QUOTE(me_gustas_tu @ 2008 09 13, 12:34)
Na nesulygnama man cia - ugis ir pieno liaukos
Mes nekalbam apie krastutinius atvejus, kai del ligos (pvz. onkologines), rimtos operacijos, pieno liauku disfunkciju moteris negali maitint naturaliai. Kalbam tik apie sveikas, gimdziusias moteris. (apie negimdziusiu moteru laktacija reiktu dometis atskirai)
O jei pienuko tikrai sumazeja, nes taip buna tikrai (del to niekas cia nesigincija), ji reikia sugrazinti i vieta atitinkamais budais.
Laktacija yra sugazinamas dalykas, net tais atvejais, kai pienas buvo visiskai dinges (zinoma, nuo paskutinio maitinimo neturi praeiti metai
) Gamta yra taip sutvarkiusi, kad moteris gali persigalvoti del maitinimo, atstatyti laktacija, bet svarbu nepralaukti 'termino' - kazkur esu skaiciusi, kad tas laikotarpis nuo pieno visisko dingimo (paskutiniu lasu, tarkim kokiu 2 ml per para) yra berods 2 savaites. Kelias ilgas ir sunkus. Ne vienai jis nera lengvas, ne viena nesijaucia drasiai. Oi kiek baimiu as turejau
O kelios is musu imasi kokiu nors veiksmu? Kaip Egle Markuniene raso savo knygose - praktiskai ne viena. Jos nieko nedaro. Pieno nebuvima, jo dingima priima kaip norma, kurios nereikia taisyti. Atstatyti laktacija galima ja skatinant, tai pagrindinis kelias, tai visiskai ne tas, ka daro dauguma - geria kmynu arbata, valgo chalva ir pan
Su laktacijos skatinimu tai mazai turi ka bendro
Esme tame, kad mazai moteru apskritai ka nors daro, kai pieno pradeda mazeti ir jis palaipsniui dingsta. O didziausia problema tai, kad ju seimos nariai ju neremia ir absoliuciai nepalaiko zindymo klausimu
Cia tiek moters, tiek vaiko teisiu pazeidimas. Vaikscioti is paskos ir bambeti, kad tu blogai darai ta ir ana
Jiems daug paprasciau atrodo paimti misinuka. Kaip mano akusere vienos mano drauges vyrui pasake - misinuku galit balinti sau kava, o ne vaika valgydinti
Zindymas yra sunkus ir sudetingas dalykas, reikalaujantis daug pasiaukojimo, butent todel si darba gamt skyre moteriai, o ne vyrui - jie NIEKADA nesugebetu to padaryti -neturetu tiek kantrybes ir stiprybes. Ne musu vyrams, seimos nariams reikia vaikus ismaitinti, tad ir ne jiems spresti, kuom ir kada valgydinti leliukus
Na bet neissipleskim labai, apie zindyma yra atskiras skyrelis
Jauciu, dabar tasysit mane per kelis puslapius
Cia manes Me_gustas_tu nesupratai. As pateikiau kaip pavyzdi, kad kaip galima patiketi statistikos skaiciais, kai jie nezinia is kur paimti. Juk net kiekviena valstybe veda savo statistinius duomenis. Kai kuriu valstybiu duomenys gali koordinaliai skirtis. Pavyzdyje pateikiau japonus, nes ju kultura ir gyvensena be galo skiriasi, nuo, tarkim, lietuviu. Daugybe veiksniu itakoja statistikos duomenu rezultatus. Kitoks rezultatas gautusi darant ta pacia apklausa bet po desimties metu, taip pat skirtingo zmoniu skaiciaus ir t.t. Turejau omeny, kad visiskai ne tas pats, jei statistikos skaiciukus isves apklausus 100 moteru Lietuvoje ir 1000 moteru Amerikoje. Na, gal dabar pagavot minti
As irgi vat kazkur girdejau, kad amerikieciai dazniau daro cezario pjuvius nei europieciai
Zodziu, statistinis duomenis reikia taikyti savo salies, o ne is kazkur surasta info apie 99 procentus.
Skamba komerciskai tie 99%. Cia kai valymo priemone nuzudo 99% mikrobu arba kai puodas kainuoja 99,99Lt
Magiskas skaicius, ane?
Dar prisiminiau idomu pasakyma is vienos laidos:
"Didesne tikimybe, kad pasnekovas patikes Jusu zodziais, jei sakinyje panaudosite statistinis duomenis. Suveikia 90 procentu atveju..."
Beja, kai man buvo sunkumai su maitinimu pienu, as nesedejau sudejus rankas,
jau pasakojau
Bet yra juk daugybe priezasciu, kodel moteriai dingsta pienas. Tai gali buti ne tik artimuju, bet ir mediku nesupratingumas, gali buti del streso, del nuovargio, nel nemokejimo/nezinojimo kaip elgtis, pagaliau del depresijos! Nemanau, kad reikia smerkti tas, kurios susikloscius nepalankioms salygoms nesugebejo ismaitinti kudikio savo pienu. Didelis noras sveikitinas, bet kartais nepavyksta ir tiek
Ir nereikia sakyti, kad "nedare nieko", juk nezinot kitu situacijos ir ka is tikruju jos dare ir ko - ne