Įkraunama...
Įkraunama...

EKO(b)logas - ekologiškai švarios žinios (2)

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 05 31, 18:30)
jei pastebetu - turetu prigriebti, taciau net jei ten ir nemodifikuotos sojos, bet gausu visokiu E  (nebent visi ten esantys E geri ir naturalus)-tai  g.gif

Sojos jogurto su šaltalankiais sudėtis:
Sojų jogur su šaltalankiais 150g

Sudėtis: pieniškos sojų sultys 83% (sojų pupelės, vanduo), šaltalankiai 6,5%, vaisių cukrus, natūralus vaisių pektinas, krakmolas, raugas.

100 g produkto vidutiniškai yra: energetinė vertė – 242 kJ/58 kcal, augalinių baltymų 2,2 g, angliavandenių 11,2 g (9,7 g cukraus ir 0 g laktozės), augalinių riebalų 1,2 g (0,1 g sočiųjų riebalų rūgščių ir 0 mg cholesterolio), skaidulinių medžiagų 0,8 g, natrio 0 g.

Nieko blogo nematau,be to, ji NEMODIFIKUOTA mirksiukas.gif
O gydytojos bet ko prišnekėt gali, man geriau į sudėtį pačiai pasižiūrėt.
Čia primena kai nestuke.gif kursus lankiau ir bobelė aiškino, kad vaiką tik su Tindis muilu plaut, nes visa kita tai gryna chemija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žirklutės: 31 gegužės 2008 - 17:41
Šiandien nusipirkau birželio mėn. žurnalo "Moteris" numerį, tai jis beveik viskas skirtas ekologijai thumbup.gif Nuo interviu su garsiais žmonėmis iki informacijos, labai įdomu buvo paskaitinėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 31, 20:38)
Šiandien nusipirkau birželio mėn. žurnalo "Moteris" numerį, tai jis beveik viskas skirtas ekologijai thumbup.gif Nuo interviu su garsiais žmonėmis iki informacijos, labai įdomu buvo paskaitinėti ax.gif

jau nebe pirmas geras atsiliepimas, tai reiks ir man nusipirkt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(garbaniukee @ 2008 05 31, 09:46)
siap mes jogurta gaminame savo, su pienu. bet manau galima ir su sojos pienu pasigaminti ir be jokiu E.

Mes taip pat ...siemet nusprendziau nusipirkt vaisiu dziovinimo aparata.Yra senukuose,bet gal dar kas kur matete koki didesni?pvz
http://www.everythin...ur.html#ed-2900
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 31 gegužės 2008 - 20:33
QUOTE(Žirklutės @ 2008 05 31, 17:35)
Sojos jogurto su šaltalankiais sudėtis:
Sojų jogur su šaltalankiais 150g

Sudėtis: pieniškos sojų sultys 83% (sojų pupelės, vanduo), šaltalankiai 6,5%, vaisių cukrus, natūralus vaisių pektinas, krakmolas, raugas.

as ir nematau, tiesiog norejau pasakyti, kad E dr nereiskia, kad jis blogas, nes ir naturalios medziagos zymimos kartais E ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulytes mamyte @ 2008 05 31, 13:42)
O del mod sojos, tai net nezinau, jei jie raso pabreztinai, kad is "genetiskai nemodifikuotu sojos pupeliu", tai ar jokios tarnybos ju neprigriebtu? g.gif  As jais kol kas tikiu, kol niekas neirode priesingai. Juk norisi tiket, kad saviskiu nenuodija... blush2.gif

O va dėl šito man pastovus galvosūkis... g.gif Nes, prisimenu, tą faktą, kad GMO produktus ar jų sudedamąsias dalis reikia žymėti perskaičiau seniai... Be po to labai ilgai nesimatė nė vieno produkto, kuris būtų GMO ar su GMO priemaiša... Vėliau, matyt, kažkas kažką "užrumpino", ir pradėjo atsirast tie užrašai, bet man kažkaip nesitiki, kad visa modifikuota produkcija sužymima, nes šiaip, kiek po akim pakliūna straipsnių, didžioji dalis auginamos sojos - modifikuota, o kai prekybcentry randi vos 5 modifikuotos sojos produktus, ima pirštis mintis, ar tik visa nemodifikuota soja į Lt nesuteka biggrin.gif Juokauju, bet paskaitinėjus kad ir čia nesinori tos sojos...
P. S. nuorodą įdėjau atsitiktinę, tiesiog kaip pavyzdį, straipsnis senas, bet kažką panašaus dažnokai tenka užtikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gatopreto: 31 gegužės 2008 - 22:53
Apie GMO kontrolę.
Jei ant to jogurto ar kito sojos produkto pažymėta, kad be GMO, reiškia, kad taip ir yra. Tokie dalykai gi tikrinami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gatopreto @ 2008 05 31, 22:43)
O va dėl šito man pastovus galvosūkis...  g.gif  Nes, prisimenu, tą faktą, kad GMO produktus ar jų sudedamąsias dalis reikia žymėti perskaičiau seniai... Be po to labai ilgai nesimatė nė vieno produkto, kuris būtų GMO ar su GMO priemaiša... Vėliau, matyt, kažkas kažką "užrumpino", ir pradėjo atsirast tie užrašai, bet man kažkaip nesitiki, kad visa modifikuota produkcija sužymima, nes šiaip, kiek po akim pakliūna straipsnių, didžioji dalis auginamos sojos - modifikuota, o kai prekybcentry randi vos 5 modifikuotos sojos produktus, ima pirštis mintis, ar tik visa nemodifikuota soja į Lt nesuteka   biggrin.gif Juokauju, bet paskaitinėjus kad ir čia  nesinori tos sojos...
P. S. nuorodą įdėjau atsitiktinę, tiesiog kaip pavyzdį, straipsnis senas, bet kažką panašaus dažnokai tenka užtikti.

