Įkraunama...
Įkraunama...

Užuolaidos,roletai,romanetės ir kt langų apdaras

QUOTE(Irongė @ 2008 07 15, 14:23)
suprantu tave, man dėl to žaliuzės irgi atrodo praktiškesnės, nei roletai.

aišku tradicinės žaliuzės tikrai šiek tiek ofisinės... nežinau kokia kaina, bet pvz medinės (jums jaučiu tiktų natūralaus ąžuolo ir pan atspalviai) tai tikrai atrodytų jaukiai, ir net sakyčiau nebereiktų dieninių užuolaidų.

O aš su jumis nesutinku schmoll.gif Kad žaliuzės yra ofisinis "reikalas", tai tėra tik kvailas stereotipas. Beje, nemažai ofisų įsirenginėja roletus, ir netgi romanetes.

Netgi vienos pačios horizontalios, be užuolaidų, atrodo liuksiškai, jei tinkamai priderintos prie tam tikrų interjero detalių. O jei dar pakabinti ir užuolaidyte, apie jokius ofisus nebėra nei ką kalbėti. Tikrai nereikia jų bijoti. Nebūtina rinktis sterilią baltą spalvą (nors teko matyti kelis namų interjerus, kur jos taaaip superiniškai atrodė, kad niekas kitas neprilygtų). Juk atspalvių paletė labai plati wink.gif

Keletas nuotraukėlių iš interneto platybių, gal kas nors pakeisit savo nuomonę wink.gif
http://www.riverblin...etian-blind.jpg
http://www.spec-net....20806_img01.jpg
http://www.321blinds...k/venetian2.gif
http://distinctivewi...ck_dining_4.jpg
http://www.nova-blin...etian_blind.jpg

Papildyta:
QUOTE(Irongė @ 2008 07 15, 15:58)
jo pažiūrėjau internete  dabar doh.gif gal yra kokios 'alia medinės'... arba bandyt ne visai baltas, niu bandyt spalvom žaist, kad tos žaliuzės nebūtų visiškos baltos - pilkos ofisinės.

nors kita vertus, žiūriu mes čia baisiausiai įsibaiminom tų žaliuzių, jei dar kabinsi ir dienines užuolaidas, jos tikrai neatrodys nuobodžiai. gal ir tos pačios beveik baltos atrodys visai puikiai. tiesiog nueik į kokį saloną, kur siūlo ne vien baltą spalvą, pasižiūrėk, pasiderink, kuri atrodo jaukiausiai tavo namams, dabar neberandu internete, kažkur mačiau ir gelsvų-rudų, tokių kaip medžio atspalvių, gražiai atrodo tokios kaip raudonmedžio. juk tokiam mažam butuke - bisų pirma praktiškumas, ir jei viskas spalviškai bus suderinta, tikrai neatrodys ofisas.

Tos "alia medinės" - tai medžio imitacijos wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerukanti @ 2008 07 15, 15:34)
Pirmas aukštas - tikrai ne bėda smile.gif
Persimato, ar ne - priklauso nuo pasirinkto audinuko. Jų būna visokių: 1) skaidrūs, kaip dieninė užuolaida; 2) tankūs, per kuriuos tik matosi, ar kambaryje įjungta šviesa, ar ne, na gal dar ir arti prie lango esančių daiktų kontūrai; 3) gumuoti - 100 proc nepermatomi nei iš lauko, nei iš vidaus (tokį roletą nuleidus dienos metu kambaryje prireiks įjungti šviesą).
Taigi lieka tik teisingai pasirinkti wink.gif

ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 07 15, 17:22)
ačiū už išsamų atsakymą 4u.gif

atleiskit,kad kisuosi.Noreciau issakyt nuomone apie guminius roletus....kai saule ikaitina,visam kambary baisiai smirdi guma schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Vijora @ 2008 07 15, 17:35)
atleiskit,kad kisuosi.Noreciau issakyt nuomone apie guminius roletus....kai saule ikaitina,visam kambary baisiai smirdi guma schmoll.gif

ne karto neuzuodziau per 6 metus g.gif
Atsakyti
Nerukanti o man vis tiek nepatinka, gal del to kad kai pas tevus gyvenom musu kambaryje jos buvo. aisku cia skonio reikalas.

Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2008 07 15, 20:54)
Nerukanti o man vis tiek nepatinka, gal del to kad kai pas tevus gyvenom musu kambaryje jos buvo. aisku cia skonio reikalas.

drinks_cheers.gif
Dėl skonio nesiginčijama 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vijora @ 2008 07 15, 19:35)

Hm nu už visus roletus neatsakau, bet... Na pasitaiko retkarčiais, kad naujas roletas kokią savaitę skleidžia stipresnį kvapą, bet tik tais atvejais, jei roleto audinys atkerpamas iš naujo rulono (vėliau jis "išsivėdina"). Visais kitais atvejais to būti neturėtų, netgi pietinėje pusėje.
Atsakyti
QUOTE(Nerukanti @ 2008 07 15, 16:17)
Tikrai nereikia jų bijoti. Nebūtina rinktis sterilią baltą spalvą (nors teko matyti kelis namų interjerus, kur jos taaaip superiniškai atrodė, kad niekas kitas neprilygtų). Juk atspalvių paletė labai plati wink.gif

tai wa..apie spalvas. kambarys bus geltonos spalvos.. nu tokios gelsvos.. grindys - laminatas sviesios spalvos (azuolas)... ir baldai turetu but tokie i gelsvuma.. na nera isskirta kazkokios akcentines spalvos (galbūt galima iterpt bordine.. hmzz..)

jei derint zaliuzes prie bendro spalvu konteksto, reiktu det gelsvas..o gelsva zaliuziu spalva..bijau kad atrodys kaip pasene nuo senumo.. o vaiskiai geltonos nelabai noriu..
tai ir suku galva...
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2008 07 15, 21:09)
tai wa..apie spalvas. kambarys bus geltonos spalvos.. nu tokios gelsvos.. grindys - laminatas sviesios spalvos (azuolas)... ir baldai turetu but tokie i gelsvuma.. na nera isskirta kazkokios akcentines spalvos (galbūt galima iterpt bordine.. hmzz..)

jei derint zaliuzes prie bendro spalvu konteksto, reiktu det gelsvas..o gelsva zaliuziu spalva..bijau kad atrodys kaip pasene nuo senumo.. o vaiskiai geltonos nelabai noriu..
tai ir suku galva...

Zaliuzes aisku pats geriausias uzdengimas ziurint is nuadingumos puses. Kiek nori praveri, jeigu nori visas pakeli i virsu ir pan. Bet del jaukumo - vien zaliuzes tikrai netenkins. pamatysite kaip anksciau ar veliau visvien uzdesite bent jau dienines uzuolaidas. Ir siaip mano nuomone, jeigu desite ka nors tiesiai ant lango remo - kazko truks. Ka bedetumete (roleta, romanete ar kazkokia uzuolaida) dekite ant nisos. Mano nuomone taip kambarys atrodytu zymiai jaukesnis nei su uzdengimu ant pacio stiklo. Bet del skonio nesigincijama lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mylima2007 @ 2008 07 15, 22:09)

tai ir suku galva...

O ar nebus viskas per daug geltona?.. g.gif Gal pvz šviestuvas kokios įdomesnės spalvos, arba kilimas išsiskiria, arba koks paveikslas su intensyvesniu atspalviu? O gal tiktų švelni žalsva, rožinė? Jei pasirinksi intensyvią bordinę, gali būt sunku su užuolaidom... Ar nori, kad žaliuzės matytųsi ryškiai per užuolaidas? Jei ne, tai gal vertėtų rinktis tą pačią spalvą, kaip ir užuolaidos?
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 07 15, 20:00)
ne karto neuzuodziau per 6 metus  g.gif

Na pas mus jie neseniai "kabo",apie 3men,bet kvapas dar neisnyko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(L'Occitane @ 2008 07 14, 23:41)
O aš esu žiauriai nusivylus  unsure.gif

user posted image

Labai grazi romonete thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(swimmer @ 2008 07 15, 22:20)
Zaliuzes aisku pats geriausias uzdengimas ziurint is nuadingumos puses. Kiek nori praveri, jeigu nori visas pakeli i virsu ir pan. Bet del jaukumo - vien zaliuzes tikrai netenkins. pamatysite kaip anksciau ar veliau visvien uzdesite bent jau dienines uzuolaidas. Ir siaip mano nuomone, jeigu desite ka nors tiesiai ant lango remo - kazko truks. Ka bedetumete (roleta, romanete ar kazkokia uzuolaida) dekite ant nisos. Mano nuomone taip kambarys atrodytu zymiai jaukesnis nei su uzdengimu ant pacio stiklo. Bet del skonio nesigincijama  lotuliukas.gif

Pilnai sutinku, kad jei be užuolaidų, ko gero žaliuzes ar roletus geriau kabinti virš nišos ar net prie lubų (na panašiu principu, kaip kabinasi užuolaidų karnizas). Bet čia buvo kalbama apie žaliuzes+užuolaidas. Ir plius patalpa dar mažutė...
Tai šiuo atveju aš rinkčiausi horizontalias žaliuzes prie stiklo ir lengvą užuolaidą, pvz "apvyniotą" aplink karnizą ir prisegtą šone. Rezultatas- šviesos kiekio kontrolė+jauku+laisva palangė+ neužgožia erdvės ir šilumos nuo radiatoriaus.
Atsakyti