Siaip as manau taip, kaip ir Medinis, jei jau istekejai viskas esi nebe vienisa. Ir ne tik manau, bet ir kazkur skaiciau.
As pati gyvenu viena, bet oficialiai neisiskyrusi, tai lengvatu jokiu neturiu ir plius islaikymo is ex negaunu jokio vaikui. plius db jai laringitas buvo po pabuvimo pas ji, kai paprasiau pinigu vaistams, buvau isvadinta , eilini karta, materialiste
QUOTE(Kentaure @ 2007 01 25, 13:05)
Siaip as manau taip, kaip ir Medinis, jei jau istekejai viskas esi nebe vienisa. Ir ne tik manau, bet ir kazkur skaiciau.
As pati gyvenu viena, bet oficialiai neisiskyrusi, tai lengvatu jokiu neturiu ir plius islaikymo is ex negaunu jokio vaikui. plius db jai laringitas buvo po pabuvimo pas ji, kai paprasiau pinigu vaistams, buvau isvadinta , eilini karta, materialiste
prisiteist vaikui islaikyma gali ir neissiskyrusi
Kai išteki tampi jau nevieniša, bet....
"Jei vienas auginantis vaikus (įvaikius) asmuo sudaro santuoką, ar jam toliau bus taikomas individualus NPD, kaip asmeniui, vienam auginančiam vaikus (įvaikius)?
Tuo atveju, kai vienas auginantis vaikus (įvaikius) asmuo sudaro santuoką ir turėtas vaikas neįvaikinamas, minėtam asmeniui turi būti toliau taikomas individualus NPD, kaip asmeniui, vienam auginančiam vaiką (įvaikį)."
citata iš "Mokesčių žinių"
taip, kad naujas sutuoktinis nėra naujas tėtis, jei vaikutis yra neįvaikinamas.
"Jei vienas auginantis vaikus (įvaikius) asmuo sudaro santuoką, ar jam toliau bus taikomas individualus NPD, kaip asmeniui, vienam auginančiam vaikus (įvaikius)?
Tuo atveju, kai vienas auginantis vaikus (įvaikius) asmuo sudaro santuoką ir turėtas vaikas neįvaikinamas, minėtam asmeniui turi būti toliau taikomas individualus NPD, kaip asmeniui, vienam auginančiam vaiką (įvaikį)."
taip, kad naujas sutuoktinis nėra naujas tėtis, jei vaikutis yra neįvaikinamas.
QUOTE(Kentaure @ 2007 01 25, 12:05)
Siaip as manau taip, kaip ir Medinis, jei jau istekejai viskas esi nebe vienisa.
Aš nebe vieniša, o ištekėjusi, bet viena auginanti vaiką, nes tėvo vaikas neturi (bent jau tol, kol nieks neįrodė kitaip) Blyn, dabar ištekėjo keletas vienišų mamyčių, bet jos buvo išsiskyrusios, tai tėčiai buvo ir ne ta situacija O gal yra mamyčių, kur vaiko gimimo liudyjime vietoj tėvo brukšnys, o jos ištekėjo? Būtų smagu išgirsti, ar joms kas sumažino NM ir sutrumpino atostogas?
dar pamiršau paminėti, kad antrojoje santuokoje gimus vaikui, mamai, skaičiuojant atlyginimą bus taikomas individualus NPD ir 1/2 papildomo NPD uz vaikutį iš antros santuokos. Šiai dienai skaičiai būtų tokie: individualus NPD 370 ir 1/2 papildomo NPD 16 Lt.
Geros dienelės
Geros dienelės
QUOTE(Noire @ 2007 01 25, 13:01)
Juk logiškai tai vaiką augina tik vienas tėvas (mama arba tėtis), o kiek ten tam tėvui atsiranda padedančių, tai čia jau priklauso nuo asmens, vieno auginančio vaiką apsukrumo Manau, kad ir su atostogom tas pats Taigi, ištekėjusi, tai dar ne būtinai dviese auginantys vaikus
Papildyta:
QUOTE(Noire @ 2007 01 25, 13:11)
dar pamiršau paminėti, kad antrojoje santuokoje gimus vaikui, mamai, skaičiuojant atlyginimą bus taikomas individualus NPD ir 1/2 papildomo NPD uz vaikutį iš antros santuokos. Šiai dienai skaičiai būtų tokie: individualus NPD 370 ir 1/2 papildomo NPD 16 Lt.
