Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

QUOTE(rittusia @ 2013 02 01, 19:33)
O  kai liūtė raso,7 val. atsikeliat ir einat reikalus tvarkyti.
Kai tik bus galimybe,eisiu ir isdeklaruosiu dukra,o dabar niekur negaliu iseiti,nes apsirgo mazute verysad.gif . Viena beda ne beda verysad.gif .

Niekas Jusu nemoko, tik bando irdyti, kad nera viskas taip blogai. Kartais reikia spyrio i uzpakali,kai atrodo viskas beprasmiska ir nera iseiciu. Tam ir kuria cia temas, issikalba,gauna ir patarimu ir pabarimu. Svarbu tai atnestu naudos.
Dabar mergyte serga,tai aisku niekur neisi. Jau vaiko gaila..o visi kiti atvejai tai imi ir darai. Sunku,nepatogu. Esme,kai nori imanoma viskas.Sakykim isdeklaravimui dukros reikia 4val...ar neimanoma ju rasti per savaite?
Kartais verta paklausyti zmoniu,kaip pati sakete, nezinom viena kitos gyvenimisku istoriju, tai gal jum sako zmones,kurie perejo dar ne tiek. 4u.gif Niekas nesako,kad bus lengva..viska daryti vienai.
Kas man dar uzkliuvo, saket neasarosit,kad dukra padetu, bet neriekia bijoti ir gedintis prasyti pagalbos. Dabar jum,veliau gal kazkam kitam padesit. Per sita man paciai buvo labai buvo sunku perlipti. Bet yra mzoniu,kurie padeda,tikrai.
Ar nera kam paziureti mazytes? Bent prie seniunijos,kad pavaiksciotu lauke,kol jus eileje stovesit? Drauge,bendradarbe buvus,kursioke kokia? teta,mociute kazkas? Gal vyras bent pastovet prie pastato valanda galetu? ax.gif
As kai egzaminus laikiau ir bakalaurini rasiau, tai as pas kuratriu, grupiokai uz duru dukra paziuredavo. Man egzas zodziu, jie dukra uz duru paziuri. g.gif
QUOTE(Laabeille @ 2013 02 02, 15:40)

man labai idomu cia kiekvienos patirtis, noretusi kad daugiau mamyciu drasiau pasidalintu
as dar tik kaupiuosi vienisos mamos nastai, tai man labai aktualu... esu linkusi ilgai planuoti ir kai visos detales sudeliotos, tada tik imtis veiksmu

Vienintelis ka galit supalnuoti,tai darba..dar dabar gyvenant kaupti pinigelius sau slapta. Visa kita taip greitai keiciasi.
Esminius dalykus apsvarstykite,kur ir is ko gyvensite. O kiek vaikai sirgs, ar mokes vyras alimentus ir kt dalykia nesuplanuojami. Patirtis rodo smile.gif

Kas dar, mano amzius turbut dvigubai mazesnis nei autores, bet tai visiskai neparodo ka teko pereiti ir isgyventi mirksiukas.gif

QUOTE(rittusia @ 2013 02 02, 18:55)
Nesigauna man verysad.gif ,matyt kazka ne taip darau  blush2.gif  . Teks eiti unsure.gif

Paziurejau, ar cia ne pats asmuo turi savo isvykima deklaruoti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*liūtė* @ 2013 02 02, 18:21)

Tevai gali isdeklaruoti vaikus, o jei dukra turi interneta manau gali issideklaruoti ir pati g.gif
Atsakyti
QUOTE(*liūtė* @ 2013 02 02, 19:21)
Niekas Jusu nemoko, tik bando irdyti, kad nera viskas taip blogai. Kartais reikia spyrio i uzpakali,kai atrodo viskas beprasmiska ir nera iseiciu. Tam ir kuria cia temas, issikalba,gauna ir patarimu ir pabarimu. Svarbu tai atnestu naudos.
Dabar mergyte serga,tai aisku niekur neisi. Jau vaiko gaila..o visi kiti atvejai tai imi ir darai. Sunku,nepatogu. Esme,kai nori imanoma viskas.Sakykim isdeklaravimui dukros reikia 4val...ar neimanoma ju rasti per savaite?
Kartais verta paklausyti zmoniu,kaip pati sakete, nezinom viena kitos gyvenimisku istoriju, tai gal jum sako zmones,kurie perejo dar ne tiek. 4u.gif Niekas nesako,kad bus lengva..viska daryti vienai.
Kas man dar uzkliuvo, saket neasarosit,kad dukra padetu, bet neriekia  bijoti ir gedintis prasyti pagalbos. Dabar jum,veliau gal kazkam kitam padesit. Per sita man paciai buvo labai buvo sunku perlipti. Bet yra mzoniu,kurie padeda,tikrai.
Ar nera kam paziureti mazytes? Bent prie seniunijos,kad pavaiksciotu lauke,kol jus eileje stovesit? Drauge,bendradarbe buvus,kursioke kokia? teta,mociute kazkas? Gal vyras bent pastovet prie pastato valanda galetu? ax.gif
As kai egzaminus laikiau ir bakalaurini rasiau, tai as pas kuratriu, grupiokai uz duru dukra paziuredavo. Man egzas zodziu, jie dukra uz duru paziuri. g.gif

