Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(Vaizele @ 2008 06 20, 21:00)

Mane labai imponuoja žmonės, išlipę iš automobilių ir besinaudojantys dviračiais bei viešuoju transportu  thumbup.gif aš pati dar to barjero neperžengiau  schmoll.gif bet pirmosios mintys jau dygsta  blush2.gif

Maciau saunu lipduka ant vieno dieduko dviracio: "Viena masina maziau" thumbup.gif Idomu, ar kur nors yra tokiu pirkti? Su malonumu uzsiklijuociau ant visu musu dviraciu - ir paciam motyvacija, ir kitus skatina! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytes mamyte @ 2008 06 21, 08:47)
Maciau saunu lipduka ant vieno dieduko dviracio: "Viena masina maziau"  thumbup.gif  Idomu, ar kur nors yra tokiu pirkti? Su malonumu uzsiklijuociau ant visu musu dviraciu - ir paciam motyvacija, ir kitus skatina!  mirksiukas.gif

Nerealus lipdukas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 21, 21:42)
Nerealus lipdukas  thumbup.gif

Ukmergės g. maximoj niekaip negaunu nusipirkti ekologiško maišelio mad.gif. Svarbiausia garsiai pasireklamuoti, o jau pačių maišelių tai su žiburiu reikia ieškoti...
Atsakyti
gal bus idomu pasiskaityti apie savartyna vandenyne: http://www.lrytas.lt...d...d=99&view=2
Atsakyti
QUOTE(agnuta @ 2008 06 22, 09:00)
gal bus idomu pasiskaityti apie savartyna vandenyne: http://www.lrytas.lt...d...d=99&view=2

skaiciau,tiesiog buvau pakraupus,kad tokiu dalyku yra siam pasauly.bet ner ko cia stebetis,juk tiek visko gamina,o juk ne viska parduoda.tai reik kazkaip atsikratyti.jau ir taip rusiavau siuksles,tai dabar darau tai ,dar atsakingiau rolleyes.gif
Papildyta:
o siaip tai labas mergickos,jungiuos ir as i jusu,jau gan didoka kluba bigsmile.gif sveiku gyvenimo budu jau senokai domiuos(taip pat ir ekologija),paskutiniu laiku intensyviau.pazystamu ir draugu tarpe esu balta varna lotuliukas.gif,nes visiems beveik tas pats,svarbu,kuo pigiau.tad apsidziuagiau,kai jus radau.daug naudingos informacijos suzinojau.o tai ner su kuo sneket ta tema,nieks manes nesupranta.nors jau po truputi ir drauga i visa ta reikala itraukiau bigsmile.gif,viena diena pareiske;va kodel jis toks laimingas- valgo ekologiska maista biggrin.gif .taip,kad ir toliau taip merginos thumbup.gif ,juk mums ne tas pats,kaip,kad kiti sako:po manes,kad ir tvanas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(na_ir @ 2008 06 22, 12:40)
o siaip tai labas mergickos,jungiuos ir as i jusu,jau gan didoka kluba bigsmile.gif sveiku gyvenimo budu jau senokai domiuos(taip pat ir ekologija),paskutiniu laiku intensyviau.pazystamu ir draugu tarpe esu balta varna lotuliukas.gif,nes visiems beveik tas pats,svarbu,kuo pigiau.tad apsidziuagiau,kai jus radau.daug naudingos informacijos suzinojau.o tai ner su kuo sneket ta tema,nieks manes nesupranta.nors jau po truputi ir drauga i visa ta reikala itraukiau bigsmile.gif,viena diena pareiske;va kodel jis toks laimingas-  valgo ekologiska maista biggrin.gif .taip,kad ir toliau taip merginos  thumbup.gif ,juk mums ne tas pats,kaip,kad kiti sako:po manes,kad ir tvanas  doh.gif

sveika prisijungus prie musu burio biggrin.gif
is mano draugu, tiesa sakant, praktiskai nelabai kas ir domisi sitais visais dalykais. dar ir su MB nelengva doh.gif bet gal po truputeli pripratinsiu smile.gif bent jau tikiuosi ax.gif
Atsakyti
Merginos gal žinote,kur pardavinejami rūbai iš šilko,kažkada turėjau tokios parduotuvės kontaktus,o dabar pamečiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(smiltpeliuke @ 2008 06 21, 21:02)
Ukmergės g. maximoj niekaip negaunu nusipirkti ekologiško maišelio mad.gif. Svarbiausia garsiai pasireklamuoti, o jau pačių maišelių tai su žiburiu reikia ieškoti...

