Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

Gerą temą užvedei, rasuliuk. Aš finansus tvarkiau tik kokį mėnesį po skyrybų - taupiau, bandžiau skaičiuoti kiekvieną litą. Po to nustojau. Dabar gyvenu taip - leidžiu kiek turiu ir nesuku galvos. Butą nuomojuos, o neperku jo ne tiek dėl kredito baimės, kiek dėl nesubrendusio poreikio nuosavybei... Atlyginimas tikrai ne kalnai, alimentai - irgi simboliški. Kai pritrūksta pinigų - stengiuosi prisidurti papildomais uždarbiais, kurie kaip iš dangaus nukrinta, kai būna labai striuka smile.gif Jau ne kartą tuo įsitikinau. Santaupų didelių juodai dienai neturiu - gyvenu pagal principą 'kai kas nors nutiks, tada ir galvosiu'. Santaupas išlaikau maždaug tokiame lygyje - kad užtektų pragyventi porą mėnesių iki kol susirasčiau darbą, jei netyčia jo netekčiau. Bet nemanau, kad gyvenu blogai - išmokau poreikius pritaikyti prie pajamų ir tuo džiaugiuosi. Atostogauti nevažinėju tik dėl vaiko (ne dėl to kad trūksta pinigų) - ilsimės mūsų pajūry arba kokiuose Druskininkuose, automobilis - senas ir ne mano, bet kiek važiuoja tiek užtenka, o kai sugenda - tinka ir mikroautobusai. Kirpyklos, soliariumai, naktiniai klubai, kinoteatrai, knygos, kavinės - visko turiu savo gyvenime smile.gif O kad kartais pasiskaičiuoju kur pigiau, ir kokiomis nuolaidomis galiu pasinaudoti, nealikau to gėda - visi skaičiuoja. Manęs tai tikrai nežemina. Taigi, rasuliuk, ne finansų kiekyje esmė, o požiūryje į juos ir į savo poreikius smile.gif
Tiesa, dar reguliariai kažkiek pinigų (ir laiko) skiriu labdarai - šventai tikiu, kad jei man kas nutiktų, irgi kas nors padėtų.
Papildyta:
gyvenu viena jau astunti metai,praejau tikrai sunkias dienas ir menesius.Taciau viskas pasisuko tik i gera.Buvau pakankama tinginele,o gyvenime prireike pasistengti,kad galeciau islaikyti buta,sunu ir paciai tobuleti.Taigi,manau,kad sunkumai tik atveria nauja galimybe i gerbuvi. smile.gif
Atsakyti
Gyventi šia diena ir negalvoti apie rytojų nemanau, kad būtų protinga. Pritariu violetikui, aš savo pusę alimentų atidedu i vaiko saskaitą, taip pat taupau taupau taupau ir dabar turėdama sąskaitoj pinigų jaučiuosi žymiai finansiškai laisvesnė, be to kuriu ir vaiko ateitį. O gyventi pagal principą "kai kas nutiks tada ir galvosiu" - ne man. Nes gali nutikti taip, kad gali gailėtis, jog buvai naivi ir tikėjai likimu. Likimą kuriame mes patys.
Atsakyti
QUOTE(Violetikas @ 2009 06 14, 17:42)
Kazkada as visiems pasakodavau, kad is savo vyro galeciau tiketis bet ko, bet del vienintelio dalyko esu garantuota - vaikus jis myli be proto ir viska del ju padarytu.
Dabar toks juokas ima...
Pries kelias savaites snekedama telefonu pasakiau, kad jei jis nori alimentus nustatineti "minimalius valstybes leidziamus" tai tada susitikimus darysim standartiskai "kas antra savaitgali". Spekit kokia buvo reakcija?  biggrin.gif Pradejo rekti, kad as bandau priversti vaikus lankyti dazniau, nei jis nori, kad as is viso bandau vaikais atsikratyti ir "kas tu per motina?"  lotuliukas.gif  doh.gif

Tai va taip vat. Linkiu visoms moterims, kurios siandien dar gyvena rozinemis iliuzijomis apie nuostabu savo vaiku teva, atsidaryti kokia slapta saskaitele vaiko vardu ir kas menesi joje palikti bent kelias desimtis lituku. Juodai dienai smile.gif Jei jau neissiskirsit, tai vaikui pilnametystes proga nemenka dovanele gausis smile.gif
Ir privalomai turekit tokia beveik sventa trejybe biggrin.gif :
1. vairuotojo pazymejima;
2. issilavinima;
3. SAVO draugu.

