Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(ingalp @ 2008 04 16, 09:41)
taip pat nusipirkau ALTERA veido prausiklį su ramunėlėm. jūs čia daug rašėt, kad ta kosmetika ekologiška. o iš ko apie tai sprendžiat? g.gif  nes šiaip bent jau man pažįstamų ženklų ant jos nėra schmoll.gif , tik tiek kad rašo jog be visokio brudo. bet kur įrodymai? g.gif

Alterra produktai pažymėti tokiu ženklu, kuriuo Vokietijoje žymima visa ekologiška sertifikuota kosmetika. Po ranka neturiu to ženklo, nenupasakosiu, gal kas įdės.

kurios spalvos Lofbergs yra ekologiška?

nepamenu spalvos, būna prie visų Lofbergs kavų, ant etiketės parašyta, kad ekologiška. Nors nepamenu, ar ant jos yra sertifikatas g.gif

vis išgirstu šen bei ten apie tas šluostes. kur jūs jas perkat? kiek kainuoja?

mano nuomone, tos šluostės jau gaminamos chemiškai apdorotos, iš kur kitaip tie visi stebuklai? rolleyes.gif

aš verčiau perku sertifikuotą ekologišką buitinę chemiją ir naudoju ją ant nestebuklingos paprastos kempinės. tai bent žinau, ką naudoju ax.gif
Atsakyti
pirkdama kojines ir studijuodama ju sudeti, pasiziurejau, kad pigesni variantai yra is regeneruotos medvilnes (jos i sudeti eina didzioji dalis, kiek uzmaciau 80 proc). internete uzmetus uzklausa radau, kad ji yra is ivairiu gamybiniu atlieku. gal kas nors galetu pakomentuot placiau? ax.gif
Atsakyti
Balta, gal galėtum apie sauskelnes parašyt? Nors naudoju Bambo, ir tik 1vnt per dieną, bet vistiek įdomu ax.gif Spėjimas iš anksto - Pampers pačios baisiausios bigsmile.gif

O dar apie tas šluostes, nuėjau į jų psl. nieko blogo nerašo, ten tiesiog spec. technika gaminamas audinys. Na, bet jau man svarbiau ne tai, kaip jis pagaminamas, o jo tolesnis tarnavimas. Nes tarkim langų valymo priemonėm, kad ir ekologiškom, vistiek naudojamas vanduo, medžiagos, taip pat jis patalpinamas į plastikinę tarą ir t.t., kad jo nusipirkti, man reikia važiuoti į kitą miesto galą, leisti pinigus ir pan... Na, ir net jei tas audinys chemiškai apdorotas, gal nelabai ir kreipsiu dėmesį, nes sofa, ant kurios sėdžiu taip pat apdorota, rūbai, kuriais vilkiu irgi, juk juo dažė ir pan...

Čia įdedu, ką apie jį rašo:
Mikropluoštas. Kas tai?

Mikropluoštas - tai poliesterio ir poliamido pluoštų junginys. Šis pluoštas yra 100 kartų plonesnis už žmogaus plauką. Naudojant ypatingą techniką, aukštos kokybės mikropluoštas įaudžiamas į audinį, kuris gali sugerti 7 kartus didesnį kiekį drėgmės negu pats sveria. Tokiu būdu pagaminamas audinys su ypatingomis valomosiomis savybėmis. Jeigu kiti audiniai palieka nešvarumus valomame paviršiuje, tai mikropluošto sausas audinys veikia kaip dulkių siurblys, o sudrėkintas - kaip kempinė, kuri surenka nešvarumus ir bakterijas, palikdamas švarų ir blizgų paviršių.

Ką mes laimime, naudodami mikropluošto gaminius?

Mikropluošto audinys visai nekenksmingas aplinkai. Jis 90 % sumažins cheminių valymo priemonių naudojimą, tuo pačiu apsaugodamas Jus nuo toksinių garų, o Jūsų odą - nuo tiesioginio kontakto su chemikalais. Tai ypatingai svarbu alergiškiems žmonėms ir tiems, kurie ypatingai jautrūs visų rūšių chemikalams. Jūsu vonioje ir virtuvėje, naudojant mikropluošto audinį, galima sunaikinti iki 99 % bakterijų nuo paviršiaus. tuo pačiu sudarant žymiai švaresnį ir sveikesnį klimatą visame name.Mikropluošto audinys yra labai patvarus. Jis plačiai naudojamas patalpų ir darbo vietų valymui įvairių gamybos šakų įmonėse.Gaminiai kasdieniniam naudojimui tinka ilgam laikui.

Kaip naudoti mikropluošto gaminius? Mikropluošto gaminius galima naudoti tiek sausus, tiek sudrėkintus.Sausi: šiuo būdu švarinant veikia statinis efektas. Lengvai šluostant nešvarius paviršius prie audinio prikimba dulkės ir net nedidelės nešvarumų dalelės.Sudrėkinti mikropluošto audiniai puikiai nuvalo riebalus, kalkių apnašas ir kitus užteršimus nuo valomų paviršių. Tam, kad nuvalyti dėmes nuo paviršiaus, ant jo pašlakstykite truputį vandens .

Keiskim mąstymo būdą!
Pradėkime rūpintis savimi!

