QUOTE(Dario @ 2010 07 28, 20:34)
Kas neturi zidinio tas nori juo sildytis, kas sildosi sako antra karta nestatysia kaip pagrindinio silumos saltinio.
Va viena skaiciuokle, tik elektros ikainis senas, reiktu pakeist, o siaip tai lyginamoji analize gana aiskiai israsyta:
http://www.oho.lt/skaiciuotes_150.html
Super skaičiuoklė - man tikrai patiko. Ir įdomiausia, kad dar kartą įrodė, jog šildytis gerai išdžiovintomis malkomis/pjuvenų briketais - pigiausia.
Vakar nunešiau dokumentus į savivaldybę projektavimo sąlygų sąvadui gauti. Buvau paruošęs 2 variantus: viename nieko neįrašiau dėl šildymo sistemos, o kitame nurodžiau: "Šildytis dujomis neketinu, nes dujotėkis mano žiniomis už 800 m, todėl bus brangu atsivesti dujas. Namą noriu šildyti biokuru". Tai spėkit, ką mūsų savvaldybės klerkė patarė: sako nerašyk nieko, nes jei parašiai, kad dujomis nenori, tai klerkai tikrai jas sąvade ir įkals. Tai teko duoti tuščia lapą, nors jos kolega telefonu prieš tai man aiškino, kad gali rašyti ir dėl biokuro - Šiaurinėj Pilaitėj turėtų praeiti.
Beje, ar žinote, kad yra priimtas viso Vilniaus miesto šilumos ūkio specialusis planas. jį rasite čia:
http://www.vilnius.l.../50/?itemID=804
Jame nurodyta, kuo galima ir kuo negalima šildyti konkrečiame Vilniaus rajone. Mano atveju rašoma, kad:
1) Rengiant konkrečių objektų projektus, šilumos tiekimo būdas parenkamas konkurso tarp šilumos tiekėjų būdu.
2) Neleistina statyti, įrengti kieto ir skysto kuro katilines.
Labai įdomu, ką savade parašys. Greičiausiai, kad nieko nebus nurodyta. Kaip elgtis tokiu atveju: statybu metu pasidarai KKK, o priduodant namą statybų komisija sakys, kad sąvade KKK nebuvo nurodyta, todėl ir įsirengti KKK negalėjai. Lieps griauti ar taisyti dar... Kaip yra iš tiesų?
Beje, jei neleis KKK, aš manau, kad teks kariauti arba rinktis tokį variantą: geoterminis (tinginiu puosėlėti) ir orinis šildymas - nuo židinio (piniginei lepinti). Bet toks variantas gali būti per brangus vien įrangimo prasme? Ar aš klystu.
Beje, man įdomiausia yra tai, kad Lietuoje žiauriai trūksta kompleksinio požiūrio į individualaus namo šildymo sistemą. Dažna firmą tik katilą ar siurblį sugeba įkišti, bet pasiūlyti visą sistemą ir t.t. - ne pagal išgales.