Patikekit, tokie dalykai padeda "nenumirti" dviems metams po skyrybu.

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Saunuole, jauciasi tavo optimizmas ir vidine jega. mirksiukas.gif Beje, kitoje temoje, kai aiskinu SM, kad negalima visus pinigus mesti i bendra katila, reikia tureti ir savu, ir juodai dienai... tai ka tu....likau paskutine durnele.
Su MB gyvename - viskas OK, taciau man mama nuo jaunystes skiepyjo, kad joks vyras neraso jokiu garantiniu rastu su pasizadejimais iki grabo lentos....
Tad labai realiai vertinu situacija.
Atsakyti
Aš vaiką auginu viena ir jokių elementų iš niekur negaunu, nes tėčio mes neturime. Dar darbe sumažino atlyginimą penktadaliu...butas, paskolos. Turimesu paaugliu sūnum kažkaip pragyventi už likusius 500 lt.
Nemegstu skustis, todel manau, kad kaip nors. smile.gif O siaip tai draugo reik ieskotis turtingo biggrin.gif
Atsakyti
pasalpa sudaro vos 1070 litu (20 litu daugiau, nes jei butu maizau, dar gauciau ir nepasiturincios seimos pasalpa). Atskaiciuoju 150 vaiko draudimui, 50 lizingui, 200 uz namus, 200 lt darzeliu su bureliu , 100 lt benzinui, nes vaikus iki darzelio ir pas gydytojus veziot reikia, ypac rudeni. lieka... 300 maistui visam menesiui man ir dviem vaikams. . Stengiuos apsipirkt tik karta i savaite, maisto vaikams uztenka, o vat man kartais ir nelieka . Gerai, kad vasara darzuose darzovemis pasirupinu, nes kitaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepuxs: 02 spalio 2009 - 11:43
Vaiko draudimas nėra būtinos išlaidos. Sutaupytumėt 50 proc to, kas lieka.
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 07 30, 12:45)
joks vyras neraso jokiu garantiniu rastu su pasizadejimais iki grabo lentos....
Tad labai realiai vertinu situacija.

drinks_cheers.gif

ir gink dieve, neslepkit kojinej... tik banke.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 10 02, 12:45)
Vaiko draudimas nėra būtinos išlaidos. Sutaupytumėt 50 proc to, kas lieka.

mano planuose - vaiku issimokslinimas. Tas draudimas kaupiamasis, tad, sulauke pilnametystes, vaikai jau tures siokia tokia sumele mokslams.. Del pliusiuko vaiku nedraudziu. Ziuriu i ateiti. O siam reikalui teikiu prioriteta, man kasnis duonos lieka paskutinej vietoj. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepuxs: 02 spalio 2009 - 11:49
liepuxs, pilnai tikiu, kad vaiku issilavinimas yra labai svarbus, bet kai yra tokios pajamos, manau, kad galima draudima pristabdyti. Ypac, jei uz ji mokte jau 2 metus. Veliau galesite ir toliau moketi draudimo imokas, taciau (tai tik mano nuomone) siuo metu jums yra svarbus kiekvienas litas... o imoka tikrai nemaza ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liepuxs @ 2009 10 02, 12:43)
pasalpa sudaro vos 1070 litu (20 litu daugiau, nes jei butu maizau, dar gauciau ir nepasiturincios seimos pasalpa). Atskaiciuoju 150 vaiko draudimui, 50 lizingui, 200 uz namus, 200 lt darzeliu su bureliu , 100 lt benzinui, nes vaikus iki darzelio ir pas gydytojus veziot reikia, ypac rudeni. lieka... 300 maistui visam menesiui man ir dviem vaikams. . Stengiuos apsipirkt tik karta i savaite, maisto vaikams uztenka, o vat man kartais ir nelieka . Gerai, kad vasara darzuose darzovemis pasirupinu, nes kitaip...

