Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

QUOTE(rittusia @ 2013 01 29, 17:30)
Aciu Jums labai uz patarima. Gal zinote kokiu adresu,ar kur siusti laiska? Bandziau atsidariusi Savivaldybes puslapi ieskoti kur galeciau issiusti,bet kazkaip man nesiseka atrasti verysad.gif . Tikrai parasyciau jiems laiska,nes nezinau kaip bus,kai baigsis tie 6 men.uz kuriuos gaudineju is darbo birzos, pinigus. Kaip paskiau bus gyventi verysad.gif . O ir darbo birzoje reikalauja kad ieskociausi darbo,nors as jiems paaiskinau savo situacija,kad teko iseiti is darbi,nes dukryte nepateko i darzeli.

4u.gif mieloji o kam tu išėjai iš darbo? matau tavo dukrytei 2 metukai, iki 3 metų tau darbo vieta privaloma saugojama, aišku jei ėmei 2 metams atostogas, tereikėjo ne išeiti iš darbo, bet rašyti prašymą iki 3 metų vaiko atostogoms.
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2013 01 29, 18:30)
Aciu Jums labai uz patarima. Gal zinote kokiu adresu,ar kur siusti laiska? Bandziau atsidariusi Savivaldybes puslapi ieskoti kur galeciau issiusti,bet kazkaip man nesiseka atrasti verysad.gif . Tikrai parasyciau jiems laiska,nes nezinau kaip bus,kai baigsis tie 6 men.uz kuriuos gaudineju is darbo birzos, pinigus. Kaip paskiau bus gyventi verysad.gif . O ir darbo birzoje reikalauja kad ieskociausi darbo,nors as jiems paaiskinau savo situacija,kad teko iseiti is darbi,nes dukryte nepateko i darzeli.

Nezinau tikrai deja blush2.gif Bet pasidarykit laisko kopija ir pabandykit siusti i kelias vietas. Gal mamytes cia dar patars. Kazkas juk atsako uz darzelius g.gif Svietimo ministerija ir t.t. ieskokit per google info 4u.gif
Del darbo tai siulau pabandyti pasisiulyti pvz valandine aukle pvz jei kas gyvena arti ir turi mazameciu kurie dar neina i darzeli, reikia tevams porai valandu istrukti, tai jums atveza ir palieka vaikuti g.gif Aisku zmones nepatiklus, bet tiesiog pabandykit uzsiminti kuo daugiau pazystamu kurie jus galetu rekomenduoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 01 29, 20:05)
4u.gif mieloji o kam tu išėjai iš darbo? matau tavo dukrytei 2 metukai, iki 3 metų tau darbo vieta privaloma saugojama, aišku jei ėmei 2 metams atostogas, tereikėjo ne išeiti iš darbo, bet rašyti prašymą iki 3 metų vaiko atostogoms.

Viskas del pinigu. Trecius metus ,priziurint vaikuti,is darbo negauciau uz vaiko prieziura,pinigu. O kaip isgyvent?. Valstybe moka 195Lt. alimentu,na dar gauciau is socialinio apie 300Lt,nepragyvenciau verysad.gif .Del to ir isejau is darbo,ir istojau i darbo birza,ten 6men.mokes pinigus.Va tokiu nesamoniu pridaro musu valstybele,o tu paprastas zmogau,kapstykis,kaip isgali verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2013 01 30, 10:30)
Viskas del pinigu. Trecius metus ,priziurint vaikuti,is darbo negauciau uz vaiko prieziura,pinigu. O kaip isgyvent?. Valstybe moka 195Lt. alimentu,na dar gauciau is socialinio apie 300Lt,nepragyvenciau verysad.gif .Del to ir isejau is darbo,ir istojau i darbo birza,ten 6men.mokes pinigus.Va tokiu nesamoniu pridaro musu valstybele,o tu paprastas zmogau,kapstykis,kaip isgali verysad.gif

bet juk darbo birža jums mokės tik 6 mėnesius, duok dieve kad per tą laikotarpį susirastumėte darbą, o jei ne. g.gif nebent darbo pagal jūsų ieškomas pareigas yra daug....tada gerai, rasite...bet jei ne....tada būtų buvę protingiau neišeiti iš darbo, tuos metus gauti soc pašalpą, bet va po metų būtumėte tikrai grįžusi į užtikrintą darbo vietą. būtų užtikrintos pajamos, nereiktų sukti galvos dėl darbo paieškų.....4u.gif o dabar belieka tikėtis kad gausite greit darbą.
o kaip išgyvensite jei po 6 mėnesių negausite darbo?, vadinasi išgyvensite iš soc pašalpos, alimentų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrine-as: 30 sausio 2013 - 13:47
QUOTE(ausrine-as @ 2013 01 30, 13:46)
bet juk darbo birža jums mokės tik 6 mėnesius, duok dieve kad per tą laikotarpį susirastumėte darbą, o jei ne. g.gif nebent darbo pagal jūsų ieškomas pareigas yra daug....tada gerai, rasite...bet jei ne....tada būtų buvę protingiau neišeiti iš darbo, tuos metus gauti soc pašalpą, bet va po metų būtumėte tikrai grįžusi į užtikrintą darbo vietą. būtų užtikrintos pajamos, nereiktų sukti galvos dėl darbo paieškų.....4u.gif o dabar belieka tikėtis kad gausite greit darbą.
o kaip išgyvensite jei po 6 mėnesių negausite darbo?, vadinasi išgyvensite iš soc pašalpos, alimentų....

