Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Savūnė @ 2008 04 19, 18:58)

Paskaitykit, kaip turtingos šalys baigia išpindėti doh.gif Šiandien nusiskyniau keturis baziliko lapelius, kaži mane jau svarstytų komisijoje? Ir ar padėtų mano pasiteisinimas, kad juos tikiuosi nors ne tokiu gražiu, bet irgi natūraliu pavidalu atiduoti Gamtai blush2.gif

O ką, gerai biggrin.gif Bet geriau ribotų medžių kirtimą mad.gif
Atsakyti
Aš tai šiandien vėl į bankrotą nuėjau, nupirkau vaikui eko rūbų iš rasakilos ir dar visokių kosmetikų ir buitinių chemijų.
Beje, užupy naturata(ar kažkaip pan) 20% nuolaida 4u.gif
O rasakiloj kai kurių rūbelių išpardavimas iki 50%. Galvoju gal pirštines kitiem metam nupirkt g.gif
Pirkau weledos migdolinį veido kremą, mėginukas 15lt, didesnis 45lt doh.gif Tai išdrįsau tik už 15 blush2.gif
Atsakyti
Prašom, štai čia

Ir dar, ar yra Vilniuj (Lietuvoj) pirkti ekologiškai užaugintos medvilnės arba bambuko gražių rūbų? Ir ar labai brangūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xskix: 19 balandžio 2008 - 22:02
QUOTE(Ode @ 2008 04 19, 18:35)
Priklausomai nuo to, ar jis prisotintas, ar ne. JAV būdavo pirkti ir tokių, ir tokių. Jei nėra prie etiketės paminėta, tai galima spręsti pagal spalva - šviesus neprisotintas, tamsus - pri. Tad jei neprisotintas, tai reikia ištepti aliejumi ir pakaitinti (kaip aprašyta aukščiau).

ziezulablond, jei tepsi ir kaitinsi, alyvuogių aliejus gali labai rūkti. Nebent jis tinkantis kaitinimui.  g.gif

GAl truputėlį parūko, bet nebaisiai. O maistas vis tiek kimba verysad.gif Reikės kartoti procedūras gal kelis kartus, kaip ir buvo minėta- kuo daugiau tuo geriau ir aliejų kitą nusipirkt g.gif O gal keptuvė tiesiog niekam tikusi iš tikrųjų doh.gif Ech, kaip gaila ax.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 19, 21:53)
Prašom, štai čia

Ir dar, ar yra Vilniuj (Lietuvoj) pirkti ekologiškai užaugintos medvilnės arba bambuko gražių rūbų? Ir ar labai brangūs?

Taigi pirmoje nuorodoje tavo pačios įdėtoje yra mergaitiškos kelnaitės iš ekologiškos medvilnės mirksiukas.gif

O rūbų vaikams ir moterims esu mačiusi tik Lindex'e Gedimino 9 Vilniuj. Bet girdėjau, kad Lindex atsidarė ir Vilniaus Akropoly, tai gal ir ten yra iš ekologiškos medvilnės rolleyes.gif

O rūbų iš bambuko tai esu mačiusi ir moteriškų marškinėlių, ir vaikiškų daugkartinių sauskelnių, ir siūlų, bet nei vieni iš jų nebuvo pažymėti kaip ekologiškai išaugintų bambukų schmoll.gif

Kaina visais atvejais buvo normali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 20 balandžio 2008 - 11:53
QUOTE(xskix @ 2008 04 19, 22:53)
Prašom, štai čia

blink.gif oho kokios kainos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 15, 17:58)
Ai, dar biškį papildomai kainuoja MB nervų, nes jis per daug nesigilina ir šiupsta nuo mano sąskaitų parduotuvėj  ax.gif