Atsiprasau, O kam Jums dardimas ir dar protu nesuvokiamas lizingas. Kai as tiek gaudavau net ir budama nescia su kudikiu, nesidiziavau ir vaziniejau su nuolatiniu. Vaika galima ir troleibusu nuvezti. Suprantu, kaip tai yra sunku, pati viska isgyvenau. Bet jei reikia rinktis arba masina arba maistas.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vienpaneles @ 2009 10 02, 14:27)
Atsiprasau, O kam Jums dardimas ir dar protu nesuvokiamas lizingas. Kai as tiek gaudavau net ir budama nescia su kudikiu, nesidiziavau ir vaziniejau su nuolatiniu. Vaika galima ir troleibusu nuvezti. Suprantu, kaip tai yra sunku, pati viska isgyvenau. Bet jei reikia rinktis arba masina arba maistas.... doh.gif

Iki darzelio man ne 5 metrai. Iki gydytojo irgi. vikai pas mane 2 mazameciai. Mazasis pesciomis paeina 10 metru, o paskui krenta ant zemes ir rekia. Viesojoj vietoj zaisti jo zaidimu nepakaktu laiko. o sergam reguliariai, kas menesi. Masina man ne prabanga...jai jau senokai i pencija, bet kol kas mums tarnauja. Patikekit, tiek kiek man tenka vazineti, troleibusu iseitu brangiau. Be to, iki mane stroleibusai nevaziuoja, artimiausia stotele uz 1 km mirksiukas.gif

Beje, as cia per daug neiskundziu. Pragyvenu. Ir vietoj kasnio sau lysna centa skiriu namu remonui. Pati sienas gramdau, plokstes tvirtinu. Negeda man del to, Turiu magistrini issilavinima. Geda turi but valdziai.

gavosi taip, kad as cia uzuojautos atejau ieskot. Visai taip nera. Skustis negaliu, vaikai ne invalidaii. O kol turiu rankas - isgyvensim.
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2009 07 30, 13:53)
Aš vaiką auginu viena ir jokių elementų iš niekur negaunu, nes tėčio mes neturime. Dar darbe sumažino atlyginimą penktadaliu...butas, paskolos. Turimesu paaugliu sūnum kažkaip pragyventi už likusius 500 lt.
Nemegstu skustis, todel manau, kad kaip nors. smile.gif O siaip tai draugo reik ieskotis turtingo  biggrin.gif

Žinai, ir aš vaiką auginau viena jau daug metu, be niekieno paramos, alimentų negaunu, dirbau už minimumą, bet žinai, pragyvent galima ir mažiau nei už 500Lt, kai labai blogai, galima ir ant bulvių pasėdėt(nes visko būna, ir netikėtu išlaidu). Dabar, kai turiu dar viena stebuklelį, ir bandau pasitikėt vyrais ir gyvent su juo, tai man lengviau, bet praėjus per nusivylimą, badą...aš po truputi, kiek galiu, atidedu pinigėlius į vaikučiu sąskaitas(kaip čia kažkas parašę „slaptai“), nes niekas iš mūsų nežino kaip pasisuks gyvenimas
O dėl turtingo draugo, gera mintys, bet kur juos ieškot bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(liepuxs @ 2009 10 02, 16:49)
Iki darzelio man ne 5 metrai. Iki gydytojo irgi. vikai pas mane 2 mazameciai. Mazasis pesciomis paeina 10 metru, o paskui krenta ant zemes ir rekia. Viesojoj vietoj zaisti jo zaidimu nepakaktu laiko. o sergam reguliariai, kas menesi. Masina man ne prabanga...jai jau senokai i pencija, bet kol kas mums tarnauja. Patikekit, tiek kiek man tenka vazineti, troleibusu iseitu brangiau. Be to, iki mane stroleibusai nevaziuoja, artimiausia stotele uz 1 km  mirksiukas.gif

Beje, as cia per daug neiskundziu. Pragyvenu. Ir vietoj kasnio sau lysna centa skiriu namu remonui. Pati sienas gramdau, plokstes tvirtinu. Negeda man del to, Turiu magistrini issilavinima. Geda turi but valdziai.

gavosi taip, kad as cia uzuojautos atejau ieskot. Visai taip nera. Skustis negaliu, vaikai ne invalidaii. O kol turiu rankas - isgyvensim.

As Jus uzjauciu ir puikia suprantu, esu visa Ta isgyvenusi...tikrai masina yra butina..bet giventi galima, as isgyvenau. tarp mano vaiku 1 metai skirtumos. Viska suprantu kuo geriausiai.. ir tikrai pareiskiu Jums uzuojauta. 4u.gif Laikykites
Atsakyti