Įkraunama...
Įkraunama...

Stalo išpirkimas

QUOTE(Luknė @ 2008 04 18, 10:52)
Manau, kad stalo užsėdimą turėtų organizuotisvečiai, kurie susirenka į vestuves ir laukia grįžtančių jaunųjų, o ne piršliai (kurie paskui patys išsipirkinėja), ar jaunieji, kuriems palinksminti tas užsėdimas ir yra. Juk jei tai tik teatras dėl teatro, tai kur jo prasmė? Manau, tokia užsėdimo tradicija atsirado tam, kad galėtų savo kūrybiškumą parodyti ir svečiai, juk jiems nėra kur pasireikšti, parodyti savo fntazijos. Manau reikėtų palikti ir vestuvėse vietos spontaniškumui. Ar įdomu nuo iki žinoti kas bus? Negi jums nepatinka siurprizai? Užsiminkite kam nors, kad labai patinka tradicija, kai užsėdamas stalai, gal svečiai, ne alų plemps laukdami, o kurs, kaip pasitikti pulką rolleyes.gif

drinks_cheers.gif pritariu luknei! ne patys jaunieji galvoja ir ne pirsliai,tik jie turi buti pasiruose kad reiks ispirkt stala o ne tusciom ateiti.
va per musu vestuves su pirsliais buvom susitare kad stalo uzsedimo nebus. nu bet kur gi,atvykom i puota o stalas uzsestas,net pirsliai nustebo. juk sveciai anksciau susirenka uz jaunuosius ir kad nebutu liudna patys sugalvoja pramogu ir laikas greiciau prabega ir linksma visiems. po vestuviu suzinojau kad jie sugalvojo tai tik paskutine akimirka vyro tevas leke i miesta ieskot pirkt siaudines kepures,jaunajai baronku vietoj grandineles,sveciai pyne vainikus patys sau,jaunajai nuometo ieskojo biggrin.gif nu nebuvo jiems ten be musu liudna,nebereikalo ir velavom gal valanda. ir vaikai uztvara dare tik islipus is masinos,sventeje dalyvaujantys vaikai. svarbu kad pirsliai ne tusciom i vidu eitu. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(bezdzionele @ 2008 04 19, 18:17)
drinks_cheers.gif  pritariu luknei! ne patys jaunieji galvoja ir ne pirsliai,tik jie turi buti pasiruose kad reiks ispirkt stala o ne tusciom ateiti.
va per musu vestuves su pirsliais buvom susitare kad stalo uzsedimo nebus. nu bet kur gi,atvykom i puota o stalas uzsestas,net pirsliai nustebo. juk sveciai anksciau susirenka uz jaunuosius ir kad nebutu liudna patys sugalvoja pramogu ir laikas greiciau prabega ir linksma visiems. po vestuviu suzinojau kad jie sugalvojo tai tik paskutine akimirka vyro tevas leke i miesta ieskot pirkt siaudines kepures,jaunajai baronku vietoj grandineles,sveciai pyne vainikus patys sau,jaunajai nuometo ieskojo  biggrin.gif  nu nebuvo jiems ten be musu liudna,nebereikalo ir velavom gal valanda. ir vaikai uztvara dare tik islipus is masinos,sventeje dalyvaujantys vaikai. svarbu kad pirsliai ne tusciom i vidu eitu. mirksiukas.gif

ir jokiu zodziu niekas nebuvo pasiruose,snekejo viska is galvos netikri jaunieji ir pirsliai visaip irodinejo kad mes tikrieji jaunieji ir ziedus rodem ir liudijima rodem,tik nereik is kart traukt bonkute ir saldainiu idomiau dar pasigincyti ir dar muzikantas padejo.
Atsakyti
Na pas mus buvo ir kelio uztverimas ir stalo uzsedimas. Uztverima mano mama organizavo dar pries vestuves, susitare su sveciai, du sveciai persirenge: vienas kareivio kitas policininko uniformas ir mus jaunuosius ir pulka susitabde, atseit ieskojo vieno beglio is kariuomenese, tai liepe pabroliam atsispaudimus daryti, pritupimus, i alkotesteri pusti, aplink masina apibegti ir isgerti uzsikandant sprotais ir metiniais salidainiais, o pamerges turejo issipirkineti kad pabroliam kuo maziau butu tu atsispaudimu ir lakstymu. Is tikro tai labai linksma buvo biggrin.gif ir visi buvo labai nustebe.Mum irgi labai patiko.
O su stalo uzsedimu tai biski problemu buvo, buvom kalbeje kad muzikantai suorganizuos ir su jais buvom susitare, o jie mano mamai pareiske kad mes nenorim. Tai kai grizom ir mama pasake kad nebus uzsedimo, nes jai taip muzikantai pasake, tai labai suinervinom, nes ne taip visai planave buvom, tai mano mama greit sulakste ir sutvarke ta stalo uzsedima greit surinko kelis svecius kurie uzsedo stala, irgi smagu buvo nes stala uzsedo sveciai turintys labai gera humoro jausma, ir as kai pamaciau tai net visas tas pyktis praejo del muzikantu, nes tiek prisijuokiau biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skgreta: 19 balandžio 2008 - 21:32
QUOTE(Chippie @ 2008 04 15, 13:05)
buvau vestuvese, kur pirslys panausias eiles trauke, prie stalo sedejo nuotaka persirenges vyras su didziausias paaaapais ir moteris persirengusi vyru kaimieciu.

