Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

Įkėliau nitratų testą bulvėms iš maximos. Geriau nežiūrėkit jei nuosavi nervai brangūs.
Atsakyti
Nu su situo filtru as visai susipaniojau. Buvo cia prauzus diskusiju banga ir nebezinau kuo tiket.
Va ka sako Siauliu VSC
http://www.bite.lt/l...amsung/d880duos
Kitur kitaip kalba
http://www.vtv.lt/na...uodije-kud.html

Aciu Dievui vandentiekio vanduo pas mane geras, ale yra ir sulinys

Idomu tikrai nescioms uz dyka laboratorijoj tiria suliniu vandeni del nitratu?
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 23, 22:17)
Įkėliau nitratų testą bulvėms iš maximos. Geriau nežiūrėkit jei nuosavi nervai brangūs.

Eina sau blink.gif Mes jau esam prisivalgę tiek ir tiek šių bulvių doh.gif
Atsakyti
Siaubas sad.gif Įdomu dar būtų patikrinti bulves iš turgaus. reiks ir man pažaisti, tik niekur neužtinku tų nitratų juostelių.

Vaizele, skaičiau tavo bloge apie frappe kavą. Aš ją irgi labai mėgstu. Tai va, "Holos" parduotuvėje yra pirkti ekologiškos grūdų kavos frappe. Puikiai tirpsta šaltame piene. Trys šaukšteliai kavos, stiklinė pieno ir pora ledukų - thumbup.gif nereikia ir cukraus dėti. Kaina, kiek pamenu, 15 Lt.
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 07 23, 23:25)
Idomu tikrai nescioms uz dyka laboratorijoj tiria suliniu vandeni del  nitratu?

turi tirti smile.gif

kur gauti tų juosteliu???? 4u.gif
Atsakyti
aha kur ieškoti, tų juostelių, vandeniui tirti.

to dilditele, vandenį nėščioms ir vaikus iki metu amžiaus auginančioms, tiria nemokamai. Kreiptis i savo šeimos gyd. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Deimira @ 2008 07 24, 13:58)
aha kur ieškoti, tų juostelių, vandeniui tirti.

to dilditele, vandenį nėščioms ir vaikus iki metu amžiaus auginančioms, tiria nemokamai. Kreiptis i savo šeimos gyd.  bigsmile.gif

Dekui, kaip idomiai niekad nebuciau pagalvojus kreiptis i seimos gyd.

O del tu juosteliu, tai www.gerva.lt/www.antinitrat.lt yra surasyta kur jomis prekiauja
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 07 23, 22:25)
Nu su situo filtru as visai susipaniojau. Buvo cia prauzus diskusiju banga ir nebezinau kuo tiket.
Va ka sako Siauliu VSC
http://www.bite.lt/l...amsung/d880duos
Kitur kitaip kalba
...
Idomu tikrai nescioms uz dyka laboratorijoj tiria suliniu vandeni del  nitratu?

O pirma nuoroda čia tikrai į temą? g.gif

Nežinau, ar tiria dėl nitratų, bet kad nemokamai tiria šulinio vandenį dėl kažko tai tikrai, ir tiria nėščioms ir šeimoms, kuriose kūdikis iki 6 mėn.

QUOTE(Žiogelis @ 2008 07 24, 07:27)
Siaubas sad.gif Įdomu dar būtų patikrinti bulves iš turgaus. reiks ir man pažaisti, tik niekur neužtinku tų nitratų juostelių.

Vaizele, skaičiau tavo bloge apie frappe kavą. Aš ją irgi labai mėgstu. Tai va, "Holos" parduotuvėje yra pirkti ekologiškos grūdų kavos frappe. Puikiai tirpsta šaltame piene. Trys šaukšteliai kavos, stiklinė pieno ir pora ledukų -  thumbup.gif nereikia ir cukraus dėti. Kaina, kiek pamenu, 15 Lt.

Ačiū už info 4u.gif mačiau ten, tik kad aš geriu vasarą vietoj tikros karštos kavos, tai man būtinai reik tikros kavos su kofeinu smile.gif Bet man atrodo, kad tikrai tikrai esu mačiusi ir tirpios ekologiškos, ir tik ar ne paprasčiausioj parduotuvėj? rolleyes.gif

QUOTE(valpurgija @ 2008 07 24, 09:48)
turi tirti  smile.gif
kur gauti tų juosteliu????  4u.gif

www.gerva.lt --> Pardavimo vietos. Aš pirkau Madoj/Pasidaryk pats santechnikos skyriuj. Niekad nepagalvočiau ten paieškot testo dėl nitratų biggrin.gif
Atsakyti
Kaune Senukuose pirkau, už penkias - dešimt lt, perkant mažiau - gaunas brangiau ax.gif
Papildyta:
O Senukuose, tai ne santechnikos skyriuj, o prie buitinės chemijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 07 24, 16:17)
O pirma nuoroda čia tikrai į temą?  g.gif

lotuliukas.gif ir kaip as cia ne ta nukopinau

http://www.svsc.lt/index.php?id=428
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2008 07 23, 22:25)
Kitur kitaip kalba
http://www.vtv.lt/na...uodije-kud.html

QUOTE(dilditele @ 2008 07 24, 17:43)

Bet ten juk nesako, kad filtras neišvalo nuo nitratų. Tik sako, kad kai filtras "nusidėvės" žmonės gali nepastebėti ir nepasikeisti nauju ir gerti vandenį kaip išvalytą. Tai nepaneigia, kad filtras tikrai veikia. Be to, man asmeniškai skamba kad kažkas nusiteikęs asmeniškai prieš tuos, kurie tą filtrą sukūrė. Aš nžn, čia tik toks įspūdis man rolleyes.gif

Pas mus namie irgi truputį padidintas vandens nitringumas biggrin.gif Gal kas matėt ar naudojot, koks tas filtras? Ar jis plastikinis kaip kad visokios Britos? g.gif Nes man nėra priimtina ilgai laikyti vandenį plastikinėj taroj, o po to jį gerti. g.gif

Aš ir parduotuvėse perku stikliniuose buteliuose geriamą vandenį.

Atsakyti
Turiu klausimėlį dėl šiukšlių rūšiavimo. Kažkada į pašto dėžutę buvo įmestos skrajutės apie šiukšlių rūšiavimą su nurodymais kaip ką rūšiuoti. Tada į akis krito tai, kad ne visoks plastikas tinka perdirbimui, bet dabar nepamenu koks netinka. Gal kas žinot kur rasti tokią informaciją g.gif ?
Atsakyti