Gavau dovanų, tai negaliu pasakyti kur perka. Nors man atrodo ir per SM skelbimų lentą galima rasti kas pardavinėja.
Atsakyti
Filmą "The Corporation" galima pažiūrėti ir tiesiogiai internete. Aš radau variantą anglų k. su vokiškais subtitrais The Corporation
Atsakyti
Nu šakės, skaitau ir džiaugiuosi bigsmile.gif Šaunu, kad mūsų ratas vis plečiasi, kad kasdien vis randi kažką, ko nežinojai ar kas šiaip pravartu. Ačiū visoms už tai, kad dalijatės.
Ir vis labiau mąstau, kad tikrai būtų šaunu turėt savo kampelį, kad ir sveikatos forume. Būtų galima išskirt atskirai kūno priežiūros, maisto, namų priežiūros temas. Nebūtume labai didelis atskiras skyrius, bet būtų šaunu turėt savo erdvę ir struktūrizuotą informaciją... bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pienių jūra: 16 balandžio 2008 - 12:12
QUOTE(pienių jūra @ 2008 04 16, 13:08)
Ir vis labiau mąstau, kad tikrai būtų šaunu turrėt savo kampelį, kad ir sveikatos forume. Būtų galima išskirt atskirai kūno piežiūros, maisto, namų priežiūros temas. Nebūtume labai didelis atskiras skyrius, bet būtų šaunu turėt savo erdvę ir struktūrizuotą informaciją...  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif as irgi uz tai ax.gif jau yra kelios temos apie naturalios kosmetikos gamintojus, taip pat esu uztikus tema ekologiskos namu prieziuros priemones, praktine ekologija, nors sios dvi temeles nelabai aktyvios ax.gif

as asmeniskai sita tema radau visai atsitiktinai 4u.gif
Atsakyti
Man jau galva apsisuko nuo tiek naujos informacijos wacko.gif biggrin.gif

Aš kol kas apsiriboju maistu ir šiukšlėmis. Gal kad kitus produktus labai minimaliai naudoju. biggrin.gif Na, augi ir mokaisi. Ačiū visoms už informaciją - bandysiu virškint. 4u.gif
Atsakyti
Kaip norėčiau, kad tai įvyktų bigsmile.gif
Vienkartinė tara
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 04 16, 16:40)
Kaip norėčiau, kad tai įvyktų  bigsmile.gif
Vienkartinė tara

Būtų thumbup.gif Bet šiaip labai abejoju,kad taip kada bus g.gif Su jų darbo tempais.... Su šiukšlių rūšiavimu irgi tris metus tik kalbama buvo, į ketvirtus šiaip ne taip atsirado tam skirtų konteinerių nors miestuose blink.gif Bet realiai vis tiek turbūt sąvartyne normalus rūšiavimas nevyksta (duok die klystu) ax.gif jei nebūtų atsiradę straipsnių su užrašais "Valdininkai šiukšles rūšiuoja liežuviu", tai ir dabar dar tikriausiai nieko gero nebūtų doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(balta @ 2008 04 17, 01:29)
Happy - tokių nežinau, nėra ir teste.
"Baisių" teste iš viso nėra. Iš 15 tikrintų produktų tik viename rasta organinių halogeno junginių. Visuose kituose jokių kenksmingų medžiagų nerasta  bigsmile.gif
Tik praktinėje dalyje nevisi pasirodė puikiai.

g.gif nustebinai bigsmile.gif Na, man visitek vienkartinės sauskelnės bjaurus daiktas, bet gerai, kad tos, kurios jas naudoja, gali nesibaiminti, kad tai gali būti nesaugu jų vaikams. 4u.gif
Happy, čia gal koks lenkiškas produktas ar kažkas pan. Bella gamina, tai kol aš jas sunaudojau doh.gif kvapas baisokas buvo, gerai dar, kad užpakalis nenušuto.
Atsakyti
QUOTE(ziezulablond @ 2008 04 16, 18:35)
Nu bėda Kaune apskritai su KOsmetika, nieko nėra, nei Logonos, nei kitų, kurias  laimingosios vilnietės galit įsigiti  verysad.gif
Gal vis dėlto yra kauniečių, kurios žino slaptų vietelių  g.gif

na, tai nera beda, nes jei kaunietes susiorganizuotumete –tai bioboutique.lt galetu atvaryti i kauna su pristatymu, kurio metu ir prekiu isigyti galetumete (taip man yra sakiusi viena is ten dirbanciu konsultanciu). Ju tinklapyje yra telefonas, pabandykit
arba laukite kada atsiras ju produkcijos Rimi parduotuvese didziosiose, tik nezinau kada tai bus

QUOTE(xskix @ 2008 04 17, 00:14)
Pavaečiau Ulrich Strunz ir Andreas Jopp knygą "Sveikata ir riebalai", tai sveikiausias aliejus yra alyvuogių, jis labiausiai tinkamas kepimui. O saulėgrąžų dėl didelio linolo rg. kiekio reikėtų vartoti saikingai. Apie kepimą dar neradau.

kiek esu skaiciusi –tai kepimui rekomenduojamas tik alyvuogiu aliejus, kiti labiau salotoms, pvz. labai skanus graikiniu riesutu ir moliugu seklu aliejai
Atsakyti
Vilnietėms ir turinčioms galimybę iki Vilniaus nulėkt - proga sudalyvaut įdomiose paskaitose ir ekskursijose. Norėčiau ax.gif
Atsakyti