Kas dar, mano amzius turbut dvigubai mazesnis nei autores, bet tai visiskai neparodo ka teko pereiti ir isgyventi mirksiukas.gif

Ir vel kartosiuos. Viska darau,nesedziu susidejusi ranku,net ii buvau susidurusi su deklaravimu,viriausiaja dukra pries tai isdeklaravau,kad maziau reiktu uz buta moketi,jaunesnioji tuo metu gyveno pas mane,ir mokesi. Tada dar buvo galima tvarkyti kompensacija,bet,taip atsitiko,kad tuo metu dukra nusprende kad mokslus atides,ir isvyko i uzsieni,tad kompensacija nuplauke verysad.gif . Todel ir nusprendziau,del siuo metu kilusiu sunkumu,ja isdeklaruoti is buto. Cia gi nesitese sis reikalas metu metus. Tikrai sutvarkysiu,si reikala,tik laiko klausymas. Ir spyriu nereiks :)Zinau kas yra sunkumai. Tas dvi dukras kai auginau,ir kelias nebuvo rozemis klotas,tad perejau ir tada ir per karsta ir per salta unsure.gif . Tik jegos isseko verysad.gif . Na dabar kuri laika,kol dukryte serga,gal atsigausiu,nes pagrinde sedziu namie,nebent i parduotuve ar i vaistine islekui. Taip,kai beda prispiria,atsiranda geru ir nuostabiu zmoniu,kurie tikrai padeda,kiek gali. bet dauguma kurie gali padeti,diena dirba,o vakarais,tai nebent mane i parduotve isleidzia,pabuna su dukryte.
Po paskutinio pikimosi su vyru,nusprendziau,daugiau neleisiu jam su dukryte susitikineti. Nenoriu traumuoti vaiko. Materialiai visai nepadeda,nors ir dirba. Nors jogurtuka ar varskytes atnestu,kai ateina. Ant degtines pinigu randa. Pazaidzia atejas,dukryte prisirisa prie jo,paskiau kaip skaudu ziureti i ja,kai jo nera,o jinai apie ji sneka verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2013 02 02, 23:29)
Tevai gali isdeklaruoti vaikus, o jei dukra turi interneta manau gali issideklaruoti ir pati g.gif

Išdeklaruoti e-vartuose (kaip ir deklaruoti) gali TIK gyvenamosios vietos SAVININKAS (SAVININKAI) pagal deklaranto prašymą. Pvz. - jei buto savininkai yra vyras ir žmona kartu, tai per e-vartus ABU turi jungtis ir patvirtinti operaciją. Analogiškai - ir tvarkantis deklaravimą savivaldybėje (seniunijoje) - TIK savininkas (-ai) ir deklarantas.
Papildyta:
QUOTE(rittusia @ 2013 02 03, 09:08)
... Tik jegos isseko verysad.gif ...

Labai suprantu 4u.gif , pažįstamas jausmas...
Ir nepadeda tada nei spyriai, nei moralai - jie tik dar labiau gniuždo ir dar labiau atima paskutines viltis, kad sugebėsi, pajėgsi, padarysi...
Aš jau išmokau atsiriboti nuo tokių patarėjų, jiems - visada šypsausi, ir visada sakau - kad gyvenimas gražus ir nepakartojamas...
O yra žmonių, kurie paprasčiausiai išklauso, padeda išsilieti negerom mintim, kurie tarsi gydančia ranka paglosto sielos žaizdas - nieko nepatardami, nieko neliepdami daryti ir nesmerkdami - jie įneša į gyvenimą ramybės ir pasitikėjimo, be skambių žodžių, be patoso, be pompastikos...
Linkiu sutikti daugiau tokių žmonių, ir atgauti jėgas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viluša: 03 vasario 2013 - 23:39
QUOTE(Viluša @ 2013 02 04, 00:37)
Išdeklaruoti e-vartuose  (kaip ir deklaruoti) gali TIK gyvenamosios vietos SAVININKAS (SAVININKAI) pagal deklaranto prašymą. Pvz. - jei buto savininkai yra vyras ir žmona kartu, tai per e-vartus ABU turi jungtis ir patvirtinti operaciją. Analogiškai - ir tvarkantis deklaravimą savivaldybėje (seniunijoje) - TIK savininkas (-ai) ir deklarantas.
Papildyta:

Ir nepadeda tada nei spyriai, nei moralai - jie tik dar labiau gniuždo ir dar labiau atima paskutines viltis, kad sugebėsi, pajėgsi, padarysi...
Aš jau išmokau atsiriboti nuo tokių patarėjų, jiems - visada šypsausi, ir visada sakau - kad gyvenimas gražus ir nepakartojamas...
O yra žmonių, kurie paprasčiausiai išklauso, padeda išsilieti negerom mintim, kurie tarsi gydančia ranka paglosto sielos žaizdas - nieko nepatardami, nieko neliepdami daryti ir nesmerkdami - jie įneša į gyvenimą ramybės ir pasitikėjimo, be skambių žodžių, be patoso, be pompastikos...

Aciu Jums uz tiesa 4u.gif .Paglostete man sirdi aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2013 02 04, 00:37)

Aš jau išmokau atsiriboti nuo tokių patarėjų, jiems - visada šypsausi, ir visada sakau - kad gyvenimas gražus ir nepakartojamas

kaip teisingai parasyta thumbup.gif pritariu 100000 proc drinks_cheers.gif reik man jusu zodzius i savo citatu knygele isirasyt, tikiuosi, nesate pries mirksiukas.gif

o mano problema yra ta, kad nenoriu jog mazes matytu gerianti teva... turi jis daug geru savybiu, bet kai tik savaitgalis, taip ner zmogaus... o dar yra kas is artmu mane grauzia, atseit as nesvelni, salta, nieko i santykius neinesu, mano finansai mazesni ir t.t. bet kad visas namu ukis, vaiku auginimas - tik mano pareiga, tai savaiminis dalykas... ir jau sunku toki zmogu gerbt, mylet, fiziskai nepriimtinas toks...

tai va, nors esu santuokoje, bet vaikus auginu viena... dargi turiu problemini 'paaugli' doh.gif
nesakau, kad visai nepadeda, bet niekad nezinai kaip bus, nieko negali su juo planuoti...
vat ir siandien namie voliojasi, i darba nedriso rodytis... didzioji princese i darzeli nenuvezta ...
tai gerai, kad jis ten vadovas, tai pusiau pats sau ponas, o butu eilinis darbuotojas, taigi lektu kaip mat lauk...

rasiau kadaise ir alkoholikieniu temoje, bet ten tik i dusia atverta s..a ir tiek... neva jei jau su alkoholiku gyveni, tai jau ir pati esi asociale, galima taves negerbt, esi prasciau nei niekas... nors juk as irgi asmenybe, ne visad namu seimininke buvau, atsakingus darbus dirbau, gera universiteta baigiau, neblogus pinigus namo nesiau..... jau geriau i kertele sielai nelist - visom patariu

taigi realiai esu viena, tik dar kaupiuosi materialine nasta tempt viena...

geros ir socios dienos visoms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laabeille @ 2013 02 04, 14:09)

rasiau kadaise ir alkoholikieniu temoje, bet ten tik i dusia atverta s..a ir tiek... neva jei jau su alkoholiku gyveni, tai jau ir pati esi asociale, galima taves negerbt, esi prasciau nei niekas... nors juk as irgi asmenybe, ne visad namu seimininke buvau, atsakingus darbus dirbau, gera universiteta baigiau, neblogus pinigus namo nesiau..... jau geriau i kertele sielai nelist - visom patariu

:

