Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Junda @ 2008 07 27, 00:29)
Nu jo ir šiek tiek pigiau smile.gif Aš tai nesuprantu, kam žmonės perka iš Maximų kažkokias prancūziškas bulves, jei turgeliai nuo šviežių mūsiškių lūžta. Net jeigu nitratų kiekis vienodas, tai aš verčiau mūsų produktą valgysiu ir neskatinsiu CO2 išmetimo pervežant iš kito pasaulio galo tai, ką ir patys turim...

Šiandien turguj nusipirkau bulvių, bet nesu tikra ar jos lietuviškos unsure.gif . Visi visada ten meluoja, kad viskas lietuviška, viskas jų pačių užauginta, bet toli gražu ne visada taip būna, pilna lenkiško ar kokio kitokio gėrio. O kaip patikrinsi g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 26, 22:09)
geltoniausia, tu ir čia hihihi.gif

Aga mirksiukas.gif
Ir tave jau senai čia pastebėjau cool.gif
Atsakyti
Įmetu nuorodą: http://veganas.wordp...05/07/10-filmu/. Manau, kad bus įdomu pasižiūrėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daisha @ 2008 07 28, 15:37)
Įmetu nuorodą: http://veganas.wordp...05/07/10-filmu/. Manau, kad bus įdomu pasižiūrėti 4u.gif

Kai kuriuos esu mačius, tai patiko zeitgeist (3-ios dalies nežiūrėjau, vistiek nebūčiau supratus blush2.gif ),bet pirmos 2 tai thumbup.gif , supersize me tai tikriausiai dauguma matė ir rekomenduočiau Baraka, gražūs vaizdai ir žmonės iš viso pasaulio
Atsakyti
Aš tai mačiusi tik 2: Inconvenient truth ir Super size me. Pirmasis labai patiko ir, aišku, patys faktai išgąsdino. Iš dalies šis filmas įtakojo tai, kad pradėjau labiau domėtis ekologija ax.gif
Super size me ne itin įdomus, bet rezultatai šokiruojantys, bet man ir be to filmo niekada nebūtum įkišęs tokio maisto. Net nupurto pagalvojus schmoll.gif
O apie Zeitgeist girdėjau daug gerų atsiliepimų, todėl greičiausiai jį ir žiūrėsiu sekantį smile.gif
QUOTE(Žirklutės @ 2008 07 28, 16:44)
Kai kuriuos esu mačius, tai patiko zeitgeist (3-ios dalies nežiūrėjau, vistiek nebūčiau supratus  blush2.gif ),bet pirmos 2 tai  thumbup.gif ,  supersize me tai tikriausiai dauguma matė ir rekomenduočiau Baraka, gražūs vaizdai ir žmonės iš viso pasaulio

Atsakyti
Ukmergės Maximos 2am aukšte yra nukainotų bambukinių pižamų mergaitėms ir moterims. Nupirkau dukrai dvi pižamas, nes ir fainos ir kaina gera, nuo 50 iki 20 Lt. nuleido smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 27, 13:10)
Šiandien turguj nusipirkau bulvių, bet nesu tikra ar jos lietuviškos  unsure.gif . Visi visada ten meluoja, kad viskas lietuviška, viskas jų pačių užauginta, bet toli gražu ne visada taip būna, pilna lenkiško ar kokio kitokio gėrio. O kaip patikrinsi  g.gif ?

Nu tai mano ir mintis ta, kad jei jau tas pats š ir turguj, ir Maximoj, tai jau geriau mažiau už tą š mokėt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Mella @ 2008 07 27, 06:54)
Kur jus perkat tuos nitratu testus?

Mella, jų yra Pasidaryk pats santechnikos skyriuje (1 a.), yra po 2, 3 ir 5 pakelyje. Jie padėti po stiklu prie kasos.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 30, 16:58)
Ukmergės Maximos 2am aukšte yra nukainotų bambukinių pižamų mergaitėms ir moterims. Nupirkau dukrai dvi pižamas, nes ir fainos ir kaina gera, nuo 50 iki 20 Lt. nuleido smile.gif

Ilgomis rankovėmis ar trumpomis, vasarinės? ax.gif
Atsakyti
Neatsimenu, kur tema apie tai buvo, tai rašysiu čia. Apie plastikinių pakuočių išskiriamus chemikalus. Yra keletas plastiko tipų, kurie juos išskiria:
PVC (jo perdirbimo kodas user posted image, jame yra di-2-etilheksilo ftalato (DEHP)
Polistirenas (kodas 6) tirpdo stireną
Polikarbonatas (kodas 7) jame yra bisfenolio A

Dažniausiai plastikas tirpsta riebiame maiste, ypač jei jis karštas. Todėl nerekomenduojama jo naudoti mikrobangėj arba laikyti jame supakuoto maisto saulėje. Geras dalykas tas, kad ištirpusį maiste plastiką galima atpažinti iš pasikeistusio maisto skonio.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 07 27, 00:29)
Nu jo ir šiek tiek pigiau smile.gif Aš tai nesuprantu, kam žmonės perka iš Maximų kažkokias prancūziškas bulves, jei turgeliai nuo šviežių mūsiškių lūžta. Net jeigu nitratų kiekis vienodas, tai aš verčiau mūsų produktą valgysiu ir neskatinsiu CO2 išmetimo pervežant iš kito pasaulio galo tai, ką ir patys turim...

Gerai būtų žinoti kokį sąžiningą prekiautoją turguje,nes mano mergaitę taip išbėrę buvo nuo turgelio daržovių,kad baisu....gerai,kad jau savo turime..........reiks išbandyti tą testą.
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 30, 21:00)
Ilgomis rankovėmis ar trumpomis, vasarinės?  ax.gif

Vasarinės, trumpom rankovėm ir šortukai.
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 08 02, 22:42)
Vasarinės, trumpom rankovėm ir šortukai.

Neištvėrus buvau nulėkus ir pati, tai žinok radau ilgom rankovėm ir ilgom kelnėm mergaitiškas. Kadangi pas mane kolkas mergaičių nėra, tai gal tau pravers mirksiukas.gif Irgi po 19,99 Lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 03 rugpjūčio 2008 - 17:40