Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 09 16, 21:22)
Taip sutinku, kad iki 6 menesiu vaikui geriausia miegoti tevu miegamajame, nes tai patys svarbiausi menesiai, taip, pirmuosius 6 menesius mamos pienas yra labai svarbus, nes tai lemia visa eile dalyku, bet ilgiau nera poreikio to daryti  schmoll.gif

Akivaizdu, kad nesate susipazinus su PSO rekomendacijomis 4u.gif Kieno Jus vaikus auginote? Savo vyresnes sesers? Tuomet tikiu, kad savo sesers laikmecio medicininemis ziniomis ir vadovaujates.
Labai nekompetentingai skamba jusu postai.

Tikrai neatsisakyciau aukles, nes nenormalu visa laika skirti tik vaikui, neskiriant jo sau ir vyrui.

O jus manete, kad auginti vaika - tai atsiriboti nuo vyro??? Ir is kur jus traukiate tokias mintis? g.gif

Galiu drasiai pasakyti, kad tikrai negimdyciau be cezario, nebent atsidurciau negyvenamojo saloje  doh.gif,

Sekmes 4u.gif Kai moteriai trisdesimt - tikrai verta jau galvot apie cezari 4u.gif

neatsisakyciau visiskai pampersu, kad tikrai nemaitinciau viesose vietose krutine ir pan. - sitos nuostatos nepakis,

Ir cia Jus vadinate moralinemis nuostatomis, kuriu neverta keisti? Nuobodu turetu buti.

kad ir ka ju cia pasakotumete apie save, nes jusu gyvenime gal ir i kitus dalykus poziuris pasikeite kardinaliai del vienokiu ar kitokiu priezasciu. Juk vieni lengviau paveikiami, kiti -sunkiau (mane paveikti itin sunku, o kai kuriais klausimais neimanoma  schmoll.gif )

Raset, kad esat labai stipri asmenybe. Turbut pati stipriausia, kol neatsiras stipresniu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 16 rugsėjo 2008 - 22:11
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 16, 22:10)
Akivaizdu, kad nesate susipazinus su PSO rekomendacijomis  4u.gif Kieno Jus vaikus auginote? Savo vyresnes sesers? Tuomet tikiu, kad savo sesers laikmecio medicininemis ziniomis ir vadovaujates.
Labai nekompetentingai skamba jusu postai.

siaip jau skaiciau visai nesenai kazkuriame zurnale, jog mokslininkai nustate, kad vaikai maitinti iki 6 menesiu mamos pienu intelektualesni nei nemaitinti ar maitinti trumpiau-tad vadovaujuos labai svieziomis ziniomis, bet matyt, tik mamu zinios yra vertos demesio, o ne mamu -bevertes ir atsilikusios doh.gif

O jus manete, kad auginti vaika - tai atsiriboti nuo vyro??? Ir is kur jus traukiate tokias mintis?  g.gif

Vaikas tevu lovoje nera auklejimas

Sekmes  4u.gif Kai moteriai trisdesimt - tikrai verta jau galvot apie cezari  4u.gif

as taip maniau ir tada kai man buvo 14 ax.gif

Ir cia Jus vadinate moralinemis nuostatomis, kuriu neverta keisti? Nuobodu turetu buti.

