Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

rolleyes.gif

aš džiaugiuosi galėdama pasidalinti šia informacija. Pati lankysiu šiuos kursus ir norėčiau, kad tokia galimybe pasinaudotų tos, kurioms tai taip pat aktualu.

O pagal asmeninių užklausimų skaičių - iš ties matau, kad ne tik man vienai tai įdomu.

Jeigu Jums ši informacija neaktuali - paprasčiausiai nereaguokite schmoll.gif . Taip gyventi paprasčiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Š.irD.I.S. @ 2009 10 30, 17:42)
Suskubkite registruotis į kursus!!!

Socialinis projektas bus vykdomas šiose savivaldybėse: Akmenės, Alytaus miesto, Lazdijų, Ignalinos, Tauragės, Utenos, Mažeikių, Skuodo, Šalčininkų, Jurbarko, Joniškio, Jonavos, Kelmės, Rokiškio, Marijampolės, Telšių.

O Klaipėdoj nėra g.gif
Atsakyti
O kaip išsilaikyti vienišai mamytei studentei? unsure.gif Mokausi dieniniam, į neakivaizdinį pereit nebegaliu jau, paskutiniam kurse gal darbą surasiu (dabar 3k.), kai bus laisviau, nes dabar nelabai yra nei to darbo, nei fiziškai pajėgčiau, nes krūvis didelis mokslų+kur dėti vaiką laisvu nuo darželio laiku. Tikiuosi nuo naujo semestro gauti socialinę stipendiją (390lt), pakeitė įstatymus, tai turėtų man priklausyti. +Vyro alimentai... Kadangi žadam keltis į kitą miestą (kur studijuoju), gyvensim šeimyniniam bendrabuty, nes taip pigiausia kol kas iš mano matomų variantų, tai dabar kur gyvenam, tikiuosi išnuomoti butą, gal kažkiek gausiu. Turiu santaupų kažkiek... Net nebežinau, kas dar. Na, mama, seneliai padeda. Ar įmanoma taip pragyventi? Ir taip labai durnai jaučiuosi, kad iš kitų kišenės daugiausia, bet vis ne iš vyro. unsure.gif
Atsakyti
Gal ir nepades mano patarimas, bet... As pati susideliojau savo vargana biudzeteli pirmiausia. O tada dar pradejau, ka be viso kito moku, kaip papildomu pinigeliu uzsidirbti. Rankdarbiu gaminimas, butu tvarkymas... Na kazkaip suktis reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksyte @ 2010 01 11, 11:53)
Gal ir nepades mano patarimas, bet... As pati susideliojau savo vargana biudzeteli pirmiausia. O tada dar pradejau, ka be viso kito moku, kaip papildomu pinigeliu uzsidirbti. Rankdarbiu gaminimas, butu tvarkymas... Na kazkaip suktis reikia  4u.gif

Aš vis užeinu, tyliai paskaitau, dėkui, kad dalinatės savo patirtimi. Gal nuo miesto priklauso, bet šiuo metu neįsivaizduoju kaip rasti kam butą tvarkyti, o apie rankdarbius iš vis net nekalbu - nelabai jie pas mus populiarūs buvo ir anksčiau, dažniausiai nuperka kinietišką fintikliušką ir psio doh.gif .
Atsakyti
Gal jeigu ką originalaus sugalvot, tai manau pirktų smile.gif Dabar pastebėjau tarp jaunimo labai populiarios megztos pirštinės, kepurės visokios. O bobutės turguj pirštines, kojines po 15lt pardavinėja (čia ne dideliam mieste, tai didmiesty gal brangiau). Aš laisvalaikiu mėgstu užsiimt mezgimu, reiktų pabandyt ką prastumt.
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 10 10, 11:03)
nu dieve mano, moterys...turtingas draugas, ir tai viskas? vistiek turtai bus - JO, ne jūsų.  palyginkit atvirkščiai. štai jūs turite pinigų, o vyras, neturtingesnis, galvoja, kad va, kaip fain, mano draugė turi pinigų. jums juokas suimtų.
kad turtingas po to pasakytų: viską tau daviau ir vaikui, tylėk, skudure tu....
toks pasitikėjimas vyrais, jau kartą nusvilus? paminklas jums už optimizmą...arba naivumą  4u.gif

thumbup.gif 4u.gif 4u.gif

Atsakyti
o mano vaikas netinka projektui , nes per mazas, jam tik 1.2 m
Atsakyti
Krizė visus palietė... Ką daugiau, ką mažiau....
Mano šeimą taip pat....
Mes ir iki krizės stengėmės skaičiuoti, planuoti... bandėme pasitaupyti...
Dabar tuo labiau...
Vyro atlyginimas pastoviai mažinamas, siunčia neapmokamų....ir vis be galo...

