QUOTE(Vilienė @ 2010 12 05, 10:52)
Jūsų žalumo samprata labai pritraukta prie asmeninių poreikių - nuo kada dujos žalia energija??? Jos dAR gal IR ATSINAUJINANTIS ŠALTINIS? Tik ką agitavote už energetinę nepriklausomybę - dabar jau už dujas? O suskystintos tai irgi žalia energija? Iš saulės gaunamos?
Bandau sutramdyti emocijas ir neparašyti kažko žeidžiančio, bet nupieštas namo standartas yra visiška nesamonė. 1/3 šiltinimo, kad po to orlenui ir gazpromui bašliuoti???
Rastinis? Jei nebūtų graudu - būtų juokinga, pasidomėkite medienos šilumos laidumo koeficientu! Kam tada juos naudoti - kad bakūžė būtų samanota kurioje gimiau? Nuostalgija?
*** neturiu kantrybės, gal kas kitas tegu atrašinėja...
Bandau sutramdyti emocijas ir neparašyti kažko žeidžiančio, bet nupieštas namo standartas yra visiška nesamonė. 1/3 šiltinimo, kad po to orlenui ir gazpromui bašliuoti???
Rastinis? Jei nebūtų graudu - būtų juokinga, pasidomėkite medienos šilumos laidumo koeficientu! Kam tada juos naudoti - kad bakūžė būtų samanota kurioje gimiau? Nuostalgija?
*** neturiu kantrybės, gal kas kitas tegu atrašinėja...
O ar aš sakiau, kad dujos žalia energija? Kažkaip jūsų grupė stengiasi matyti tik tai ką nori matyti. Žodis stengiasi svarbus, nes atsitiktinumu to jau nebepavadinsi.
Isterija ne argumentas.
Kartojuosi: dujos yra turbūt žaliausias iš iškastinių kurų pagal išmetamų kenksmingų medžiagų kiekį - tik tiek (čia kompromisas įmanomas tik tuo atveju kai nėra kitos galimybės). Jei jūs neatliekate namų darbų prieš rašydamas, tai aš tokia prabanga pasigirti negaliu.
Dėl rastinio ir šiaudinio/molinio - pasakykit tiems žmonėms, kurie tikrai myli gamtą ir save bei savo artimą, kad NEOPORAS ar kitoks putų polistirolas yra labai "gera" "žalia" technologija... Būtų juokinga, jei nebūtų graudu.
Papildyta:
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 05, 10:36)
Gerai, diskutuojam tokiuose rėmuose "be židinio ugnies - mano namo dizainas neįmanomas", t.y. "esu židinio fanas", kaip gerb. Kaban.
[....]
Bandau reziumuoti:
Židinys ar KK yra tinkamas šilumos šaltinis tik senos statybos, didelį šildymo poreikį turintiems pastatams, kur reikia labai daug sąlyginai pigių kwh ir gyventojai pasiryžę dalį savo gyvenimo skirti kuro pramonei - pjaustymui, skaldymui ir t.t.
Besistatantiems naujus namus ir norintiems komfortiškai gyventi PN yra bene vienintelis pasirinkimas. Jei be židinio išgyveti negali - židinys gali būti neprivalomas, prabangos ir interjero elementas, kurį reikia vertinti tik kaip hobbi bet ne PIGIAUSIĄ ar PIGESNĮ šildymo būdą. Židinio kwh tikrai nebus pigi, bet ko dėl savo norų nepadarysi - gyvenam sau ir tik vieną kartą.
[....]
Bandau reziumuoti:
Židinys ar KK yra tinkamas šilumos šaltinis tik senos statybos, didelį šildymo poreikį turintiems pastatams, kur reikia labai daug sąlyginai pigių kwh ir gyventojai pasiryžę dalį savo gyvenimo skirti kuro pramonei - pjaustymui, skaldymui ir t.t.
Besistatantiems naujus namus ir norintiems komfortiškai gyventi PN yra bene vienintelis pasirinkimas. Jei be židinio išgyveti negali - židinys gali būti neprivalomas, prabangos ir interjero elementas, kurį reikia vertinti tik kaip hobbi bet ne PIGIAUSIĄ ar PIGESNĮ šildymo būdą. Židinio kwh tikrai nebus pigi, bet ko dėl savo norų nepadarysi - gyvenam sau ir tik vieną kartą.
Nepriklausomybė yra svarbu. Ir aišku, kad ji kainuoja. Aš kalbu ne apie pigiausią variantą, o apie optimaliausią. Žinoma, šioje analizėje kriterijai yra labai svarbu, ir nuo jų daug kas priklauso, ką jūs teisingai ir supratote, tik kažkodėl vėl nubėgote į kraštutinumus.