Turbūt ne viena šitą problemą turim smile.gif Maniškis nėra visiškai prieš nusistatęs, pats mane rūšiuot ragina ir netingi tų maišų tampyt, kartaisw nieko prieš su manim į TATULOS turgų nuvažiuot, bet dėl viso kito jis NETIKI, kad kažkas tikrai ekologiška. Sako, tai tik rinkodara, čia visa tai mulkinimas. Aš jam aiškinu, kad yra gi visokie sertifikavimai ir pan., bet kadangi nemažai girdėjom atvejų, kai ekologiški neva ūkiai augina porą lysvių ekologiškai, o visa kita ne, o viskam tas sertifikatas paskui taikomas, tai tikrai galima suabejot. Štai dabar mes pirksim naują butą, po metų jo apdailą darysim. Aš labai noriu tik ekologiškom medžiagom tai daryt iš Biofos, bet jis sako, kad tuo netiki. Tai kol kas diskutuojam. Eisim į RESTA parodą trečiadienį ir apžiūrėsim BIOFA stendą, jei įtikins, tai gal lengviau man bus su vyru derėtis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 04 15, 23:10)
Dr.Hauschka Augencreme (25,20) - 1
Lavere Solution Power Eye Glow Intensiv Augencreme (35,00) - 1
Logona Age Protection Augencreme (15,90) - 1
Annemarie Börlind System Absolute Augenkonturen Fluid (19,50) - 1
Cadeavera Kollagenauffüller Augen (Müller) (4,95) - 1
Florena Hautstraffende Augencreme (5,99) - 1
Frei Anti Age+ Augencreme (17,99) - 1
Heliotrop Multiactiv Augen-Konturen Gel (13,35) - 1
Iseree Sensitive Augenkonturencreme (Lidl) (2,49) - 1
Rilanja Vital Intensiv Augencreme ( Schlecker) (3,29) - 1
Rival de Loop Age Performance Augencreme (Rossmann) (3,99) - 1
The Body Shop Wise Woman Eye Cream Mature Skin (30,00) - 1

Kurie iš šitų parduodami Lietuvoje? Body Shop tai tikrai yra, bet šitas konkrečiai tai moterims nuo 40 m. ir man netinka. Logonos (nežinau tik ar šitas) tai kremas paakiams apie 65 Lt. kainuoja VCUP'e. Gal kas bandė? Ar jis vertas tų pinigų? Mačiau yra ir želė pavidalo.
Atsakyti
Junda, labai įdomių dalykų papasakojai 4u.gif

Tikrai nelengva rasti tikrai ekologišką produktą, nes nežinia, kuri grandinės dalis nuo gaminimo iki pardavimo gali tave "apgauti".

Prakalbot apie ekologiškus drabužius, bet net ir čia neaišku, ar gali pasitikėti. Štai paskutiniame Oekotest numeryje testuojami džinsai. Ir to testo bene prasčiausias produktas hess natur džinsai. O ši firma savo produktus būtent pristato ir parduoda kaip natūralius ir ekologiškus. Pasiteisindamas firmos atstovas papasakojo, kad jų džinsai siuvami Turkijos siuvykloj, kuri aptarnauja ir kitas firmas. Ir jie prisiūdami kišenes nepakeitė siūlų, bent jau taip jis pateisino užteršimą. Štai tau ir organic jeans už 99,00 eurus doh.gif

Junda, sąraše kremai nuo raukšlių, tau tokio turbūt dar nereikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 04 16, 12:21)
paziurek, jei nesunku 4u.gif

o gal uzsieny tie meginukai nemokami? g.gif o mums cia LT juos pardavineja, tai del to pigiau gaunas g.gif

Bent jau SANTE tai duoda nemokamai mėginukus CUP'e. Man irgi nesuvokiama, kaip jie gali kainuoti pinigus, juk jie mėginukai...
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 04 20, 13:27)
Junda, sąraše kremai nuo raukšlių, tau tokio turbūt dar nereikia  mirksiukas.gif

Aš nuo 25 metų (taip pataria visi kosmetologai) naudojų paakių kremą, užkertantį kelią raukšlių susidarymui. Na, aš nenaudoju to stipraus, skirto vyresnėms moterims, bet lengvą, dažniausiai gelinį. Dabar pvz. naudoju Body Shop E paakių kremą, bet jau baigias ir noriu įsigyt kokį ekologišką.
Papildyta:
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 18:35)
Bet jau rezgu mintį, kad reiktų kaime kur pas rimtesnius žmones nupirkt (kurie dėl savęs auginasi)  papjaut ir bus mėsos visa kiaulė. Aišku nemoku doroti visos kiaulės, bet mama ir uošvė padėtų, jos tai nuolat taip daro. Nu ir būtų geros mėsos bigsmile.gif Ką manot g.gif