As tai pritariu is dalies, kaip leidiesi,taip ir elgiasi su tavimi. 4u.gif Pati negerbia moteris saves , jei gyvena su tokiu 4u.gif
O kitiem visada atrodo niek otokio,jei nemusa,,viesai pas mergas neina,,tai puikus vyras.Pinigu duoda,tai gyvenk.O gi ne to norisi,savaitgaliu,,seimos..
Jus tik taupykit sau slapta pinigeliu 4u.gif Ir bekit, bent smarves uostyt nereiks, o gal ir vyra verta saves rasit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Liūtė* @ 2013 02 04, 14:32)
As tai pritariu is dalies, kaip leidiesi,taip ir elgiasi su tavimi. 4u.gif Pati negerbia moteris saves , jei gyvena su tokiu 4u.gif
O kitiem visada atrodo niek otokio,jei nemusa,,viesai pas mergas neina,,tai puikus vyras.Pinigu duoda,tai gyvenk.O gi ne to norisi,savaitgaliu,,seimos..
Jus tik taupykit sau slapta pinigeliu 4u.gif Ir bekit, bent smarves uostyt nereiks, o gal ir vyra verta saves rasit 4u.gif

Dauguma moteru galvoja kad taip ir pasielgtu. Bet ne visados gaunasi iseiti. O priezastis- kur iseiti,po balkonu negivensi gi.Gerai jei finansiskai tvirtai stovi ant koju,o jei ne,kur eiti,ir dar su mazais vaikais? Mazi vaikai-jiems ir gerentis tetis yra pats geriausias.Nes tie vyrai kurie skriaudzia zmonas,oi moka papirkti vaikus unsure.gif .Patikekit! Vien maniskes,kai buvo mazos,kai tik suzinojo kad skiriames,kiek asaru buvo,ir prasymu,kad nesiskirtumem.Ir ko del vaiku mes nepadarome. Vis patikedavau ir atleisdavau. Ne tiek gal del saves,kiek del dukru. Aisku dabar jos tai suprato,ir pacios sako,kad nepriimciau tecio. Ir aciu dievui,man nereikejo galvoti del gyvenamos vietos,cia jau as uztrenkiau duris smile.gif .
O dar kaip nare Laabeille raso,kad artimi griauzia,ner baisiau verysad.gif
Ir kaip as sakau,niekada nesakyk,niekada.
Liūtė matau jus labai stipri,turite daug praktikos. Smagu kad jums taip viskas einasi kaip per sviesta,ir turite tvirta charakteri. Tik nepamirskite to,kad gyvenimas negailestingas,ir kartais labai stiprus zmogus paluzta verysad.gif .Ko jums tikrai nelinkiu 4u.gif Sakau is savo patirties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rittusia: 04 vasario 2013 - 17:48
QUOTE(Viluša @ 2013 02 03, 23:37)
Išdeklaruoti e-vartuose  (kaip ir deklaruoti) gali TIK gyvenamosios vietos SAVININKAS (SAVININKAI) pagal deklaranto prašymą. Pvz. - jei buto savininkai yra vyras ir žmona kartu, tai per e-vartus ABU turi jungtis ir patvirtinti operaciją. Analogiškai - ir tvarkantis deklaravimą savivaldybėje (seniunijoje) - TIK savininkas (-ai) ir deklarantas.

Ar jus bent bandet naudotis, kad taip uztrikrintai didziosiom raidem rasot? Nes as bandziau, ir kazkodel viskas puikiai pavyko - isdeklaruoti ir save ir vaikus, nebunant busto savininke, tik su zodiniu ispejimu savininkui. Beje tas pats savininkas savivaldybeje pries pora metu isdeklaravo mano eks (deklaranta), eidamas pats sau VIENAS, eksui net nezinant ir nebunant Lietuvoje. Taip kad nerasykite to ko nezinote ir neklaidinkite tu kuriem mano info gal praverstu.
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2013 02 04, 19:33)
Ar jus bent bandet naudotis, kad taip uztrikrintai didziosiom raidem rasot? Nes as bandziau, ir kazkodel viskas puikiai pavyko - isdeklaruoti ir save ir vaikus, nebunant busto savininke, tik su zodiniu ispejimu savininkui. Beje tas pats savininkas savivaldybeje pries pora metu isdeklaravo mano eks (deklaranta), eidamas pats sau VIENAS, eksui net nezinant ir nebunant Lietuvoje. Taip kad nerasykite to ko nezinote ir neklaidinkite tu kuriem mano info gal praverstu.

