Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 17, 17:06)
Vilnietėms ir turinčioms galimybę iki Vilniaus nulėkt - proga sudalyvaut įdomiose paskaitose ir ekskursijose. Norėčiau  ax.gif

Buvau praeitais metais, važiavom į kariotiškes ir vandens valymo įrenginius. Įdomi ekskursija, tada jau buvau nestuke.gif , tik to dar nežinojau, tai po valymo įrenginius laaabai sunku buvo vaikščiot vien dėl kvapo doh.gif Galvojau, ko čia mane taip pykina tongue.gif Norėčiau į EMP smile.gif

O šiaip smagu, nuveža. aprodo viską, paaiškina. Rekomenduoju
Atsakyti
jeigu skaitote angliskai yra toks fainas puslapis www.inhabitat.com
pastoviai deda ekologines naujienas is viso pasaulio, maciau ir tuos kalbimo rutulius paminetus smile.gif
pas juos tik tokia siauresne orientacija : grazus ir ekologiski daiktai, architektura dizainas automobiliai drabuziai negriukai afrikoje ir tt, apie maista nelabai maciau, bet puslapyje daug nuorodu
Atsakyti
Aš tų pardavėjų vietoj, dirbant tokiom sąlygom, irgi nesigilinčiau, ką ten dėlioju blush2.gif
Arba jos galvoja, kad viskas, kas su užrašu sveika tra ekologiška.
Dar šiandien virtuvės spintelėj atradau OHO kveičius su medumi, pasirodo, kad turi EKOagros sertifikatą bigsmile.gif
O čia vėl apie kenksmingus žaislus. Tikriausiai teks viską savom rankom daryt - kaladėles drožinėt, lėles siūt-megzt-velt, kartoninius namukus daryt biggrin.gif Kol kas iš matytų žaislų, tai saugiausi atrodo belgų premaman firmos ir ergoterapiniai
Atsakyti
QUOTE(ingalp @ 2008 04 17, 21:13)
matyt nelabai skiria pardavėjos  biggrin.gif . arba gal neturi ką dėt į tas lentynas, per tuščia būtų, tai sukrauna bet ką lotuliukas.gif

Merginos, ne pardavėjos nusprendžia kokia prekė kur bus, tam yra Marketingo (rinkodaros) skyriai, kurie analizuoja situaciją rinkoje, vartotojų poreikius, supratimą ir mąstymą ax.gif TAigi viena ar kita prekė ne šiaip sau atsiduria tokioj ar kitokioj vietoj ax.gif Darbuotojai tik sudeda prekes pagal gautus nurodymus, jie nesprendžia kur ką dėti ax.gif
PAti ekologija labai populiarėja, todėl ir bandoma įbrukti visko, kas parastam žmogeliui atrodytų kaip ekologiška prekė. O supratimo apie ekologiją visuomenėje dar oi kaip trūksta. Dauguma gal ir užkimba tik ant užrašo lentynoje -ekologiška. Todėl aš manau, kad turėtų būti bent kelios pamokos mokykloje praktinės ekologijos, kad jaunoji karta būtų supažindinta ir išmokyta atpažinti tikrą ekologišką produktą ax.gif O gal yra tokios pamokos, nelabai domėjausi mokykliniu ekologiniu kursu, bet kad po mokyklas važinėjo ES remiamas Žaliųjų pirkimų skatinimo projektas, tai tikrai žinau thumbup.gif
Va, kiek priplepėjau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 21:21)
Aš tų pardavėjų vietoj, dirbant tokiom sąlygom, irgi nesigilinčiau, ką ten dėlioju  blush2.gif
Arba jos galvoja, kad viskas, kas su užrašu sveika tra ekologiška.
Dar šiandien virtuvės spintelėj atradau OHO kveičius su medumi, pasirodo, kad turi EKOagros sertifikatą  bigsmile.gif
O čia vėl apie kenksmingus žaislus.  Tikriausiai teks viską savom rankom daryt - kaladėles drožinėt, lėles siūt-megzt-velt, kartoninius namukus daryt  biggrin.gif Kol kas iš matytų žaislų, tai saugiausi atrodo belgų premaman firmos ir ergoterapiniai

