Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 13, 18:19)
Kita vertus pasidomejau siek tiek ir kitu skiepu nauda, sakau gal verta padiskutuot ir sia tema g.gif:
Pradziai paskaitykim cia:
http://www.homosanit...alvos_smegenims
http://www.homosanit...isakymo_motyvai
http://www.homosanit..._vakcinu_kureju

Įdomios nuorodos, verta pasiskaityti ir žinoti. Tačiau aš visada "balsuosiu" už skiepus. Paprasčiausias naudos ir žalos svėrimo principas ir asmeniniame, ir visuotiniame lygmenyje. Kas būtų jei visi nebesiskiepytų? Aišku sunku tiksliai pasakyti, bet skiepai padėjo ne vienos epidemijos ir luošinančių ligų plitimui ir prevencijai. Sutinku su viena čia pasisakiusia mamyte - kad neapsiims tokios atsakomybės dėl grėsmingos gyvybei arba sukeliančios rimtas pasekmes sveikatai ligos prevencijos atsisakymo. Aišku kad skiepai nėra saldainis, aišku kad kaip ir kiekviena medicininė procedūra turi savo riziką, savo neigiamą poveikį, kartais neužtikrina maksimalios apsaugos, bet mano manymu nauda akivaizdžiai didesnė. Galų gale ir nemaža valstybinių pinigėlių suma skiriama skiepams privalo atsipirkti - sumažinti išlaidas vaikų gydymui ir jei tai statistiškai būtų taip nuostolinga vargu ar tai būtų vykdoma tokiu plačiu mastu. Galų gale vaikas juk ne vienas gyvena - susiduria su daugybe žmonių (gal ir tų pačių neskiepytų), ir jei tuo metu "nenuskriaudžiam" savo vaiko, tai gali padaryti sergantys.
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 13, 12:34)
Na nesulygnama man cia - ugis ir pieno liaukos  schmoll.gif
Mes nekalbam apie krastutinius atvejus, kai del ligos (pvz. onkologines), rimtos operacijos, pieno liauku disfunkciju moteris negali maitint naturaliai. Kalbam tik apie sveikas, gimdziusias moteris. (apie negimdziusiu moteru laktacija reiktu dometis atskirai)
O jei pienuko tikrai sumazeja, nes taip buna tikrai (del to niekas cia nesigincija), ji reikia sugrazinti i vieta atitinkamais budais.
Laktacija yra sugazinamas dalykas, net tais atvejais, kai pienas buvo visiskai dinges (zinoma, nuo paskutinio maitinimo neturi praeiti metai  biggrin.gif ) Gamta yra taip sutvarkiusi, kad moteris gali persigalvoti del maitinimo, atstatyti laktacija, bet svarbu nepralaukti 'termino' - kazkur esu skaiciusi, kad tas laikotarpis nuo pieno visisko dingimo (paskutiniu lasu, tarkim kokiu 2 ml per para) yra berods 2 savaites. Kelias ilgas ir sunkus. Ne vienai jis nera lengvas, ne viena nesijaucia drasiai. Oi kiek baimiu as turejau  blush2.gif
O kelios is musu imasi kokiu nors veiksmu? Kaip Egle Markuniene raso savo knygose - praktiskai ne viena. Jos nieko nedaro. Pieno nebuvima, jo dingima priima kaip norma, kurios nereikia taisyti. Atstatyti laktacija galima ja skatinant, tai pagrindinis kelias, tai visiskai ne tas, ka daro dauguma - geria kmynu arbata, valgo chalva ir pan doh.gif Su laktacijos skatinimu tai mazai turi ka bendro ax.gif Esme tame, kad mazai moteru apskritai ka nors daro, kai pieno pradeda mazeti ir jis palaipsniui dingsta. O didziausia problema tai, kad ju seimos nariai ju neremia ir absoliuciai nepalaiko zindymo klausimu  doh.gif Cia tiek moters, tiek vaiko teisiu pazeidimas. Vaikscioti is paskos ir bambeti, kad tu blogai darai ta ir ana  doh.gif Jiems daug paprasciau atrodo paimti misinuka. Kaip mano akusere vienos mano drauges vyrui pasake - misinuku galit balinti sau kava, o ne vaika valgydinti  biggrin.gif Zindymas yra sunkus ir sudetingas dalykas, reikalaujantis daug pasiaukojimo, butent todel si darba gamt skyre moteriai, o ne vyrui - jie NIEKADA nesugebetu to padaryti -neturetu tiek kantrybes ir stiprybes. Ne musu vyrams, seimos nariams reikia vaikus ismaitinti, tad ir ne jiems spresti, kuom ir kada valgydinti leliukus  doh.gif
Na bet neissipleskim labai, apie zindyma yra atskiras skyrelis  4u.gif
Jauciu, dabar tasysit mane per kelis puslapius  blush2.gif  rolleyes.gif