Zinome nieko nereikejo, nei torto nei prabangiu rubu tik snapso, pirsliene istrauke penio ir papu formos tortus kuriuos reikejo ragauti visiems.
Galvojau apsivemsiu nuo tokiu vulgariu ir pijokisku vestuviu.

Zinoma kiekvienam savas variantas, bet sitie zodziai doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

na jei zmones susirinko snapsa viedrais gerti ir judinti subines, gal ir  tinka, bet sorry. man tai slykstu.

Stalo uzsedima galima ir kulturingesni padaryti jei labai norisi sios tradicijos. Viskas nuo zmoniu priklauso

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif gerai tu čia
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 04 18, 12:52)
Manau, kad stalo užsėdimą turėtų organizuotisvečiai, kurie susirenka į vestuves ir laukia grįžtančių jaunųjų, o ne piršliai (kurie paskui patys išsipirkinėja), ar jaunieji, kuriems palinksminti tas užsėdimas ir yra. Juk jei tai tik teatras dėl teatro, tai kur jo prasmė? Manau, tokia užsėdimo tradicija atsirado tam, kad galėtų savo kūrybiškumą parodyti ir svečiai, juk jiems nėra kur pasireikšti, parodyti savo fntazijos. Manau reikėtų palikti ir vestuvėse vietos spontaniškumui. Ar įdomu nuo iki žinoti kas bus? Negi jums nepatinka siurprizai? Užsiminkite kam nors, kad labai patinka tradicija, kai užsėdamas stalai, gal svečiai, ne alų plemps laukdami, o kurs, kaip pasitikti pulką rolleyes.gif

ir as kai buvau keliose vestuvese ne pirsliai stalo uzseda o sveciai , o pirsliai kaip tik turi issipirkti su pabroliais ir pamergem, ir dabar reiks uzsesti stala, kad issipirktu, gal kas kokiu dar zodziu ar ko turi

butu labai didelis aciu
Atsakyti
na, man tie stalo uzsedimai,tai pati nuobodziausia vestuviu dalis doh.gif net nezinau ka dar galima butu sugalvoti,kaip grizus jauniesiems,graziai sesti prie stalo,ar is kart pereiti prie sveikinimu dalies verysad.gif ta prasme,kad sveciai sveikina jaunuosius ,fotkinasi,ir seda prie stalo g.gif gal jau buvot tokioje situacijoje,....
Atsakyti
na, o man kiek yra teke buti vestuvese, be stalo uzsedimo neapseinama. Sito momento linksmumas ar nuobodumas, nuo organizatoriu priklauso, galima tai padaryti labai linksmai, visgi lietuviska tradicija. Stalo ispirkimui gali buti naudojami linksmi jaunuju pasai, nurodantys jaunuju tapatybe. Pirslys ispirkti stala gali pirslio pinigais ir t.t.
user posted image
jei kazkam reikia kazko panasaus, kreipkites i az mirksiukas.gif
Atsakyti
Na man asmeniškai tai yra graži tradicija 4u.gif ir kaip jau minėta, kad šios tradicijos nuobodumas ar linksmumas priklauso nuo organizatorių.. per pusseserės vestuves buvo toks užsėdimas, jį organizavo svečiai laukiantys sugrįžtančių jaunųjų su palyda. Buvo labai linksma thumbup.gif ir tai buvo netikėta tiek jauniesiems, tiek palydai mirksiukas.gif
Atsakyti
gal ir smagi tradicija, jei per ilgai nesidraskoma uzleisti stalo doh.gif kaip mums neseniai teko pirsliaut, uzsedima organizavo muzikantai, tai buvo ziauriai ilgas issipirkimas, visiems atsibodo laukt doh.gif muzikantai visus bajerius ispirkimo zino, tai su jais buvo sunku.... kol kiekviena pora nepastate po buteli tol neuzleido blink.gif nemanau, kad uzsedimo esme turetu but, kuo daugiau iskaulinti buteliu schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Man tas stalo uzsedimas kazkokia nesamone ir kazkodel pati tragiskiausia vestuviu dalis. mano nuotaikai irgi, tai, va, savo sveciam sake paiaskins , kad tokiu bespriedielu nebutu drinks_cheers.gif
Atsakyti
man kiek teko dalyvaut vestuvėse, dažnai atsirasdavo tarp svečių monių, turinčių ilgą piršliavimo patirtį (iš tų vyresnės kartos, kai iš piršlių buvo reikalaujama visų pirmą gerą liežuvį turėt), tai labai smagiai žiūrėdavos.. smile.gif
Atsakyti
Pvz musu pirslys pasake grieztai, kad jokiu stalo uzsedimu nebus.. nepatinka jam tos slebezavones.. unsure.gif ir nebuvo.. gal ir gerai biggrin.gif
Atsakyti
O gal kas galite pasidalinti idejomis, kaip tai daroma? ka tie uzsedejei turi veikti, nes gavom prasyma uzimti stala unsure.gif tad vaiklysteje maciau kaz ka tokio, bet nebeprisimenu rolleyes.gif sakau, gal kas ka patarsit? 4u.gif
Atsakyti