ps. gaunant soc pašalpą į darželį-lopšelį vaikai priimami greičiau nei šiaip laukiantys eilėje. bent keik žinau. būtumėte pasiėmusi soc pašalpą, būtumėte soc remtina šeima, ir į darželį greičiau vieta atsirastų, ir tuomet būtumėte grįžusi į darbą.kai pildžiau prašymą dėl darželio, švietimo skyriuje sakė kad soc remtinos šeimos turi pirmenybę į darželį.
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 01 30, 14:46)

Na neistemciau as su socialine pasalpa,tuo labiau kai tokie moksciai us buta. O is darbo biros 3men. gausiu po 650Lt. paskiau 3 men. 520Lt.+195lt. alimentai, vis siokie tokie pinigai. O socialiniu gadineciau kazkur 300lt,kaip isgyvent. O ir i darzeli jei,ir atsirastu kazkur laisva vieta,kitame miesto gale,su tokia alga kokia gaudavau,nepriveziociau troleibusais dukrytes. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2013 01 30, 17:13)
Na neistemciau as su socialine pasalpa,tuo labiau kai tokie moksciai us buta. O is darbo biros 3men. gausiu po 650Lt. paskiau 3 men. 520Lt.+195lt. alimentai, vis siokie tokie pinigai. O socialiniu gadineciau kazkur 300lt,kaip isgyvent. O ir i darzeli jei,ir atsirastu kazkur laisva vieta,kitame miesto gale,su tokia alga kokia gaudavau,nepriveziociau troleibusais dukrytes.  verysad.gif

gaunant soc pašalpą mokesčiai už šildymą būna daug mažesni..ar nebus taip kad gaudama tuos iš biržos pinigėlius, sumokėsite daugiau už šildymą nei gaudama soc pašalpą, mokėdama mažiau už šildymą, nemokamas darželis.`ir plius išsaugota darbo vieta.na iš visos širdies linkiu rasti gerai apmokamą darbelį per tuos 6mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(ausrine-as @ 2013 01 30, 22:16)
gaunant soc pašalpą mokesčiai už šildymą būna daug mažesni..ar nebus taip kad gaudama tuos iš biržos pinigėlius, sumokėsite daugiau už šildymą nei gaudama soc pašalpą, mokėdama mažiau už šildymą, nemokamas darželis.`ir plius išsaugota darbo vieta.na iš visos širdies linkiu rasti gerai apmokamą darbelį per tuos 6mėnesius.

is dalies Jus teisios. bet ne taip greit ta socialine skiria,o kaip gyvent iki tol,kol gauciau ta socialia. Atrodo kas cia yra,gal kaip nor galima butu pratemti,bet,tik ne siuo atveju,kada auginu viena. o del kompensacijos uz buta,ir nesigauna,na cia gal ir per mano apsileidima. Pas mane prirasyta yra dar viena dukra,pilnamete,kuri siuo metu nestovi birzoje,jinai negyvena Lietuvoje. Todel kompensacijos man uz buta neskyre verysad.gif . Reiks ko gero ja isregistruoti is buto.Tik siuo metu tiek uzsilaksciusi,vis kokius nors popierius reik tvarkyti,jeju nulis,o ir dukryte pradejo sirguliuoti verysad.gif . O darbo tikrai jieskosuos,ir bet kokio.Siuo atveju,tikrai nejieskosiu pagal specialybe,ar kazko tokio.
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2013 01 31, 15:56)
Todel kompensacijos man uz buta neskyre verysad.gif . Reiks ko gero ja isregistruoti is buto.Tik siuo metu tiek uzsilaksciusi,vis kokius nors popierius reik tvarkyti,jeju nulis,o ir dukryte pradejo sirguliuoti verysad.gif . O darbo tikrai jieskosuos,ir bet kokio.Siuo atveju,tikrai nejieskosiu pagal specialybe,ar kazko tokio.

