O AŠ NEŽINAU KĄ DĖTI ANT VIRTUVĖS LANGO? Gyvensiu pirmame aukšte,bute.Gal patartumėte?
as mastau ka det vaiku kambary, 2 langai
QUOTE(katiliukas @ 2008 08 11, 23:58)
Aš planuoju vertikalias žaliuzes.
QUOTE(katiliukas @ 2008 08 12, 00:58)
Roletų su vaikiškais paveiksliukais kokių gražių būna...
Mes roletus užsisakinėjom is firmos http://www.domuslumina.lt/ labai faini roletai iš vidaus viska matai kas lauke ,o iš lauko atrodo kaip apauginės žaliuzės nieko nepamatysi ir nuo saulės jau kaip gerai,aš labai patenkinta.Tik vakare kai uždegi šviesą tai matosi truputi iš lauko .
QUOTE(pelytė @ 2008 08 12, 13:52)
Mes roletus užsisakinėjom is firmos http://www.domuslumina.lt/ labai faini roletai iš vidaus viska matai kas lauke ,o iš lauko atrodo kaip apauginės žaliuzės nieko nepamatysi ir nuo saulės jau kaip gerai,aš labai patenkinta.Tik vakare kai uždegi šviesą tai matosi truputi iš lauko .
Yra tokių roletų ir kitose firmose Iš patalpos vidaus visiškai persimato, tik stiklas atrodo kiek pilkesnio atspalvio (na panašiai kaip tonuotas stiklas). Iš lauko pusės visiškai nepermatomi.
Bet TIK dienai, nes vakare persišviečia lygiai taip, kaip ir per dienines užuolaidas - jie skirti apsaugoti patalpas nuo įšilimo ir atspindžių.
Puikus sprendimas gyvenantiems pietinėje pusėje, kur vasarą kambariai labai įkaista
QUOTE(jurguliukas @ 2008 08 11, 14:55)
Sveikutės Nežinau ar čia rašau, bet tikiuosi jūsų patarimo. Planuojam įsistiklint plastikinius vitrininius langus name. Jie yra laiptinėje, tai yra lipant laiptais į antrą aukštą. Šiuo metu seni langai yra apklijuoti freskomis, todėl kai dega šviesa iš lauko pusės nesimato kas dedas viduje. Patarkit ką geriau daryti, ar užsakyt langus su ornamentais, spalvom ar veidrodinius, ar geriau kokias žaliuzes dėt. Šiaip laiptinėj nelabai įsivaizduoju užuolaidų ar romanelčių. Gal jūs ką nors gražaus žinot. Iš anksto ačiū
Aš greičiausiai ant lango klijuočiau tą plėvelę, kuri saugo nuo dūžio ir nepraleidžia šviesos, todėl matosi, kad yra lauke, bet iš lauko beveik nesimato kas vyksta viduje
QUOTE(*LADA* @ 2008 08 11, 15:44)
O AŠ NEŽINAU KĄ DĖTI ANT VIRTUVĖS LANGO? Gyvensiu pirmame aukšte,bute.Gal patartumėte?
Roletus arba žaliuzes . Ar langas labai matomas?
Aš planuoju virtuvėje roletą kabinti, bet nežinau kokią medžiagą rinktis, kad labai nesiteptų, nes viryklė stovi priešais langa ir atstumas tarpo jų laaaabai mažas
QUOTE(katiliukas @ 2008 08 11, 23:58)
O vaikai maži ar dideli? Jie maži, dėčiau gumuotus roletus, jei didesni, arba roletus, arba užuolaidas- su vaikiškais paveiksliukais, arba vienspalvius, priklausomai nuo to, kokios sienos
QUOTE(lota @ 2008 08 11, 15:35)
O tai ar būtina išvis tokius langus dengt? Ar čia labai jau kazkas intymaus jei kazkas pamatys jus lipant į antra auksta?
Mums būtina, nes antram aukšte nėr nei vonios nei tualeto, vakare ar naktį leistis į apačią uždegus šviesą nejauku, nevisada juk halatą užsivelki
QUOTE(swimmer @ 2008 08 11, 15:38)
Galimi ivairus variantai. Aisku, uzsakant stiklus su ornamentais butu pats graziausias variantas, taciau langu kaina stipriai pabrangs (manau kad tai butu pats brangiausias variantas is visu galimu). Kitas variantas uzsakineti langus su tamsintu stiklu. Bet vakare, uzdegus sviesa, greiciausiai matysis is lauko kas dedasi viduje.
Dar yra variantas uzsakyti langus su matiniu stiklu, bet nemanau kad tai graziai atrodys.
manau zymiai pigesnis variantas butu uzdengti langus. O uzdengti galime ivairiai: vertikaliomis zaliuzemis, roletais, ar siaip uzuolaidomis. Cia jau nuo jusu prklauso.
