Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

sveikos vienišosios finansų ekspertės biggrin.gif 4u.gif
vis paskaitinėju jūsų postus apie galimybes prisidurti centą kitą ir džiugu, kai jūs tas išeitis randat.
šiandien man abai sunku. skiriuosi su vyru kuris be visokių blogybių dar ir mūsų šeimą privedė iki bankroto.
būdavo jei dirba (o praeitais metais tik keturis mėnesius tedirbo) tai po algos visų pirma nusiperka dvi ar vieną dėžę alaus, po to atseit mums palepinti kokios nors lašišos, čili pipirų ir t.t kas gal ir tiktų smagiai praleisti vakarui, bet kai pečius slegia skolos iš anksčiau būdavo labai skadu, juolab vaikui nei glaistyto sūrelio ar pieno nenupirkdavo. alga išbyrėdavo per vieną savaitę ir jam būdavo nusispjaut kad kitą kartą likdavo nepadengtos ne tik skolos bet ir paskola būstui.
ji nedirbdavo tai pinigus tiesiog vogdavo iš mano piniginės, o juk gyvenom tik iš motinystės pašalpos, faktiškai vaiko pinigų, ir po visko aš būdavau kalta kad išvažiavusi į miestą išleidau paskutinus dvidešimt litų. vienu žodžiu tai priešistorė.
na o pasekmės ir realybė tokia:
iki gegužės pirmos reikia sumokėti 650litų skolos uželektrą, kitaip anstoliai] ateis.
iki liepos pirmos reikia sumokėti skolos likutį už lizingą t.y. 870litų. jo dėka dasižaidžiau su omniteliu(nors iš esmės viskas dar buvo pataisoma, bet jų konsultantai man suteikė klaidingą informaciją ko dėka turiu tuoj pat sumokėti netesybas plius "omnitel išlaidas ruošiant ikiteisminius dokumentus" ar kažką panašaus. dėl šios reikalaujamos sumos dar žadu pakovoti, jei reiks ir iki teismo nueisiu pirmiau nei jie mane paduos, kaip kad dabar grasina.

vieu žodžiu, šį mėnesį, neskaitant tų omnitel bajerių, aš turiu paklot 1064lt, o už vaiką gaunu bendroj sumoj 887lt, tskant valio, gerai mama padeda dabar ps ją persikrausčiau kol pasitaisys situacija. kai viską išmokėsiu nuo liepos gyvensiu geriau, juolab, kad liepą gimdau, tai dekreto turėčiau gauti perskaičiavus pagal naują sisemą apie tris tūkst. bei tą vienkartinė gimus vaikui ir iki lapričio dar pagyvensiu iš pinigėlių iš dviejų vakų. taigi situacija turėtų pagerėti.

be to kad negalvotumėt kad skūstis atėjau aš dar ir imtis verslo (aišku nelegaliai) ketinu. pagal specialybę su rūbų dizainerė, esu tris mėnesius dirbusi užuolaidų salone, nedaug, bet susisdaryti vaizdą apie šį verslą užteko, be to jau kiek anksčiau esu ne tik sau bet ir ex uošvienei ir mmai ir jos kaimynams romanetes pasiuvusi, nesigiriant pavyko pikiai.

yra viena kliūtis, vasarą mano namus apvogė ir išsinešė siuvimo mašiną, bet pradžiai urėtų tikti ir mamos kojom minama tarybinė, juk skelbimus noriu pakabinti aplinkiniuose kaimuose (nesakiau mama kaime gyvena) be to soduose kus gyvenu (na mano namelis stovi) jei kam kilo klausimas o ar nesiruošia ex padėti, atsakau. jo nuomonė tokia - išvarei iš namų, tai visos problemos su jais susijusiostavo problema, nors tai jo dėka sėdžiu konkrečioj "ž*poj. jis net darbo sak4 niekad neie6kos kad alimetų nemokėt.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 02 01, 18:44)
Sveikos,
Poli1, tu matau esi iš klaipėdos (na bent taip pastebėjau) - aš taip pat smile.gif
taigi, mano žiniomis, vienam šeimos nariui turi išeiti ne mažiau kaip 350 lt (nors, kai visokias išmokas mažino nuo sausio tai gal ir čia sumažėjo), o alimentai taip pat yra įskaičiuojmi.
Žinai tu būtinai nueik į soc.rūpybą (na aš nežinau išties kokios tavo pajamos???), tai va, jei tavo padėtis prasta, tavo vaikas gaus mokykloje nemokamus pietus, taip pat tiems vaikučiams prailginta grupė yra nemokama. O ar tavo vaikutis negali po pamokų vienas namuose pabūti, gal kokia kaimynė karts nuo karto užeitų pasižiūrėti, ar viskas gerai, o kokiai bobutei tai 10lt į savaitę būtų per akis...
Beje mano dukrytė irgi gimė 2002 12 07  4u.gif
Lauksiu tavo žinių  tongue.gif

