Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Raideles @ 2008 04 22, 11:03)
Dėl padėvėtų irgi atskiras klausimas. Juk jie kažkuo dezenfekuojami. Ir vis būdavo mamiškuose žurnaluose, kad tos medžiagos skalbiant nepasišalina, todėl esą negalima vaikų jais rengti.

O tokių žaisliukų darymo eigą radau nuorodą ekoblogo forume http://www.dancingra...ips_howtos.html

Skaičiau, kad reikia gerai išplauti ir po to gerai išlyginti, kadangi ten medvilnė, tai net prie 60laipsnių galima skalbt. Tai ką dabar daryt? g.gif Nors šiaip ir vaikiškus rūbelius ten perku, nes tai, ką parduoda Lt parduotuvėse, kokybė tkrai neverta tokios kainos. Be to, ir grožio jokio nėra blush2.gif
Ačiū už nuorodą apie žaisliukų siuvimą. 4u.gif
Atsakyti
Tylu kaip... 4u.gif
Man vis keptuves rupi--nusipirkau ketaus, tai dabr sportuoju smile.gif
Viskas lyg ir liuks, tik va man idomu-ar darzoviu troskinimui, kurios turi daugiau rugsties-ar nieko?
Ar neisigers metalo kvapo ar nepakenks paciai keptuvei g.gif Gl ir kvailokai klausiu, bet, kad neaisku man...
Ir dar, ar galima kisti i orkaite keptuve, jei ji su medine rankena--instrukcijoje rekomenduoja ja kartais pakaitinti, bet va parduotuvej i mane ziurejo blink.gif ir sake jokiu budu schmoll.gif

O blynai tai gavosi thumbup.gif ,kaip mociutes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 04 25, 09:39)
Tylu kaip... 4u.gif
Man vis keptuves rupi--nusipirkau ketaus, tai dabr sportuoju smile.gif
Viskas lyg ir liuks, tik va man idomu-ar darzoviu troskinimui, kurios turi daugiau rugsties-ar nieko?
Ar neisigers metalo kvapo ar nepakenks paciai keptuvei g.gif  Gl ir kvailokai klausiu, bet, kad neaisku man...
Ir dar, ar galima kisti i orkaite keptuve, jei ji su medine rankena--instrukcijoje rekomenduoja ja kartais pakaitinti, bet va parduotuvej i mane ziurejo blink.gif  ir sake jokiu budu schmoll.gif

O blynai tai gavosi thumbup.gif ,kaip mociutes biggrin.gif

Na, aš irgi išsitraukiau savąją ir bandžiau dar kelis kartus gaminti, ir galiu pasakyt, kad jau pastebiu akivaizdų skirtumą. Tai tikiuosi, kad toliau tik gerės, kaip kad sakė oi, koks jos nickas?, žodžiu ta, kuri su tuo keptuve dalinasi biggrin.gif

O pas mane tai nusukama rankena, tai aš nusuku ir į indaplovę buvau įkišus, nors sako, kad negalima. Bet aš nusprendžiau, kad dėl rankenos taip sako rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 25, 12:06)
Na, aš irgi išsitraukiau savąją ir bandžiau dar kelis kartus gaminti, ir galiu pasakyt, kad jau pastebiu akivaizdų skirtumą. Tai tikiuosi, kad toliau tik gerės, kaip kad sakė oi, koks jos nickas?, žodžiu ta, kuri su tuo keptuve dalinasi  biggrin.gif

O pas mane tai nusukama rankena, tai aš nusuku ir į indaplovę buvau įkišus, nors sako, kad negalima. Bet aš nusprendžiau, kad dėl rankenos taip sako  rolleyes.gif

Ode berosds dalinasi ax.gif
O i indaplove man rodos negalima, nes visi riebalai nusiplauna, nebent po plovimo vel aliejumi sutepti g.gif
Atsakyti
as savos keptuves "Beng Hoff" i indaplove nekisu... schmoll.gif rankena nusisuka, bet manau kad kazkaip persiurmksciai plauna, kad pavirsiaus nepazest g.gif bet gal ir klaida darau. nes kaip keptuve tai krastai pasvyla, prikepa... as skubotai apiplaunu, tai man atsoto truputeli sone ... unsure.gif

O Holos pardei t unsure.gif ai visa sia savaite buvo :Naturana" 20 % nuolaida (maisto produktai) gal dar sestadieni nenuims g.gif
reik man koki atlygi is Holos ispest, uz reklama biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 04 25, 09:39)
Ar neisigers metalo kvapo ar nepakenks paciai keptuvei g.gif  Gl ir kvailokai klausiu, bet, kad neaisku man...
Ir dar, ar galima kisti i orkaite keptuve, jei ji su medine rankena--instrukcijoje rekomenduoja ja kartais pakaitinti, bet va parduotuvej i mane ziurejo blink.gif  ir sake jokiu budu schmoll.gif

Galima gaminti viską, tik pagaminus, nelaikykit ilgai maisto joje - geriau perdėkit kitur ir keptuvę išplaukit, kad rūgštis apsauginio sluoksnio nenuėstų. Na, nuės, tai iš naujo tepsit aliejum ir kaitinsit - nedidelė bėda. Čia juk ne teflonas. smile.gif
Manau, kad medinės rankenos nederėtų į orkaitę kišt... Na, pas mus ne medinės, bet būtent dėl tos priežasties ir pirkom iš vientiso metalo. smile.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 04 25, 11:06)
Na, aš irgi išsitraukiau savąją ir bandžiau dar kelis kartus gaminti, ir galiu pasakyt, kad jau pastebiu akivaizdų skirtumą. Tai tikiuosi, kad toliau tik gerės, kaip kad sakė oi, koks jos nickas?, žodžiu ta, kuri su tuo keptuve dalinasi  biggrin.gif

