Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 17:00)
Kalba eina apie tai, kad ta moteriškaitė gaunamus pinigus panaudoja ne vaiko reikmėm. Tai įrodžiau ir teisme, kai vyko ta šlykšti procedūra.

Man tik įdomu, kokiu būdu tu jos pajamas/išlaidas apskaičiavai ir paskirtį patikrinai g.gif ir kokiu statusu tu dalyvavai toje "šlykščioje procedūroje" g.gif

QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 17:00)
O kad vaikas neturi tėčio, kalta pati ex, jei ji nesveiko pavydo ar neapykantos apimta

norėčiau pasakyti, kad beveik visada dėl skyrybų yra kalti abu juose dalyvaujantys ax.gif o ne tik ji ar tik jis...

QUOTE(Noa @ 2006 03 13, 19:56)
Taigi viską, ką galiu padaryt, padarau nuo 8 iki 18, kai uždaro darželį. O grįžti - valgyt daryt, skalbt, tvarkytis,  knygeles skaityt, namų darbus tikrint, miegot. O jei serga? Vienas kosti, kitas sloguoja, nuo erkių skiepyt, iš treniruotės pasiimt, varžybos užsieny - pasą daryt, po poskyrius bėgiot, vieną pas okulistą, kitą pas ortopedą, abu pas dantistą, į kirpyklą. Vienas batus išaugo, kitas striukės neturi.

ir nepamirškit, kad viskas kainuoja mirksiukas.gif Erkių skiepas iki 100Lt, vaistai nuo kosulio, slogos, gerklės vėl panašiai, nepamirškim vitaminų mirksiukas.gif treniruotės ar būreliai kas mėnesį taip pat ne už dyką, pasas užsienin apie 60Lt, vizitai pas dantistą - iš vis tyliu doh.gif O kad viską sulakstyti, reikia benzą pilti, mašiną prižiūrėti ir remontuoti (o servizų meistrai tik pamatę vieną moterį iš karto kainas pasididina mad.gif) Rinkliavos darželyje/mokykloje ar auklės, drabužiai, batai (kas metai nauji, nes vaikai , pasirodo, greitai auga doh.gif ), maistas namie ir mokykloje (aš dabar duodu 5Lt kasdien, tai per 20 dienų jau ir 100Lt unsure.gif ), galų gale mokesčiai už elektrą, vandenį, šildymą (vaikas taip pat nuleidžia vandenį tualete ir teliką žiuri, ir lėkštes po jo reikia išplauti, ir visa kita), tas pats šaldytuvas, langai, stalas ar kėdė... O dar kartais ir į kiną reikia nueiti, ir į Zoo, ir kokią picą suvalgyti, ir knygą nupirkti, ir tą patį muzikinį centrą tiem kompaktams groti įsigyti unsure.gif Apie šventes ir atostogas jau nekalbu... Ir kokie čia 125 ar net 250Lt, juokinga...

Mama viskam turi turėti pinigų ir sveikatos pioneer.gif
Gyvenime nepamiršiu, kaip varydavau po darbo dienos per visą miestą ant 100 (tikėdamasi, kad senutė Mazda nesuges unsure.gif ) pasiimti dukros iš darželio, kad neliktų paskutinė nepaimta schmoll.gif o po to parduotuvė, krepšiai, užšalusi garažo spyna, valgio darymas, prausimas, migdymas....
Atsakyti
Geriausia, kai kita pusė (mano vyro ex žmona) užsienyje gyvena ir plius kito vyro yra išlaikoma. Ir visai nesvarbu,kad tie 125 Lt. iš jos priteisti. Žinai, kad ir tų negausi ir ramiai sau augini vaiką... Jeigu kokią dovaną gimtadieniui atsiunčia, pvz. vitaminų ir už tai ačiū nes vieną mėnesį jų pirkti nereikia...
Atsakyti
QUOTE(Fėja @ 2006 03 14, 14:26)
Geriausia, kai kita pusė (mano vyro ex žmona) užsienyje gyvena ir plius kito vyro yra išlaikoma. Ir visai nesvarbu,kad tie 125 Lt. iš jos priteisti. Žinai, kad ir tų negausi ir ramiai sau augini vaiką... Jeigu kokią dovaną gimtadieniui atsiunčia, pvz. vitaminų ir už tai ačiū nes vieną mėnesį jų pirkti nereikia...