Geros dienelės
Geros dienelės
Ačiū Man svarbiau buvo įrodyti, kad tai, jog viena augini vaiką, niekaip nesusiję su tavo statusu - netekėjusi/ištekėjusi. Tai du skirtingi dalykai
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 25, 14:06)
Aš nebe vieniša, o ištekėjusi, bet viena auginanti vaiką, nes tėvo vaikas neturi (bent jau tol, kol nieks neįrodė kitaip) Blyn, dabar ištekėjo keletas vienišų mamyčių, bet jos buvo išsiskyrusios, tai tėčiai buvo ir ne ta situacija O gal yra mamyčių, kur vaiko gimimo liudyjime vietoj tėvo brukšnys, o jos ištekėjo? Būtų smagu išgirsti, ar joms kas sumažino NM ir sutrumpino atostogas?
jei, vyras už kurio ištekėjo, vaiko neįsivaikino, tai niekas ir neturėjo pasikeisti, nei NPD taikymas nei atostogos. O jei vaikutis buvo įvaikintas, tuomet laikoma, jog vaikas turi tėvą ir viskas skaičiuojama kaip įprasta.
Papildyta:
"Lietuvos Aukščiausiojo Teismo 2003-09-29 konsultacijoje A3-91 nurodoma, kad Lietuvos Respublikos darbo kodekso 166 str. 2 d. 2 p. įtvirtinta teisės norma (dėl 35 kalendorinių dienų kasmetinių minimalių atostogų) apima darbuotojus, kurie faktiškai vieni augina vaiką (pvz., yra našlė ar našlys, vieniša motina, kitas vaiko tėvas atlieka laisvės atėmimo bausmę ar jam neterminuotai arba terminuotai apribota tėvų vadžia, yra išsituokęs ar gyvena skyrium ir teismo sprendimu vaiko gyvenamoji vieta yra nustatyta su juo). Šis sąrašas nėra baigtinis, nes praktikoje gali būti ir kitų situacijų, kai darbuotojas bus laikomas faktiškai vienas auginantis vaiką.Tarp darbuotojų ir darbdavio kilus ginčui, ar konkrečiam darbuotojui taikytina minėta Darbo kodekse numatyta garantija, ginčas sprendžiamas Kodekso XIX skyriuje nustatyta darbo ginčų nagrinėjimo tvarka."
Štai toks atsakymas yra pateiktas www.lrvk.lt
taip, kad vyras nėra lygu tėvas
QUOTE(Noire @ 2007 01 25, 13:26)
taip, kad vyras nėra lygu tėvas
To i sledovalo dokazat
QUOTE(Noire @ 2007 01 25, 13:26)
yra išsituokęs ar gyvena skyrium ir teismo sprendimu vaiko gyvenamoji vieta yra nustatyta su juo
Jei as auginu vieno diedo du vaikus, antras vyras tu vaiku neisivaikino, tai as esu vienisa mama ar ne? Man priklauso tos 35 dienos, ar ne? Teismo sprendimu vaiku gyvenamoji vieta nustatyta su manimi. Nebesuprantu jau nieko..
QUOTE(Sandrag @ 2007 01 25, 15:47)
Jei as auginu vieno diedo du vaikus, antras vyras tu vaiku neisivaikino, tai as esu vienisa mama ar ne? Man priklauso tos 35 dienos, ar ne? Teismo sprendimu vaiku gyvenamoji vieta nustatyta su manimi. Nebesuprantu jau nieko..
Manau, kad esi "asmuo, vienas auginantis vaikus", o kadangi 2, tai dar į mėnesį viena papildoma išeiginė priklauso
166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
1) darbuotojams iki aštuoniolikos metų;
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų;
*20 straipsnis. Neapmokestinamasis pajamų dydis ir papildomas neapmokestinamasis pajamų dydis
1. Pagrindinis neapmokestinamasis pajamų dydis (toliau pagrindinis NPD) 290 litų per mėnesį.
2. Šiems nuolatiniams Lietuvos gyventojams taikomi individualūs neapmokestinamieji pajamų dydžiai (jeigu gyventojas atitinka ne vieną iš 15 punktuose nustatytų kriterijų, taikomas didžiausias individualus NPD):
4) motinai (įmotei) arba tėvui (įtėviui), kuris (kuri) vaikus (įvaikius) iki 18 metų, taip pat vyresnius, jeigu jie mokosi dieninėse bendrojo lavinimo mokyklose, augina vienas (viena), 335 litai per mėnesį, be to, už auginamą antrą ir kiekvieną paskesnį vaiką (įvaikį) NPD didinamas 53 litais;
214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.
QUOTE(Juodulys @ 2007 01 25, 16:31)
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų;
Jei gaunu alimentus(nesvarbu, kad skola siuo metu, bet priteisti yra, o tevysteje nera bruksniuko), tai as skaitausi, jog auginu vaikus viena? Viena laisva diena-mamadieni-as gaunu
QUOTE(Sandrag @ 2007 01 25, 16:41)
Jei gaunu alimentus(nesvarbu, kad skola siuo metu, bet priteisti yra, o tevysteje nera bruksniuko), tai as skaitausi, jog auginu vaikus viena? Viena laisva diena-mamadieni-as gaunu
Na, mano supratimu, jei jau teimo pasakyta, kad vaikai auga su Tavim, tai reiškia, kad viena Tu juos ir augini Bet į kišenę prišikt neduočiau