Įkraunama...
Įkraunama...

Šildymo sistemos

15 metru malku tai cia kiauram namui turbut. O sandeliuot galima lauke nedidele stogine susirest, ar jei tam norejimo nera nusipirkt gatava, dabar tokiu ivairios paskirties sandeliuku, statinuku surenkamu is ivairiu medziagu padarytu pardavineja. 4 sienas gatavas sujungi, stoga uzdedi ir viskas.

P.S. reklama neuzsiiminesiu. Google gali visi pasinaudot, neislaptintos tos parduotuves. Jei kam konkreciai jau nesiseks suderet del kainu, tel nr kur skambint duosiu individualiai. Man uz reklama nemoka, o ir forume reklamai nevieta.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 07 21, 17:15)
2,8mx18m2= apie 50m3 jei taip kad duris uzdarei ir po to po truputi atidarai kad neisbyretu
2,8mx21m2= apie 60m3 - kad drasiau durys atsidarytu

Žiauriai didelės patalpos malkoms reikia. Todėl manau, kad name malkų nesandėliuosi. Išeitis - daryti malkinę lauke - tik ant šešių arų toks statinys gali labai ne kaip atrodyti - arba kūrenti pjuvenų briketais - tokiems ir kokių 4-5 kv. turėtų užtekti. Tik aišku pjuvenų briketai brangesni, nors sausesni, kaitresni ir santykiniai ekologiškesni. Dar ir darbo su jais mažiau: nupirkai, susinešei ir viskas. Su malkom daugiau vargo. Beje, kiek 160 kv. šildomo ploto namui reikėtų šildymo sezonui pjuvenų briketų?
Atsakyti
Man Kamazo skaldytu malku (apie 9m3) sezonui sociai (120m2 ir pirtele, plius krosnele).
Pavasari atsiveziau kietmedzio, sukroviau i masinos stogines tarpus, baigia isdziut, rudeni sunesu i rusi ir kurenu. Atvezu kita masina - sudedu ir dziusta per ziema (o ir garazas gaunasi tipo ziema ir malkiniu sienu). Sklypas - 7a. smile.gif

QUOTE(Grand @ 2010 07 21, 17:09)
Žiauriai didelės patalpos malkoms reikia. Todėl manau, kad name malkų nesandėliuosi. Išeitis - daryti malkinę lauke - tik ant šešių arų toks statinys gali labai ne kaip atrodyti - arba kūrenti pjuvenų briketais - tokiems ir kokių 4-5 kv. turėtų užtekti. Tik aišku pjuvenų briketai brangesni, nors sausesni, kaitresni ir santykiniai ekologiškesni. Dar ir darbo su jais mažiau: nupirkai, susinešei ir viskas. Su malkom daugiau vargo. Beje, kiek 160 kv. šildomo ploto namui reikėtų šildymo sezonui pjuvenų briketų?

Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 07 21, 19:09)

Viskas priklauso nuo katilo, namo ir kiek namuose norit temperaturos.
Jei skaiciuoti pagal Vyckaju sanaudas turetu buti apie 2 kartus maziau (be to malku kubas nera lygu 1t).
Teoriskai tai butu lygu 4-6t.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2010 07 22, 08:10)
Man Kamazo skaldytu malku (apie 9m3) sezonui sociai (120m2 ir pirtele, plius krosnele).
Pavasari atsiveziau kietmedzio, sukroviau i masinos stogines tarpus, baigia isdziut, rudeni sunesu i rusi ir kurenu. Atvezu kita masina - sudedu ir dziusta per ziema (o ir garazas gaunasi tipo ziema ir malkiniu sienu). Sklypas - 7a. smile.gif

Iš esmės man aišku, kaip džiovinat/sandėliuojat, bet jei nesunku - norėčiau pamatyti nuotrauka. Ačiū
Atsakyti
Nuoroda
http://www.biteplius...83-=(1319908619

cia tarp pavesines atramu, sukrautos malkos , visu perimetru, isskyrus ivaziavima...

QUOTE(Grand @ 2010 07 22, 08:39)
Iš esmės man aišku, kaip džiovinat/sandėliuojat, bet jei nesunku - norėčiau pamatyti nuotrauka. Ačiū

Atsakyti
Artimiausiu metu (greičiausiai kitą savaitę) pateiksiu vienos firmos išsamią vien grindinio ir vien radiatorinio šildymo sistemų kainas. Bus puiki proga palyginti skirtingų sistemų kainas iš vienų rankų.

