Įkraunama...
Įkraunama...

Finansinė padėtis

QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 23, 14:39)
Vat man įdomu, jei reikėjo išlaikymo ieškoti per antstolius, ar tai būtų suprasta kaip vengimas išlaikyti vaiką.

panelė_Prym, na kokie anstoliai? Jie atsirado prieš 5 metus, tai vaikui tuomet jei buvo, kad ir 17 metų, tai retai kuris tėvas/motina dabar reikalingas išlaikymo..
Po 2003 metų neradau tokių bylų...
Papildyta:
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 23, 14:39)
Įdomu, teisėjai, priteisiantys 125 litų alimentų, kaip jie įsivaizduoja vaiko "orų" gyvenimą?

Jūs mane stebinate... 125Lt alimentų - tai minimali (nors ir nenurodyta CK) suma, kuri užtikrina vaiko gyvenimą. Skiriama tuomet, kai tas iš tėvų, kuris teiks išlaikymą dėl savo finansinės padėties negali teikti didesnio išlaikymo. Na sėdi jis kalėjime, tai iš kur jam teikti didesnį? O taip vadinama "normali" suma, kuri užtikrina pagrindinius vaiko poreikius - 300Lt. Priklausomai nuo tėvų pajamų ši suma gali būti didinama iki begalybės. Bet juk jūs tą geriau už mane žinot...
Atsakyti
Rimtai antstoliai taip neseniai? Na, tada ateitis parodys. Spėju, kad ateity tokių vargšų tėvukų, kuriems būtina išlaikymas, daugės... Nepanašu, kad sąžinės perteklium skųstųsi, o ir bylinėtis darosi madinga. Jei spermos donoras bandytų iš mano dukters ką nors prisiteist, kai tokį "išlaikymą" teikė, tai turbūt galėčiau jam žarnas per gerklę ištraukt (fuuuuu, kaip negražiai pasakiau). Nors reikia tikėtis, po tiek metų mano neapykanta bus bent šiek tiek apmalšus...
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 23, 14:47)
Rimtai antstoliai taip neseniai?
Ne toks aš durnas, kaip atrodo... nesvarbu, kad atrodau labai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 23 sausio 2007 - 14:55
QUOTE(Medinis @ 2007 01 23, 15:45)
Jūs mane stebinate... 125Lt alimentų - tai minimali (nors ir nenurodyta CK) suma, kuri užtikrina vaiko gyvenimą. Skiriama tuomet, kai tas iš tėvų, kuris teiks išlaikymą dėl savo finansinės padėties negali teikti didesnio išlaikymo. Na sėdi jis kalėjime, tai iš kur jam teikti didesnį? O taip vadinama "normali" suma, kuri užtikrina pagrindinius vaiko poreikius - 300Lt. Priklausomai nuo tėvų pajamų ši suma gali būti didinama iki begalybės. Bet juk jūs tą geriau už mane žinot...

Jūsų pasakymas man priminė vieną istoriją. Berods, Kanadoj viskas vyko. Vyriškį labai smaugė prievolė mokėti išlaikymą vaikui, tad jis pasamdė "killerius", kad užlenktų buvusią, kai planas neišdegė ir jį pasodino, tai nabagas kreipėsi į teismą su prašymu jį atleisti nuo prievolės mokėti alimentus, mat jis sėdi kalėjime ir neturi pajamų šaltinio... Vienas nusikaltimą tyręs pareigūnas tada pasakė: tai būtų tas pats, jei žmogus nužudytų savo tėvus, o paskui prašytų teismo jo pasigailėti, nes yra našlaitis.
O apie minimalią alimentų sumą čia jau daug buvo pridiskutuota, nepradėsiu iš naujo. Pats turite vaiką, turėtumėte žinoti, kiek kainuoja jo išlaikymas, net perkant batus po 35 Lt. Apie alimenščikus, gaunančius minimumą, irgi patylėsiu - iš visų tų statistinių, uždirbančių minimumą, gal ir yra 10%, kurie iš tiesų MMA ir tegauna. O į kalėjimą už labdaringą veiklą irgi nesodina - tegu bent jau priteisia normaliai, išėjęs gali susimokėt.
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2007 01 23, 15:53)

O, tai aš pilnai tuo tikiu, tiesiog prieš 5 metus, dar nė minties apie vaikus nebuvo, tuo labiau apie alimentus ar antstolius. O tai kaip iki tol reikėdavo alimentus išmušt? Su beisbolke už kampo laukti?
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 23, 14:58)
Pats turite vaiką, turėtumėte žinoti, kiek kainuoja jo išlaikymas, net perkant batus po 35 Lt.

Nesiginčysiu, pridiskutuota tikrai buvo. Beje ir tokių nuomonių:

QUOTE(Soul @ 2006 03 25, 16:07)
Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais... Bet užtat kiti rezervai jau "nuėjo" vaiko kostiumui, batams ir šlipsui.

Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 23, 11:26)
Sugebėsite tai įrodyti? Statistikos departamento suskaičiuota metinė infliacija - 4 proc. Ar verta?

Vaiko auginimo išlaidos auga sulig jo amžiumi. Aš sugebėjau įrodyti, kad vaikui reikalingas masažas, poilsis prie jūros, drabužiai (beje, drabužiai neskaičiuojami pagal humanos kainą, o pagal supermarketų), vitaminai , knygos ir t.t
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 23, 14:58)
O tai kaip iki tol reikėdavo alimentus išmušt? Su beisbolke už kampo laukti?

Anksčiau nebuvo jokių užsienių, žmonės dirbdavo oficialiuose darbuose, nebuvo jokių vokelių. Teismas siųsdavo sprendimą į darbovietę (arba alimentais besirūpinantis iš tėvų) ir buhalterija sąžiningai atskaičiuodavo nustatytą sumą. Beje sumos buvo didelės, procentais nuo atlyginimo..
Žmonės turėjo dirbti, nes nedirbančius galėjo pasodinti už valkatavimą (buvo toks straipsnis) ir tenais priversti dirbti. Kalėjimuose veikė gamybą, kadangi išlaidos mažos, tai pilnai užtekdavo alimentams.... Ne taip jau ir blogai buvo.
Atsakyti
Nežinau, mes kažkaip normaliai dėl alimentų susitarėm. Ir dabar, kai gimtadienis, nesvarbu, kad moka alimentus, vistiek padaro jam šventę, iš manęs neprašo, kad mokėčiau.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 23, 16:01)
Nesiginčysiu, pridiskutuota tikrai buvo. Beje ir tokių nuomonių:
QUOTE(Soul @ 2006 03 25, 16:07)
Na visi sekančio mėnesio alimentai "nueis" mano naujam vestuviniui žiedui su deimantais... Bet užtat kiti rezervai jau "nuėjo" vaiko kostiumui, batams ir šlipsui.

Už 125 litus labai jau mažas deimantas turėtų būti... lotuliukas.gif Manau, verta kreiptis į teismą dėl didesnių alimentų. Atsimenu, buvo kažkokia jumoristinė tema, kur mes išleidžiam alimentus, ar ne, šitas pasakymas iš jos? Jei tik kada nusišypsos laimė gauti nors litą iš spermos banko (ir, žinoma, mano finansinė padėtis nebus pablogėjusi), tai garantuotai išleisiu sau, sau ir tik sau (ir jau tikrai nepamiršiu prikelti tos temos). Nes dukrą aš visada aprūpinu, o štai save kartais tenka ir nuskriausti. Todėl garantuoju, kad jei nors litas man iš jo nubyrės - tai išleisiu SAVO batams, SAVO vitaminams, SAVO dar kam nors. Vaikas mano tikrai neliks nuskriaustas, kaip tikriausiai neliko ir tos moteriškės, pirkusios žiedą, bet mano moralinis pasitenkinimas bus diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidelis:)
Atsakyti
QUOTE(panelė Prym @ 2007 01 23, 14:12)
Už 125 litus labai jau mažas deimantas turėtų būti... lotuliukas.gif Manau, verta kreiptis į teismą dėl didesnių alimentų. Atsimenu, buvo kažkokia jumoristinė tema, kur mes išleidžiam alimentus, ar ne, šitas pasakymas iš jos? Jei tik kada nusišypsos laimė gauti nors litą iš spermos banko (ir, žinoma, mano finansinė padėtis nebus pablogėjusi), tai garantuotai išleisiu sau, sau ir tik sau (ir jau tikrai nepamiršiu prikelti tos temos). Nes dukrą aš visada aprūpinu, o štai save kartais tenka ir nuskriausti. Todėl garantuoju, kad jei nors litas man iš jo nubyrės - tai išleisiu SAVO batams, SAVO vitaminams, SAVO dar kam nors. Vaikas mano tikrai neliks nuskriaustas, kaip tikriausiai neliko ir tos moteriškės, pirkusios žiedą, bet mano moralinis pasitenkinimas bus diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidelis:)

BRAVO.
Atsakyti
feeeeee
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2007 01 23, 16:53)

na as nezinau, kaip tamsta atrodote ax.gif bet sis istatymas tik pertvarke teismo antstolių kontorų sistemą institucine prasme, suteikiant antstoliams profesines paslaugas teikiančių asmenų statusą.
pasak Seimo teisininku tokia pasirinkta teisinio reguliavimo koncepcija turėjo padėti įgyvendinti dar 1999 m. patvirtintuose Teismo antstolių institucinės reformos metmenyse įtvirtintus tikslus bei sukurti modernią ir efektyvią visuomenės ir valstybės poreikius atitinkančią sprendimų vykdymo sistemą
Atsakyti