Cia manes Me_gustas_tu nesupratai. As pateikiau kaip pavyzdi, kad kaip galima patiketi statistikos skaiciais, kai jie nezinia is kur paimti. Juk net kiekviena valstybe veda savo statistinius duomenis. Kai kuriu valstybiu duomenys gali koordinaliai skirtis. Pavyzdyje pateikiau japonus, nes ju kultura ir gyvensena be galo skiriasi, nuo, tarkim, lietuviu. Daugybe veiksniu itakoja statistikos duomenu rezultatus. Kitoks rezultatas gautusi darant ta pacia apklausa bet po desimties metu, taip pat skirtingo zmoniu skaiciaus ir t.t. Turejau omeny, kad visiskai ne tas pats, jei statistikos skaiciukus isves apklausus 100 moteru Lietuvoje ir 1000 moteru Amerikoje. Na, gal dabar pagavot minti rolleyes.gif As irgi vat kazkur girdejau, kad amerikieciai dazniau daro cezario pjuvius nei europieciai blink.gif Zodziu, statistinis duomenis reikia taikyti savo salies, o ne is kazkur surasta info apie 99 procentus.
Skamba komerciskai tie 99%. Cia kai valymo priemone nuzudo 99% mikrobu arba kai puodas kainuoja 99,99Lt biggrin.gif Magiskas skaicius, ane? lotuliukas.gif
Dar prisiminiau idomu pasakyma is vienos laidos:

"Didesne tikimybe, kad pasnekovas patikes Jusu zodziais, jei sakinyje panaudosite statistinis duomenis. Suveikia 90 procentu atveju..." biggrin.gif

Beja, kai man buvo sunkumai su maitinimu pienu, as nesedejau sudejus rankas, jau pasakojau
Bet yra juk daugybe priezasciu, kodel moteriai dingsta pienas. Tai gali buti ne tik artimuju, bet ir mediku nesupratingumas, gali buti del streso, del nuovargio, nel nemokejimo/nezinojimo kaip elgtis, pagaliau del depresijos! Nemanau, kad reikia smerkti tas, kurios susikloscius nepalankioms salygoms nesugebejo ismaitinti kudikio savo pienu. Didelis noras sveikitinas, bet kartais nepavyksta ir tiek verysad.gif Ir nereikia sakyti, kad "nedare nieko", juk nezinot kitu situacijos ir ka is tikruju jos dare ir ko - ne blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viola fiola: 14 rugsėjo 2008 - 07:36
QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 14, 08:35)
Cia manes Me_gustas_tu nesupratai. As pateikiau kaip pavyzdi, kad kaip galima patiketi statistikos skaiciais, kai jie nezinia is kur paimti. Juk net kiekviena valstybe veda savo statistinius duomenis. Kai kuriu valstybiu duomenys gali koordinaliai skirtis. Pavyzdyje pateikiau japonus, nes ju kultura ir gyvensena be galo skiriasi, nuo, tarkim, lietuviu. Daugybe veiksniu itakoja statistikos duomenu rezultatus. Kitoks rezultatas gautusi darant ta pacia apklausa bet po desimties metu, taip pat skirtingo zmoniu skaiciaus ir t.t. Turejau omeny, kad visiskai ne tas pats, jei statistikos skaiciukus isves apklausus 100 moteru Lietuvoje ir 1000 moteru Amerikoje. Na, gal dabar pagavot minti  rolleyes.gif As irgi vat kazkur girdejau, kad amerikieciai dazniau daro cezario pjuvius nei europieciai  blink.gif Zodziu, statistinis duomenis reikia taikyti savo salies, o ne is kazkur surasta info apie 99 procentus.
Skamba komerciskai tie 99%. Cia kai valymo priemone nuzudo 99% mikrobu arba kai puodas kainuoja 99,99Lt  biggrin.gif Magiskas skaicius, ane?  lotuliukas.gif
Dar prisiminiau idomu pasakyma is vienos laidos:

