Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(ašei @ 2008 06 16, 19:59)
O ten jie priima tik vaikiškus rūbus, ar galima nunešti ir suaugusių rūbus ir avalynę?

Aš taip supratau, kad ten glaudžias motinos su vaikais, tai moteriški rūbai ir avalynė tikrai pageidaujama. Pasižiūrėjau, kad per namų tvarkymą pilnas gartažas maišų su rūbais, kurių niekada nenešiosiu, tai reikės nuvežt viską.
Atsakyti
Mazoka pasisakymu g.gif issibarstem po kitas temeles? g.gif
Atsakyti
Tą patį pagalvojau - kad kotai ramoka čia pasidarė... g.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 06 20, 14:07)
Mazoka pasisakymu  g.gif  issibarstem po kitas temeles?  g.gif

QUOTE(Vaizele @ 2008 06 20, 14:19)
Tą patį pagalvojau - kad kotai ramoka čia pasidarė...  g.gif

matyt del to, kad daugumai temu, kuriomis cia buvo kalbama buvo sukurtos atskiros temeles, tai dabar ir issibarste visos g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
norėčiau ir aš prisijungti smile.gif
atsisakėm plastikinių maišelių, važinėjam viešuoju transportu arba pėsčiomis, buitinę chemiją ir kūno priežiūros priemones keičiam ekologiškom. bent pusė perkamo maisto pas mus ekologiškas. šiukšlių nerūšiuojam blush2.gif -labai toli artimiausi konteineriai, o kad neturim mašinos, tai nenuvešim.
Atsakyti
QUOTE(tshh @ 2008 06 20, 16:50)
sveikos  4u.gif
norėčiau ir aš prisijungti  smile.gif
atsisakėm plastikinių maišelių, važinėjam viešuoju transportu arba pėsčiomis, buitinę chemiją ir kūno priežiūros priemones keičiam ekologiškom. bent pusė perkamo maisto pas mus ekologiškas. šiukšlių nerūšiuojam  blush2.gif -labai toli artimiausi konteineriai, o kad neturim mašinos, tai nenuvešim.

Sveika prisijungus 4u.gif

Sauniai tvarkotes. ale 4u.gif ka su jumi daryt del siuksliu rusiavimo... g.gif biggrin.gif
ar nera galimybes savivaldybej pasiteiraut kur jum priklauso jas rusiuot? gal galima koki prasyma parasyt? g.gif ka manai?
nes manau, jog ekologiskumas prasideda nuo aplinkos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(solele @ 2008 06 20, 19:20)
Sveika prisijungus  4u.gif

Sauniai tvarkotes. ale 4u.gif  ka su jumi daryt del siuksliu rusiavimo... g.gif  biggrin.gif
ar nera galimybes savivaldybej pasiteiraut kur jum priklauso jas rusiuot? gal galima koki prasyma parasyt?  g.gif  ka manai?
nes manau, jog ekologiskumas prasideda nuo aplinkos  4u.gif

vis planuoju kreiptis, kad pastatytų konteinerius rūšiavimui, tik nežinau kieno būtent reikia prašyt unsure.gif ar eit į savivaldybę, ar užtektų i Kauno Švarą užsukt? g.gif
šiaip atliekas rūšiuočiau su malonumu pioneer.gif smile.gif

Atsakyti
QUOTE(tshh @ 2008 06 20, 16:50)
sveikos  4u.gif
atsisakėm plastikinių maišelių, važinėjam viešuoju transportu arba pėsčiomis, buitinę chemiją ir kūno priežiūros priemones keičiam ekologiškom. bent pusė perkamo maisto pas mus ekologiškas. šiukšlių nerūšiuojam  blush2.gif -labai toli artimiausi konteineriai, o kad neturim mašinos, tai nenuvešim.

