Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymo sistemos

QUOTE(EVOY© @ 2010 12 03, 01:00)

...(vis vien Jūsų pateiktus skaičius netrauksiu į savo archyvą).

Vakar susitikau su žmogum, kuris prieš 4m renovavo Chruščiovo laikų vienbutį, ir turi pilną 7m dujų suvartojimo bei išlaidų dujoms istoriją, su grafikais, mano akim labai profesionaliai (kaip profesionalui ir pridera) atliktą... Pats nėra svetimas SM, bandžiau įkalbėti šį dokumentą paskleisti viešai - kol kas be rezultatų. Bet jis tikrai tiktų jūsų archyvui. Už poros savaičių matysimės vėl, pabandyti dar kartą?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 03, 09:59)
Niekaip nesuprantu, tema sildymo sistemos, o visi tik ir gincyjasi PN ne PN, PN ne PN, PN ne PN...
Na gerai PN...
Bet ka daryti tiems kurie nusipirko/gavo palikimu ar kitu variantu dabar gyvena 1990m statytame name? Viska "kciortu plesti", griauti sienas, dauzyti betona - nes ten gali buti "salcio tilteliu"?
Gal griztam prie temos?

Sutinku kad naujam namui reikia ji artinti prie PN, bet gi pilna tokiu, kurie jau pasistate, o tie PN siuo metu Duok Dieve uzima tik 5-10% visu namu skaiciaus...

Šildymo temų- sočiai, ir visokiausios pakraipos. Taip kad kokie tai nuostoliai- mažai tikėtini.

Negaliu sutikti, kad PN ne į temą. Vis tik šiltinimas/sandarinimas- kasmet tik stiprins savo pozicijas, kaip geriausios „šildymo“ sistemos. O dėl „kciortu“: tai vis tik kada nors taps neišvengiama realybe- ir daugelis iki tų laikų tikrai ištemps. Jei sklando prognozės, kad viską pakeisiantis naftos kainų lūžis įvyks apie 2030 metus, jei mato kaip stambiausios naftos kompanijos pamažu tampa stambiausiais žaidėjais alternatyvų rinkoje- gal vis tik į tokius ženklus verta atsižvelgti, ir prie jų pasiderinti šiandieninį šildymo/vėdinimo sistemos pasirinkimą? Tai kodėl apie tai nepamąsčius ir nepadiskutavus jau šiandien?

Tačiau turiu sutikti dėl „ka daryti tiems kurie nusipirko/gavo palikimu ar kitu variantu“. Tik kad mane labiau domina daugiabučių renovacija- o ne individualūs Standartai, kur vienaip ar kitaip žmonės turi daugiau galimybių pasitvarkyti. Spėju, kad kaip tik daugiabučių renovacijos sektoriuje- nepalyginamai daugiau info stokos, mažai pridengtos apgaulės ir visiško nemokšiškumo. Deja: vienas dviejų temų elementariai nepatempčiau- o SM padangėje kol kas nesimato tokios profesionalios ir altruistinės sielos šiai temai vesti. O juk šis klausimas betarpiškai liečia nepalyginamai daugiau mūsų tautiečių.

Taipogi turiu sutikti, kad truputi per ilgai užsibuvau šioje temoje, dėl ko apleidau savo. Taip kad: sėkmės- ir neminėkite piktuoju!
Atsakyti
QUOTE(_Drugelis_ @ 2010 12 03, 01:07)
Kokio auskcio lubos? Nes tai labai svarbu. Tik nesakykit kad vos virs galvos  biggrin.gif

Gerb. Kaban ir tuo pačiu Carbon ruošiu realų bandymą - trys termometrai: ant grindų, 1,6m (komforto lygyje) ir palubėje 275. Du atskiri atvejai: "kiauras" 1990m statybos namas ir šymetinis pasyvus su Kaban garbinamu židiniu. Keletas foto ir ginčai bus aiškūs. Jei buvau neteisus - atsiprašyti garbės reikalas.
Jūs labai teisus apie lubų aukštį - kuo lubos aukštesnės - tuo temperatūrų skirtumas didesnis. Savo informacijos šaltinį praradau - internetas kinta labai greitai, ten turėjau termovizinę nuotrauką kur aiškiai matyti +13...+14 grindys ir +26...+27 paluby. Tiek to. Trys termometrai ne karvę kainavo - belieka sulaukti laisvo laiko eksperimentui. (kaip na zlo "kaiuram" šalam dėl užsikišusio dūmtraukio - po piet žada išvalyti; nepasieksiu dabar +18 niekaip)
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 03, 09:59)
Bet ka daryti tiems kurie nusipirko/gavo palikimu ar kitu variantu dabar gyvena 1990m statytame name? Viska "kciortu plesti", griauti sienas, dauzyti betona - nes ten gali buti "salcio tilteliu"?

