QUOTE(Viola fiola @ 2008 09 11, 13:08)
As nelabai tikiu tokiais statistiniais duomenimis kurie sako 99%. Kodel ne 97,5 pvz?
Dargi smalsu KIEK, KOKIU shaliu, KOKIO amziaus moterys buvo istirtos ir KELINTAIS METAIS?
Jei kas isvestu statistinio japono ugio vidurki 1976 metais ir teigtu, kad viso pasaulio zmoniu vidutinis ugis yra mazdaug kokie 1,56 m, tai cia chi chi chi
Skaiciau tokius supermamu postus, kad "kam Jus nusitraukinejat piena ar maitinat misinuku? STAI AS va matinu savo pienu metus, pieno upes teka. Nesuprantu kodel Jus taip nedarot"
cia mazdaug, perfrazavau. Zinoma, sotus alkano neuzjaucia. Buna juk ivairiu situaciju ir tikrai nebuna to pieno
Na nesulygnama man cia - ugis ir pieno liaukos
Mes nekalbam apie krastutinius atvejus, kai del ligos (pvz. onkologines), rimtos operacijos, pieno liauku disfunkciju moteris negali maitint naturaliai. Kalbam tik apie sveikas, gimdziusias moteris. (apie negimdziusiu moteru laktacija reiktu dometis atskirai)
O jei pienuko tikrai sumazeja, nes taip buna tikrai (del to niekas cia nesigincija), ji reikia sugrazinti i vieta atitinkamais budais.
Laktacija yra sugazinamas dalykas, net tais atvejais, kai pienas buvo visiskai dinges (zinoma, nuo paskutinio maitinimo neturi praeiti metai
) Gamta yra taip sutvarkiusi, kad moteris gali persigalvoti del maitinimo, atstatyti laktacija, bet svarbu nepralaukti 'termino' - kazkur esu skaiciusi, kad tas laikotarpis nuo pieno visisko dingimo (paskutiniu lasu, tarkim kokiu 2 ml per para) yra berods 2 savaites. Kelias ilgas ir sunkus. Ne vienai jis nera lengvas, ne viena nesijaucia drasiai. Oi kiek baimiu as turejau
O kelios is musu imasi kokiu nors veiksmu? Kaip Egle Markuniene raso savo knygose - praktiskai ne viena. Jos nieko nedaro. Pieno nebuvima, jo dingima priima kaip norma, kurios nereikia taisyti. Atstatyti laktacija galima ja skatinant, tai pagrindinis kelias, tai visiskai ne tas, ka daro dauguma - geria kmynu arbata, valgo chalva ir pan
Su laktacijos skatinimu tai mazai turi ka bendro
Esme tame, kad mazai moteru apskritai ka nors daro, kai pieno pradeda mazeti ir jis palaipsniui dingsta. O didziausia problema tai, kad ju seimos nariai ju neremia ir absoliuciai nepalaiko zindymo klausimu
Cia tiek moters, tiek vaiko teisiu pazeidimas. Vaikscioti is paskos ir bambeti, kad tu blogai darai ta ir ana
Jiems daug paprasciau atrodo paimti misinuka. Kaip mano akusere vienos mano drauges vyrui pasake - misinuku galit balinti sau kava, o ne vaika valgydinti
Zindymas yra sunkus ir sudetingas dalykas, reikalaujantis daug pasiaukojimo, butent todel si darba gamt skyre moteriai, o ne vyrui - jie NIEKADA nesugebetu to padaryti -neturetu tiek kantrybes ir stiprybes. Ne musu vyrams, seimos nariams reikia vaikus ismaitinti, tad ir ne jiems spresti, kuom ir kada valgydinti leliukus
Na bet neissipleskim labai, apie zindyma yra atskiras skyrelis
Jauciu, dabar tasysit mane per kelis puslapius