Produkte gali būti iki 0,9 proc. GMO, tada nereikia žymėti.

"Ökotest" tikrino produktus ir 51 iš 92 mėginių buvo rasta GM sojos priemaišų. 0,9 proc. riba niekur nebuvo viršyta. Buvo rasta iki 0,3 proc. Liūdina tai, kad GM sojos buvo rasta visuose Milupos (visuose mėginiuose 0,1) ir Humanos ( visur 0,2)kūdikių sojos mišinėliuose.
Blogiausi rezultatai ten, kur ta soja milteliais - mišinėliai, dietiniai produktai ir sportininkams skirti produktai.

Man atrodo, kad didžiausia GM sojos ar rapsų dalis keliauja į pašarus, todėl mes jų pažymėtų ir nematome. Bet valgome būtent taip šertų gyvulių produktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balta: 31 gegužės 2008 - 23:53
Sveikos visos mirksiukas.gif
Noriu ir aš prisijungti prie gamtos išsaugojimo mirksiukas.gif

QUOTE(Rasma @ 2008 05 31, 19:38)

Aš irgi nusipirkau mirksiukas.gif

Beje, nežinau, ar jau esate kalbėję, bet radau įdomų ekologiškų prekių puslapį:
http://www.jiko.lt/index.php?lng=lt

Gal esate pastebėjusios, jei taip, tai kokie atsiliepimai?
Atsakyti
Vakar rimi buvau, tai dabar naują akciją pradėjo - pamatyk GMO produktą. Ėjau pro aliejų skyrių, tai ten didžiulė rodyklė kyšo prie vieno iš jų - čia yra GMO. Bet taip ir nesuprantu tos akcijos - pirkėjų apšvietimas, kad šis aliejus modifikuotas ir čia jau tegul pats sprendžia ar pirkti? Bet tada man rodos pratina sudėties neskaityti. Nes tikrai ne ant visų modifikuotų produktų buvo rodyklės - pvz. bulvių košė mivina nepažymėta g.gif Ką manot apie šią akciją?
Beje, greitu laiku ruošiamasi prekių sudėties šriftą padidint bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2008 05 28, 20:37)
Sveikos super mamos  4u.gif
Neseniai atradau sita foruma apie ekologija ir pradejau skaitineti. Man idomu paciai. Plius esu zurnaliste ir rasau ekologijos temomis, tuo domiuosi. Siuo metu ketinu rengti straipsni apie tai, kiek brangiau iseina moketi uz ekologiska produkta. Palyginti su iprastu kainomis ir t.t. Na zodziu, placiau panagrineti ekologisko maisto sriti. Gal vilnietes, perkancios ekologiskus produktus, noretu tapti straipsnio herojemis - pasidalinti savo ispudziais - perka, neperka, kodel perka, kaip daznai, kokius produktus, pasitiki, nepasitiki ir t.t. Aisku, reikes ir foto. Galiu kalbeti su viena ar keliomis mamytemis  smile.gif Buciau labai dekinga  aciuks.gif
Jei susidomejot, rasykit man i AZ  4u.gif ir zinoma, kuo skubiau, nes straipsni rengsiu artimiausiomis dienomis.

Pati esu parasius pora moksliniu straipsniu sia tema, kurie yra leidiniuose Zemes ukio mokslai bei Vagos (2007 m.). Apie ekologisku produktu kainas mazmenines prekybos centruose bei turgavietese bei kainos skirtumus, lyginant su iprastiniais produktais, galite rasti leidinyje Agrorinka, kuris yra ir internete.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2008 05 31, 20:38)
Šiandien nusipirkau birželio mėn. žurnalo "Moteris" numerį, tai jis beveik viskas skirtas ekologijai thumbup.gif

Ir as nusipirkau, tikrai idomu thumbup.gif

man tai truksta temos ekologiska kosmetika blush2.gif Zinau, kad yra "naturali kosmetika" kazkur, bet ekologiska ir naturali juk nera tas pats...
Atsakyti