Mano uošviai tai su draugais kas pusmetį nusiperka kiaulę perpus iš kaimo žmonių. Tada ją išdarinėja (bute!), supjausto gabalais ir užšaldo. Išeina daug pigiau ir aišku absoliučiai ekologiška (perka tai iš savo draugų kaime). Atnešė man vieną gabaliuką, tai buvau sužavėta, mėsytė tokios rausvutės spalvos, kad miela žiūrėt, o skonis tai buvo nepakartojamas. Aš tai nemoku darinėt, vyras tuo labiau, tai nebent tartis su uošviais, kad ir mums paims kitą syk, ale gaila žmonių vargo...
Papildyta:
QUOTE(balta @ 2008 04 16, 23:33)
Dėl aliejų:
Ar žinote, kad ne visi aliejai tinka ilgam kepimui aukštoje temperatūroje?
Man rodos, saulėgrąžų aliejus vienas iš tų netinkamų  g.gif
Blynams, aišku, tinka  mirksiukas.gif

Mes kepimui naudojame tik alyvuogių aliejų, dar labai retai vynuogių kauliukų aliejų, nes visi kiti kepant yra kenksmingi mano šventu įsitikinimu, nemažai apie tai esu skaičius. Be to, visi kiti didina cholesterolio kiekį. Salotoms naudojam irgi alyvuogių arba sezamų aliejų (iš tos stebuklingos krautuvytės Klaipėdoj).
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 17:28)
Buvau praeitais metais, važiavom į kariotiškes ir vandens valymo įrenginius. Įdomi ekskursija,  tada jau buvau  nestuke.gif , tik to dar nežinojau, tai po valymo įrenginius laaabai sunku buvo vaikščiot vien dėl kvapo  doh.gif Galvojau, ko čia mane taip pykina  tongue.gif Norėčiau į EMP smile.gif

O šiaip smagu, nuveža. aprodo viską, paaiškina. Rekomenduoju

O, gerai, kad parašei, nes jau norėjau registruotis į tą kur gegužės 14 d., nes labai įdomu pasirodė, o dar kaip tik butą Lazdynėliuose perkam, kur netoli tie vandens valymo įrenginiai orą gadina. Bet jei jau ten toks dvokas teritorijoj, tai tikrai gal ne vieta 7 mėn. nėščioms moteriškoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 04 18, 09:56)
Esmė, kad nekibtų prie ketaus keptuvės, reikia labai pataikyti temperatūrą ir žvėriško kiekio aliejaus  blink.gif o aš kaip tik ekologiško nusipirkau už 30 Lt 0,5 L  blink.gif tai nesuderinamas derinys  schmoll.gif be to, koks riebus gaunasi maistas  blink.gif na, dar save apgaudinėju, gal pusė to aliejaus kiekio susigeria į keptuvę, o ne į maistą  biggrin.gif
Tai kolkas laikinai išsitraukiau senąją keptuvę su nuvalgytu teflonu ir mąstau, ką reiks daryt.

mane tai nervina, kad tik šnekama, kad žaislai nuodingi, bet jokio konkretumo, kokie žaislai, kokio gamintojo, kur buvo parduodami. Tai kaip dabar pasitikrint, ar mes kažko tokio negavom dovanų?  rolleyes.gif
šiaip Lietuvoje PRIVALOMA ant etiketės nurodyti, jei genetiškai modifikuota, bet esi įsitikinusi, kad to nesilaikoma.  schmoll.gif

Nežinau kodėl jūs žavitės tomis ketaus keptuvėmis, jei tiek problemų. Gal jos pačios nekenksmingos, bet žvėriškas aliejaus kiekis yra padidintas vartojimas, didelės išlaidos ir padidėjęs cholesterolio kiekis jūsų organizme, argi ne taip? O dar kiek vandens ir indų ploviklio sunaudojama ją plaunant? O kiek laiko tam skiriama? Aš jau minėjau, kad šią problemą išsprendžiau nusipirkus titano keptuvę. Tegu ji nebuvo pigi (285 Lt. 28 cm skersmens), tačiau jau pusmetis aš jai plauti nesunaudojau nė vieno lašo indų ploviklio! Aliejaus sunaudojam minimaliai. Maistas sveikas ir skanus. Net mano anyta, visokių ten pigių tefloninių keptuvių mėgėja, kai nupirkom ir jai titaninę, negali atsidžiaugti (bijojau, kad nepatiks jai labai). Taip kad kol kas be kainos aš nematau titaninių keptuvių trūkumo (prieš pirkdama perėjau 4 pardavėjus ir visko išsiklausinėjau vienoje parodoje, o tik tada apsisprendžiau).

