QUOTE(tshh @ 2008 06 20, 17:50)
sveikos
norėčiau ir aš prisijungti
atsisakėm plastikinių maišelių, važinėjam viešuoju transportu arba pėsčiomis, buitinę chemiją ir kūno priežiūros priemones keičiam ekologiškom. bent pusė perkamo maisto pas mus ekologiškas. šiukšlių nerūšiuojam
-labai toli artimiausi konteineriai, o kad neturim mašinos, tai nenuvešim.
Ta proga ir aš prisijungiu. Maišelių stengiamės naudoti kiek įmanoma mažiau, vyras į darbą seniai važinėja viešuoju transportu, o aš pėsčiomis aplink namus su vežimėliu sukinėjuosi
. Mašina judinam praktiškai tik savaitgaliais, kai norime kur nors po parkus pasiganyti. Praėjusį savaitgalį šturmavau Stepono 6 ir prisipirkau ekologiškos buitnės chemijos, Weledos kremuką vaikučiui, dantų pastą.... Su šiukslėmis ir mums vargas, visuose kiemuose yra konteineriai išrūšiuotoms šiuklėms, išskyrus pas mus
. Jau taip pikta, žadėjo kad pastatys, o kaip nėra, taip nėra... Tampiau maišais stiklainius ir plastiką į kitus kiemus, pavargau, bandžiau numot ranka, bet širdį skauda mesti viską į bendrą konteinerį... Tada nusprendžiau, kad pasistatysim balkone porą kartoninių dėžių, kur mesim išrūšiuotas atliekas ir kokį kartą per mėnesį jas išvešim. Tik va kaip tyčia dabar tų tuščių dėžių maximoj neužtaikom, tai balkonas kol kas kaip sąvartynas
.
Tikrai smagu rasti bendraminčių
.