Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

QUOTE(marsiukė @ 2006 02 11, 21:26)
Labai gaila, kad likau nesuprasta verysad.gif  Vaikui mokami pinigai turi buti skirti jo poreikiams, o ne mamos lupdaziams ar aprangai (cia jau jos problema) o jei vaiko poreikiai yra antriniai ar paskutiniai vietoj, o pirmiausia reik susitvarkyti savo gyvenima, tai tikrai yra skaudu. Man tu pinigu negaila, gyvenu ir islaikau ne tik musu mergyte, savo vyra, o ir jo dukrai moku alimentus.Gyvenu neblogai ir jokio pavydo nejauciu.Gaila vaiko, kai sedi namuose istisai viena, o mama nezinia kur trankosi, ka veikia, ir pan0.0

Bat dažnai vaiko poreikiai būna DAUG didesni, nei gaunami alimentai... Jei iš gaunamų alimentų susimoku kokį lizingą, tai nereiškia, kad išleidau juos savo poreikiams, nes labai labai didelė mano algos dalis atitenka mano vaikui... Žinoma, aš neperku baby borno ar Mexx rūbų, nors per mėnesį iš gaunamų alimentų, vieną tokį daiktą galėčiau nupirkti ir stop, tai ir viskas.... O kur maistas, butas, apranga, tai irgi labai daug kainuoja.... Čia aš netaikau tavo atvejui, bet tu tiesiog bandai pagrįsti nuomonę, kad alimentai atitenka motinos poreikiams... Jei taip gaila vaiko, jį gali pasikviesti pas save ir jo (jos) tėvą, tada nebus viena (s).... Gal tuo žodžiu "nupirk" ji(s) tiesiog prašo tėvo dėmesio...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stellcis: 13 vasario 2006 - 09:28
QUOTE(stellcis @ 2006 02 13, 10:27)
Bat dažnai vaiko poreikiai būna DAUG didesni, nei gaunami alimentai... O kur maistas, butas, apranga, tai irgi labai daug kainuoja.... Čia aš netaikau tavo atvejui, bet  tu tiesiog bandai pagrįsti nuomonę, kad alimentai atitenka motinos poreikiams... Jei taip gaila vaiko, jį gali pasikviesti pas save ir jo (jos) tėvą, tada nebus viena (s).... Gal tuo žodžiu "nupirk" ji(s) tiesiog prašo tėvo dėmesio...

drinks_cheers.gif . Mano vyras irgi derasi dėl kiekvieno cento...nors yra tikrai ne bedarbis ir uždirba normaliai. BET... Jo požiūris gal toks, gal jis dabar stengiasi man taip atkeršyti, mane sužlugdyti, kad pajusčiau, kaip blogai be vyro gyvent... g.gif . Geriausiu atveju gausiu alimentų 200 Lt (nes noriu išsiskirti bendru sutarimu, tai jo sąlygos tokios). O jis nepagalvoja, kad vien už darželį reikia apie 120 sumokėt...o kur dar rūbai, batai, kažkokios pramogos, nors ir nedidelės, vitaminai, vaisiai...o jei dar suserga doh.gif ... Ir manau, kad kai jau būsim išsiskyrę, aš visai nesigraušiu, jei tuos tėčio alimentus panaudosiu pvz, vaiko kambario remontui, naujiems langams ar televizoriui (kurio jau dabar nebeturiu) - juk tai irgi yra ir vaiko gerovė. Ir jau geriau iš savo algos sau nenusipirksiu ko nors, bet vaikas tikrai gaus ir knygutę, ir bananą biggrin.gif
Atsakyti
As islaikau vaika be vaiko tecio pagalbos.
Bet vis tiek nesuprantu marsiukes. Kai tekejai, juk zinojai, kad vyras turejo seima, vaika. Taigi sutikai prisiimti ir dali atsakomybes uz tai. Nes sis vyras dabar yra tavo seimos dalis. Jei jis turi isipareigojimus, tai turi ir juos vykdyti. Kitu atveju tiesiogiai nukentetu ir tavo seima (pvz.: jam uz alimentu nemokejima atsidurus ikalinimo istaigoj). Jei jis nedirba, tai jau tokie ir alimentai - 125 Lt. - labai cia jau pritaupysi. O kad jo vaikas sals, kai langai kiauri, tai cia nieko tokio tipo.
Siulyciau apsvarstyti dar viena galimybe. Cia tik siaip, pamastymui.
CK dar aptaria viena galimybe. Mama, kuri yra issiskyrusi ir nedirba, taciau islaiko savo vaika, gali prisiteisti is savo buvusios vyro alimentus ir sau, kaip ju vaiko augintoja. Manyciau, kad tokia perspektyva nedziugintu.

