rusišką forumą studijuoju, ten truputį lengviau skaityt nei angliškai. Kai pritrūksiu info eisiu ir kitur ieškot.
Paskutiniu metu, būtent noras kažko naujo išmokti, surast informacijos, pastūmėjo ir kalbas lavinti hihihi.gif
Mergiukai,žiūriu, kad visur norint bent kokį mažiausią paveiksliuką siuvinėti, reikia visą lankelį iškloti flizelinu... Nemažai jo sueina...
O kaip su jo įsigijimu? Kur perkate? Kokius? kainos nesikandžioja?

http://www.inbro.lt/index.html - čia pažiūrėjau visokio turi, bet tolokai man... Ar jie vietoj parduoda mažais kiekiais, ar tik didmenininkai? Nesinorėtų nuvažiuoti porą šimtų kilometrų ir sužinot, kad neparduoda pavieniams asmenims...  blush2.gif
O gal jie ir siunčia?  bigsmile.gif

Ir dar toks klausimas gana keistas. Kiek žiūriu, nesuprantu ar medžiagą klijuoja prie flizelino, ar tik su smeigtukais prismeigia?
Klijuoti žinoma patogiau, nes neslidinėjai visai, ypač trikotažas. Bet kaip po to tuos klijus nuimti, gi labai sunku nuplėšti.. jautresnė medžiaga visai susigadina  g.gif

klijuojama tik tampru naudoju. Jis tinka maikutems laba, nes tamposi kartu su medziaga. Nuplesinejant nesugadina maikutes, bet r nuplesti viso nereikia, palikami krastai aplink siuvinuka. Kitokio klijuojamo nebandziau.
Kitus naudoju nukarpomus, bet jie nesiklijuoja ir net nesmaigstau. Sudedu viska i lankeli, o masina sudygsniuoja aplink siuvinuka, kad nejudetu isuvinejimo metu.
Nuplesiama irgi turiu, bet jis nelabai istikro tinkamas. Tik tam tikrose situacijose nuplesiama rekomenduojama naudoti.
Kur pirkti cia jau panos gyvenancios Lietuvoje geriau zinos 4u.gif
Norint pataupyti stabilizatorius, jei pvz siuvinukas mazas, reiketu deti i mazesni lankeli. Zodziu lankelis pagal siuvinuko dydi paderintas turetu buti norint pataupyti.
Atsakyti
Siuvinėjimo entuziastės išsilakstė g.gif
Pagaliau atgavau mašiną. Jei veiks kaip turi veikti, nusipirksiu programą bigsmile.gif
Jau buvau pasiilgus siuvinėjimo kol laukiau mašiniuko doh.gif
Atsakyti
as kazkaip tik smulkmeneles siuvineju, tad neturiu kuo girtis blush2.gif
Atsakyti
Taure, kaip sekasi su programa? Ar jau eina daryt ko norisi? bigsmile.gif

Man iš corelio neblogai pavyksta.. tik va dar su siūlių eiliškumu sunkiai...

Tiesą, sakėt, kad siuvinėjimas labai jau užkrečiamas... Tik pradėjau, vieną, užrašiuką, antrą.. paveiksliuką.. ir jau noriu dar dar ir dar bigsmile.gif

Beje, atėjau pasidalint įspūdžiais.. aptikau, kad su siuvinėjimo mašina galima ir žaisliukus daryti. Va čia pamačiau kokių sukurta dizainų... http://www.embroider...w_inthehoop.htm
Iš rusaičių forumo parsisiunčiau failą, kur paruošta viskas... išbandžiau Meškutį, visai nieko gavos. Tik reik dar ranką atmušti, nes dar sunku gražiai medžiagą nukirpti ir medžiagų labiau tinkamų tam paieškoti.

Pakankamai nesudėtinga, net pačiam dizainą galima pasidaryti smile.gif

Mama gulbe, gal ir savo firminius žaisliukus panašiai darai bigsmile.gif
Atsakyti