Mieloji - rašau užtikrintai ir didžiosiomis raidėmis - nes ŽINAU, pati tvarkiausi ir dar dabar tvarkausi šios reikalus. Paklausėjos atveju - dukra PILNAMETĖ, jūsų atveju - manyčiau, vaikai buvo nepilnamečiai, todėl jums ir leido deklaruoti už juos. "Išdeklaravimo" normalia eiga kaip tokio - nėra, yra tik prideklaravimas KITOJE gyvenamojoje vietoje -- todėl paklausėjos dukra (pilnametė) turi deklaruoti (ar per e-vartus, ar gyvai ) save kitoje vietoje (klausimas - kur?), arba regisytruoti išvykimą iš šalies. Jei paklausėja (mama) nori išdeklaruoti dukrą be jos (priverstinai) -- tada reikia būti buto savininke, turėti namo bendrijos (ar kito valdymo organo) raštą, kad anas deklaruotas asmuo negyvena daugiau kaip du mėnesius, teikti prašymą seniunijai (savivaldybei), kad išdeklaruotų priverstine tvarka. Taip pat priverstine tvarka išdeklaravimas galimas teismo sprendimu.
Ir neliekite savo emocijų ten, kur pati nesuvokiate deklaravimo esmės ir jo biurokratinio mechanizmo. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Viluša teisi,
paprasčiausiai būtų jei dukra prisijungusi pati deklaruotų gyv.vietą kitu adresu, arba deklaruotų išvykimą iš Lietuvos. Jei dėl kažkokių priežasčių ji nenori nurodyti kad išvykusi iš Lt, tai dabar yra labai gera galimybė deklaruoti gyv.adresą Zuoko buto adresu (Gedimino 24-40) . O mamai išdeklaruoti negyvenantį asmenį žymiai ilgesnė procedūra.
Atsakyti
QUOTE(Viluša @ 2013 02 04, 21:29)
"Išdeklaravimo" normalia eiga kaip tokio - nėra, yra tik prideklaravimas KITOJE gyvenamojoje vietoje -- todėl paklausėjos dukra (pilnametė) turi deklaruoti (ar per e-vartus, ar gyvai ) save kitoje vietoje (klausimas - kur?), arba regisytruoti išvykimą iš šalies.

Temos autore su pilnamete dukra visiskai nebendrauja? Negali jai nusiusti nuorodos del issideklaravimo? I klausima "kur" uztenka pamineti sali i kuria isvykstama, konkretaus adreso irasyti tikrai nereikia (tas klausimas yra be zvaigzdutes, taip kad papildomas). Jos atveju ir pakanka isregistruoti is salies, automatiskai savivaldybe isregistruos ir is buto. Nesuprantu, kame problemos.
Pilnameti busto savininkas gali isdeklaruoti ir be jo dalyvavimo, gyvai nuejus i seniunija. Dvieju asmenu dalyvavimo tikrai nereikia kaip buvo anksciau (gerokai anksciau).

Jusu situacijos niuansu nezinau, bet matyt kazkas dar nepamineto yra, kodel jusu atveju reikia ir busto savininko sutikimo issideklaruojant. Gal zmogus ten dar gyvena ir pan. Nes jo jau senai nebereikia ir toks isdeklaravimas nevadinamas priverstinu, JEI asmuo buste nebegyvena. As asmeniskai irgi viska tvarkiausi nesenai taip kad ne is niekur rasineju. Taip kad nereikia pasakoti, kaip viskas sudetinga, nes be jokiu isimciu kazkodel viskas buvo labai paprasta susitvarkyti tiek internetu, tiek gyvai kai teko isdeklaruoti eks nors faktiskai dar buvome vede, o jums - kazkodel ne. Turbut esu laimes kudikis, kad man, "nesuvokiant deklaravimo esmes ir jo biurokratinio mecanizmo", viskas ejosi kaip per sviesta. Tikiu, kad ir daugumai mamu taip einasi. Nejauciu simpatijos arogantiskiem zmonem kurie "viska zino ir tik ju patirtis yra viena ir teisinga". Si tema panaseja i tik verkslenti norinciu vienisu mamu kampeli, o mama, ieskanti konkretaus patarimo kaip susitvarkyti kazka finansiskai, cia paskaicius gali suprasti, kad net neverta deti pastangu nes "kazkam forume juk nepasiseke". Mamos, jei norit, kad gyvenime kazkas pasikeistu - keiskite pacios nors ir pamazu. Pokalbiai apie tai ir ieskojimai pasiteisinimams, kodel to nedaryti, ne tik nepakeis padeties, bet su laiku prisikviesit ir depresija.

Atsakyti