Ka Jus kalbat, greiciau pritingit biggrin.gif Dukra ta pacia diena galejot nuvaziuoti ir isregistruoti is buto.Ir kiek jau cia to popierizmo del sildymo? Gi kalbam apie isgyvenimo klausima.
Kol butu soc. pasalpa gi gal galejo dukra paremti? kaip bebutu uzsienyje algos kitokios.
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2013 01 31, 14:56)
is dalies Jus teisios. bet ne taip greit ta socialine skiria,o kaip gyvent iki tol,kol gauciau ta socialia. Atrodo kas cia yra,gal kaip nor galima butu pratemti,bet,tik ne siuo atveju,kada auginu viena. o del kompensacijos uz buta,ir nesigauna,na cia gal ir per mano apsileidima. Pas mane prirasyta yra dar viena dukra,pilnamete,kuri siuo metu nestovi birzoje,jinai negyvena Lietuvoje. Todel kompensacijos man uz buta neskyre verysad.gif . Reiks ko gero ja isregistruoti is buto.Tik siuo metu tiek uzsilaksciusi,vis kokius nors popierius reik tvarkyti,jeju nulis,o ir dukryte pradejo sirguliuoti verysad.gif . O darbo tikrai jieskosuos,ir bet kokio.Siuo atveju,tikrai nejieskosiu pagal specialybe,ar kazko tokio.

pirma mintis kuri į galvą ateina, ką daryčiau jūsų situacijoje - ieškočiausi kokio vaikučio jūsiškei į kompaniją ir prižiūrėčiau abu namuose... Ir jūsų vaiko priežiūra labai nenukentėtų, ir pinigėlių gautumėte. Įvertinus kad nereikia iš namų eiti, tai čia gausis tikrai gerokai daugiau nei kad uždirbtumėte kažkur minimumą. O dėl vyresniosios dukros išdeklaravimo ir kompensacijų susitvarkymo - sakyčiau pirmu numeriu reikėtų pasirūpinti.
Atsakyti
QUOTE(*liūtė* @ 2013 01 31, 16:32)
Ka Jus kalbat, greiciau pritingit biggrin.gif Dukra ta pacia diena galejot nuvaziuoti ir isregistruoti is buto.Ir kiek jau cia to popierizmo del sildymo? Gi kalbam apie isgyvenimo klausima.
Kol butu soc. pasalpa gi gal galejo dukra paremti? kaip bebutu uzsienyje algos kitokios.

Lengva Jums mane teisti,kada nezinote mano situacijo,visur ir ir viska tenka daryti paciai,i parduotuve,pagaminti valgyti,isskalbti,su dukryte pabendrauti,o ir diena dar miega,tai tenka daug ka atideti,gryzti namo migdyti,suni isvesti. O del popieriu tvarkymo,pas mane ir be kpmpensacijos uz buta uztenko popieriu tvarkimo.Kka tik baigiau tvarkyti popierius del alimentu. O del ju,patikekite reikejo,is vieno miesto galo i kita vazineti. o dar kaip visad,vienu kartu niekaip nesigaudavo,vis kazko pritrukdavo,tekdavo vel kazkur kazkokio dokumento vaziuoti,o kartai ir pestute del pinigu trukumo. O visur su dukryte,o ir ant ranku nest reikia,nes oziu pilna. Del viresnes dukros,taip galetu padeti,bet,deja,ne visos mamos gali girtis ir didziuotis savo dukromis. Nenoriu ir ne privalau Jums cia destyti apie dukra. O jus sakote pritingiu. Neturiu as laiko tingeti verysad.gif
.Parasiau savo situacija,ne del to kad cia smerktumete,ir taip viskas is po koju slysta. Sekmes jums,netingincioms!
Atsakyti
QUOTE(rittusia @ 2013 02 01, 14:44)
Lengva Jums mane teisti,kada nezinote mano situacijo,visur ir ir viska tenka daryti paciai,i parduotuve,pagaminti valgyti,isskalbti,su dukryte pabendrauti,o ir diena dar miega,tai tenka daug ka atideti,gryzti namo migdyti,suni isvesti.

As neteisiu, kodel tureciau?
As sakau,kad tingit. 4u.gif
Vaikui 2m, nebe kudikis, tikrai visur pilnai galima nueiti ir viska sutavrkyti.Gi visos tai perejo.
Ilipot i troleibusa/autobusa ir vaziuojat. As suprantu,akd sunku ir daug laiko uzima dirbanciam, bet Jus kad ir nuo 7 ryto galit vazinet. Grizot,vaikas pamiegojo ir vel i trasa. Turi visas 5 dienas juk tam. ax.gif Esme uzsibrezti ir daryti, nes kalbam jau apie labai reikia. 4u.gif
Kai man reikejo,as po visa Kauna su vezimeliu islakstydavau,taupydama talonelius.Tad..
Atsakyti