o cia moralines nuostatos? Jo, matyt gimdymas be nuskausminamuju tikrai paveikia smegeneles - pieno nedavimas - vaiko teisiu pazeidimas, pampersu neatsisakymas -moralines nuostatos blink.gif Gal vertetu pasidometi kas yra moralines nuostatos, kad zinotum ko vaika mokyti, nes tikrai yra svarbesniu dalykus, kuriu reiketu vaika ismokyti, o ne kad pampersai blogai doh.gif
Atsakyti
ooo, žiūriu koks sujudimas čia dėl to straipsnio bigsmile.gif . man tai nesukėlė jis anei jokio pasipiktinimo. žaviuosi tokiomis mamomis, kurios taip gali atsiduoti savo vaikams, būti tokios "mamiškos", aš deja, turbūt per didelė tinginė esu, todėl negaliu taip blush2.gif
ir neverta čia diskutuoti, kuri mama geresnė / blogesnė. dauguma mamų intuityviai jaučia, kas jos vaikui geriausia. mes pvz irgi miegam su mažiuku, nors jam jau tuoj 2 m. ir nieko blogo tame nematau, vaiką žindžiau iki 1,9 m, todėl nešokinėt naktį iš lovos mums buvo patogiau. o ir tėtukas labai mėgsta apsikabint savo vaikutį ir užmigt. ateis laikas ir pats atpras, atsiskiria vaikai nuo tėvų, užauga ir nori savarankiškumo, kad ir kaip sunku tuo patikėti, jie patys geriausiai žino, kada tai padaryt tongue.gif . vyresnėliui buvo beveik 4 m kai pastatėm lovą atskiram kambary ir pasakėm - va tu jau didelis, tu turi savo kambarį, jame nuo šiol miegosi, kaip didelis žmogus. ir jokių problemų nuo pat pirmos nakties, jis didžiavosi tuo, kad jau yra didelis ir turi SAVO kambarį. ką nors panašaus ir su mažyliu sugalvosim.
na pampersų atsisakyt deja nesugebėjau, esu per didelė tinginė kad terliočiaus su vystyklais tongue.gif . bet žaviuosi mamomis, kurios to netingi, gi tikrai nieko gero užpakalį šutint ta sintetika. apie ekologiškumą jau net kalbėt neverta. kai pagalvoji kiek tonų šiukšlių po savęs palieka kiekvienas kūdikėlis, tai baisu pasidaro doh.gif

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 09 16, 23:24)
siaip jau skaiciau visai nesenai kazkuriame zurnale, jog mokslininkai nustate, kad  vaikai maitinti iki 6 menesiu mamos pienu intelektualesni nei nemaitinti ar maitinti trumpiau-tad vadovaujuos labai svieziomis ziniomis, bet matyt, tik mamu zinios yra vertos demesio, o ne mamu -bevertes ir atsilikusios  doh.gif

šiaip labai geras tinklapis yra www.pradzia.org. ten Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijos surašytos mirksiukas.gif . ir aiškiai parašyta, kad rekomenduojama žindyti iki 2 m mirksiukas.gif
Atsakyti
siaip jau skaiciau visai nesenai kazkuriame zurnale, jog mokslininkai nustate, kad  vaikai maitinti iki 6 menesiu mamos pienu intelektualesni nei nemaitinti ar maitinti trumpiau-tad vadovaujuos labai svieziomis ziniomis, bet matyt, tik mamu zinios yra vertos demesio, o ne mamu -bevertes ir atsilikusios  doh.gif
as taip maniau ir tada kai man buvo 14  ax.gif
o cia moralines nuostatos? Jo, matyt gimdymas be nuskausminamuju tikrai paveikia smegeneles - pieno nedavimas - vaiko teisiu pazeidimas, pampersu neatsisakymas -moralines nuostatos  blink.gif Gal vertetu pasidometi kas yra moralines nuostatos, kad zinotum ko vaika mokyti, nes tikrai yra svarbesniu dalykus, kuriu reiketu vaika ismokyti, o ne kad pampersai blogai  doh.gif

Mokslininkai padarę daugybę klaidų.Tad vaikus auklėjame patys,o ne remiamės jų išvadomis tongue.gif .Kaip kažkas parašė nėra vienodų vaikų.Pati auginu du ir abu jie skirtingi,poreikiai taip pat.O ,kad suprasti kas sveika ,kas ne nereikia didelių žinių.Nenuvertinkite kitų bigsmile.gif
Atsakyti
as taip maniau ir tada kai man buvo 14  ax.gif
o cia moralines nuostatos? Jo, matyt gimdymas be nuskausminamuju tikrai paveikia smegeneles - pieno nedavimas - vaiko teisiu pazeidimas, pampersu neatsisakymas -moralines nuostatos  blink.gif Gal vertetu pasidometi kas yra moralines nuostatos, kad zinotum ko vaika mokyti, nes tikrai yra svarbesniu dalykus, kuriu reiketu vaika ismokyti, o ne kad pampersai blogai  doh.gif