Dar yra variantas uzsakyti langus su matiniu stiklu, bet nemanau kad tai graziai atrodys.
manau zymiai pigesnis variantas butu uzdengti langus. O uzdengti galime ivairiai: vertikaliomis zaliuzemis, roletais, ar siaip uzuolaidomis. Cia jau nuo jusu prklauso.
Bet ar gražiai atrodytų nuo lubų iki grindų žaliuzės ar roletai O kaip priežiūra jų langus paprasta išvalyt, o juos
QUOTE(Will @ 2008 08 12, 13:49)
Aš greičiausiai ant lango klijuočiau tą plėvelę, kuri saugo nuo dūžio ir nepraleidžia šviesos, todėl matosi, kad yra lauke, bet iš lauko beveik nesimato kas vyksta viduje
Aš planuoju virtuvėje roletą kabinti, bet nežinau kokią medžiagą rinktis, kad labai nesiteptų, nes viryklė stovi priešais langa ir atstumas tarpo jų laaaabai mažas
O vaikai maži ar dideli? Jie maži, dėčiau gumuotus roletus, jei didesni, arba roletus, arba užuolaidas- su vaikiškais paveiksliukais, arba vienspalvius, priklausomai nuo to, kokios sienos
Pas mus dabar tokie prikliuoji ant stiklų freskos imitacija. Kai apsipratau visai gražiai atrodo, tik noris dabar kažką gražiau padaryti.
O gal kas turit kokių nuotraukyčių akims paganytų, kokius sprendimus kiti žmonės daro
QUOTE(jurguliukas @ 2008 08 12, 15:54)
Bet ar gražiai atrodytų nuo lubų iki grindų žaliuzės ar roletai O kaip priežiūra jų langus paprasta išvalyt, o juos
O gal kas turit kokių nuotraukyčių akims paganytų, kokius sprendimus kiti žmonės daro
Kaip suprantu, tai pas jus langai per 2 aukštus? Tuomet vientisų roletų - niekaip, tektų gamint iš kelių dalių, bet gal taip ir patogiau?
Su žaliuzėm irgi gan problematiška. Na vertikalias ar širmą 4 m aukščio pagaminti galima. Užuolaidos tokioj vietoj gan keistoka gal? Na sunku įsivaizduoti. Parašykit apytikslius išmatavimus arba foto įmeskit
Vat dar prisiminiau, kad mačiau vitrininių laiptinės langų foto su plisuotom XL žaliuzėm, tai jei dar kokį šviesesnį skaidresnį audinuką parinkus, manau, tikrai įspūdinga būtų. Paieškokit, va pvz:
http://lauresta.lt/a...e/phpupbkjx.jpg
http://lauresta.lt/a...e/phpupbkjx.jpg
QUOTE(jurguliukas @ 2008 08 12, 13:54)
Mums būtina, nes antram aukšte nėr nei vonios nei tualeto, vakare ar naktį leistis į apačią uždegus šviesą nejauku, nevisada juk halatą užsivelki
Pas mus dabar tokie prikliuoji ant stiklų freskos imitacija. Kai apsipratau visai gražiai atrodo, tik noris dabar kažką gražiau padaryti.
Na tada gal tikrai ne kas neuzdengus palikt PAs mus irgi yra tokie langai per du aukstus laiptineje, tai man meistras, kuris roletus matavo, labai rekomendavo ten horizontalias medines zaliuzes deti. Pasak jo, geriausias sprendimas tokiam langui. Pabandziau isivaizduoti, gal ir visai nieko atrodytų. O tos visokios freskos imitacijos (turbut turejai omeny vitrazus), tai pries 15 metu madoj buvo... Aisku ziurint koks jusu namo interjeras apskritai, gal ir i tema tie vitrazai, bet man tai vitrazai tik baznycioj ziurisi, name tai sunkiai isivaizduoju kad tiktu...
QUOTE(Nerukanti @ 2008 08 12, 16:07)
Kaip suprantu, tai pas jus langai per 2 aukštus? Tuomet vientisų roletų - niekaip, tektų gamint iš kelių dalių, bet gal taip ir patogiau?
Su žaliuzėm irgi gan problematiška. Na vertikalias ar širmą 4 m aukščio pagaminti galima. Užuolaidos tokioj vietoj gan keistoka gal? Na sunku įsivaizduoti. Parašykit apytikslius išmatavimus arba foto įmeskit
Reiketu siaip matmenu kad butu imanoma pasakyti ka imanoma pagaminti. Siaip roleta butu imanoma, tik va naudotis juo nelabai patogu butu. Bet jeigu langai per du aukstus, tai itariu apie 6 metru aukscio. Tuomet zaliuzes gali nelabai gerai funkcionuoti, bet pagaminti imanoma.
Del pliusuotu zaliuziu - esant tokiam auksciui virsuje jos bus ne pliusuotos, o lygios
Laukiam langu nuotrauku, piesinelio arba siaip matmenu kad galetume ka nors patarti