Šios savaitės Atgimine yra straipsnis apie kenksmingus žaislus su visais pavadinimais. Beje, mums Atgimimas eina pusmetį nemokamai (pirkau vieną žodyną ir čia kaip dovana buvo knygų mugėj), tai ėmiau skaityt ir turiu pagirt, kad labai nemažai objektyvios info būna apie ekologiją.
Papildyta:
QUOTE(ingalp @ 2008 04 18, 10:32)
paskaičiau ir aš tą straipsnį g.gif . bet truputį nesupratau, tai kaip ten tada skalbimo režimus įjungt, jei skalavimo nereikia?maždaug paskalbia biški mašina iki skalavimo režimo, tada sustabdai ir persuki iškart ant gręžimo režimo? g.gif  bet tada labai nepatogu, nes reikia būt šalia, būtinai namie, kad nepražiopsot to momento, kai jau skalavimas įsijungia unsure.gif . nu man tai labai nepraktiška schmoll.gif , aš apskritai dažniausiai skalbyklę jungkiu nakčiai arba kur išeidama, kad neburgztų palei ausį kol namie esu biggrin.gif

Aš irgi šito nesupratau. Vienur rašo, kad skalavimas nereikalingas, kitur kad ANTRAS skalavimas nereikalingas, kurio ir taip skalbyklėse nėra. Kad skalavimo nereik, tai čia nesuvokiama man, juk net ir rankom kai tik nuplauni purvą, tai kelis kartus paskalauji, nes kitaip purvas tiesiog nenusiplaus... Vienžo, ši naujovė labai domina, bet lauksim kol kuri nors iš mūsų ją išbandys ir pasakys mums visą tiesą smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ode @ 2008 04 18, 10:52)
Bandėm ožkos pieną, bet poveikis tas pats. Kiek teko skaityti, tai ožkos, avies pienas nelabai daug skiriasi nuo karvės, ir 50% karvės pienui alergiškų žmonių būna alergiški į aniems pienams.

Šio mėnesio Tavo vaike yra straipsnis apie alergiją pienui. Dabar, pasirodo, didesniems vaikams siūlomas pienas su sumažintu laktozės kiekiu. Maniškė irgi buvo žiauriai pienui alergiška, kefyrui ir sojai irgi. Bet apie 4 metus išaugo iš to pamažu ir dabar visai nėra alergijos (bet ir pieno negeria stiklinėm).
Papildyta:
QUOTE(xskix @ 2008 04 18, 13:05)
Bent jau mano mama tai sugeba vietoj dantų pastos rankų kremą užsidėt ir pan.  doh.gif

Čia žinok dar nieko, mano anyta suvalgė visą pakuotę šuns vitaminų, nes manė, kad žmonėms, o kitą kartą apsipurškė visus plaukus pėdų purškalu ir išėjo į balių. Buvo labai nustebus, kad plaukai kažkaip sulipo smile.gif)) Tai juokiaus, kai parodė, ką purškė... Mane moteriškė, kad lakas...
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 04 20, 15:01)
Bent jau SANTE tai duoda nemokamai mėginukus CUP'e. Man irgi nesuvokiama, kaip jie gali kainuoti pinigus, juk jie mėginukai...

Mėginukai neturėtų kainuoti, bet gal jie painiojami su vienkartinėmis pakuotėmis?

QUOTE(Junda @ 2008 04 20, 15:01)
Mes kepimui naudojame tik alyvuogių aliejų, dar labai retai vynuogių kauliukų aliejų, nes visi kiti kepant yra kenksmingi mano šventu įsitikinimu, nemažai apie tai esu skaičius. Be to, visi kiti didina cholesterolio kiekį. Salotoms naudojam irgi alyvuogių arba sezamų aliejų (iš tos stebuklingos krautuvytės Klaipėdoj).

Na ne visai taip. Ar konkretus aliejus tinka kepimui, ar ne, reikia žiūrėti ant pakuotės. Joks augalinis aliejus cholesterolio kiekio negali didinti dėl tos paprastos priežasties, kad tai medžiaga, egzistuojanti tik gyvulinės kilmės produktuose. O sezamo aliejaus jau gali nusipirkti ir ekologiško, ir netgi arčiau mirksiukas.gif , Antakalnio parduotuvė skelbiasi parduodanti, žr. čia
Atsakyti