QUOTE(daivaja @ 2008 04 17, 10:38)
Vaizele-ar patenkinta keptuve--ar prie jos dugno maistas kimba? Nesu tokios turejus, tad idomu, kaip ten su ketaus indais elgtis--ar galima kepti ant keramikines kaitlentes?
Kaip tik norėjau padejuoti šia tema
Esmė, kad nekibtų prie ketaus keptuvės, reikia labai pataikyti temperatūrą ir žvėriško kiekio aliejaus
o aš kaip tik ekologiško nusipirkau už 30 Lt 0,5 L
tai nesuderinamas derinys
be to, koks riebus gaunasi maistas
na, dar save apgaudinėju, gal pusė to aliejaus kiekio susigeria į keptuvę, o ne į maistą
Tai kolkas laikinai išsitraukiau senąją keptuvę su nuvalgytu teflonu ir mąstau, ką reiks daryt.
QUOTE(ingalp @ 2008 04 17, 19:13)
tai vat tas ir yra, kad prekybcentriuose dažnai sukišta viskas į tas pačias lentynas - ir šiaip sveikais laikomi produktai ir ekologiški. matyt nelabai skiria pardavėjos. arba gal neturi ką dėt į tas lentynas, per tuščia būtų, tai sukrauna bet ką
aš irgi nervinausi, kad maximos ekologikų prekių lentynoj beliakas. Bet neįtariau, kad čia marketingistų darbas
eilinis kartas, kaip maxima įrodo, kaip galima pasitikėt šia sistema
QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 19:21)
Dar šiandien virtuvės spintelėj atradau OHO kveičius su medumi, pasirodo, kad turi EKOagros sertifikatą
super naujiena! Va, ir vaikai pagaliau bus patenkinti mano pirkiniais
QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 19:21)
O čia vėl apie kenksmingus
žaislus. Tikriausiai teks viską savom rankom daryt - kaladėles drožinėt, lėles siūt-megzt-velt, kartoninius namukus daryt
Kol kas iš matytų žaislų, tai saugiausi atrodo belgų premaman firmos ir ergoterapiniai
mane tai nervina, kad tik šnekama, kad žaislai nuodingi, bet jokio konkretumo, kokie žaislai, kokio gamintojo, kur buvo parduodami. Tai kaip dabar pasitikrint, ar mes kažko tokio negavom dovanų?
QUOTE(Cinside @ 2008 04 18, 09:08)
Vat dėl sojos pasitikslinti norėjau. Maximose yra pvz.: sojų greitinėnė kavai. Ant pakuotės NEPARAŠYTA, jog iš iš genetiniškai nemodifikuotų pupelių. Tai išeina, lyg ir modifikuota?
Dar skaičiau straipsnį, kad egzotinio maisto lentynose (prie kinų, japonų), makaronai sojų irgi neužrašyti, jog nemodifikuoti. Tai irgi modifikuoti išeina?
Bijau pirkt
O valgyt tai nėra ką
šiaip Lietuvoje PRIVALOMA ant etiketės nurodyti, jei genetiškai modifikuota, bet esi įsitikinusi, kad to nesilaikoma.
Kinijoje pagaminto maisto aš stengiuosi vengti, nes Kinijos oficiali politika yra gaminti beliaką ką galima parduoti pigiai, nežiūrint, ar turi kenksmingą poveikį sveikatai ar ne. Kinai ten vieni kitų neskaičiuoja, tai mano, kad ir kiti panašiai
Papildyta:QUOTE(daivaja @ 2008 04 18, 09:44)
Vakar paklausiau, o po to pasieskojau, gal ir kitom bus naudinga info :
ketaus indaiačiū už nuorodą, reiks pabandyt pasinaudoti patarimais
bet man kažkaip atrodo, kad neplaunant lieka naudoto aliejaus, o aš buvau įsitikinus, kad nesveika kelis kartus kaitintas aliejus