Brangioji, pati ikritote i kitam kasama griovi 4u.gif Cia jus pati taip apibudinote moralines nuostatas - atseit jos nekinta jau daugeli metu, po to pateikete keleta pavyzdziu 4u.gif
Iki 6 menesiu - taip, taciau as apeliavau i jusu sakini, kad ilgiau maitinti nera prasmes. Jus gal zindymo konsultante busite? Kurios vienintelis literaturos saltinis - zurnalas???
Nebesuprantu - tai vaikas tevu lovoje - auklejimas, ar ne, anot jusu? panasu, kad pati susipainiojote savo pamastmuose ir nebezinote kokia jusu nuomone tongue.gif
Jei baiminates, kad vaikas, atejes i jusu ir jusu sutuoktinio lova, jus isskirs, gal neverta isvis gimdyti vaiku su tokiu vyru??? Tos, kas mano, kad teciai tokie nesupratingi ir nemylintys, labai klysta.
Beje, kalbejote apie siu dienu karta, kuri yra labai 'prasta'. O praejusio simtmecio - labai gera? Tai gal isvis griskime i Viktorijos laikus, kai isaukleti vaika reiske palauzti jo valia? Kai i vaikus buvo ziurima kaip i mazuosius suaugusiuosius. Kai didiku vaikus augindavo vien tik 'aukles' ir kurie isaugdavo tokie nevidonai, kokiu reta. Speju, esat vaiku 'auklejimo dirzu' salininke? Tuomet siulyciau paskaityti dar viena zurnala, prieinama visiems neprofesionalams. Sio menesio Moteris 'Dirzo kultui - galas?' Pokalbis su Evaldu Karmaza, mano bendradarbiu, labai kompetentingu psichologu 4u.gif
Atsakyti
Kunigunda, nepyk, bet svetimi vaikai nėra tas pats, kas savi. nesakau, kad tu neturi patirties, neišmanai ar pan. Žinoma, gali turėti savo nuomonę.Bet kaipagimdžiusi gauni oksitocino fejerverką, pasaulis apsiverčia biggrin.gif Kai neturi vaikų, gali žinoti, ko jiems reikia.Kai turi vaiką, jauti ko reikia būtent jam. Žinoma, jei gimdysi cezario pagalba, gal ir negausi toookio hormonų kokteilio. Jie po to pati labai saugosi savo nusistatymus ir neleisi sau jų keisti, gal jie ir liks tokie patys. Bet ar tai yra vertinga? Nesakau, kad nemylėsi savo vaiko. Mylėsi, nes nemylėti neįmanoma. Bet man tas nusistatymų nekeičiamumas neatrodo labai didelė vertybė. Bent jau aš tuo nesididžiuočiau. Man atrodo, kad kaip tik yra verta būti atvirai pasauliui, savo pojūčiams ir keistis, nes tik besikkeisdami mes augame.

Viena, su kuo sutinku, kad vaikomes negalime auklėti. Auklėja gatvė. Čia tokia ironija, bet iš dalies teisinga. Todėl vaikus reikia ne auklėti, o tiesiog besąlygiškai mylėti, priimti. Tada jie bus savarankiškesni, atsparesni tam gatvės auklėjimui.

Turiu tris vaikus. Vyriausioji - labai jautrus vaikas. Tokia ji buvo nuo kūdikystės. Jai reikia ir prisiglausti, ir užmigti kartu, ilgai prašydavo pamaitinti, aprengti. Iš pradžių imdavo neviltis. Bet aš matau, kaip ji vis žengia po žingsnį pirmyn, kai jai ateina laikas. Vidurinioji dabar nenulipa nuo tėtės. tėtė jai yra viskas! Na, o aį nešioju mažylį. Taip, mums su vyru nelieka daug laiko būti dviese. Bet meilė kasdien vis auga. Abipusė. Man kaip tik atrodo, kad tos bendrospareigos kartais labiau suartina, nei galėjimas visą laiką leisti kartu. Na, čia tik mano nuomonė blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 17, 11:52)
...man tas nusistatymų nekeičiamumas neatrodo labai didelė vertybė. Bent jau aš tuo nesididžiuočiau. Man atrodo, kad kaip tik yra verta būti atvirai pasauliui, savo pojūčiams ir keistis, nes tik besikkeisdami mes augame.

drinks_cheers.gif
Visada vertinadavau zmones, kurie sugeba prisipazinti, kad klydo - tai anaiptol nera silpnumo parodymas, o stiprybes.
Labai teisingai, Ziogeli, anksciau pasakete, kad niekas kitas musu taip nekeicia kaip vaikai. Dabar, kai turiu maziuka, man atrodo, kad gyevnimas sudetas is dvieju daliu - iki vaiku ir kai ju jau turi ax.gif