KAune Vilniaus g yra parduotuvėlė tautodailės kažkokia, kur pardavinėja medinius žaislus, nelakuotus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 17, 20:51)
KAune Vilniaus g yra parduotuvėlė tautodailės kažkokia, kur pardavinėja medinius žaislus, nelakuotus  4u.gif

mes turim keletą tokių žaislų, pirkom per kažkurią agrobalt parodą. bet vaikas tai praktiškai visai jais nežaidžia schmoll.gif . turim tokį kaip sūrio gabalą, į skylutes reiks varstyt virvelę (žaislas, kuris turėtų lavint smulkiąją motoriką), bet nevarsto mano vaikas doh.gif . dar turim medinį katiną, ant kurio uodegos maunasi ašutiniais žiedeliai, tai irgi nežaisdžia, tik kai dantys dygsta tuos žiedelius graužia biggrin.gif . ir turim medinį būgnelį, tai va jį vis padaužo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 04 17, 11:38)
Vaizele-ar patenkinta keptuve--ar prie jos dugno maistas kimba? Nesu tokios turejus, tad idomu, kaip ten su ketaus indais elgtis--ar galima kepti ant keramikines kaitlentes?

man irgi rupi sis klausimas apie ketaus keptuve, turbut reikia aliejaus daugiau pilti kepant, kad maistas nekiptu?
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 04 18, 10:30)
man irgi rupi sis klausimas apie ketaus keptuve, turbut reikia aliejaus daugiau pilti kepant, kad maistas nekiptu?

Vakar paklausiau, o po to pasieskojau, gal ir kitom bus naudinga info :
ketaus indai

O ju be internetiniu krautviu yra kur "gyvai" apziureti, pakilnoti ir nusipirkti, neisleidziant kruvos pinigu?
Papildyta:
QUOTE(aidi @ 2008 04 18, 10:36)
Apie juos zinau tiek, pasakojo is "sveiku produktu", kad jie skirti jonizuoti vandeni (Japonijoje skalbimo masinas gamina tokias ir i jas milteliu pilt nereikia) ir jonizuotas vanduo isskalbia drabuzius.

Apie tuos rutulius buvo Ramunui is ekoblogo parasiusi juos atvezanti Guoda, gal cia rasit ka naudingo :va
Bet patys mes vis dar nesiriztam siam eksperimentui g.gif O ga vertetu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaja: 18 balandžio 2008 - 09:56
QUOTE(daivaja @ 2008 04 17, 10:38)
Vaizele-ar patenkinta keptuve--ar prie jos dugno maistas kimba? Nesu tokios turejus, tad idomu, kaip ten su ketaus indais elgtis--ar galima kepti ant keramikines kaitlentes?

Kaip tik norėjau padejuoti šia tema biggrin.gif
Esmė, kad nekibtų prie ketaus keptuvės, reikia labai pataikyti temperatūrą ir žvėriško kiekio aliejaus blink.gif o aš kaip tik ekologiško nusipirkau už 30 Lt 0,5 L blink.gif tai nesuderinamas derinys schmoll.gif be to, koks riebus gaunasi maistas blink.gif na, dar save apgaudinėju, gal pusė to aliejaus kiekio susigeria į keptuvę, o ne į maistą biggrin.gif
Tai kolkas laikinai išsitraukiau senąją keptuvę su nuvalgytu teflonu ir mąstau, ką reiks daryt.

QUOTE(ingalp @ 2008 04 17, 19:13)
tai vat tas ir yra, kad prekybcentriuose dažnai sukišta viskas  į tas pačias lentynas - ir šiaip sveikais laikomi produktai ir ekologiški. matyt nelabai skiria pardavėjos. arba gal neturi ką dėt į tas lentynas, per tuščia būtų, tai sukrauna bet ką

aš irgi nervinausi, kad maximos ekologikų prekių lentynoj beliakas. Bet neįtariau, kad čia marketingistų darbas blink.gif eilinis kartas, kaip maxima įrodo, kaip galima pasitikėt šia sistema doh.gif

QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 19:21)
Dar šiandien virtuvės spintelėj atradau OHO kveičius su medumi, pasirodo, kad turi EKOagros sertifikatą 

thumbup.gif super naujiena! Va, ir vaikai pagaliau bus patenkinti mano pirkiniais biggrin.gif

QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 19:21)
O čia vėl apie kenksmingus žaislus.  Tikriausiai teks viską savom rankom daryt - kaladėles drožinėt, lėles siūt-megzt-velt, kartoninius namukus daryt  biggrin.gif Kol kas iš matytų žaislų, tai saugiausi atrodo belgų premaman firmos ir ergoterapiniai

mane tai nervina, kad tik šnekama, kad žaislai nuodingi, bet jokio konkretumo, kokie žaislai, kokio gamintojo, kur buvo parduodami. Tai kaip dabar pasitikrint, ar mes kažko tokio negavom dovanų? rolleyes.gif