As suprantu, kad tu dirbi ir islaikai seima, bet gal geriau krutink savo vyra, kad isisdarbintu, o ne skaiciuok tuos varganus 125 Lt., ziuredama i buvusios vyro zmonos pinigine.
Atsakyti
As drinks_cheers.gif kad vaiko pinigai skirti vaikui
Atsakyti
Pinigai atsiranda vienos šeimos biudžete yra panaudojami ten, kur reikia. Gal net mamos drabužiui ar lūpdažiui. Paskaičiuokim, kiek galima "visko" vaikui už 125 Lt nupirkti: 55 Lt - darželis (pusė kainos), lieka 70 Lt. Ar manot, kad tiek užtenka maistui ir elementariai higienai? Ne. Taip, kad neskaičiuokit kur tie pinigai keliauja, nes tiek vaikui net patiems elementariausiems poreikiams trūksta. Nemanau, kad jis vaikšto nevalgęs, nuogas, nepraustas ir t.t. Pasiūlykit atidėti tuos 125 Lt ir išlaikyti vaiką iš tiek, po savaitės atsitokėsit su pareiškimais apie vaiko pinigus. Čia daugiau taikiau moteriai, mokančiai alimantus vyro vaikui.
Atsakyti
Matau, kad sunku bus atlaikyti tiek daug skirtingų nuomonių. Galiu pasakyti tik tiek, jog mokami alimentai yra tikrai ne tie 125lt, o dvigubai daugiau... Paprasčiausiai nenorim tampytis po teismus, įrodinėti, kaip gyvenam, pyktis, draskyti akių ir pan, net nenoriu su jo ex susitikti (kas būtų, nelabai įsivaizduoju, jei sugeba mane dar su pilvu ant perėjos partrenkt su savo mašina...). Vaikui yra perkama dauk kas: rūbai, batai, dovanos, nė vieno gimtadienio ar kalėdų tėtis nepamiršo. Vaikas eina į mokyklą-tėtis apiperka, sąsiuvinius ir pan. Negaila man, tik va tada dėl tų mokamų pinigėlių, tegu mama perka, o ne dėl kiekvienos smulkmenos kreipiasi į tėtį. Ir nežiūriu aš į jos piniginę ir neskaičiuoju, kiek turi, tik kad va labai jau akivaizdžiai visi tie pinigai kažkur investuojami... Pasirodo, reikia išlaikyti ir žiūrėti tik ex vaiko gerovės, o vaikai santuokose nenori nei valgyti, nei šiltai gyventi, jiems nereikia nei vitaminų, nei pramogų???Kodėl jūs skaičiuojat tuos 125? O kur jūsų tiek pat? Abu tėvai privalo išlaikyti vaikus, o ne žiūrėti, kad kuo daugiau "nusmaugus" tėtį. Jei mažai ar netenkina, tai eikit ir pačios ieškokitės geresnio darbo, papildomų pajamų ar pan. Suprantu, visokių yra, bet amno atveju vyro ex tikrai pinigų neskaičiuoja, yra verslininkė, važinėja dviem mašinom, gali išlaikyti 4 kambarių butą ir t.t., o savo vaikui kompaktinės plokštelės negali nupirkt? Baikim juokus. O vaiko paprasčiausiai neduoda. Teismai? Juokas ima, kai pagalvoji.Bandėm.Na ir kas? Ji viską teigis priešingai, jog duoda ir pan. Nesiruošiu teisintis- ne toks mano tikslas buvo.
Ir dar, mūsų tetukas bedarbis, bet tik tam, kad nereikėtų vaiko atiduoti į svetimas auklės rankas... Jis pasiėmė vaiko auginimo iki 3m atostogas.Džiuagiuosiu tuo, kad taip nusprendė smile.gif Be to, lazda turi du galus...Mums gal dabar nepyragai (finansine prasme) bet gyventi galima.Tuo ir gžiaugiuos, kad vaikas turi tėtį.
Atsakyti
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 13:57)
Tuo ir gžiaugiuos, kad vaikas turi tėtį.