Vieną vienintelį kartą ten jį nusipirkau, netrukus iš karto po to, ai paskelbė apie juos. Nei verkt - nei juoktis. Vaikštau po maximą, ten garsiai apie suyrančius maišelius eina reklama, o pačių maišelių nei kvapo schmoll.gif

Po to kažkada pirkau antrame aukšte kur pramoninės prekės, paprašiau suyrančio maišelio, tai ištraukė ilgai pasirausus kasininkė kažkokį panešiotą blink.gif

QUOTE(agnuta @ 2008 06 22, 09:00)

Siaubas, nesitikėjau, kad vandenyne tokie dalykai dedasi. Iki šiol maniau, kad vandenynas - viena švaresnių žemės vietų blink.gif pirkdama žuvį žiūrėdavau, kad būtų pagauta vandenyne g.gif

QUOTE(na_ir @ 2008 06 22, 11:40)
o siaip tai labas mergickos,jungiuos ir as i jusu,jau gan didoka kluba bigsmile.gif sveiku gyvenimo budu jau senokai domiuos(taip pat ir ekologija),paskutiniu laiku intensyviau.pazystamu ir draugu tarpe esu balta varna lotuliukas.gif,nes visiems beveik tas pats,svarbu,kuo pigiau.tad apsidziuagiau,kai jus radau.daug naudingos informacijos suzinojau.o tai ner su kuo sneket ta tema,nieks manes nesupranta.nors jau po truputi ir drauga i visa ta reikala itraukiau bigsmile.gif,viena diena pareiske;va kodel jis toks laimingas-  valgo ekologiska maista biggrin.gif .taip,kad ir toliau taip merginos  thumbup.gif ,juk mums ne tas pats,kaip,kad kiti sako:po manes,kad ir tvanas  doh.gif

QUOTE(agnuta @ 2008 06 22, 17:22)
sveika prisijungus prie musu burio biggrin.gif
is mano draugu, tiesa sakant, praktiskai nelabai kas ir domisi sitais visais dalykais. dar ir su MB nelengva doh.gif bet gal po truputeli pripratinsiu smile.gif bent jau tikiuosi ax.gif

Jei paskaitytum mano žinutes SM prieš pusę metų, irgi skundžiausi MB, bet pamažu pamažu ir pratinasi. mirksiukas.gif Pats sako, kad dabar kai kavinėj pavalgo, jam nevirškina smile.gif

QUOTE(*GREISI* @ 2008 06 23, 08:40)
Merginos gal žinote,kur pardavinejami rūbai iš šilko,kažkada turėjau tokios parduotuvės kontaktus,o dabar pamečiau 4u.gif

Esu mačiusi kai ką vaikams ir suaugusiems Rasakiloj.
Atsakyti
Smiltpeliuke, pagarba hi.gif kad aukoji savo balkona siukslem.
Man irgi atrodo, kad didele beda del siuksliu rusiavimo su mazesniais miesteliais, kaimais, o apie vienkiemius ner ka kalbet... nuo seno pila kaimieciai siuksles i miska unsure.gif reik kokios akcijos- atrakcijos, mitingo ar siap piketo ... kad atkreipti valdzios demesi i ekologija...
OOO.. sugalvojau, reik tokiems miestelenams versti rusiuotas siuksles prie seniuniju, savivaldybiu... bigsmile.gif ot greitai atsiras konteineriai... a? tongue.gif
Atsakyti
Vakar Monton'e nusipirkau tą drobinį krepšiuką, "green fashion". Bet jau koks piktas juokas paėmė, jį perkant mergaitės pardavėjos bent porą kartų bandė man jį supakuoti į standartinį plastikinį maišelį doh.gif . Vos išsigyniau, kad nereikia doh.gif . Akivaizdu, kad joms niekas nepaaiškino, o ir pačios nesusiprato, kam tas maišelis skirtas, kas ant jo užrašyta ir kokia to prasmė ir mintis. Šiandien jį išbandžiau eidama į parduotuvę, na tikrai labai patogus thumbup.gif , daug telpa, patogiai užsideda ant peties, diržai nespaudžia ir nesunku nešti, daug patogiau nei vilkti pirkinius rankose. Beje, o tų maximinių ekologiškų maišelių nėra nei Ukmergės g., nei Akropolio maximose schmoll.gif . Pirkėjo dar irgi nei vieno neteko matyti, kuris prekes neštųsi tokiame maišelyje. Matyt, labai jau kuklų kiekį jų užsakė pagaminti, tik reklamą iš to garsią pasidarė blink.gif .