"Didesne tikimybe, kad pasnekovas patikes Jusu zodziais, jei sakinyje panaudosite statistinis duomenis. Suveikia 90 procentu atveju..."  biggrin.gif

Beja, kai man buvo sunkumai su maitinimu pienu, as nesedejau sudejus rankas, jau pasakojau
Bet yra juk daugybe priezasciu, kodel moteriai dingsta pienas. Tai gali buti ne tik artimuju, bet ir mediku nesupratingumas, gali buti del streso, del nuovargio, nel nemokejimo/nezinojimo kaip elgtis, pagaliau del depresijos! Nemanau, kad reikia smerkti tas, kurios susikloscius nepalankioms salygoms nesugebejo ismaitinti kudikio savo pienu. Didelis noras sveikitinas, bet kartais nepavyksta ir tiek  verysad.gif Ir nereikia sakyti, kad "nedare nieko", juk nezinot kitu situacijos ir ka is tikruju jos dare ir ko - ne  blink.gif

Viola fiola, tikrai nesmerkiu schmoll.gif Tu juk ismaitinai saviske, ir ne taip trumpai, kiek pamenu g.gif O kiek yra motinu, kurios maitina tik pora dienu, o tada nusprendzia, kad nebemaitins! Va apie tokias kalbejau. Na bent keleta menesiu pamaitintu...nereikia sau keltis labai aukstu tikslu (kaip cia jau kazkas rase), viskas po truputi, kiekvienam savo. Ir nereikia saves grauzti - juk pavyko puikiai mirksiukas.gif
O del to nieko nedarymo, tikra tiesa kai kuriais atvejais (kalbu apie man zinomas situacijas, is savo ir savo draugiu patirties plius info, kuria skaiciau, kas skaite, manau galetu atpazint kokie tai saltiniai). Turiu keleta pazistamu, kurios tiesiog nerastingos sitoje srityje. Dare kaip joms liepe ju mamos ir anytos. Tiek ir temaitino. Vienai sake, kad nemaitink, nes krutine bus negrazi. Todel jau antra para po gimdymo gere vaistus, stabdancius laktacija. Kita neistvere pirmosios pieno krizes ir nutrauke, nors pieno dar buvo is tiesu...O mediku neklause...Nes yra skeptikes. Visiskai kategoriskos. Gyvena kazkokiais mitais ir legendomis. Na kaip galima medicinos srityje susikurti savas taisykles, gydymo metodus, savo statistikas isvedineti??? Vien tik 'logical falacies' - atseit jei vienas negras mane nuskriaude, vadinas visi negrai blogi biggrin.gif Aisku, buna ir mediku klaidu...
Panasu, kad as kaip ir visos nemegstu krastutinumu biggrin.gif
Del geru noru drinks_cheers.gif Jie cia ko gero svarbiausi.
Ir del statistikos tikrai drinks_cheers.gif Cia panasiai kai raso - patikekit, zinau ka sakau lotuliukas.gif Manau, kad visos cia zino ka sako biggrin.gif Tos kurios nezino, is viso cia neraso biggrin.gif Bet vis tiek - viena zino geriau uz kita lotuliukas.gif
Nu baigiam. Gyvenkim draugiskai group.gif
Atsakyti
Na ne is ekoblogo, bet vis tiek geras straipsnis:
http://www.delfi.lt/...php?id=18529690
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 15, 11:14)
Na ne is ekoblogo, bet vis tiek geras straipsnis:
http://www.delfi.lt/...php?id=18529690
4u.gif

