Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Junda @ 2008 04 20, 15:56)
Nežinau kodėl jūs žavitės tomis ketaus keptuvėmis,

Ketaus indais žavimės ne vien dėl jų ekologiškumo, bet dėl to, kad ketus – labai inertiška medžiaga, kuri geriausiai paskirsto ir išlaiko šilumą, išsaugo visas skonines savybes, todėl maistas juose virtas ar keptas tiesiog skanesnis. Hau.
Atsakyti
Radau puikią nemokamą lietuvišką programą, padėsiančią taupyti namų ūkyje:

http://butas.e-fabrikas.lt/
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 19, 21:25)
Aš tai šiandien  vėl į bankrotą nuėjau, nupirkau vaikui eko rūbų iš rasakilos ir dar visokių kosmetikų ir buitinių chemijų.
Beje, užupy naturata(ar kažkaip pan) 20% nuolaida  4u.gif
O rasakiloj kai kurių rūbelių išpardavimas iki 50%. Galvoju gal pirštines kitiem metam nupirkt  g.gif
Pirkau weledos migdolinį veido kremą, mėginukas 15lt, didesnis 45lt  doh.gif Tai išdrįsau tik už 15  blush2.gif

QUOTE(xskix @ 2008 04 19, 21:53)
Prašom, štai čia

na, aš peržvelgiau, bet nematau nei vieno daikto, kuriam nuolaidos būtų 50% g.gif

QUOTE(Junda @ 2008 04 20, 15:52)
Radau puikią nemokamą lietuvišką programą, padėsiančią taupyti namų ūkyje:

http://butas.e-fabrikas.lt/

o kam konkrečiai ją galima panaudot?

Beje, kas ten netoli tos užupio parduotvės gyvenat, lauksiu naujienų apie prekių papildymą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 04 20, 17:01)
NB CUP'o 1 aukste

Kas yra NB?

Tą Butas programą aš pati šiandien atradau ir ėmiau žiūrinėt. Ji padeda sekti ir kontroliuoti visas išlaidas, rodo visokias suvestines, kur statistiškai per tiek ir tiek mėn. išleista daugiausia ir pan.
Atsakyti
Ta nuolaida iki 50% pačioj parduotuvėj iškabėlė padėta.
Aš norėčiau kokių ekologiškų kelnių ar megztuko, tiek man nelabai gražūs tongue.gif
O bambukiniai rūbai ekologiški, nes bambukas auga taip greit, kad neapsimoka jo tręšti.
Tas kvapas valymo įrenginiuose gal ir nekenksmingas, bet nemalonus... Bet bent aju pamatai kaip iš š tampa dumblas ir švarus vanduo.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 04 20, 18:54)
Kas yra NB?

Naujoji Barmune ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 21, 09:41)
Dar aktualus klausimas: kaip apsaugoti vaiką nuo erkių? Jai beveik 5mėn, mėgstam išvažiuot į gamtą, vakar buvom, nuo šuns 5 "dramblines" erkes nukrapščiau, gerai dar, kad tik viena įsisiurbus buvo. Vaiko purkšti neaiškiom priemonėm nesinori, bet ir taip palikti baisu. Kažkuriam puslapy esu mačius apyrankę vaikams nuo erkių, bet dabar jau nebežinau kur  verysad.gif Gal galit ką patart?

Pas mus, deja, daug erkių. Ir miškelis su lauku šalia. Reiks susirast kokią priemonę. Nes mes vaikų neskiepijam. Vakar kaip tik gavau reklaminius bukletus iš Bergland firmos, tai jie siūlo Herbasektos purškalą nuo erkių. Šiaip ir arbatmedžio aliejus padeda, skaičiau. Tik kad užmirštu einant į lauką blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 18, 13:07)
O čia natūrali kosmetika kaunietėms?. Yra ir šampūnas riebiems plaukams