O pas mane tai nusukama rankena, tai aš nusuku ir į indaplovę buvau įkišus, nors sako, kad negalima. Bet aš nusprendžiau, kad dėl rankenos taip sako  rolleyes.gif

Aga, Ode jos nick'as. biggrin.gif
Džiugu, kad jau gerėja. O indaplovėj tikrai geriau neskalbt, nes skalbimo priemonės per stiprios. Nemanau, kad (tik) dėl rankenos tokia rekomendacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 04 25, 12:36)
Galima gaminti viską, tik pagaminus, nelaikykit ilgai maisto joje - geriau perdėkit kitur ir keptuvę išplaukit, kad rūgštis apsauginio sluoksnio nenuėstų. Na, nuės, tai iš naujo tepsit aliejum ir kaitinsit - nedidelė bėda. Čia juk ne teflonas. smile.gif
Manau, kad medinės rankenos nederėtų į orkaitę kišt... Na, pas mus ne medinės, bet būtent dėl tos priežasties ir pirkom iš vientiso metalo. smile.gif
Aga, Ode jos nick'as.  biggrin.gif
Džiugu, kad jau gerėja. O indaplovėj tikrai geriau neskalbt, nes skalbimo priemonės per stiprios. Nemanau, kad (tik) dėl rankenos tokia rekomendacija. smile.gif

Ai jo, Ode gi biggrin.gif

Mes tai tingim, tai ir kišam į indaplovę biggrin.gif bet reik pasakyt, kad net ir plaunant, padėtis gerėja smile.gif man kažkaip dar nesuvokiama, kaip reiktų vien popierium išvalyt, nes pas mus dar visokių prikepusių maisto likučių būna rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 25, 15:56)
Ai jo, Ode gi  biggrin.gif

Mes tai tingim, tai ir kišam į indaplovę  biggrin.gif bet reik pasakyt, kad net ir plaunant, padėtis gerėja  smile.gif man kažkaip dar nesuvokiama, kaip reiktų vien popierium išvalyt, nes pas mus dar visokių prikepusių maisto likučių būna  rolleyes.gif

Oi, mes ne popierium valom (na, labai retai, kai šviežių, bet nereikalingų, riebaliukų būna likę). Tiesiog pakišu po karšto vandens srove ir su šepečiu iššveičiu, o po to ant ugnies išdžiovinu.
Atsakyti
turiu klausimėlį ax.gif Kuo geriau vaikutį prausti? Mum kaip tik į pabaigą avent šampūnas eina (pagaliau!) ir noriu kokį nors ekologišką. Dabar galvoju ką rinktis, logonos ar weledos. Kuris skaniau kvepia, yra skalsesnis ir dar tiktų ir kūną prausti g.gif
Praeitą savaitę ieškojau, tai įsiūlė weledos pienelį voniai, kurio mum pasirodo visai nereikėjo (pardavėjas buvo vyras, tai nepykstu)
Atsakyti
Dar galiu apie išsidūrimą papasakot: pirkau stepono6 ekologišką sojų aliejų su tamarindais už 14lt, po to vyras IKI atrado už 7lt. tik ten su slyvom buvo... Suprantu, kad parduotuvė senamiesty, reikia išlaikyti patalpas ir pan, bet dvigubai užsikelti kainą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 26, 21:31)
turiu klausimėlį  ax.gif Kuo geriau vaikutį prausti? Mum kaip tik į pabaigą avent šampūnas eina (pagaliau!) ir noriu kokį nors ekologišką. Dabar galvoju ką rinktis, logonos ar weledos. Kuris skaniau kvepia, yra skalsesnis ir dar tiktų ir kūną prausti  g.gif
Praeitą savaitę ieškojau, tai įsiūlė weledos pienelį voniai, kurio mum pasirodo visai nereikėjo (pardavėjas buvo vyras, tai nepykstu)

Iš mano patirties - nieko kūdikiams neradau, iš pradžių pirkau logonos ekologišką vaikams ir naudojau jį. Bet po to gavom dovanų Neutral ekologišką su skandinaviška gulbe ir labai džiaugiamės thumbup.gif kažkas minėjo, kad nebrangus, tik apie 10 Lt ir būna prekybos centruose.

O Logona neprapuolė, nes ir didesnis kūdikis yra, tai jis ir prausiasi smile.gif

Papildyta:
Šiandien atradau, kad alyvuogių ekologiško aliejaus 0,5 L Mandarine kažkokioj keistoj vitaminų parduotuvėj po ~25 Lt vietoj to paties kiekio maximoj po 30 Lt mirksiukas.gif

O Rimi yra ekologiško saulėgrąžų aliejaus 0,5 L po 15 Lt thumbup.gif lyginant su alyvuogių - per pusę pigiau thumbup.gif
Atsakyti
Rimi buvau radus eko saulėgrąžų aliejaus 0,75l - 22-24lt(neatsimenu tiksliai) bet alyvuogių vistiek vertingesnis ir labiau tinkantis kepimui.
Atsakyti