Aš čia skaitau ir žaviuosi visomis-tiek mes tų kapeikėlių uždirbam, o tiek galim daug duot.BRAVO!Ir pas mane tas pat-visko reikia ir viską perki, vos galą su galu suduri, o ir pačiai kažkoooooooo tokioooooooo norėtųsi.
Bet kaip faina skaityti, kai mes visos tokios stiprios-ploju jums visoms thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Niekaip nesuprantu kodel jus visos puolat MARSIUKE. Juk ne visos mamos tokios saunios kaip visos cia rasancios. doh.gif Neabejokit, kad yra tokiu motinu kurioms vaiko interesai reiskia dideli nuli.
Ir kodel jus stebites, kad negali buti, kad ex zmona kalta, kad vaikas nemato tevo.
Pas mano vyra tokia pat situacija. Ex neleidzia vaikui bendrauti su tevu, nes kamuoja kazkokia sizofrenija ar velniai kas zino. Ir nesakykit, kad jei nores bendrauti, tai tikrai ir bendraus. Ir tie teismai nieko nereiskia, nes tokiu aferisciu nebaudzia, nes ji turi pavadinima motina....
Atsakyti
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 13:57)
Matau, kad sunku bus atlaikyti tiek daug skirtingų nuomonių. Galiu pasakyti tik tiek, jog mokami alimentai yra tikrai ne tie 125lt, o dvigubai daugiau... Paprasčiausiai nenorim tampytis po teismus, įrodinėti, kaip gyvenam, pyktis, draskyti akių ir pan, ...
...Ir dar, mūsų tetukas bedarbis, bet tik tam, kad nereikėtų vaiko atiduoti į svetimas auklės rankas... Jis pasiėmė vaiko auginimo iki 3m atostogas.Džiuagiuosiu tuo, kad taip nusprendė smile.gif  Be to, lazda turi du galus...Mums gal dabar nepyragai (finansine prasme) bet gyventi galima.Tuo ir gžiaugiuos, kad vaikas turi tėtį.

Vel isiterpsiu.
125 mes tik primetem, nes pasakei, kad tetukas bedarbis. Bet kaip suprantu is tavo pasisakymo - jis nera bedarbis, jis tiesiog vaikina jusu mazyli, gauna nors ir mazutytes, bet pajamas. Greiciausiai jusu abieju sprendimu, pasirinkote tinkamiausia varianta - tavo pajamos didesnes, del to jis isejo atostogu, o ne tu. Taip kad istatymiskai yra teisinga, jog tu islaikai seima, na o dalis tavo uzdirbtu pajamu atseikejima tavo vyro isipareigojimu vykdymui.
Taip kad nematau problemos. Bet juk tekedama zinojai, kad jis turi isipareigojimus g.gif Jei ne, tai cia jau tavo vyro sazines reikalas, kad primeta tau jo esamo vaiko is ankstesnes santuokos dalini islaikyma. Bet kuo cia kalta buvusi zmona g.gif Kad budama su juo santuokoj susilauke vaiko su tavo dabartiniu vyru g.gif Ir ar tie 250 Lt jam yra daug jo vaikui g.gif

Papildyta:
QUOTE(vota @ 2006 03 14, 16:14)
Niekaip nesuprantu kodel jus visos puolat MARSIUKE.  Neabejokit, kad yra tokiu motinu kurioms vaiko interesai reiskia dideli nuli.

Ir kodel jus stebites, kad negali buti, kad ex zmona kalta, kad vaikas nemato tevo.
Pas mano vyra tokia pat situacija. Ex neleidzia vaikui bendrauti su tevu, nes kamuoja kazkokia sizofrenija ar velniai kas zino. Ir nesakykit, kad jei nores bendrauti, tai tikrai ir bendraus. Ir tie teismai nieko nereiskia, nes tokiu aferisciu nebaudzia, nes ji turi pavadinima motina....

