QUOTE(Grand @ 2010 07 19, 21:47)
Aš matau bendrą vaizdą ir kalbu apie tai, kad mano pasirinktas namas yra jau konstrukciškai ganėtinai pasyvus (nėra balkonų, maži langai, mažas išorinių sienų plotas, gera orientacija pasaulio šalių atžvilgiu ir t.t.), o be to aš jį dar ir labiau žadu apšiltinti nei standartą. Tačiau mane domina ne pasyvaus namo privalumai ar trūkumai, o šildymo sistema: kokią rinktis - geoterminį, KKK ar elektrą, kaip jie atiduos šilumą - į grindis, radiatorius ar maišyta sistema ir t.t. Šiuo atveju būtų geriau, kad kalbėtumėte į temą ir be įžeidimų.
Jei savo nuomonę apie Pasyvų namą pasilaikytumėte sau- viskas būtų į temą ir be įžeidimų. Kai vietoje to kad klausti- viešai skelbiate visokias keistenybes... Jūsų teisė tikėtis, kad tai liks be atsako. Tačiau tikrai ne mano pareiga. Ypač, kai deklaruojamas vos ne Pasyvaus namo standartus atitinkantis šiltinimas- ir kartu kalbama apie KKK (GKK tai neliečia). Ar gali būti keistesnė simbiozė, jei esate ne miško savininkas, o malkų pirkėjas?
Jei ramiai. Nėra tokių skaičiavimų kurie įrodytų: egzistuoja ekonomine logika grįsta alternatyva Pasyviam namui, jei skaičiuojama 30 metų eksploatacija. Pabrėšiu: NEEGZISTUOJA, jei nekreipti dėmesio į kelis senomis kainomis grįstus, ir kuro/energijos kainų augimą ignoruojančius skaičiavimus. Išpildymai gali būti įvairūs- nebūtinai vien tik Pasyvus namas. Tačiau kryptis į energijos poreikio mažinimą- šiandieniniam besistatančiam turėtų tapti aksioma/dogma.
Kaip vyras visai suprantu, kodėl stebitės (ir dar įsižeidžiate) kai Jums pirštu bado į akivaizdų prieštaravimą. Deklaruojate savo planuojamo statyti namo šiltinimą iki netoli Pasyvaus namo reikalavimų. Būtų visiškai logiška, jei žengtumėt paskutinį mažą žingsnelį iki galo- nebereikėtų aiškintis dėl katilinių, geoterminio ar KKK- o kišenėje išsaugotumėte nemažą sumą. Kaip laidoti savo pinigus, savaime suprantama- tik Jūsų reikalas. Aišku, kol savo pasirinkimo viešai nepristatote sektinu pvz.
Gana akivaizdu, kad sukūrėte temą ne tam, kad prisirankiotumėt patarimų savo namo statyboms. Teieškote pritarimo savo pasakomis grįstiems išankstiniams nusistatymams. Kitaip tema tema būtų užvadinta ne Šildymo sistema namui (kaip pareiškimas, kad visais kitais statybų klausymais neturite jokių neaiškumų)- o Kaip pigiai pasistatyti kokybišką namą, kurio eksploataciniai kaštai ateityje nesuvalgytų šeimos biudžeto. Pražiopsojau šį niuansą, ko pasekoje nepasinaudojau R.Rolano patarimu: Jokie išvedžiojimai negali parodyti žmogui kelio, kurio jis nenori matyti.
P.S. Nedidelė kompensacija už kas buvo ne taip.
Sėkmės!