QUOTE(Cinside @ 2008 04 18, 09:08)
Vat dėl sojos pasitikslinti norėjau. Maximose yra pvz.: sojų greitinėnė kavai. Ant pakuotės NEPARAŠYTA, jog iš iš genetiniškai nemodifikuotų pupelių. Tai išeina, lyg ir modifikuota?  g.gif  Dar skaičiau straipsnį, kad egzotinio maisto lentynose (prie kinų, japonų), makaronai sojų irgi neužrašyti, jog nemodifikuoti. Tai irgi modifikuoti išeina?  g.gif  Bijau pirkt  unsure.gif O valgyt tai nėra ką  biggrin.gif

šiaip Lietuvoje PRIVALOMA ant etiketės nurodyti, jei genetiškai modifikuota, bet esi įsitikinusi, kad to nesilaikoma. schmoll.gif

Kinijoje pagaminto maisto aš stengiuosi vengti, nes Kinijos oficiali politika yra gaminti beliaką ką galima parduoti pigiai, nežiūrint, ar turi kenksmingą poveikį sveikatai ar ne. Kinai ten vieni kitų neskaičiuoja, tai mano, kad ir kiti panašiai biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(daivaja @ 2008 04 18, 09:44)
ketaus indai

ačiū už nuorodą, reiks pabandyt pasinaudoti patarimais bigsmile.gif

bet man kažkaip atrodo, kad neplaunant lieka naudoto aliejaus, o aš buvau įsitikinus, kad nesveika kelis kartus kaitintas aliejus g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaja @ 2008 04 18, 10:44)
ketaus indai

Perskaiciau, bet is tikro man labai keista ta prieziura, gal kuri isbandt praktiskai
Atsakyti
QUOTE(aidi @ 2008 04 18, 09:30)

QUOTE(Vaizele @ 2008 04 18, 09:56)
bet man kažkaip atrodo, kad neplaunant lieka naudoto aliejaus, o aš buvau įsitikinus, kad nesveika kelis kartus kaitintas aliejus  g.gif

QUOTE(aidi @ 2008 04 18, 09:57)
Perskaiciau, bet is tikro man labai keista ta prieziura, gal kuri isbandt praktiskai

Kadangi mes su giedrium_v naudojamės ta pačia keptuve biggrin.gif, tai galiu pakomentuot šiek tiek.
Aliejaus tikrai nereikia daug pilti kepant. Gerai prisotinta keptuvė nekimba. Pvz., kai kepu lietinius, tai lašą aliejaus ar lašinių skūra patepu. Žodžiu, šiuo klausimu man ši keptuvė aukščiau už visas teflonines.
Na, nėra, kad visai neplauni. Tiesiog nenaudoji cheminių ploviklių (na, labai retais kartais sugriešijam, kai labai labai prisiteršia ir išsiriebalina... ) - iššveičiu po karštu vandeniu su šepečiu, po to išdžiovinu ant ugnies. Jei labau išsiriebalavusi, tai įpilu druskos, uždedu ant ugnies ir su popierinio rankšluoščio skiaute tą druską išstrinu - puikiai sugeria riebalus. Tuomet perplaunu karštu vandeniu ir išdžiovinu kaip paprastai. Dabar net nebetepam aliejum po išdžiovinimo, nes pas mus jau gerai įsisotinusios. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 18 balandžio 2008 - 10:31
Mama iš draugės buvo ketaus 2 keptuves pasiskolinus išbandyt. Kadangi virtuvėj nesisukioju, tai nepamačiau ir nebandžiau. Jai didžiausias trūkumas pasirodė jų svoris. Net mažąją keptuvę vos pakėlė g.gif Čia jos iš tikrųjų tokios sunkios ar čia mamos rankos silpnos( dėl šito abejoju)
O sojų grietinėlę drąsiai galima į kavą pilt, pagal LR įstatymus, kiekvienas GMO turi būti pažymėtas. Pvz. kad ir per tuos pigius aliejus pereit, ant visų parašyta, kad modifikuoti rapsai, sojosir pan. kad ir kažkada pirkau meduolinių grybukų (sudėties nepaskaičius doh.gif ) tai net ir ant pakuotės prie visų miltų, cukraus ir pan. buvo parašyta, kad genetiškai mod. sojų al.
Atsakyti