QUOTE(Dryžuota @ 2008 04 15, 09:52)
daugeli dalyku zinojau ir as. bet cia taip tvirtai vyriskai parasyta. super. ikvepia. klausimas tik - kokio dydzio turi buti porcijos? viska skaiciuot tik energetiskai? ar galima nusistatyti, kad pvz 300 gramu gero maisto ir tiek.
Papildyta:
ir kazin kodel avizine kose yra gerai, o va avizos jau blogai?? juk 100 proc grudai ir ten ir ten..
Papildyta:
ir kazin kodel avizine kose yra gerai, o va avizos jau blogai?? juk 100 proc grudai ir ten ir ten..
Normali porcija vidutinio "dydzio" moteriai metanciai svori turetu buti ~300kcal.
Jokiu budu ne maisto kiekiu skaiciuot . primetat kiek yra pvz 300gr. sokolado ir 300gr kopusto... o tiek ten tiek ten angliavandeniai.
Tiesiog ziuret kad porcijos gautusi apie kcal. (skaiciuot tik is pradziu, uz poros savaiciu viskas puikiai skaiciuojasi is akies). Ir ziuret kad kiekvienoj porciijoj butu ir angliavandeniu ir baltymu... Riebalu siaip irgi reikia, bet ju ir vengiant paprastai pakankamai surenkama.
O avizos kaip ir visi iti grudiniai pariekalai yra kompleksiniai angliavandeniai, ir juos vartoti butina, tik porcijos atitinkamai turi but nedideles (gi valgoma daznai), ir kompleksiniai angliabandelai yra ilgalaikio veikimo, taigi juos reiktu valgyti pirmoj dienos pusej, o i vakara grudinius produktus keist salotom, kopustais, morkom ir pan.
Kad isivaizduoti normalia porcija:
Rytiniai valgiai
50gr (puse pakelio) ryziu, grikiu, avizu ar kitu grudiniu produktu (gali buti ir juoda duona) (svoris zaliu) + 100gr liesos jautienos, vistienos, zuvies
Popietiniai valgiai
Vietoj grudiniu salotiniai produktai, o baltiminiai is tu paciu.
cia tik pora pvz...kalima prigalvoti daug...reikia tik nori ir truputi pasidomet.