QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 06 23, 22:05)
...Bet va man toks klausimėlis iškilo - kiek patikimas tas mūsų lietuviškas Ekoagros ženkliukas? Ar tikrai juo pažymėtos prekės yra švaresnės, geresnės, sveikesnės nei visos kitos? Neįsivaizduoju, kaip pas mus vyksta tas ekologiško produkto vardo suteikimas ir kas paskui tą kontroliuoja. Juk atrodo Biovela, dirbdama didelėmis apimtimis, gali bet kokią mėsą įdėti į tą dėžutę su ekologišku užrašu, taip pat ir su pienu, kas sukontroliuoja, kad į Dobilo butelius pilstomas yra tikrai kitoks nei kitose pakuotėse
? Auginu du mažučius vaikučius, todėl pieno produktų kokybė man itin svarbi. O ir kaina tų ekologiškų produktų skiriasi nuo paprastų, nesinori mokėti vien tik už žaliai paspalvintą pakuotę. Va kokios negražios abejonės šiandien apniko
. Gal kas nors turit informacijos apie visa tai?
Aš ekologija intensyviai domiuosi pusę metų ir stengiuosi praktikuoti pati kiek įmanoma. Tai kolkas nei karto nesu mačiusi jokio įtarimo ar šešėlio ant Ekoagros. Kaip tik apsidžiaugiu, pamačiusi, kad produktas sertifikuotas, nes man pvz. pasitikėjimo nekelia Maximos agurkėliai, ant kurių Maximos šriftu parašyta Eko-agro-sert
Kiek žinau, Ekoagros ūkininkams nežinant ima mėginius ir gali 100% nustatyti, jei auginant kad ir tamsią naktį buvo purškiamo kokie nitratai. O būtent, po to jiems tektų ES paramos pinigus grąžint, tai manau, žiauriai neapsimokėtų rizikuot
Aišku, 100% matyt nieko nebūna, bet juk reikia kažkuo tikėt