šiandien išvaikščiojau skersai išilgai visą Savą Savanoriuose, nieko ten nėra, jokių BIOSELEKT blink.gif Ta pati istorija kaip ir su ekologiškais produktais-kažkada buvo blink.gif
Iš to pasiutimo užėjau į Sarmą, seniai buvau ten besilankiusi. Ir ką jūs manot-aptikau MAdara kosmetikos bigsmile.gif Vis geriau negu nieko. Dabar jau galėsiu tarp Weledos ir Madaros rinktis thumbup.gif Nusipirkau išbandymui veidui muilą su avietėmis, ir skystą muilą kūnui (ne mėtų, kažkoks kitoks). DAr mėginuką padovanojo kremo veidui, naktinio. VArau daba į vonią pasilepinti, išbandysiu muilus ax.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(svete @ 2008 04 21, 18:18)
neblogam puslapy
Bandau vyra ikalbet pirkt, bet jis nepasiduoda ir sako, kad visa tai propaganda, jam reik faktu  biggrin.gif O dar drabuziai nekvepes  ax.gif

Nedrįstu irgi už tokią kainą pirkt ax.gif Bendradarbė sakė, kad jos dukra nusipirko, bet kaip skalbia niekaip neišpešu, dar neišbandė sako. Žodžiu kantriai laukiu kol išbandys ax.gif O tada ir jums gossip.gif group.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 21, 09:41)
Dar aktualus klausimas: kaip apsaugoti vaiką nuo erkių? Jai beveik 5mėn, mėgstam išvažiuot į gamtą, vakar buvom, nuo šuns 5 "dramblines" erkes nukrapščiau, gerai dar, kad tik viena įsisiurbus buvo. Vaiko purkšti neaiškiom priemonėm nesinori, bet ir taip palikti baisu. Kažkuriam puslapy esu mačius apyrankę vaikams nuo erkių, bet dabar jau nebežinau kur  verysad.gif Gal galit ką patart?

Man tai jau bręsta mintis vežti skiepyt vaiką, nes baisu, kad vasarą stovykloj ir šiaip gamtoj nepasigautų...
Atsakyti
Gal pradėt su kažkokio medžio šakelėm valytis, juk ir dantų šepetėlis iš plastmasės pagamintas doh.gif lotuliukas.gif
Užtat šiandien bent kūrybinės mintys aplankė: buvau dėvėtuose rūbeliuose, radau H&M ekologiškos medvilnės vaikišką maikutę bigsmile.gif 5lt kainavo... Na, tai kai vaikutis išaugs (tai bus per ateinančias 2sav) tai tą audinį panaudosiu žaisliukam daryt - iš vieno padarysiu gyvatėlę iš atskirų skyrelių, kuriuos pripildysiu tamarindo sėklom, džiovintais žirniais ir pan. O iš likusio audinio darysiu žmogelį, kokius rasakiloj mačiau.
user posted image
user posted image

Jei ką - enzimai - fermentai 4u.gif Specialiai laktozei toleruot - laktazė
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 21 balandžio 2008 - 21:56
šiandien ant skalbimo miltelių ir pan kai kurių pastebėjau tokį ženklą user posted image, ir puslapio adresą http://www.sustainable-cleaning.com, bet ir nesupratau pažiūrėjus, tai gaminiai niekuo nesiskiria, tik ant pakuočių moko taupiai naudot chemiją ir tiek... ? g.gif Ar čia ir pati chemija šituo pažymėta kuo skiriasi?
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 21, 21:54)
Gal pradėt su kažkokio medžio šakelėm valytis, juk ir dantų šepetėlis iš plastmasės pagamintas  doh.gif  lotuliukas.gif
Užtat šiandien bent kūrybinės mintys aplankė: buvau dėvėtuose rūbeliuose, radau H&M ekologiškos medvilnės vaikišką maikutę  bigsmile.gif 5lt kainavo... Na, tai kai vaikutis išaugs (tai bus per ateinančias 2sav) tai tą audinį panaudosiu žaisliukam daryt - iš vieno padarysiu gyvatėlę iš atskirų skyrelių, kuriuos pripildysiu tamarindo sėklom, džiovintais žirniais ir pan. O iš likusio audinio darysiu žmogelį, kokius rasakiloj mačiau.

Jei ką - enzimai - fermentai  4u.gif Specialiai laktozei toleruot - laktazė

Dėl padėvėtų irgi atskiras klausimas. Juk jie kažkuo dezenfekuojami. Ir vis būdavo mamiškuose žurnaluose, kad tos medžiagos skalbiant nepasišalina, todėl esą negalima vaikų jais rengti.

O tokių žaisliukų darymo eigą radau nuorodą ekoblogo forume http://www.dancingra...ips_howtos.html
Atsakyti