O anas vaikelis neturi. Tai gal bet tų kelių litukų negailėkit,a? Dėmesio tam vaikui reikia, o ne jūsų litų.

Jei mažai ar netenkina, tai eikit ir pačios ieškokitės geresnio darbo, papildomų pajamų ar pan.

Gera tau čia mus siuntinėt geresnių darbų ieškot. Va kai sėdėsi viena su vaiku, tada ir mes tave nusiūsim. Kai visą naštą viena tempsi, pažiūrėsiu ar liks dar jėgų. Gerai, aš dirbu per du darbus, bet galiu pasakyt taip - labai sunku. Dėkoju Dievui už tai, kad turiu galimybę užsidirbti, bet poilsio irgi reik. O ypač, jei nori būt ne tik mama prižiūrėtoja, bet gera mama.

Kodėl jūs skaičiuojat tuos 125? O kur jūsų tiek pat? Abu tėvai privalo išlaikyti vaikus, o ne žiūrėti, kad kuo daugiau "nusmaugus" tėtį.

Tiek pat biggrin.gif man asmeniškai, iš mano kišenės vaikui išeina daugiau, nei alimentų gaunu wink.gif O jei kas gauna 125lt, tai antra tiek iš savo pusės pridėjęs, ne kažin ką vaikui pasiūlysi, taigi akivaizdu, kad mamoms išlaidų yra daugiau. Neskaitant Darbo visą parą, nes jos ir prie sergančių budi ir dažnai asmeninio gyvenimo, pramogų atsisako. Kas tai įvertins bent kokia materialine išraiška?
Atsakyti
Aš čia, dovanokitės, karktelsiu ir paantrinsiu Tarenai, bet niekaip nesuprantu, kaip boba ženijasi už turinčio vaiką vyro ir pyksta, kad vaiką reikia išlaikyt. Reikia, nu smile.gif Dar, sakyčiau, džiaugtis reikia, kad jo požiūris toks teisingas, jei kas atsitiks (o visaip gali būt, jau vieną šeimą paliko)- ir tavo vaiką taip išlaikys gal smile.gif

Taigi jei nepatinka, tai reikėjo ženytis už senbernio, nu. Tas pats, kas ženytis už vienakojo ir paskui pykt, kodėl negreitas, kodėl protezai kainuoja...