Jo, šitas geras. Pagal jį esu tikra lietuvaitė, kurios protėviai nebadavo lotuliukas.gif Dar dėl tų besiliekninančių būsimų mamų, tai turiu gyvą pavyzdį. Mano draugės mama vieno po kito susilaukė trijų vaikų. Pirma dukra vidutinio sudėjimo, antra (mano draugė) - visiškas šakaliukas. Kai jos susilaukė mama susirgo anoreksija. O po metų į pasaulį atėjo jaunasis broliukas - nuo pat vaikystės visiškas burbulas, ir dabar, jau suaugęs gana nutukęs, pagal sudėjimą visai nepanašus į savo šeimą. Aišku, ir valgo atitinkamai - čipsai, riebi kiauliena be garnyro ir pan.
poster_offtopic.gif Visada mielai perskaitau straipsnius ar pažiūriu laidas su Janina Tutkuviene. Pirmame kurse lankiau vieną jos vedamą paskaitą, tai iki šiol yra mėgstamiausia mano ir beveik visų MF studentų dėstytoja. Žmogus mylintis savo darbą ir kritiškai žiūrintis į žmonių tuštybes (kai didžiausia gyvenimo tragedija tampa celiulitas ir kiti bereikšmiai dalykai) Beje, man rodos, savo vaiką irgi su vystykliukais augino, nes labai kritiškai žiūrėjo į tas reklamas, kur bamblys savo kojom neša mamai Hugies mega paką į pirkinių krepšį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 13, 12:16)
O jums rekomenduociau niekada nesakyti 'niekada'  4u.gif

as labai stipri asmenybe, todel mano "niekada" butu sunku paversti "galbut". Esmines nuostatos nekinta nuo paauglystes, o nuo to laiko labaaaaaaaaaai daug vandens nutekejo mirksiukas.gif

QUOTE(Karolytė @ 2008 09 13, 12:23)
O va dėl vystyklų, tai jų rankom skalbti nereikia, jeigu skalbiankę turi lotuliukas.gif ir pvz. visai be ryšio tempti maišus vienkartinių į šiukšlinę kasdien, tas tai tikrai užkniso doh.gif

o as maniau, kad ekologiskos mamos skalbia tik rankom ir svelniausiu ukisku muilu blink.gif Bent jau as savo apatiniu niekada neplaunu net ir ekologiskais milteliais schmoll.gif

QUOTE(dilditele @ 2008 09 13, 14:36)
Neisivaizduoju kaip man reiketu keltis nakti ruosti misinuka, o cia kyst papuka.

nakti sutinku, bet kaip jau sakiau, paciai yra absoliuciai nepriimtinas maitinimas kavinese, net ir po devyniom skarom schmoll.gif

QUOTE(Deimira @ 2008 09 13, 16:49)
Ir jokia čia ne trauma Liepos vaikui, ir pasaulį pažins ir nuo mamos atėjus laikui atsiplėš. thumbup.gif

Labai klysti, jei manai, kad toks vaikas nera traumuojamas. Nepamirsk, kad jis berniukas ir toks nuolatinis isikabinimas ne tik i mamos sijona, bet ir i "papa" + miegojimas kartu - gali tureti net labai rimtu pasekmiu vaikui uzaugus, neretai tai gali salygoti ir vaiku seksualinius nukrypimus bei sutrikimus -todel mamu meile berniukams turetu buti "protinga", nes jokia ne paslaptis,kad vyru seksualiniu problemu ar nukrypimu priezastis daznai buna ju motinu elgesys vaikysteje - paauglysteje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 09 15, 20:15)

