Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Vaizele @ 2008 07 24, 20:56)
Bet ten juk nesako, kad filtras neišvalo nuo nitratų. Tik sako, kad kai filtras "nusidėvės" žmonės gali nepastebėti ir nepasikeisti nauju ir gerti vandenį kaip išvalytą. Tai nepaneigia, kad filtras tikrai veikia. Be to, man asmeniškai skamba kad kažkas nusiteikęs asmeniškai prieš tuos, kurie tą filtrą sukūrė. Aš nžn, čia tik toks įspūdis man  rolleyes.gif

Pas mus namie irgi truputį padidintas vandens nitringumas  biggrin.gif Gal kas matėt ar naudojot, koks tas filtras? Ar jis plastikinis kaip kad visokios Britos?  g.gif Nes man nėra priimtina ilgai laikyti vandenį plastikinėj taroj, o po to jį gerti.  g.gif

Aš ir parduotuvėse perku stikliniuose buteliuose geriamą vandenį.

Na kaip ir nesako, kad neisvalo nuo nitratu. Tai tiesiog zmogiskasis faktorius, kuris pakankamai svarbus, cia jau kiekvieno asmeninis reikalas sekti kada valyt ta filtra.
Del mikrobiologines tarsos, aisku vandeni uzvirint galima.
Pamenu, kad buvo cia prauzusios diskusijos spaudoj apie si filtra. Tiesiog kiekvienas turi teise rinktis. As dziaugiuos, kad pas mane vanduo su mazai nitratu. Tik jau kalkiu kalkiu, maciau yra panasus filtras nuo kalkiu. Gal kas bandet????
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 24, 21:12)
Turiu klausimėlį dėl šiukšlių rūšiavimo. Kažkada į pašto dėžutę buvo įmestos skrajutės apie šiukšlių rūšiavimą su nurodymais kaip ką rūšiuoti. Tada į akis krito tai, kad ne visoks plastikas tinka perdirbimui, bet dabar nepamenu koks netinka. Gal kas žinot kur rasti tokią informaciją  g.gif ?

Mačiau, kad yra atskira tema apie šiukšlių rūšiavimą, tai manau tenai ax.gif

QUOTE(dilditele @ 2008 07 24, 21:20)
Na kaip ir nesako, kad neisvalo nuo nitratu. Tai tiesiog zmogiskasis faktorius, kuris pakankamai svarbus, cia jau kiekvieno asmeninis reikalas sekti kada valyt ta filtra.
Pamenu, kad buvo cia prauzusios diskusijos spaudoj apie si filtra. Tiesiog kiekvienas turi teise rinktis. As dziaugiuos, kad pas mane vanduo su mazai nitratu. Tik jau kalkiu kalkiu, maciau yra panasus filtras nuo kalkiu. Gal kas bandet????

Kaip tik neseniai MB įsuko tokį filtrą bendrą visam įeinančiam vandeniui, nes kalkės labai kenkia ir buitinei technikai, tualetams ir t.t. Bet labai neįsižiūrėjau kas ten per dalykas  biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaizele: 24 liepos 2008 - 21:36
Nemokamai tiriamas sulinio vanduo nesciosioms ir kudikiams iki sesiu men. amziaus. Atliekamas cheminis (nitratai, nitritai, amonjakas) ir mikrobiologinis tyrimas. I visuomenes sveikatos centrus atsiunciami nesciuju ir kudikiu sarasai. Tada is VSC vyksta atsakingas darbuotojas pagal adresa ir paima vandens meginius tyrimams. Mikrobiologiniam tyrimui reikia steriliu buteliu. Jeigu tyrimai blogi ir atlikus sulinio valyma norit pakartot - reikia moket. Nemokamai tik viena karta. Bet, jei tyretes esant nestumui, tai kudikeliui gimus bus galima kartoti vel nemokamai. Tada jau vandens vartotojas bus ne mama, o kudikelis. Ir galima kartoti. biggrin.gif GAlima ir patiems atnesti vandeni, bet nepatogu, nes reikia keleta kartu vaiksciot. Pirma butelio, paskui atnesti vandeni, tik atsakymas atsiunciamas pastu. Nezinau, kaip kitur realiai, bet taip turetu but visur. Tokia tvarka. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 07 24, 22:20)

O užvirinus vandenį su nitratais, jų tik padaugėja ir aplamai kai pagalvoji su tuo vandeniu plaut vaisius, daržves, indus doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 23, 22:17)
Įkėliau nitratų testą bulvėms iš maximos. Geriau nežiūrėkit jei nuosavi nervai brangūs.