QUOTE(Žiogelis @ 2008 09 17, 11:52)
Bet meilė kasdien vis auga. Abipusė. Man kaip tik atrodo, kad tos bendrospareigos kartais labiau suartina, nei galėjimas visą laiką leisti kartu. Na, čia tik mano nuomonė  blush2.gif

Man irgi taip atrodo. Vaikai labai papildo gyvenima, teikia nenusakomo dziaugsmo, kurio niekuomet nepakeis nei Bahamai, nei slidinejimo kurortai vien tik dviese ax.gif Be to, nebutinai juk keliauti, kur nors dalyvauti tik dviese - vaikas juk budamas tevu neisskiria, o papildo, suformuoja seima. Ji visada galima ir reikia imti kartu su savimi, kad kuo daugiau pamatytu, patirtu, ir tos pirmosios keliones turetu buti su tevais, butent jie turi duoti ta pradzia.

Kunigunda, linkeciau savo busimus vaikus myleti bent tiek, kiek save. Ekologijoj svarbu ne vien tik parabenai, kuriu reiketu vengti tepant krema ant veido 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo me_gustas_tu: 17 rugsėjo 2008 - 12:19
Ai gal jau gana 4u.gif
Argi svarbu kaip kunigunda augins vaikus. Nors butu idomu lotuliukas.gif
Bet pasakymas, kad gimdymas be nuskausminamu paveikia smegeneles, tai hem hem...muset senovej visos moterys pagimdziusios 10 ir daugiau vaiku buvo beprotes blink.gif
Atsakyti
As matau ,kad su kunigunda nera verta diskutuoti, nes ji mokydamasis savo didziuosius mokslus, kuriu net destytoju neatsimena, nesimoko argumentuotai diskutuoti. Ir tai kad jos isitikinimai nesikeicia nuo 14 metu, nu tai cia jokiu diskusiju ir nebegali buti..
O zinai, gal tu tikrai, geriau, negimdyk. Nes mes nuo gimdymo nushokusiais protais ir augindamos psichopatus vaikus, tikrai tavo vargsui vaikui pakenktume mirksiukas.gif

me gustas tu ir ziogelis, labai teisingi, diplomatiski ir argumentuoti pastebejimai thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rhealife: 17 rugsėjo 2008 - 16:07
Brangiosios, siek tiek tolerancijos. Kiekviena turim savo nuomuone su ja ir pasilikim. Nesimuskit lotuliukas.gif

Ziogeli, labai smagai parasei apie savo vaikus wub.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad per stipriai čia dabar įsiaudrino diskusijos. Nes iki jų tiek su viena tiek su kita puse kalbėdavomės ir neatrodė pažiūros tokios kraštutinės. Juk ir nėra.

Tad gal nereik čia tiek skaldyt malkų?

Dabar visos Kunigundą užsipuolėt. Nors ir aš turėčiau kur pasiginčyti su ja dėl kai kurių detalių, tačiau labiausiai noriu pasiginčyti su tomis, kurios internetu dalina tokius patarimus "gal tu geriau negimdyk vaikų, taip jiems bus tik geriau". Manau, kad tiesiog per toli nueita į kraštutinumus.

Gyvenkime toliau draugiškai ir tolerantiškai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 09 17, 17:20)
Man atrodo, kad per stipriai čia dabar įsiaudrino diskusijos. Nes iki jų tiek su viena tiek su kita puse kalbėdavomės ir neatrodė pažiūros tokios kraštutinės. Juk ir nėra.

Tad gal nereik čia tiek skaldyt malkų?

Dabar visos Kunigundą užsipuolėt. Nors ir aš turėčiau kur pasiginčyti su ja dėl kai kurių detalių, tačiau labiausiai noriu pasiginčyti su tomis, kurios internetu dalina tokius patarimus "gal tu geriau negimdyk vaikų, taip jiems bus tik geriau". Manau, kad tiesiog per toli nueita į kraštutinumus.

Gyvenkime toliau draugiškai ir tolerantiškai  drinks_cheers.gif

na gi niekas nieko neuzsipuole. norejom padiskutuoti, o gavosi tik savo isitikinimu gynimas o ne diskusija. o del to vaiku negimdymo, parasiau todel, kad kunigunda taip rase, kad nenori ju gimdyti todel kad bendraamziai jam pakenks. tai toks postas labiausiai mane nustebino bigsmile.gif

Atsakyti