Labai klysti, jei manai, kad toks vaikas nera traumuojamas. Nepamirsk, kad jis berniukas ir toks nuolatinis isikabinimas ne tik i mamos sijona, bet ir i "papa" + miegojimas kartu - gali tureti net labai rimtu pasekmiu vaikui uzaugus, neretai tai gali salygoti ir vaiku seksualinius nukrypimus bei sutrikimus -todel mamu meile berniukams turetu buti "protinga", nes jokia ne paslaptis,kad vyru seksualiniu problemu ar nukrypimu priezastis daznai buna ju motinu elgesys vaikysteje - paauglysteje  doh.gif

Nelabai sutikciau su tokiais issireiskimais. Ka reiskia motinu elgesys vaikysteje pridare vaikui seksualiniu problemu g.gif As skaiciau, ir tam pritariu, kad kuo daugiau meiles ir artumo vaikas gaus vaikysteje, tuo jam maziau truks bile kokios meiles veliau gyvenime. tuo stabilesne psichika susiformuos ir savisaugos jausmas.
Apie kazkoki motinu elgesi, turbut paskaitete kokiam tai jav tyrime, kur kokiu nors seksopatu elgesys paaiskinamas tuo, kad motina ji grabaliojo kur nereikia, arba renge mergaitiskom suknytem. cia yra nukrypimai. o meiles per daug tikrai, manau, nebus per daug. Ta raso ir naujausi psichologiniai tyrimai.
ir vaikas gali miegoti su tevai tiek kiek norisi visai seimai...
nesakau kad as leisiu miegot vaikui ilgai, ir dabar jis beveik nemiega. bet jei jam norisi, visada isileidziu i lova, ir leidziu but kol jis pats sutinka grysti i savo lovyte. o kaip kam geriau/patogiau tegu taip ir daro. bet pareiskimas, kad vaikas del tokio prisirisimo bus sutraumuotas - visiskas snipstas.
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2008 09 15, 21:31)
Apie kazkoki motinu elgesi, turbut paskaitete kokiam tai jav tyrime, kur kokiu nors seksopatu elgesys paaiskinamas tuo, kad motina ji grabaliojo kur nereikia, arba renge mergaitiskom suknytem.

nezinau apie koki tyrima kalbi, nes jo tikrai nesu skaiciusi ir kalbedama tikrai neturejau omeny mamos istvirkusio elgesio -jokio glostymo ar rengimo mergaitiskais rubais -tai visai kiti dalykai schmoll.gif, to visai nereikia, kad vaikas veliau nesugebetu uzmegzti santykiu su moterim ar turetu kitokiu sutrikimu
Nors vaiku neturiu ir gal ju neturesiu, bet psichologija ir psichiatrija visada domejausi, plius teko tureti ir kitu kursu, kuriu metu vienaip ar kitaip buvo diskutuojama del motinu elgesio itakos, nes vaiko pasamoneje isiraso tam tikras "veiklos metodas" ir kaip viskas pasisuks priklauso dar ir nuo vaiko temperamento mirksiukas.gif Vienam vaikui motinos nuolatinis buvimas salia nepadarys jokios neigiamos itakos, o kitam - taip. Net ir labai myletu mamu berniukai, kurie namuose nera mate smurto, gali tapti smurtautoju, bet tema ne apie tai -todel nenoriu cia issiplesti.
Kaip daug kartu cia perskaiciau -jus pacios geriausiai zinote kaip auginti savo vaikus -tad galiu tik palinketi sekmes, bet nepersistengti, nes kas jau kas, o vaiku agresyvumas siai dienai yra nesuvokiamo masto, ir toli grazu jie nera is asocialiu seimu schmoll.gif , o net labai mamyciu mylimi (ir pienelio iki metu gave, ir pampersu mazai mate ir prie mamos sono iki 6 metu pratupeje) ir uz savo ziauru elgesi - per galveles paglostomi doh.gif. Pabandykite atsakyti sau -is kur pas tokius vaikus tiek agresyvumo ir ziaurumo, juk tiek meiles .......
Papildyta:
Jei tureciau vaiku, po 6 menesiu vaikas butu iskeldintas i savo kambari
Atsakyti
Nu nesusilaikiau. Kunigunda, žavingiausia, kai žmonės aiškina tokius dalykus, apie kuriuos neturi jokio supratimo ir patirties ax.gif Tada nuomonė būna pati svariausia brunette.gif
Atsakyti
QUOTE(obuoliux @ 2008 09 15, 22:55)
Nu nesusilaikiau. Kunigunda, žavingiausia, kai žmonės aiškina tokius dalykus, apie kuriuos neturi jokio supratimo ir patirties  ax.gif  Tada nuomonė būna pati svariausia  brunette.gif