Dar šiandien nusipirkau Dobilo ekologiškų pieno produktų ir Biovelos ekologiškos jautienos. Bet va man toks klausimėlis iškilo - kiek patikimas tas mūsų lietuviškas Ekoagros ženkliukas? Ar tikrai juo pažymėtos prekės yra švaresnės, geresnės, sveikesnės nei visos kitos? Neįsivaizduoju, kaip pas mus vyksta tas ekologiško produkto vardo suteikimas ir kas paskui tą kontroliuoja. Juk atrodo Biovela, dirbdama didelėmis apimtimis, gali bet kokią mėsą įdėti į tą dėžutę su ekologišku užrašu, taip pat ir su pienu, kas sukontroliuoja, kad į Dobilo butelius pilstomas yra tikrai kitoks nei kitose pakuotėse unsure.gif ? Auginu du mažučius vaikučius, todėl pieno produktų kokybė man itin svarbi. O ir kaina tų ekologiškų produktų skiriasi nuo paprastų, nesinori mokėti vien tik už žaliai paspalvintą pakuotę. Va kokios negražios abejonės šiandien apniko unsure.gif . Gal kas nors turit informacijos apie visa tai?
Atsakyti
turiu aš jau DU maišelius "ekologiškus", vienas IKI maišelis, tiksliau visas maišas, stovi namie nesinešioju jo niekada, visų pirma dėl to, kad laabai didelis, netelpa i rankinę, o jei i kurią ir telpa, tai kai isidedu, ta maišą, daugiau jau niekas i ji nebetelpa doh.gif , o be to kai prisikraunu i ji pirkiniu, tai pavilkt nebegaliu, tookios jo ilgos rankenos, kad ta maišą nors žeme vilk doh.gif doh.gif
p.s. esdu nedidelio ugio (160 cm.), bet ar dėl to negaliu propaguot ekologiško gyvenimo būdo??? mirksiukas.gif tongue.gif
Prisiminiau, kad kažkas net jo ekologiškumu suabejojo ax.gif
Žodžiu, išvada tokia: pas mus Lietuvoj daroma viskas tik tam kad daryt, tiksliau , tam kad pinigus pasidaryt verysad.gif verysad.gif

Iš tikrūju, kažkoks paradoksas dedas: čia IKI mums pateikia "ekologiškus" (ar nelabai) maišelius, tipo Mes už ekologija, o priėjus prie kasos ir susimokėjus tam tikrą sumą pinigų, gauni "dovanų" PLASTMASINĮ maišelį blink.gif kai pasakai, kad tau jo nereikia, kasaininkė nusivaipo, pečiais pagūščioja, nesupratus, kaip gali neimt kai duoda nemokamai...

Juokas pro ašaras...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Deimira: 24 birželio 2008 - 16:12
Nu labai norėtusi tikėti, mūsų "Ekoagros" ženkliuku, juk Lietuvoj tai vienintelė istaiga kontroliuojanti ekologiškų produktų gamybą ir sertifikuojanti ekologiškus produktus.
Tikrai kartais ir aš susimąstau, ar sertifikuotų produktų gamintojai, patyliukais neideda i savo produktus, draudžiamu medžiagų, o ūkininkai nepapurškia (bent jau naktį) savo daržovių chemikalais nuo kenkėjų ir ligų, juk vistik taip pigiau ir lengviau... g.gif unsure.gif
Bet mąstau toliau: ar verta ūkininkams ir gamintojams rizikuoti taip, juk jei "Ekoagros" patikrinimo metu aptiktų jų produktuose draudžiamas medžiagas, visų pirma jie netektų licenzijos, o visų antra, jie privalėtų grąžinti paramą, kuria gauna (juk ne paslaptis, kad ekologinis ūkininkavimas Lietuvoje laikosi, tik iš Europos išmokų).
Tai lieka klausimas kiek patikima pati įstaiga "EKOagros??? g.gif g.gif
Atsakyti