Niekas nepriklauso, gerai gaunam verysad.gif Šiaip per daug nesiskundžiu, kitų akimis žiūrint tikrai gerai gaunu, bet 300 Lt. už mokyklą!!!!! doh.gif Kitais metais jau nebevesiu. Aišku, yra jam su kuo pabūt. Tik 1 klasė, o jis pas mane svajoklis, tad norisi, kad priprastų prie pamokų darymo, kad nereiktų vakare sėdėt prie knygų ir pan. Be to ir bendravimas, žaidimai, ko negautų sėdint namie. Jis šiek tiek uždaras pas mane. Labai brangus malonumas, neturėtų taip būt. Aš prarandu apie 150 Lt. vedant į prailgintą. Už tuos pinigus kitais metais vaiką atiduosiu į sportą, jei aišku nenukentės mokslas. Norisi viskuo jį aprūpint. Gal kas ir pasakytų, ko čia verki, kiti ir per pus to negauna. Gal ir taip, bet tai ką aš gaunu ir atiduodu vaikui, daug ko atsisakau dėl savęs. Valdžia kažkaip nepagalvoja, kad nukenčia vaikai. Kas gali atiduoti į prailgintą? Nedaug tokių yra. O jei nėr su kuo vaikui pabūt, tai parėjęs pirmokėlis daug ko prisigalvoja, taip ir iki nelaimės netoli. Pvz. daugeliuose šalyse iki 14 metų vaiko be priežiūros palikti negalima. Taip pat daug kas iš tėvų atsisakė maitinimo mokyklose. Nes tai taip pat brangu. O kur dar sąsiuviniai, knygos, kelionės su klase, dovanėlės ir pan? Sukis kaip nori. Tai tavo galvos skausmas. Tavo pačios reikalas ar vaiką išleisi į mokslus ar jis trinsis gatvėmis. O kiek tokių yra? Ai, įsivažiavau. Pikta ant valdžios ir tiek.
O savo dukrelę atidavei į mokyklą? Kaip pati išsisuki, juk ir vyresnėlis ne toks jau didelis?
Atsakyti
QUOTE(julioske @ 2010 02 07, 22:31)
jis net darbo sak4 niekad neie6kos kad alimetų nemokėt.

o pats už ką valgys? ar jam valgyti nesinori? g.gif o alimentus jam vistiek priteis, net ir bedarbiui. prisidarė vaikų, privalo ir išlaikyti juos. jei nemokės, skola kaupsis jam. iš turto galima išieškoti, ne tik iš pajamų. gaus sumokėti vistiek. nesėdės juk visą gyvenimą pogrindyje. tik tiek kad... vaikai šiandien nori valgyti ir nelauks, kol tėvelis liausis žaisti partizaninius žaidimus. pačiai teks viskuo pasirūpinti, nusiteik tam. laikykis 4u.gif
Atsakyti
Žiūrėkit, kad "neapiplėštų" skiriantis ir nenusileiskit...
Aš kai skyriausi dar ir milžinišką kompensaciją už buto dalį gavau sumokėti...
Dar 10 m. teks bankui paskolą mokėti...

Ir Laikykitės....
Viskas bus gerai.....
Nėra to blogo, kas neišeina į gerą... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(butent @ 2010 02 08, 10:04)
1.o pats už ką valgys? ar jam valgyti nesinori?  g.gif
2. o alimentus jam vistiek priteis, net ir bedarbiui. prisidarė vaikų, privalo ir išlaikyti juos. jei nemokės, skola kaupsis jam.
3. iš turto galima išieškoti, ne tik iš pajamų. gaus sumokėti vistiek. nesėdės juk visą gyvenimą pogrindyje.
4.tik tiek kad... vaikai šiandien nori valgyti ir nelauks, kol tėvelis liausis žaisti partizaninius žaidimus. pačiai teks viskuo pasirūpinti, nusiteik tam. laikykis 4u.gif