Vota, cia niekas nieko nepuola.Kas liecia marsiukes pasisakymus, nemanau, kad mama verslininke, pati vazinejanti su dviem automobiliais is vaikui mokamu pinigeliu sau lupdazius pirks, o vaikas sedes nabagas nevalges, nes jo islaidoms skiriami piniguciai bus isleisti tik mamos gerovei.

Kas liecia tavo pasisakyma, galiu pastebeti tai, jog jei tavo vyro buvusia zmona kamuoja psichine liga kaip sizofrenija, tai jus turite teise teismo keliu prisiteisti vaiko globa sau - jei mamos psichine bukle kenkia vaiko gerovei. Is tavo pasisakymo taip galima manyti. Taciau jei tu ta "sizofrenija" pripaisai pati lengva ranka, tai cia ne tavo dabartinio vyro buvusios zmonos beda. Ir siaip, jei tu buvusia zmona vadini ale sizofrenike ir t.t. neturedama tam pagrindo - t.y. medicininiu irodymu, tuomet man visai nenuostabu, kad ex nesutinka vaiko leisti pasimatyti su tavo vyru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Tarena @ 2006 03 14, 16:39)
Vel isiterpsiu.
125 mes tik primetem, nes pasakei, kad tetukas bedarbis. Bet kaip suprantu is tavo pasisakymo - jis nera bedarbis, jis tiesiog vaikina jusu mazyli, gauna nors ir mazutytes, bet pajamas. Greiciausiai jusu abieju sprendimu, pasirinkote tinkamiausia varianta - tavo pajamos didesnes, del to jis isejo atostogu, o ne tu. Taip kad istatymiskai yra teisinga, jog tu islaikai seima, na o dalis tavo uzdirbtu pajamu atseikejima tavo vyro isipareigojimu vykdymui.
Taip kad nematau problemos. Bet juk tekedama zinojai, kad jis turi isipareigojimus  g.gif Jei ne, tai cia jau tavo vyro sazines reikalas, kad primeta tau jo esamo vaiko is ankstesnes santuokos dalini islaikyma. Bet kuo cia kalta buvusi zmona  g.gif Kad budama su juo santuokoj susilauke vaiko su tavo dabartiniu vyru  g.gif Ir ar tie 250 Lt jam yra daug jo vaikui  g.gif

125lt mazai, 250lt ir mazai. Ar taip sunku suprasti, kad ir tas tevas gal neuzdirba ir sunkiai verciasi. O kaip gyvena seimos ir gauna per menesi apie 1000lt ir susimoka mokescius, perka valgyti ir t.t, bet vienas ant kito neburnoja. O kai issiskiria tai vyras pasidaro ir turi buti pinigu maisu. O kokia teise turi ex reikalauti dideliu alimentu, bet stengiasi, kad tevas nematytu vaiko.
Papildyta:
Medicininiu pazymu as neturiu, bet is poelgiu ir vaiko elgesio ir teismo sprendimo jai paskirti psichologine ekspertize, sprendziu, kad jai su psichika nelabai gerai.
Papildyta:
Beja... Kokia teise turi motina uzdrausti bendrauti su vaiku. O jei taip atsisuktu pries tokias motineles, tai ka tada pakukuotu..
Atsakyti
Kaip jau anksciau minejau, as nieko nesmerkiu.
Suprantu, Vota, kad jusu seimos padetis tikrai nera pavydetina. Dar labiau nepavydetina padetis tikriausiai yra to mazylio. As stengciausi jam padeti tokiu atveju bandydama globa prisiteisiant teciui. Tikroji mama turetu teise i pasimatymus su vaiku, esant gresmei vaiko fizinei ir psichinei busenai, reikalaukite, kad pasimatymuose dalyvautu vyras arba bent is vaiku teisiu kas nors.

Cia tokiu atveju, jei isties mama serga psichine liga, kuri gali itakoti aplinkiniu gerovei (agresija ir t.t. - galu gale negali tinkamai aukelti bei auginti savo vaiko).

