QUOTE(Deimira @ 2008 08 13, 12:30)
Tikrai jau esame diskutavę šia tema šiame subforume, gal prie maisto?
Mano nuomonė vienareikšmė - grėsmė išpūsta be jokio reikalo.
Salmonelės žūna kepant, verdant. Juk ir taip valgydami žiūrim, kad šašlai gerai iškepę būtų, ar ne?
Be to, pagalvokim, juk žmogus nesileidžia nuolatos antibiotikų, kad neduok dieve jokia zaraza neprikibtų. Kaip tik visi gydytojai sako, kad tai kenkia. Tai kodėl gyvuliams reikia?

Nesąmonė. Susirgę gyvuliai ekologiniuose ūkiuose turi būti gydomi kaip ir žmonės tuomet, kai to reikia, o ne visuomet reikia ar nereikia.
Be to, nuo salmoneliozės ir trichineliozės tikrina tarnybos visą mėsą, patenkiančią į oficialias prekybos vietas.
Jei dar pats prisižiūri, nevalgai iš beliakur mėsos (bet iš kur žinai, kad ji ekologiška?), nevalgai ne iki galo paruoštos, plauni rankas, tai manau, kad grėsmė = 0.
Tiesiog farmacijos bizniui iš rankų slysta tooookie pinigai - pagalvokit, kiek antibiotikų reik prigamint, kad nuolatos jais šert visos planetos gyvulius?!
O žmogus, valgydamas antibiotikais prifarširuotą mėsą tik gadina savo sveikatą. Juk žinot, kuo baigiasi per didelis ir nereikalingas antibiotikų vartojimas?