1. pas močiutę gyvena, ji jį vargšelį maitina,alučiui pinigų duoda. mat jam rikia, aš tokia ragana tokį "gerą, bet sunkaus charakterio" vyrą iš namų kaip stovi išvariau doh.gif tikra aš nedorelė mirksiukas.gif blink.gif
2.prteis bet jis jau dabar suokia, kad paistengs gauti minimumą, o aš parazitė gi visų trijų šimtų prašau. jo tėvas teisininkas tai apie sistemą šiek tiek žino o ir jo mama ma pareiškė kai pasakiau kad į VIF kreipsiuos, kad vargšeliui esu neteisinga, jam gi skola kaupsis lotuliukas.gif
3.turtas visas - mūsų namelis skolose paskendęs, už jį visus mokesčius ir paskolas prisiimu ant savo galvos. aj dar palikimą turi iš senelio anykščių rajone, sako žemė ten brangi, nes po žeme vyro tinkmo statyboms žvyro klodai, bet šiuo metu skuba žemelę tėvui perrašyt, net laiko prašė , kad iki skirybų spėtų. tegu turi ten jo tėvas bites laiko, mano vaikams medaus bus, jie bent jau ne kaip mano ex pripažysta ne tik dukrytę bet ir tą kur laukiuos už savo anūkę, ir jas labai myli, dukrytei rūbelius perka uogų šaldytų ir kt gėrybių atveža, sakė labai pasiilgo laukia kada atvešiu
4.aš ir nusiteikus gun_smilie.gif gun_smilie.gif gun_smilie.gif gun_smilie.gif gun_smilie.gif

QUOTE(Krisanta @ 2010 02 08, 10:16)
Žiūrėkit, kad "neapiplėštų" skiriantis ir nenusileiskit...
Aš  kai skyriausi dar ir milžinišką kompensaciją už buto  dalį gavau sumokėti...
Dar 10 m. teks bankui paskolą mokėti...

Ir Laikykitės....
Viskas bus gerai.....
Nėra to blogo, kas neišeina į gerą... 4u.gif

o ką jis apiplėš? namelio paskola iki pensijos mokėt reiks, tik pradžia teįmokėta, pareiškė, kad reikalaus pusės jau įmokėtos dalies tai aš neatsilikau pasakiau kad galiu iš jo daugiau pareikalaut.
mat grubiais paskaičiavimais įmokėta apie 10 tūkst, tai jam pusė, o kai aš patologiniam gulėjau jis pasiėmęs mano kortelę iš jos ištaškė kažkur aštuonis tūkst. (dar buvo likę iš paskolos laikiau statyboms/remontams prispaudus). gerai pagyveno, kaimynas pasakojo tekilas grė black jack viskius ir pan, kasdien pirmyn atgal po kelis kartus su taksu važinėjo (mūsų sodai užmiesty, su taksu į vieną pusę 40-30lt žiūrint iš kurios miesto dalies važiuoji). tai įrodyt nesunku yra įrašai ligos istorijoj, man tuomet sepsis buvo, o aš šeštam mėnesy nėščia, tai prie lovos pririšta gulėjau, ir šiaip per visą nėštumą devynis kartus ligoninėj gulėjau ir dėl gresančio ir dėl prispaustų inkstų ir tt.

manau visi gulėjimai buvo jo kaltė, dabar jo šalia nėra ir nei karto dar negulėjau (tfu tfu tfu, ir į medį pabelsčiau tik ex galvos šalia nėra lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo julioske: 08 vasario 2010 - 11:23

O savo dukrelę atidavei į mokyklą? Kaip pati išsisuki, juk ir vyresnėlis ne toks jau didelis?

Sveika,
Taip mažoji jau pirmokė, na ir visai neblogai sekasi. O šiaip man pačiai tai, palyginus su tavim, toli gražu ne pyragai... Aš irgi dažniausiai kaltinu valdžią, tik kas iš to...Butą nuomojuos, dar studijuoju ir pakloti tenka nemažus pinigėlius, šiuo metu net bedarbė esu doh.gif doh.gif doh.gif , gyvenu su antru vyru-"draugu", deje per laiko pasirodė, kad jis alkocholikas sad.gif((, buvęs vyras pamiršo, kad yra toks dalykas kaip alimentai... nu ką, aš nė pati neįsivaizduoju iš ko egzistuoju. Beje vaikai lanko ir šokius, ir gimnastiką, ir baseiną, tačiau aš pati einu su suplyšusiais batais. Ai bet galvoju kad ateis šventė kada ir į mano kiemą.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2010 02 10, 01:49)
Sveika,
Taip mažoji jau pirmokė, na ir visai neblogai sekasi. O šiaip man pačiai tai, palyginus su tavim, toli gražu ne pyragai... Aš irgi dažniausiai kaltinu valdžią, tik kas iš to...Butą nuomojuos, dar studijuoju ir pakloti tenka nemažus pinigėlius, šiuo metu net bedarbė esu  doh.gif  doh.gif  doh.gif , gyvenu su antru vyru-"draugu", deje per laiko pasirodė, kad jis alkocholikas sad.gif((, buvęs vyras pamiršo, kad yra toks dalykas kaip alimentai... nu ką, aš nė pati neįsivaizduoju iš ko egzistuoju. Beje vaikai lanko ir šokius, ir gimnastiką, ir baseiną, tačiau aš pati einu su suplyšusiais batais. Ai bet galvoju kad ateis šventė kada ir į mano kiemą.