blink.gif o mes pazistamos? tu zinai ka esu studijavus, ko ne? Zinai kokie buvo mano vertinimai ir kodel?
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 09 15, 23:02)
blink.gif  o mes pazistamos? tu zinai ka esu studijavus, ko ne? Zinai kokie buvo mano vertinimai ir kodel?

Juk pati rašei, kad vaiku neturi, taigi ir patirties neturi. TAŠKAS.

Buvo ir nevienas toks, kuris mane ir mano vaikus kritikavo, kai savo sūnus auginau, lygiai iki tol, kol savų susilaukė, o tada ir atsiprašė.
Taip būna visada, aš taip pat kai mano draugė vaikiuka augino irgi dažnai sakydavau: och, siaubas, kaip taip galima, nu aš jau taip negalėčiau, nedaryčiau, kaip ji auklėja (neauklėja) to savo vaiko........ cool.gif Ir atsiprašiau jos, kai susilaukiau pirmojo sūnelio. ax.gif Greičiausiai ir neimanoma suprasti, to ko nepatiri savo kailiu, vaikų auginimas ir auklėjimas vienas iš ryškiaiusių pavyzdžių.
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2008 09 15, 20:15)

Labai klysti, jei manai, kad toks vaikas nera traumuojamas. Nepamirsk, kad jis berniukas ir toks nuolatinis isikabinimas ne tik i mamos sijona, bet ir i "papa" + miegojimas kartu - gali tureti net labai rimtu pasekmiu vaikui uzaugus, neretai tai gali salygoti ir vaiku seksualinius nukrypimus bei sutrikimus -todel mamu meile berniukams turetu buti "protinga", nes jokia ne paslaptis,kad vyru seksualiniu problemu ar nukrypimu priezastis daznai buna ju motinu elgesys vaikysteje - paauglysteje  doh.gif

Visiškai nesutinku su šia tavo nuomone. Tikiu, kad "neprotinga" ir "nukrypusi" meilė ar aplamai iškrypes elgesys su vaiku įtakoja iškrypusį vaiko seksualinį ir protinį vystimasį. Bet tiesiog meilė, negali sugadinti vaiko. Minėtuose pavyzdžiuose, kur išaugo agresyvūs vaikai, nors buvo "laabai mylėti" ir papu ilgai maitinti, dėl jų agresyvumo, greičiausiai buvo kalta ne mamos meilė, o kiti veiksniai.
Kaip tada paaiškinsi, moterų seksualinių problemų ir nukrypimų atsiradimą, juk tokių irgi būna.
Mes savo vaikus mylim, papuku maitinam, kartu su jais miegam arba ne (nuo situacijos, vaiko ramumo naktį ir kt. veiksnių priklauso), glostom ir bučiuojam, juk nepriklausomai nuo to ar sūnus tai ar dukra.
Gal dukrų seksualines problemas nulemia per didelė tėčių meilė joms, kas pasitaiko laaabai retai, nes tėčių meilė dažniausiai pasireiškia materialiniu šeimos aprūpinimu ir šeimos, dukrų taip pat, saugojimu.
Atsakyti