QUOTE(Deimira @ 2008 09 16, 09:24)
Juk pati rašei, kad vaiku neturi, taigi ir patirties neturi. TAŠKAS.
o is kur tu zinai turiu as su vaikais patirties ar ne? Ar vien savo nuosavo vaiko neturejimas jau yra kriterijus aiskinti, kad nieko neismanau. Tavo ziniai, puikiai zinau ka reiskia rankomis skalbiami vystyklai, nes tokiu moderniu skalbiankiu tuomet dar nebuvo, o pampersai vos pasirode ir juos tik nakti teko deti, puikiai zinau ka reiskia visa nakti rekiantis vaikas, nes jam dygsta dantukai ir daugybe dalyku, kuriuos isivaizduoja, kad zino tik gimdziusi

Be jokiu problemu pavykdavo suvaldyti ju kaprizus (tai yra 2 vaikai vienu metu, praktiskai tas pats kas dvynukus tureti), ko nepavykdavo tikriesiems tevams prisiskaiciusiems aibe knygu

Kai kurios matyt gimsta turedamos talenta, o kitoms ir knygos nepadeda
QUOTE(Deimira @ 2008 09 16, 10:00)
nes tėčių meilė dažniausiai pasireiškia materialiniu šeimos aprūpinimu ir šeimos, dukrų taip pat, saugojimu.
aha, o jus atsilygindamos 10 metu viena paskui kita vaikus su savim i lova tempiate, kol vyras neatlaikes iseina pas ta, kuria ne tik materialiai gali aprupinti, bet dar ir lovoje ne trise pabuti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 16, 12:44)
Is jusu postu susidaro ispudis, kad butent sio skyrelio mamos uzaugina agresyvius ir seksualiai iskrypusius vaikus
Gal galetumet nurodyti saltinius, konferenciju/seminaru pavadinimus, destytoju pavardes??? Nes matai, taip jau atsitiko, kad ir mes esame studijavusios psichologija, ir psichiatrijos ragave

Gal kartais teko net kartu kur nors pastudijuoti?
Ka baigiau -tai neviesinsiu, nes tai mano asmeninis reikalas. Taip, nesu nei diplomuota psichologe, nei psichiatre, mokslus baigiau gan senokai, kiek pamenu psichiatrija deste Damijonaitiene (ar kazkas panasaus). Kitu pavardes reiktu susirasti studiju laiku uzrasuose, kaip ir info, kuria tuomet yra teke skaityti - gal kada iki to kampo ir nusigausiu, siuo metu turiu ir svarbesniu darbu nei kazkam kazka irodineti.
Pirmiausia, kalbedama neturejau ne vienos is jusu konkreciai, antra, nesu kaltinusi seksualiniu iskrypeliu auginimu, nes seksualiniai nukrypimai ar sutrikimai-nereiskia visuotinai priimtu iskrypimu. Taciau, taip, tobulos mamytes, nepaleidziancios savo vaiku is ranku ar akiu 24 valandas ir dar iki 2-3 (ar daugiau metu) miegodama kartu su juo tevu lovoje - gali salygoti aplinkybes ateityje del vaiku agresyvumoa, ziaurumo, uzdarumo ir daugybes kitu dalyku, bet tai jau jusu galimos problemos. As zinau kaip to isvengti, todel vienintelis mano nenoras tureti vaiku yra nulemtas to, kad as negalesiu uztikrinti, kad mano vaikui nedarys neigiamos itakos jo bendramziai, is kitu seimu

(moksliskai nustatyta, kad siandieniai vaikai yra prastesni uz ankstesniu kartu - tiek intelektu, tiek atsparumu ligoms, vos ne kas antras vaikas yra alergiskas "viskam", didelis agresyvumas ir visa kita puokste + tevu isivaizdavimas, kad vaiku auklejimas yra ju paciu reikalas)
Niekas nesako, kad vaiku nereikia myleti, kad negalima ju buciuoti ar priglausti, kad nereikia ju guosti ar susapnavus bloga sapna/ segant/ patyrus stresa pasiguldyti ir savo lova, bet viskam yra ribos, o 24 valandos paaukotos vaikui - neliks be pasekmiu (tame tarpe ir neigiamu).
Ne viena, mano kolege (turinti vaiku), masto gan panasiai kaip as ir dziaugiasi seimynine laime, nes supranta, kad tevu lova yra skirta isimtinai teciui ir mamai, o vaikas ten tik reto svecio teisemis gali apsilankyti.
Del manes, tai galite sau manyti, kad esu nieko neismananti kvailele ir t.t. bet aplinkiniai vertina mano patarimus, tiek vaiku auginimo, tiek asmeniniu santykiu sferoje ir jais vadovaujasi
Gal diskusija verciau prateskime po kokiu 10 metu -tada ir bus matyti, kas ir kaip?