Bet aš susidūriau su tokiu žmonių požiūriu, kad jei dabar esi mama, augini vaiką - pastoviai aiškina, kad manęs "krizė gi nepalietė...."...
Esu net sulaukusi žinučių su prašymu paskolinti pinigų... Tai čia buvo šokas...

Ir kai prisimenu vienos tokios prašiusios pinigų, gyvenimą iki krizės, tai net skaudu darosi...
O iki krizės, pasak kaimynės, vyras uždirbdavo po 5000 Lt, ji 1000... Neturi jokių paskolų, prisipirko dulkių siurblių po 9000 Lt (žinau nes girdavosi), spec. vandens filtrų.... ir pan... ir nieko nesusitaupė????
Mano nuomone reikia mąstyti....
Dabar jos vyras nebeturi darbo, pastoviai prikaišioja, kad mes dar turime darbus ir pan...
Tai normalu...
kai turi jaustis kaltas, jog dar turi ką vaikui valgyti duoti...????

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 19 sausio 2010 - 16:11
Kaip nescia tapau,pradejau taupyti,zinojau,bus laikas kai neturesim is kur paimti.Ir dabar jau sparciai tirpsta tai ka sukaupiau,o tai kad bandau verstis...daugiau is is idejos,nes pelno ner..Pavargau jau 4metus nieko sau neleisti,taupyti kekviena lita..
Atsakyti
QUOTE(serotonine @ 2010 01 12, 01:11)
Gal jeigu ką originalaus sugalvot, tai manau pirktų smile.gif  Dabar pastebėjau tarp jaunimo labai populiarios megztos pirštinės, kepurės visokios. O bobutės turguj pirštines, kojines po 15lt pardavinėja (čia ne dideliam mieste, tai didmiesty gal brangiau). Aš laisvalaikiu mėgstu užsiimt mezgimu, reiktų pabandyt ką prastumt.

na na , kažin kiek jau neprastumsit doh.gif Juk į parduotuves nepriims be dokumentų, o su vaikeliu po turgus nepalakstytume, na o jei pradėsit tvarkytis oficialiai, tai mokesčiai užpjaus taip, jog nebenorėsit nei megzt, nei tvarkymo veikla užsiimt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Poli1 @ 2009 10 11, 16:40)
Kas dabar tiksliai žino kiek turi būti pinigėlių vienam šeimos asmeniui, kad jau tau priklausytų kompensacija? kažkoks košmaras, dabar kai padarė mokamą prailgintą grupę, tai aš praeitą mėnesį sumokėjau 300 Lt.  doh.gif : maistas 3 kartus dienoj, virėjom už maisto gaminimą, nepriklausomai kiek tu valgai ir prailginta grupė, o tai priklauso nuo vaikų kiekio, kuo mažiau vaikų, tuo daugiau moki. Gavusi sąskaitą vos nenualpau. Už daržą pernai mokėjau mažiau nei 200 Lt. (mat prieš ikimokyklinukams buvo pietūs nemokami), o daba..... Jei neišneša alga, tai kažkiek sumoka savivaldybė. Tai kas žino kiek dabar vienam asmeniui turi būti pinigėlių? Ar alimentai taip pat įsiskaičiuoja?

Sveikos,
Poli1, tu matau esi iš klaipėdos (na bent taip pastebėjau) - aš taip pat smile.gif
taigi, mano žiniomis, vienam šeimos nariui turi išeiti ne mažiau kaip 350 lt (nors, kai visokias išmokas mažino nuo sausio tai gal ir čia sumažėjo), o alimentai taip pat yra įskaičiuojmi.
Žinai tu būtinai nueik į soc.rūpybą (na aš nežinau išties kokios tavo pajamos???), tai va, jei tavo padėtis prasta, tavo vaikas gaus mokykloje nemokamus pietus, taip pat tiems vaikučiams prailginta grupė yra nemokama. O ar tavo vaikutis negali po pamokų vienas namuose pabūti, gal kokia kaimynė karts nuo karto užeitų pasižiūrėti, ar viskas gerai, o kokiai bobutei tai 10lt į savaitę būtų per akis...
Beje mano dukrytė irgi gimė 2002 12 07 4u.gif
Lauksiu tavo žinių tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 01 vasario 2010 - 17:47