Šiaip bulvėms tas priešpaskutinis langelis dar tiktų, aišku tai didžiausias leistinas nitratų kiekis, bet ir jis viršytas doh.gif

Aš tai daržoves daugiausia perku Kaune Girstupio turgaus kampiniam skyriuj, kur yra ekologiškų, bet vis bijau pasitikrint tuos nitratus, nu jei rezultatai bus kaip šitų bulvių ką tada valgyt doh.gif siaubas kažkos gal tikrai geriau nežinot ką ten valgai lotuliukas.gif vis tiek sveiki nemirsim biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
[quote=Irvel,2008 07 25, 09:08]Nemokamai tiriamas sulinio vanduo nesciosioms ir kudikiams iki sesiu men. amziaus. Atliekamas cheminis (nitratai, nitritai, amonjakas) ir mikrobiologinis tyrimas. I visuomenes sveikatos centrus atsiunciami nesciuju ir kudikiu sarasai. Tada is VSC vyksta atsakingas darbuotojas pagal adresa ir paima vandens meginius tyrimams. Mikrobiologiniam tyrimui reikia steriliu buteliu. Jeigu tyrimai blogi ir atlikus sulinio valyma norit pakartot - reikia moket. Nemokamai tik viena karta. Bet, jei tyretes esant nestumui, tai kudikeliui gimus bus galima kartoti vel nemokamai. Tada jau vandens vartotojas bus ne mama, o kudikelis. Ir galima kartoti.  biggrin.gif GAlima ir patiems atnesti vandeni, bet nepatogu, nes reikia keleta kartu vaiksciot. Pirma butelio, paskui atnesti vandeni, tik atsakymas atsiunciamas pastu. Nezinau, kaip kitur realiai, bet taip turetu but visur. Tokia tvarka.  biggrin.gif
[/quote]

Tai vis tiek reikia kazkur nora pareikst?
Kaip dabar su tais visuomenes centrais, nes dabar visas laboratorijos paslaugas teikia nacionalinis visuomens sveikatos centras ir jo padaliniai visoj Lietuvoje, kurie kaip suprantu yra tose paciose patalpose kaip ir buvo VSC. Pavadinimas tik kitas

[/quote]
O užvirinus vandenį su nitratais, jų tik padaugėja ir aplamai kai pagalvoji su tuo vandeniu plaut vaisius, daržves, indus
[/quote]

Taip nitratu jei ju yra padaugeja, kalbejau apie mikrobus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dilditele: 25 liepos 2008 - 16:12
Nu su tais testais tai čia sudominot. Jaučiu pirksiu daug ir imsiu viską tikrint. Vakar kaip tik Užupio eko turgelyje pirkau eko agurkus po 10 Lt/kg, tai būtų įdomu patikrint labai...
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 23, 23:17)
Įkėliau nitratų testą bulvėms iš maximos. Geriau nežiūrėkit jei nuosavi nervai brangūs.

savų nervų man tai gaila, gaila...Bet aš juk smalsi... blink.gif blink.gif blink.gif Žalia rūta kiek jų daug! O draugai vakar virė šitas būlbas, o aš valgiau tokį...tokį...Atsiprašant š...kad dabar bloga darosi... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(BaltaLapė @ 2008 07 26, 13:47)
savų nervų man tai gaila, gaila...Bet aš juk smalsi... blink.gif  blink.gif  blink.gif  Žalia rūta kiek jų daug! O draugai vakar virė šitas būlbas, o aš valgiau tokį...tokį...Atsiprašant š...kad dabar bloga darosi... verysad.gif

lotuliukas.gif Vakar valgei, dabar bloga lotuliukas.gif
Aš taip pat jas valgiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(geltoniausia @ 2008 07 26, 18:29)
lotuliukas.gif  Vakar valgei, dabar bloga  lotuliukas.gif
Aš taip pat jas valgiau  doh.gif

blush2.gif Jap, bet tad nežinojau kad ten-vien nitratai rolleyes.gif
Atsakyti
geltoniausia, tu ir čia hihihi.gif

O kas nors bandėte tyrinėti tas lietuviškas daržoves iš PC - Pagirių šiltnamių, Kietaviškių... Įtariu, kad chemijos ten irgi netrūksta. Bet lietuviški ir nitratai skanesni lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 07 26, 22:09)
geltoniausia, tu ir čia hihihi.gif

O kas nors bandėte tyrinėti tas lietuviškas daržoves iš PC - Pagirių šiltnamių, Kietaviškių... Įtariu, kad chemijos ten irgi netrūksta. Bet lietuviški ir nitratai skanesni  lotuliukas.gif .

Nu jo ir šiek tiek pigiau smile.gif Aš tai nesuprantu, kam žmonės perka iš Maximų kažkokias prancūziškas bulves, jei turgeliai nuo šviežių mūsiškių lūžta. Net jeigu nitratų kiekis vienodas, tai aš verčiau mūsų produktą valgysiu ir neskatinsiu CO2 išmetimo pervežant iš kito pasaulio galo tai, ką ir patys turim...
Atsakyti
Kur jus perkat tuos nitratu testus?
Atsakyti