QUOTE(Grand @ 2010 07 16, 20:33)
Aš puikiai suprantu, kad viską galima rasti ir pigiau. Pavyzdžiui, aš žiūrėjau, kad gera 2000 l akumuliacinė talpa (su apšiltinu) ir tas pats Viadrus (25 kW) katilas išeitų apie 10 000 Lt. Dar šiek tiek litų suvalgytų pajungimas, tačiau šiuo atveju aš pateikiau firmų kainas: ir vienu, ir kitu atveju.
Papildyta:
Statybų kainos tikrai kritę, bet 1200 Lt su visa apdaila - gal jau per pigiai išeina. O dėl akumuliacinės talpos - aš gi ir rašau, kad jinai didelė - net 2 tonos. Kitas dalykas, dėl katilinės dydžio. Projektuojant namą geotermai galima pasidaryti mažesnę katilinę ir sutaupyti namo statyboms arba, žinant, kad bus KKK, daryti ja didesne. Tai reiškia, kad nemažai dalykų galima išspręsti jau projektavimo metu. O židinys, jei kalbėti apie šiltą namą (kažkas link pasyvaus) tikrai name nereikalingas, nes tik šalčio tiltelis.
Papildyta:
Statybų kainos tikrai kritę, bet 1200 Lt su visa apdaila - gal jau per pigiai išeina. O dėl akumuliacinės talpos - aš gi ir rašau, kad jinai didelė - net 2 tonos. Kitas dalykas, dėl katilinės dydžio. Projektuojant namą geotermai galima pasidaryti mažesnę katilinę ir sutaupyti namo statyboms arba, žinant, kad bus KKK, daryti ja didesne. Tai reiškia, kad nemažai dalykų galima išspręsti jau projektavimo metu. O židinys, jei kalbėti apie šiltą namą (kažkas link pasyvaus) tikrai name nereikalingas, nes tik šalčio tiltelis.
nu primeskite kiek sukaups tos 2 tonas vandens.. zaodno primeskite, kiek reikes kurenti 25 Kw KK katila, kad ja prisildyti..
1200*260 (mano) = 3120000.. bet manishkis su viskuo tiek nekainavo.. dezute be vid apdailos gal 150000 trauke.. sunku jau ir prisiminti..
technines patalpos pagal apdaila labiau prilygsta dezutei negu pilnam dekuori..
projektuojant nama galima - o galima 3-4 kartus pigiau nupirkt kartotini projekta..
Kad svarbiausia projektavimas PRIESH statybas - pilnai sutinku
o namo be zidinio as neisivaizduoju - tai seimos zidinis, pagaliau gi!!
galiausiai i tai i susiveda viskas - kas stato nama sau, o kas stato namo pagal "madas"..