Sveika prisijungus 4u.gif

Jau nemažai darot. Ką čia nemažai - tikrai daug 4u.gif

Mane labai imponuoja žmonės, išlipę iš automobilių ir besinaudojantys dviračiais bei viešuoju transportu thumbup.gif aš pati dar to barjero neperžengiau schmoll.gif bet pirmosios mintys jau dygsta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaizele @ 2008 06 20, 22:00)
Sveika prisijungus  4u.gif

Jau nemažai darot. Ką čia nemažai - tikrai daug  4u.gif

Mane labai imponuoja žmonės, išlipę iš automobilių ir besinaudojantys dviračiais bei viešuoju transportu  thumbup.gif aš pati dar to barjero neperžengiau  schmoll.gif bet pirmosios mintys jau dygsta  blush2.gif

ačiū 4u.gif
labai smagu, kad radau tiek bendraminčių, kad yra kam rūpi planetos ateitis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tshh @ 2008 06 20, 17:50)
sveikos  4u.gif

drinks_cheers.gif
Ta proga ir aš prisijungiu. Maišelių stengiamės naudoti kiek įmanoma mažiau, vyras į darbą seniai važinėja viešuoju transportu, o aš pėsčiomis aplink namus su vežimėliu sukinėjuosi biggrin.gif . Mašina judinam praktiškai tik savaitgaliais, kai norime kur nors po parkus pasiganyti. Praėjusį savaitgalį šturmavau Stepono 6 ir prisipirkau ekologiškos buitnės chemijos, Weledos kremuką vaikučiui, dantų pastą.... Su šiukslėmis ir mums vargas, visuose kiemuose yra konteineriai išrūšiuotoms šiuklėms, išskyrus pas mus verysad.gif . Jau taip pikta, žadėjo kad pastatys, o kaip nėra, taip nėra... Tampiau maišais stiklainius ir plastiką į kitus kiemus, pavargau, bandžiau numot ranka, bet širdį skauda mesti viską į bendrą konteinerį... Tada nusprendžiau, kad pasistatysim balkone porą kartoninių dėžių, kur mesim išrūšiuotas atliekas ir kokį kartą per mėnesį jas išvešim. Tik va kaip tyčia dabar tų tuščių dėžių maximoj neužtaikom, tai balkonas kol kas kaip sąvartynas doh.gif .
Tikrai smagu rasti bendraminčių bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Junda @ 2008 05 02, 15:24)
Ar egzistuoja ekologiškos priemonės nuo uodų? Aš esu žiauriai alergiška vabzdžių įkandimams + iš tų žmonių, kuriuos uodai ypač gelia (dažniausiai mane vieną iš viso būrio ir sukandžioja...). Visokios ten natūralios priemonės kaip gvazdikėlių aliejus, kurios kitoms veikia, man tikrai neveikia.

A tai naudoju levandu alieju.paemu mazu buteliuka su purskiamu antgaliu,ipilu vandens ir ilasinu eterinio levandu aliejaus.pries eidama i lauka atviras vietas pasitepu juo,ir siaip dviguba nauda,jei kojos pavargusios,tai ir atpalaiduoja.o ta buteliuka kisenej turiu,tai kas nuo kart pasipurskiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(na_ir @ 2008 06 21, 08:44)
A tai naudoju levandu alieju.paemu mazu buteliuka su purskiamu antgaliu,ipilu vandens ir ilasinu eterinio levandu aliejaus.pries eidama i lauka atviras vietas pasitepu juo,ir siaip dviguba nauda,jei kojos pavargusios,tai ir atpalaiduoja.o ta buteliuka kisenej turiu,tai kas nuo kart pasipurskiu mirksiukas.gif

Bet man atrodo eterinis aliejus vandeny netirpsta/neįsilieja į bendrą masę g.gif Geriausia eterinį sumaišyti su paprastu kaip baze (migdolų, jojobos, kt.) ir tuomet pilti į vandenį. Tinka ir kaip oro gaiviklis 4u.gif
Atsakyti