Taip, taip ir ruošiuosi daryti - didelis dviejų aukštų su pusrūsiu 12x15 (taip tada buvo aiškinti kokį namą statai pridedant genialią frazę "iš didelio neiškrisi) pavasarį liks negyvenamas... Dvi šeimos persikels į šalia statomus du PN. Planai labai grandioziniai - nulupt išorės silikatinį mūrą, nugriauti dujų silikato nelaikančias sienas, stogą su spalių apšiltinimu "kciortu" - palikti tik nešantį karkasą - 4 plytos storio nešančias sienas ir g/b perdangą. Paskui viską pradėti iš naujo, ant karkaso naudojant "technologijų klyksmą" ir stengtis priartėti prie PN standartų.
Kokį dar turiu pasirinkimą? Kokią ŠS bedarytum - tokiam namui nepadės, jei varžos apie 1,5-3(vietom apsišiltinom 5cm akmens vata iš vidaus) be kuriko ir KK protingų išlaikymo kaštų pasiekti nepavyks. Dabar sėdžiu po Veliux'u ir jaučiuosi kaip vasarą po kondicionierium smile.gif
Ne už ilgo, dar truputi šoktelėjus kuro kainom ir plačiajai visuomenei galutinai supratus kas ir kiek kainuoja - 1990m namą bus galima gauti tik palikimu. Arba dovanų smile.gif Nusigriovimui/daliniam nusigriovimui, kaip mano smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 03, 11:26)

Taipogi turiu sutikti, kad truputi per ilgai užsibuvau šioje temoje, dėl ko apleidau savo. Taip kad: sėkmės- ir neminėkite piktuoju!

Niekas nepyksta, paprasciausiai pameginau grazinti tema i jos pavadinima smile.gif
Taip jau yra kad turite istikima drauga kaban, kuris visose temose tamsta persekioja ir kur beparasytumet, visur po to iseina keli puslapiai "karo" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 12 03, 12:07)
Niekas nepyksta, paprasciausiai pameginau grazinti tema i jos pavadinima smile.gif
Taip jau yra kad turite istikima drauga kaban, kuris visose temose tamsta persekioja ir kur beparasytumet, visur po to iseina keli puslapiai "karo"  doh.gif

Kiek pamenu- savąją kaban versiją ir Tamsta turite...
Atsakyti
QUOTE(EVOY© @ 2010 12 03, 12:09)
Kiek pamenu- savąją kaban versiją ir Tamsta turite...

Visi turime... ju padaugeja kai pabandai atskleisti nepatogia piniginei tiesa smile.gif
O i tuos kuriems bile pasigincyti tai demesio jau seniai nebekreipiu...
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 03, 11:33)
Gerb. Kaban ir tuo pačiu Carbon ruošiu realų bandymą

na as kasdien atlieku toki bandyma - termostatas 1,5m aukstije rodo 20,5, as gyvas termometras su 2 dar gyvais termometrais voliojames ant kilimo - nu nesalta, nors tu ka.. su maikute trumppom rankovem gal turetumeme pajusti 5 laipsniu skirtuma? Ir man to irodymo pakanka - jei jums ne, galite daryti begale eksperimentu
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 03, 13:14)
na as kasdien atlieku toki bandyma - termostatas 1,5m aukstije rodo 20,5, as gyvas termometras su 2 dar gyvais termometrais voliojames ant kilimo - nu nesalta, nors tu ka.. su maikute trumppom rankovem gal turetumeme pajusti 5 laipsniu skirtuma? Ir man to irodymo pakanka - jei jums ne, galite daryti begale eksperimentu

Man +15 su "gegužinuke" kaip tik smile.gif Jums gal prie +13? Gal labiau užsigrūdinęs, ir tai paveldima? Dabar, be šildymo (beveik) nestimpu, bet tai nereiškia, kad prie grindų turiu +15 ar 18.
Begalės nedarysiu, problema neverta. Bet šį vieną - pabaigsiu ir pateiksiu.
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2010 12 03, 13:21)
Man +15 su "gegužinuke" kaip tik smile.gif  Jums gal prie +13? Gal labiau užsigrūdinęs, ir tai paveldima? Dabar, be šildymo (beveik) nestimpu, bet tai nereiškia, kad prie grindų turiu +15 ar 18.
Begalės nedarysiu, problema neverta. Bet šį vieną - pabaigsiu ir pateiksiu.

ne, man +23 geriausia, todel dasimusham zydiniu, taupom blin dujas.. siaip zydniu is viso namo sistemu labiausiai esu patenkintas turbut - kol jis dega, dujinis neisijungia.. sugalvojau jam biski automatykos mandros, kaip baigsiu darbus palepeje - paleisiu, tada isvis bus super smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaban @ 2010 12 03, 17:25)
ne, man +23 geriausia, todel dasimusham zydiniu, taupom blin dujas.. siaip zydniu is viso namo sistemu labiausiai esu patenkintas turbut - kol jis dega, dujinis neisijungia.. sugalvojau jam biski automatykos mandros, kaip baigsiu darbus palepeje - paleisiu, tada isvis bus super smile.gif

+23C "išgyvenama" tik vonioje - kambariai senai būtų "prisuktais" šildymais ar pravertais langais smile.gif nekenčiu, nepakeliu karščio. Bet dėl šventos ramybės - ryt nuimsiu parodymus PN ir senajam. Azartas tik kyla. smile.gif
Atsakyti
Va katik nuemiau pas mus, sovietines statybos muras su nesildomu pusrusiu. 1,6m auksty 20 rodo. Ant kilimo 18. Salta kojom, reik vel katila kurt, vaikas ant kilimo zaidzia. Mes prie 20-22 priprate.
Atsakyti