Ne, man nesunku suprasti, kad seimos sunkiai verciasi, nes pas pacia balandziai i puoda patys nesulekia.
Atsakyti
Pats įdomiausias dalykas yra tai, kai taviškis "brangiausias" išeina pas kitą ir tik tuomet kai savo atžalai iš pirmos santuokos (ar šiaip bendro gyvenimo kartu) prireikia mokėti pinigėlius ar pirkti dovanėles, jis pastebi, kad jau laaabai mažai uždirba, tačiau kai tie patys pinigai ar dovanėlės liečia dabartinės žmonos ar draugės vaikeliui (tai jau gali būti ir nebe jo vaikas), pinigų kažkaip atsiranda. Čia jau man būna labai įdomu g.gif Pvz. maniškis - prisiėmė -n- paskolų, nusipirko mašiną, dalį namo, o kai iškilo klausimas dėl alimentų, tai jau kilo didelis skandalas - "aš ubagas" g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2006 03 14, 20:09)
Pats įdomiausias dalykas yra tai, kai taviškis "brangiausias" išeina pas kitą ir tik tuomet kai savo atžalai iš pirmos santuokos (ar šiaip bendro gyvenimo kartu) prireikia mokėti pinigėlius ar pirkti dovanėles, jis pastebi, kad jau laaabai mažai uždirba, tačiau kai tie patys pinigai ar dovanėlės liečia dabartinės žmonos ar draugės vaikeliui (tai jau gali būti ir nebe jo vaikas), pinigų kažkaip atsiranda. Čia jau man būna labai įdomu  g.gif Pvz. maniškis - prisiėmė -n- paskolų, nusipirko mašiną, dalį namo, o kai iškilo klausimas dėl alimentų, tai jau kilo didelis skandalas - "aš ubagas"  g.gif  g.gif

Galiu pasakyti, kad tavo ex elgiasi negraziai arba tu elgiesi negraziai ir todel gaunasi toks dalykelis. Bet nesvarbu. Tokiu vyru nepateisinu, nes tie pinigai vaikui.
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 03 14, 21:42)
Galiu pasakyti, kad tavo ex elgiasi negraziai arba tu elgiesi negraziai ir todel gaunasi toks dalykelis. Bet nesvarbu. Tokiu vyru nepateisinu, nes tie pinigai vaikui.

Turbūt elgiuosi aš negražiai, kad "vargšo ubago" paprašiau mokėti alimentus vos kelis litus. Aš maniau kad tai mūsų abiejų vaikas, bet.... Čia kaip pažiūrėsi:
"Susitinka dvi draugės ir viena kitos klausia " sakyk brangioji, kaip tavo dukrelei sekasi?", "Oi kaip gerai",-atsakoji toji, "vyrą gavo auksinį: jis valgyti daro, kambarius tvarko, į parduotuvę nueina, kavą rytais į lovą atneša... O kaip tavo sūneliui sekasi?". "Tu jau geriau neklausk",-atsako ana - "Mano sūnus tokią bjaurią žmoną gavo: turi valgyti jai daryti, kambarius tvarkyti, į parduotuvę nueiti, kavą rytais į lovą atnešti..." biggrin.gif
Čia tas pats ir su šeimom: ex žmonelė yra tikra bjaurybė, nes prašo buvusio vyrelio pinigėlių, o dabartinė žmonelė yra vargšelė, gerutė ir niekas nesupranta kaip jiems sunku kai toji ex reikalauja pinigų.
Čia aš niekam asmeniškai netaikau. Tai toks gyvenimas.
Atsakyti
Galima labai giliai gilintis, bet ar to reikia.
As POLI tau nieko netaikiau. Tokiu vyru nepateisinu, bet jau kaip minejau yra ir aferisciu moteru-motinu.
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2006 03 14, 21:00)
Galima labai giliai gilintis, bet ar to reikia.
As POLI tau nieko netaikiau. Tokiu vyru nepateisinu, bet jau kaip minejau yra ir aferisciu moteru-motinu.

Žinoma, kad yra drinks_cheers.gif bet palyginus tokių moterų-aferisčių kiekį su aferistais-vyrais, tai greičiausiai santykis 1:100 g.gif jei ne daugiau...
Atsakyti