Žinoma, ateis laikas ir atsistosi ant kojų. Aš dabar nors ir daugiau galiu sau leisti nei anksčiau, bet vis tiek - norisi geriau. Turbūt žmogui niekada nebus gana biggrin.gif Bet tai ir gerai, bent yra tikslas kažko siekti mirksiukas.gif Kai yra sunku, tada mes atrandame jėgų ir pajungiam visas savo pilkąsias smegenų ląsteles ieškoti būdų viską pakeisti, tada pamatome kokie esame galingi ir stiprūs, sunkumai tik mus užgrūdina (na, ne visus, aišku, čia kaip gamtoj, silpnieji sužlugdomi). Tad nenusimink. Jei gali išleisti vaikus į būrelius (o tai ne kiekvienas gali), nėra jau taip blogai, tai vėliau bus ir nauji batai ir nauja suknelė mirksiukas.gif Jei tave paguos, aš sau iš rūbų taip pat labai mažai perkuosi, net nepamenu kada, motyvuodama tuo, kad šiuo metu pinigams yra kita svarbesnė vieta nei rūbai
Atsakyti
Sveikos sauniosios mamytes , ir as priklausau jusu nemenkam bureliui, oi kaip sunku,ypas dabar kaip ta krize prasidejo, palukanos sukilo(busto paskola), alga sumazejo atseit visi visur taupo, o kaip mum elgtis kai nori kad tavo vaikelis namus turetu ir bent sotus butu, ka jau kalbeti apie pramogas. taigi kartais tokiu minciu kyla .......
as cia dar tokiu klausimeliu pasikonsultuoti noriu, sakote prie gaunamu pajamu priskaiciuoja priteistus alimentus, na o jei tie alimentai gaunami nereguliariai, jie tik priteisti oficialiai, o moketi juos mokia, t.y. numeta tik kartais.....
ir aplamai kaip issiieskoti ta skola, kaip issireikalauti..... Juk bankai tai skaiciuoja delspinigius, o vaikuciam delspinigiu niekas neskaicioja skola tai jau nuo 2002 metu pakankamai nemazai susidarytu. PATARKIT, PADEKIT ..... aciu
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif

visai netycia ilinau i jusu temute pasiskaitinejau ir nustebau kiek pas jus yra stiprybes kaip jus kovojate uz save ir vaikus saunuoles jus thumbup.gif

Mano finansine padetis normali bet pasiskaicius pas jus tai yra apie ka pagalvoti as jums linkiu ir toliau nenuleisti ranku

atleiskit kad ilindau smile.gif
Atsakyti
Ketinu skirtis su vyru,kiek kalbejom,tai isiskirsim taikiai,dokumentu nenesim,nes nebegautume pasalpos.tik gyvensim atskirai,kaiptik ieskausi mazo butelio man ir sunui,.sunku bus gyvent uz 900lt,plius dar uzbuta atiduot. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(donaciuka @ 2010 04 18, 12:49)
Ketinu skirtis su vyru,kiek kalbejom,tai isiskirsim taikiai,dokumentu nenesim,nes nebegautume pasalpos.tik gyvensim atskirai,kaiptik ieskausi mazo butelio man ir sunui,.sunku bus gyvent uz 900lt,plius dar uzbuta atiduot. schmoll.gif

900 + alimentai?
Atsakyti
QUOTE(Lena.lt @ 2010 04 18, 18:19)
900 + alimentai?

nea,cia su alimentais.nes sie pinigai bendri,tai jis paliks man.todel kol gaunam sia pasalpa skirtis nesiskirsim oficialiai
Atsakyti