Žmogus, skaičiuosiantis sąmatas, man sakė, kad dabar daug jo užsakovų darytų tik grindinį šildymą, o ne pirmas aukštas - grindinis, o antras aukštas - radiatorinis. Tiesa, jis pripažino, kad grindinis šildymas sujungtas su kieto kuro katiline turi vieną trūkumą. Jei būsi ilgesnį laiką išvažiavęs, tai kuomet vėl užkursi katilą sistemą namą prišildys tik per 4-5 val. reikia laiko, kad įkaistų betonas), o radiatoriai šilumą atiduos per 20-30 min.

Kita vertus, jei lauke 5 laipsniai šalčio, o akumuliacinėje talpoje vandens temperatūra 50 laipsnių šilumos, tai šildantis radiatoriais jau reikia kurti katilą, o grindinis bus efektyvus iki tol, kol akumuliacinėje talpoje esantis vanduo atvės iki 32 laipsnių. Skirtumo (nuo 50 iki 32 laipsnių šilumos) prie jau minėtų 5 laipsnių šalčio lauke turėtų pakakti maždaug 12 val. Taigi išeina, kad katilą kūrenti reikia rečiau (mažiau darbo), o ir kuras (malkos ar briketai) yra taupomi. Taigi, laukiam kainų ir po truputį susidėlios namo šildymo sistema.
Atsakyti
Grindinio siluma pasijaucia jau po 2h, net stipriai isvesinus nama, nes syla visas grindu pavirsius ir pojutis silumos visai kitoks. Viskas labai tolygu.
Del kainu tai daugeliu atveju grindinis nuo radiatorinio nelabai skiriasi, dazniausiai grindinis dar ir pigiau gaunasi. Sauso grindinio irengimas brangesnis.
Atsakyti
Grand - del grindinio dalinai sutinku, tik nesutinku kad ji visur daryti. Jei sneketi apie medicina - nerekomenduojamas grindininis ten kur miegi - va del to ir darosi radiatorius antrame aukste.
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 07 22, 21:45)
Grand - del grindinio dalinai sutinku, tik nesutinku kad ji visur daryti. Jei sneketi apie medicina - nerekomenduojamas grindininis ten kur miegi - va del to ir darosi radiatorius antrame aukste.

O kaip gali būti, kad miegamose patalpose grindinis blogai, o pirmame aukšte jau gerai. Aš suprantu, kad kuomet miegi galva būna apie 40-50 cm aukštyje ir neva greičiau kvėpavimo takus dulkės pasiekia, bet nejaugi radiatoriai mažiau kenkia ir nekelia dulkių. Beje, kokia medicina tai įrodė? Ar iš tiesų yra rimtų faktų, ar tai tik bobučių pasvarstymai? Labai norčiau paskaityti rimtų medicinių faktų.
Atsakyti
QUOTE(Grand @ 2010 07 23, 10:07)
O kaip gali būti, kad miegamose patalpose grindinis blogai, o pirmame aukšte jau gerai. Aš suprantu, kad kuomet miegi galva būna apie 40-50 cm aukštyje ir neva greičiau kvėpavimo takus dulkės pasiekia, bet nejaugi radiatoriai mažiau kenkia ir nekelia dulkių. Beje, kokia medicina tai įrodė? Ar iš tiesų yra rimtų faktų, ar tai tik bobučių pasvarstymai? Labai norčiau paskaityti rimtų medicinių faktų.

Jus cia mane puolate? smile.gif
Straipsnis buvo ne vienas - juk mokat google naudotis.
Dar buvo "dadeta" kad koju venos labiau plecias (ka raso pardavejas yra viena - jis suinteresuotas kad jo produkta pirktu).

As su Jumis nesigincyju, sakau ka zinau ir tiek
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 07 23, 10:26)
Jus cia mane puolate? smile.gif
Straipsnis buvo ne vienas - juk mokat google naudotis.
Dar buvo "dadeta" kad koju venos labiau plecias (ka raso pardavejas yra viena - jis suinteresuotas kad jo produkta pirktu).

As su Jumis nesigincyju, sakau ka zinau ir tiek

Atsiprašau, jei įžeidžiau, tikrai nepuolu. Man vis dar įdomu, kuris šildymo būdas efektyvesnis, taupesnis, ekonomiškesnis, sveikesnis ir aplamai geresnis.
Atsakyti