O tai jei vaikui visą gyvenimą tėtis pirko kompaktus, tai kodėl jis turėtų nustot vien dėl to, kad gimė kitas vaikas arba atsirado kita žmona? Tėvas lieka tėvu, pirmagimis lieka pirmagimiu g.gif
Atsakyti
Visų pirma, aš ne boba (turbūt matuoji pagal save?). Visų antra, aš nepykstu, kad reikia tą vaikutį išlaikyti.Kalba eina apie tai, kad ta moteriškaitė gaunamus pinigus panaudoja ne vaiko reikmėm. Tai įrodžiau ir teisme, kai vyko ta šlykšti procedūra.O kad vaikas neturi tėčio, kalta pati ex, jei ji nesveiko pavydo ar neapykantos apimta, aš nedraudžiu tėvui matytis su vaiku, o jei jis tokios galimybės neturi, tik per dovanas, tai atsiprašau, ne mano kaltė.
Aš irgi dirbu (už du) ir svajoju apie poilsį.Nors mano vaikas turi tėtį, bet jis neturi mamos.Nežinau, ar tai išeitis.
Pati auginu vaiką ir tikrai žinau, kiek ir kas kainuoja, kiek ir ko jam reikia. Todėl nereikia pasakot pasakų kaip sunku, PATI GERAI žinau, man reikia išlaikyti ne tik mus tris, bet dar ketvirtą. Ir jokios "bobos", pasak, Noa'os, man priekaištų nereikš, kad tik jos dirba, o mes čia tipo šeimoj atostogaujam ir džiaugiamės geru gyvenimu.
Atsakyti
QUOTE(marsiukė @ 2006 03 13, 18:00)
Visų pirma, aš ne boba (turbūt matuoji pagal save?).

Diedas? blink.gif Nekalta mergelė? blink.gif

Visų antra, aš nepykstu, kad reikia tą vaikutį išlaikyti.Kalba eina apie tai, kad ta moteriškaitė gaunamus pinigus panaudoja ne vaiko reikmėm. Tai įrodžiau ir teisme, kai vyko ta šlykšti procedūra.

Nda. Jaučiasi tikras katalikiškas nepykimas smile.gif

O kad vaikas neturi tėčio, kalta pati ex, jei ji nesveiko pavydo ar neapykantos apimta

Jaučiasi tikra katalikiška meilė bigsmile.gif

Aš irgi dirbu (už du) ir svajoju apie poilsį.Nors mano vaikas turi tėtį, bet jis neturi mamos. Nežinau, ar tai išeitis.

Tai pala, kad jau taip, tai ko čia internete sėdi, užuot su vaiku kubikus dėliojus? jei jau taip žiauriai jo nematai? blink.gif
Ar čia tipo tu visgi diedas? bigsmile.gif

Ir jokios "bobos", pasak, Noa'os, man priekaištų nereikš, kad tik jos dirba, o mes čia tipo šeimoj atostogaujam ir džiaugiamės geru gyvenimu.

Tai jūsų atveju, tėtis atostogauja ir džiaugiasi gyvenimu smile.gif Tada tikrai, tu ne boba, o diedas. O jis sau ramiai boba smile.gif Viskas atitinka cool.gif
Atsakyti
O jei rimtai, tai marsiuke, gera tau rėkt - oi aš dirbu per penkis darbus, oi ir jūs taip galit, kai tavo vaikas ramiai sau sėdi su tėčiu. Ne su svetima boba, kurią namo paleist reikia, ne su darželio auklėtoja, kuri 18 val. eina namo. O įsivaizduok, kad neturi tu to savo vyro smile.gif Ir kas tada? Aš, pvz. jokia ne vieniša, mano vyras dirba komandiruotėse, taigi savaitėm nebūna namie. Taigi viską, ką galiu padaryt, padarau nuo 8 iki 18, kai uždaro darželį. O grįžti - valgyt daryt, skalbt, tvarkytis, knygeles skaityt, namų darbus tikrint, miegot. O jei serga? Vienas kosti, kitas sloguoja, nuo erkių skiepyt, iš treniruotės pasiimt, varžybos užsieny - pasą daryt, po poskyrius bėgiot, vieną pas okulistą, kitą pas ortopedą, abu pas dantistą, į kirpyklą. Į maximą, galų gale, kai abu užkniaukia smile.gif Velykos. Kalėdos. Gimtadieniai. Vienas batus išaugo, kitas striukės neturi. Spėk, labai daug nudirbčiau? Kai kartais kokią chaltūrą pasiimu, tada tiesioginiam darbe kitą dieną esu absoliutus nulis... smile.gif
Atsakyti
Na ir nepakančios jūs viena kitos skirtingai nuomonei schmoll.gif
Atsakyti